Mortsbäcken - Där Lukas friade

Vi hade inte så mycket inplanerat för vår vistelse här i Hemavan, eftersom jag inte orkar med precis vad som helst. En av planerna vi hade - var i alla fall att ta bilen så långt vi kunde och sedan gå sista biten, till den plats där Lukas friade till mig. Mortsbäcken. När nu bilen inte fungerar kändes det lite svårt. Men, skam den som ger sig. Jag vet inte hur många som hoppat på kryckor till Mortsbäcken... Men det har jag.

















Det var fantastiskt mysigt att få komma dit igen. Trots att oddsen inte var så goda. Fint att få berätta för Bebis sedan att mamma och pappa gick tillbaka till sitt förlovningsställe när Bebis var med dem i magen. Trots foglossningar och bilproblem. Sol fick vi också mestadels! Helt fantastiskt.

Nu ä jag däremot helt slut i kroppen. Jag har bunkrat upp med kuddar i soffan och sett Dagispapporna samtidigt som jag grejat med datorn. Lukas är på ett löparpass. Jag ska snart kliva in i duschen och få på mig några andra kläder. Får se om det blir en tupplur också. Det blir i alla fall väldigt lugnt för mig nu. Jag ska klura ut vad vi ska äta och så där bara. Jag är verkligen dödstrött. Men, det var värt det :)


Vad är "bränslepump" på tyska?

Efter frukosten i morse packade vi det sista och sedan bar det av mot Hemavan. Vi stannade tre gånger på vägen. Lunch, kaffe och sedan för att handla all mat vi vill använda under veckan. Vädret var övervägande bra, trots att det blev lite regnskvitter sista biten. Plötsligt i en kurva hör jag Lukas säga någonting jag tycker känns helt fel. han måste skämta. "Bilen är död" säger karln. Det kunde inte vara rätt. jag böev tvungen att fråga vad han egentligen sagt, men fick samma svar som jag tyckt mig höra. Jahapp... Så vad gör vi nu då? Kände jag så där rent spontant.
Vips såg vi en parkeringsficka där vi så lämpligt kunde köra in och komma av vägen. Perfekt!
Ja... Lukas gjorde tappra försök att klura ut hur vi skulle få igång bilen. Han ringde en kompis som kan det här med bilar och provade även hans tips. Inget fungerade. Kul också med säkringsbeskrivning på endast tyska. Men aja. Tacka vet jag tekniken i dessa stunder. Vi kollade upp det vi behövde på Internet via mobilen. Nu hjälpte det visserligen inte, men ändå. Nä... Lyckligtvis var vi relativt nära Hemavan och ringde en av de som är ansvariga på SMU-fjällgård. Han kom utan att tveka till undsättning och bogserade oss upp till lägenheten vi hyrt via Lukas jobb.


Aaa.. Så nu är vi här då. Utan fungerande bil och med mig på kryckor. Vi har i alla fall fått i oss mat som jag gjorde under tiden som Lukas bar in grejerna, i princip. Kändes rätt kul att laga mat med öppen dörr bland en massa väskor. Det blev stekta laxtärningar, kryddade med salt och peppar, som jag blandade med chili creme fraishe och sedan ner i fullkornstagliatelle. Gott, snabbt och ruggigt enkelt.



Nu är maten uppäten och jag diskade bort under tiden som Lukas kikade lite på Internet om han kunde få någon hjälp för att fixa bilproblemet och är nu ute för att se om han kommer på någonting. Vi insåg ju hur bundna jag blir till den här lägenheten nu. Hur mysig den nu än är - känns det ju ganska tragiskt. Mer som blir tragiskt är ju om vi inte ens tar oss här ifrån sedan då vi vill... Ja... Vi får se hur det löser sig här under veckan helt enkelt. En dag i taget, en sak åt gången. Själv har jag just tagit Alvedon. Läkaren på specialst mvc tyckte jag kunde börja med att ta mer Alvedon per dygn, så får vi diskutera någonting starkare framöver. På måndag ska jag få prova akupunktur också, förresten. Fick ett samtal om det i bilen. Kan bli spännande.

Jehopp... Nu ska jag kika runt lite på Internet och sedan lösa lite korsord, läsa i någon av alla böcker jag tagit med eller på annat vis bara ta det lugnt. Kanske sticka lite. Blir nog en lugn kväll. Solen kikar fram i alla fall.


Nya skor och ny frisyr

Hittade en ledig klipptid under tiden som Lukas löptränade i stan tillsammans med några andra. Det blev på Attityd som jag till slut klippte mig. Väldigt trevliga där och jag blev riktigt nöjd. Så skönt att bli av med massvis av hår nu när det är så varmt. Frisörer tenderar till att vara väldigt faschinerad över tjockleken och mängden hår jag har på mitt huvud, haha. Men, jag klandrar dem inte. Väldigt tjockt, väldigt tungt och tragiskt om jag inte klipper mig ofta. Det var så skönt att få bli tvättad i håret också. Jag älskar det! Det är ju nästan det bästa med att gå till frisören.
Här har vi två bilder tagna med webkameran bara.





Lukas skulle köpa lite power bars också och efter det gick vi in på Skopunkten. Jag hittar ju nästan aldrig skor som passar och när jag gör det, ja... Då köper jag dem. I dag hittade jag ett par som jag faktiskt kunde ha i 36 och blev verkligen hur glad som helst. Jag får se hur mycket de kommer användas nu under sommarmånaderna just. Men, det gäller att passa på då det finns.



Vi åt lunch på stan och hade tid på specialistmödravården. Det kändes väldigt bra att bli undersökt av en läkare och att få svar på lite frågor. Hon ska ringa här inom kort för att berätta om jag eventuellt kan få prova på akupunktur för mina foglossningar.

Yesbox. Nu är middagen på G. Det blir lax i ugnen med potatis och stuvad spenat till. Gott, gott. Lukas har hunnit klippa gräset efter att vi kom hem. Det var ett moln på himlen som såg lite hotande ut och han ville därför få det gjort. I kväll blir det att packa eftersom vi åker till fjälls imorgon. Blir nog en ovanligt liten packning, då jag knappt har några kläder som jag kommer i fortfarande. Det blir i alla fall skönt att komma i väg ett tag. Bara ha det lugnt och skönt och få luftombyte. Jag är helt ärligt lite brydd över att inte kunna gå så mycket utan att jag mest kommer vilja åka bil. Känns inte roligt alls. Men. Vi får ta det för vad det är och just dit vi ska, Hemavan, är en plats som ligger oss väldigt varmt om hjärtat. Lukas friade där och vi gifte oss även där. Det är alltid mysigt att få komma tillbaka.



MINUTERNA INNAN LUKAS FRIADE










Den svenska sommaren

Det har varit en bra helg med god mat och trevligt sällskap. Min familj och lite släktingar i min halva av familjens stuga på midsommarafton och sedan Lukas familj och en extra kompis i går, i Lukas halvas stuga. Jag känner mig glad över att ha kunnat spela lite kubb, fiskat och över huvud taget gjort lite roligt under helgen. Allt har avrundats med ryggläge emellanåt. Men... Jag är glad så länge det bara fungerar något sånär.

Det var lite roligt i går då vi bestämde oss för att åka till svärföräldrarnas stuga. Här var det ett riktigt praktregn. Det ÖSTE ner. Regnet studsade mot vägen. Helt galet. Ute i stugan, ca 45 minuter bort, var det strålande sol. Lukas bror och hans kompis hade badat och låg på sina handdukar och njöt av solen. Vi fikade kaffe, bulle och glass utomhus och åkte ut på en fisketur med båten. I morse hann vi dock inte äta frukost ute innan regnet kom även till stugan. Men, snabbt var det över och vi åkte ut med båten även i dag på förmiddagen. Efter att vi ätit lunch körde vi hemåt. Då vi kört ca 15 minuter var regnet över oss, lika ihärdigt som i går. När vi kom hem hade vi kört i från det värsta, men har ändå fått höra lite åskmuller och se lite regn mitt i solskenet. Jaa.. Det har helt klart varit omväxlande väder för oss under det här dygnet. Det var i alla fall grymt skönt att få komma i väg till lite sol en stund.

Sedan vi kom hem har jag mest legat i soffan. Ganska trött efter att ha varit så pass i farten. Jag somnade innan middagen också. Skönt. Det behövdes. Lukas gjorde varsina lattes åt oss efter maten som vi drack framför ett par avsnitt Entourage och nu är han ute på sin MTB med ett gäng han brukar cykla med någon gång i veckan. När han kommer hem ska vi se mer Entourage och kanske att jag kan övertyga honom till en tallrik glass. Fram tills dess blir det att hitta något annat att slötitta på.





Jag fick då ingen fisk kan jag tala om. Däremot fick jag en näckros. Av Lukas :)











Midsommarafton

Ja. Det är alltid kul att ställa sig i duschen och inse att det inte finns något varmvatten. Don´t you just love it?
Pannan har tydligen stannat tidigt i morse. Lukas är ute och springer i regnet och kommer snart tillbaka. Så, jag duschade snabbt av mig i kallt vatten och startade sedan om pannan. Jag är tillräckligt ren ändå. Nu hoppas jag bara varmvattnet kommer tillbaka hyfsat innan Lukas kommer hem.

Jag har gjort marinad till kycklingen vi ska äta i min familjs stuga ikväll. När vi är klara här hemma blir det en sväng på affären och på blomaffären. Det är nämligen inte bara midsommarafton i dag. Farmor fyller faktiskt år i dag också. Vi ska köpa blommor från oss alla. Vi ska hämta upp en av mina farbröder på vägen mot stugan också och vid klockan 12 ska vi gå ner till farmor för att fika och lämna lite middagsmat.

Kvällen och natten spenderar vi sedan i stugan. Tillsammans med min familj, båda farbröderna, en faster och hennes man. Får se om det blir någon kusin också :) Mamma är väldigt bestämt med att man sitter ute på midsommar så, vi kommer sitta på altanen "in i det sista" som hon sa till mig i telefon. Man får klä sig ordentligt helt enkelt och sedan går vi in när det blir för kallt :)

Jag vill bara skriva också att vi hade en väldigt mysig grillmiddag tillsammans med några vänner i år. Vi var 7 stycken som invigde våra nya utemöbler. När det blev för kallt flyttade vi inomhus och de sista åkte hem närmare 24.00. Väldigt, väldigt mysigt :)

Piikaaboo


Onsdagsmys



Det blev mys framför en film i kväll för oss. "Patrik 1,5" och grönsaker med dipp stod på menyn. Vilken film alltså! Otroligt fin. Men nu - är det värmekudde, massage och sänggående som gäller. Vi funderar på en tripp till Ö-vik imorgon eftersom Lukas faktiskt har ett par ärenden ditåt. Blir inte att sova till 10 då inte, om vi ska hinna hem innan soptippen stänger... För dit måste vi också. Sedan blir det grillning med några vänner här. Vi ska förhoppningsvis få inviga utemöblerna ordentligt, säga hej till sommaren och hej då till Arvid som flyttar söder ut till hösten.

Nä men som sagt. Säng.

Guld på flaska

Jag bävade nästan över att behöva köpa Blutsaft för att få ordning på mitt blodvärde, eftersom jag vet att det är alldeles tillräcklgt dyrt. Jag har sett det vid kyldisken på affären emellanåt, men vi fick nu gå på apoteket (är Kronans droghandel som gäller här) för att hitta det. Den här Blutsaften kostar då alltså 219 kronor. Faktiskt 10 kronor dyrare än på självaste Apoteket, såg jag just på Internet. Ja.. Jisses. I alla fall... 219 kronor för EN flaska av det där. Tur man bara ska ta 20ml åt gången och att det finns 500ml i flaskan. Det ska tas en halvtimme innan maten så, det är väl dags nu då. Det ska smaka skit, har jag hört.
... Jajjemän.



Jag har tagit på mig att baka tre sockerkakor till fikat ute på Pengsjögården för de som ska fira midsommarafton där. Vi ska inte dit utan ska fira med min familj och lite släktingar. Däremot ville jag gärna hjälpa till på ett hörn och tänkte därför att jag åtminstone kunde slänga ihop några sockerkakor. De är klara nu. Nu ska jag bara ta reda på om jag ska lämna dem på kyrkan eller hur jag ska göra.

Jag hade tänkt börja bakningen efter att jag skiljts åt från både Cilla och Josefin som jag lunchat med i dag. När jag smörat och bröat formarna insåg jag att vi inte ens hade allt hemma. Nästa grej att inse - var att jag inte skulle kunna handla allt vi behövde hem helt själv. Det gjorde mig lite arg måste jag säga. Det är inte alls kul att Lukas ska behöva göra så mycket hela tiden. Jag vill också hjälpa till! Men jaja. Vi åkte på affären, på Kronans och nu är Lukas ute på ett löppass. Jag ska steka upp lite pytt i panna till middag. Vi gör det inte svårare än så i dag. Blandar i lite wookgrönsaker, två ägg och örtsalt. Turkisk yoghurt och rödbetor det till det. Gott, gott! :)



I kväll dippar vi grönsaker framför någon bra film. Härligt :)

Lalalalalalaaaah

Besöket hos barnmorskan gick fint. Hjärtljuden lät jättefina och mitt blodtryck har blivit bra. Däremot får jag jobba lite med mitt blodvärde. Om några veckor ska jag fixa tid på labb för att ta en hel drös med prover. Får se om jag kan få ta dem på en gång eller om det är olika restriktioner kring dem. Jag vet inte riktigt. Nä men, det kändes bra i dag. Bortsett från att jag låg på britsen nästan hela mötet. Jag var yr redan när vi åkte dit så, det kändes bättre att få ligga ner. Mm... Järntabletter, blutsaft och leverpastej. Order från barnmorskan. Åh, hon fixade även en tid till mig på specialistmödravården för att få en ordentlig titt på mina foglossningar. Skönt :)

Vi gjorde en favorit efter besöket och gick på fiket. Blev en smörgås och en kaffe för mig. Mys :) Efter det gick vi på apoteket för att jag skulle köpa allergitabletter, nu när jag frågat läkaren vilka jag ska ha och allt. Men, där inne gick då allt så fruktansvärt långsamt och innan det ens blivit nära att bli vår tur - höll jag då på att tippa omkull riktigt. Så... Nä, vi skippade det och gick.

Jag provade faktiskt att göra "Hitlers hund" i dag, för att känna om det är en övning som kan göra någonting bra för mig. Det kan hända att jag gör om det när kroppen tillåter det. Men, jag måste säga att det gjorde ont baktill. Inte alls skönt så, nä jag vet inte om det är det bästa egentligen. Känns trist. Jag vill ju ha bra muskulatur både för att bära och föda barnet. Men vad gör man..?

Till middag i dag gjorde jag lax och klyftpotatis i ugnen. Till det hade vi turkisk yoghurt blandad med lite sweet-chilisås.


Mjoo... Vi har hunnit se lite Entourage och nu är Lukas på ett avslutningsmöte. Tårtkalas. Jag tog mig en tallrik med glass i min ensamhet. Försökte få hit Ingela meeen. Hon jobbar tyvärr. Det var synd. Men ja. Nu ska jag mysa med min studsande mage i soffan framför tvn tills Lukas kommer hem igen. Blir väl en lugn kväll skulle jag tro. Lite less faktiskt... Eller... "Lite"?

Åååh. Nu känner jag att jag nog inte var så sugen på den där rackarns glassen trots allt och blir lite bekymrad över att det redan är för sent. Äsch då. Bättre lycka nästa gång.

Förresten. Här är vår nya klocka som vi köpte samtidigt som utemöblerna.



Oops, I did it again

I morse var det faktiskt riktigt mysigt att vakna av ett ordentligt hällregn. Vi unnade oss att ligga kvar i sängen en extra stund och bara mysa i ljudet av regn. Det gäller att hitta bra grejer med alla väder. Det hade dessutom slutat lagom tills dess vi fått på oss kläder och fikat.

Lunchen blev på Båten Båten tillsammans med Nicolina. Dagens var en supergod pesto-pasta med kyckling.
Lukas skulle klippa sig och göra några ärenden så han lämnade oss en stund. Jag och Nico gick i ett par affärer vi också. Jag behövde en jacka/tröja eftersom jag inte längre ryms i mina. Tror inte jag har en enda jag får igen dragkedjan på längre. Vi hann äta mjukglass tillsammans med Lukas då han kom tillbaka och hittade till sist en lång tröja med dragkedja och huva åt mig på Stadium. Efter det sa vi hejdå till Nico och jag och Lukas drog vidare.

Det blev en sväng på Biltema och sedan in på ÖB. När jag bara gått en stund på ÖB fick jag ta nyckeln och sätta mig i bilen. Jag visste verkligen inte var jag skulle ta vägen med mig själv i all smärta men ja. Det blev väl snäppet bättre då jag fått sitta en stund.

Sedan vi kommit hem har jag varit så otroligt trött och smärtpåverkad. Kan ju ha ett samband förstås...
Lukas har köpt Alvedon åt mig i alla fall. Jag har tagit en gång för egentligen inte så många timmar sedan. Men, jag tänker ta sedan innan vi går i säng.

Det där med att hålla igång en hel dag är helt enkelt ingen höjdare. Men, jag vill ju inte vara utan det heller. Jag blir tillräckligt galen som det är av att inte göra någonting. Jaja... Nu blir det väl något slags kvällsfika och sedan tror jag nog jag går och lägger mig. Vi ska vara rätt tidigt hos barnmorskan imorgonbitti också. Nästa tid tänker jag inte ha lika tidigt. Två gånger i rad räcker :P

I just knew it

I går följde jag med Lukas till Björna i Ö-viksområdet då han skulle springa en tävling där. Det var en liten marknad där också, så jag blev då sysselsatt. Jag satt och såg Björna gospellkör och sedan lagom till att jag hunnit se den lilla marknaden och köpt en hamburgare - så kunde jag sätta mig ner igen för att kika på Småstjärnorna. Barn i åldrarna 6-10 eller något sådant. De var så söta. Haha, jag blev rent rörd. Riktigt mysigt att sitta där i solen. När det sedan var slut var den första i springtävlingen beräknad att börja närma sig målet.

Lukas hade sagt att han tänkte komma 3:a och ja, jag tyckte det lät som en bra idé får jag ju säga. Jag gick mot målet för att se när 1:an och 2:an kom men störde mig lite på att de inte sa vem som låg 3:a för närvarande. När de två kommit in hörde jag efter bara en stund att de 3:e var på väg. "Det är Lukas" tänkte jag på en gång. Och ja... Där kom han. Han kom 3:a som han tänkt. Inte illa :)

När tävlingen var kvar bar det av mot Umeå och sedan ut till Lukas familjs stuga. Svärfar fyllde år i fredags och det skulle firas där i går. Båda våra familjer, en del av Lukas släktingar och några av familjens vänner var där. Vi var väl ca 17 stycken som samsades om utrymmet i stugan kring fantastisk god mat, fika, dryck och väder. Otroligt mysigt och väldigt trevligt. Mot kvällssidan sa min kropp tyvärr stopp. Jag hade använt kryckorna mestadels under dagen, men tydligen belastat lite för mycket ändå. Det blev alvedon och sängläge en stund innan jag kunde komma upp för rond 2. Det gick ändå rätt bra att sova i natt, vilket var skönt i alla fall.

I dag åkte vi hem för att gå till kyrkan. En kompis till oss slutar som ungdomsledare efter 3-4 år och han skulle predika i dag. Det ville vi inte missa! Ännu en kompis har varit ungdomsledare i lag med honom och en tredje som kommer fortsätta ensam. Även den andra kompisen avtackades. Det var nog få som inte fick tårar i ögonen under fikat. Det blev känslosamt.

Nu är Lukas ute och cyklar MTB och jag ska snart börja med lite middag. Fläskpannkaka kör vi på i dag. Gott :)
Åh. Det är faktiskt en grymt härlig känsla att Lukas har semester. Visst, han har mycket för sig. Men... Det är ändå skönt att få lite mer tillsammans med honom än då han jobbar och jag mest går ensam hemma.
I kväll kommer Ingela och Bjarte förbi också. Mysigt, eftersom Lukas ska på ett möte efter middagen. En upptagen man, som sagt. Hehe. Förhoppligen hinner han hem innan de har gått här i från. Men, kul att inte behöva vara ensam i alla fall.

Nä. Nu ska jag förbereda maten. Vill helt klart äta på altanen i dag också i alla fall. Det är en sån där enkel sak som ger så mycket extra livskvalité för mig. Att få lite sol på sol :)

Diplom! Nästan.

Blev en rätt tidig morgon för att ringa vårdcentralen.
Klev upp 07.20
Ringde 07. 30
De ringde upp 08.30
Fick en tid 10.00

Jag kom därifrån med ett förlängt sjukintyg och ett högkostnadsskydd. Haha, det om något; är väl ett tecken på att man gått och blivit stammis på vårdcentralen? Aja. Nu har jag gratis besök fram till 120124. Kan ju vara bra. Jag måste då dit redan i juli eftersom jag inte fick intyget förlängt mer än så den här gången. Försökte få ända fram till graviditetspenningen. Men, tyvärr inte.

I dag har jag haft väldigt ont. Även i natt. Läkaren tyckte absolut jag skulle börja ta alvedon, vilket jag inte har gjort hittils. Hur ont det än gjort. Jag kände hur det verkligen slog mig hur långt gången jag är, då han sa att

"Det är väl främst i början av graviditeten man ska vara lite försiktig. Nu i vecka 25, är det ju faktiskt en riktig bebis du har där inne. Inte bara ett litet foster. Och, man ger ju barn alvdeon så, ta du alvedon om det gör för ont."

Det kändes riktigt bra att få höra det. Jag tar aldrig mer tabletter än jag behöver. Gravid eller ej. Men, till kvällen ska jag börja ta. Då får jag ju sova bättre i alla fall. Skönt.

Annars har jag hunnit upp på jobbet, pratat med chefen.
Sedan till Maja för att checka av lite inför en avskedsmiddag imorgon, som jag och Lukas tyvärr inte kommer gå på. När jag kom hem hann jag få ner läkarintyg och lite sånt i ett kuvert som Lukas fått posta. Jag passade på att slumra en stund i soffan då han cyklade i väg. Plötsligt plingade det på dörren och där stod mamma. Så, jag fick sällskap en stund.

Jag ska snart ställa mig upp från mitt halvliggande läge i soffan för att börja med maten. Nu kommer solen tillbaka här också. Hoppas den får stanna kvar bara. Är ju ett tämligen varierande väder vi har. Får se om middagen blir inne eller på altanen :)

Nä men som sagt... Nu ska jag ska ta och göra lite middag åt oss

Fullt upp :)

I morse klev jag upp innan 8 för att ringa vårdcentralen. Jag behöver få mitt sjukintyg förnyat än en gång. Den här gången ska jag då försöka få det för resterande tid fram till graviditetspenningen. Blir så bökigt annars. När jag ringde fanns det bara tider kvar på eftermiddagen. Det gick som illa då, eftersom vi skulle kika på Lukas bror Simon som tog studenten i dag. Hur sjukskriven jag än är - var det ju faktiskt någonting jag ville vara med på, så... Jag ska ringa igen imorgonbitti....... Halv 8.

Vi hann med studentfirande. Vilket kaos med parkeringar och bilar överallt. Jag ställde vår bil på en gräsplätt mellan vägen som går förbi Nolia och cykelvägen. En till hade gjort det, så då vågade jag med :P Var lite trixigt att ta sig därifrån. Blev inte precis lagligt... Men, därifrån kom vi. Blev lunch och sedan fika hemma hos svärföräldrarna tillsammans med Lukas farmor, farfar, faster och hennes man. Jättemysigt :)

Innan vi åkte hem drog vi iväg för att leta utemöbler. På Jysk hittade vi till slut det vi tyckte kändes bäst. Lukas smällde snabbt upp det nu efter middagen och jag inviger det nu ute på altanen tillsammans med datorn. Ganska lyxigt, måste jag få säga.


Jag är GRYMT nöjd över det här. Känns verkligen perfekt! :)
Oj oj. Nu är jag trött i kroppen. Blev kryckor när vi gick runt på skolområdet under studentfirandet. Skönt att sitta still en stund nu efter att jag faktiskt lagat mat, stökat bort och vattnat blommorna.

Vi får se vad som blir av resten av kvällen. Det är faktiskt Lukas första semesterdag. Inte illa. Blir väl en relativt tidig kväll då jag behöver upp så tidigt.

Kvällsfika av rang

Jo. Det gäller verkligen att man styr upp saker och ting i sin vardag. I dag ringde jag lite samtal så jag kunde slappna av. Efter det la jag mig och sov i ca 2 timmar, för att sedan åka hem till mamma och pappa, dit jag bjudit mig själv på middag. Efter middagen fick jag kaffe och äppelkaka. Inte illa.

Nu har jag parkerat mig framför tvn med ett ganska ordentligt kvällsfika. Det är en blandning av rester och sånt jag helt enkelt var sugen på. Potatis, skinka och ägg. Jag hade funderat på en stor tallrik med glass. Men, så kände jag att jag hellre ville ha något ordentligt som jag står mig på under natten och fram till frukost. Då kanske jag inte behöver sova så oroligt. Så. Nu blir det mat framför Livet på BB. Mys.


To find some rest

Ja. I går var jag till stan med Josefin. Skönt att vara aktiverad ett par timmar och att äta lunch på ett annat ställe än hemma. Jag letade en klänning, för att ha någonting som passar över kroppshyddan min. Till slut hittade jag en på mamma-avdelningen på H&M. Josefin hittade ett par plagg hon ville prova och så ställde vi oss i kön till provrummen. Men alltså... Jag svettades. Och jag hade ont... Jag fick lov att inse att jag helt enkelt skulle tuppa av när jag väl kommit in i en provhytt. Jag styrde mitt kryck och pås-ekipage åt andra hållet och frågade en expedit om de hade något ställe man kunde sätta sig ner på för att vila. Neee tyvärr, sa hon. Det skulle vara i provrummen då, fortsatte hon... Då gick jag därifrån.
Jag köpte klänningen utan att prova den och tänkte att OM den inte passar, så ska vi ändå tillbaka till stan här i veckan. Den passade, kan jag ju då flika in med. Men, jag fick ju då verkligen svart på vitt hur lite möjligheter det finns till att få sätta sig ner för att vila då man är på stan. Vid skoavdelningar och inne på fik/restauranger i så fall. Det borde klädaffärer tänka mer på tycker jag. För gravida. För de som har ont någon stans. För äldre. Eller för all del; barn som är trötta i benen. Men jaja... Kul att få umgås med Josefin en stund i alla fall!

I dag blir jag ensam heeela dagen eftersom Lukas ska ut på roligheter med jobbet då han slutar för dagen. Han går även på semester nu. Känns bra. Vårt mål är att hinna träffas lite mer, helt enkelt :P
Så. Nu försöker jag komma på vad jag ska göra av den här dagen. Jag har två samtal jag skulle behövt ringa, men annars inget planerat. Får se, får se. Jag är bara så fruktansväääääärt trött i dag. Egentligen borde jag gå och lägga mig. Fast, då sover jag väl till och med ännu sämre i natt. Orkar inte med det.

Åh jisses. Vi konstaterade ju i går att sopbilen skulle komma i dag. Nu på morgonen vaknade jag av just sopbilen och slängde mig ur sängen. Med morgonrock och håret spretande i alla väderstreck - gick jag ut och styrde fram tunnan. Han hade tydligen redan hunnit ta vår sida, men kom uthoppandes och styrde vår tunna till bilen. Mycket snällt. Nu hoppas jag bara att inte allt för många grannar var hemma eller vakna så jag slapp skrämma slag på någon med mig uppsyn. Nu är jag ju redo för middagsbjudning i jämförelse med imorse. Men VILKEN TRÖTTHET! Skulle verkligen behövt sova, egentligen. Kanske man skulle ha gjort det.



Stadsresa

I går kikade Ingela förbi. Härligt med sällskap sista stunden tills dess Lukas kom hem. Vi kikade lite bröllopsklänningar till henne på Internet. Åh, jag blev alldeles pirrig när jag såg dem! Såg ju min där också. Men å andra sidan... Den kan jag titta på i min garderob hela dagarna om jag vill. Ja, vilket som. Spännande var det i alla fall. Ska bli grymt kul att få åka iväg på bröllop. I Norge! :D Hoppas jag kan få pussla med föräldradagar och eventuellt semester. Då avslutar jag min hemmatid med bröllop, i princip. Så börjar jag jobba sedan. Mm, får se om det går att ordna :)

I går ringde också Josefin för att höra om jag ville med henne på Saga på IKEA i dag. Första tanken som flög genom huvudet var givet vis "JAAAAAAAAA! Vad roligt!". Men, jag bad att få tänka på det en stund. Till slut kände jag att det onda tog lite över hand och insåg hur jobbigt det skulle bli att gå runt på IKEA en dag. Jag sa att jag däremot gärna följer till stan någon dag om hon tänkt sig dit. Så. Vi ska på stan i dag, i stället för IKEA. Äta lunch och köpa ett par grejer :) Jag ska snart in i duschen så jag kan göra mig klar sedan. Tjejjorna kommer och hämtar mig kring 11.30.
Jag vill verkligen röra på mig lite. Även fast det kanske gör lite ont. Jag behöver få röra på mig. Av så många anledningar.

Ny vecka

När man är 148cm lång, uppstår det en hel del situationer i ens vardag som kan vara lite bängliga att lösa. Bara en sådan sak som att ta ner en krydda från kryddhyllan, eller vissa av våra tallrikar eller glas. Då är det avancerad bergsklättring som gäller! Eller ja... Att kliva på stolar eller stå uppe på bänkarna, i alla fall.
Med foglossningar och övervikt framtill blir det här lite svårare än vanligt.

Nu har jag haft det lite lindrigare ett tag och tar mig faktiskt upp på en stol emellan åt. Men, det är som lite komiskt hur högt upp eller långt ner allting plötsligt hamnat. Jag menar... Aldrig förr, har väl golvet varit så långt bort som nu.
Aldrig förr, har jag smuttsat ner tröjan över magen så mycket som nu! Jag vet knappt hur det går till. Jag behöver bara vända på mig inne i köket när jag gör någonting, så sitter det genast på magen. Härliga tider, hehe... Och värre ska det ju bli ;) Har gått 24 fulla veckor imorgon och går in i vecka 25 på onsdag. 6 månader. Oj oj. Men som sagt, än är vi inte klara och än har jag inte vuxit färdigt. Riktigt spännande det här :)

I går kväll då jag la mig, riktigt njöööt jag över hur härligt lagom temperatur det var inne i sovrummet. Jag kände att; Åh, jag kommer sova så grymt gott i natt! Jo... Tji fick jag. Det blev en sån där natt då jag fick springa på toaletten en gång i timmen. Dessutom fick jag prova på en ny upplevse som jag sedan tidigare läst mig till kan hända då man är gravid. Senadrag. Senadrag under foten! Det ska ju bero på saltbrist i kroppen, om jag inte missförstått det hela..? Vilket som, blev det också en anledning till att kliva ur sängen och vandra runt en stund.
Mm. Så.. Nu är jag rätt trött. Men, det ska nog gå bra i alla fall.

Jag klev upp klockan 9. Nu är klockan halv 12 och jag har redan ätit både frukost och lunch. Två portioner lunch dessutom! Jisses, är hungrig som en varg mest hela tiden. I dag är det måndag och där av vår vegetariska dag, om vi nu ska följa vår matlista. Vi har sesamnuggets i frysen så, det får faktiskt bli det till middag i kväll. Sesamfrön är ju bra grejer. Kalcium, järn, fett och protein. Och dessutom väldigt goda till ris, grönsaker och någon chilisås.

Silver

I dag fick vi i alla fall svalt väder. Kan man ju lugnt påstå. Jag har varit med Lukas på springtävling och jaa... Det är nog i  princip första gången på de här snart 4 åren vi varit tillsammans. Det var så perfekt eftersom det var på bana. Då kunde jag ju sitta lugnt och stilla på läktaren och hålla koll hela tiden. Inte illa. Både svärmor och svärfar kom dit också. Lukas kom 2:a och jag är bara stolt över honom. Bra kämpat! :) Lite extra roligt var det ju att han gjorde en favorit i repris och vann över karln bakom ryggen på honom här i bild. Lukas är då den med orange.



Mm... Sedan bar det av hemåt. Jag gjorde pastasallad med grillad kyckling. Sååå gott!
Vi har vilat lite framför tvn och sett en av serierna vi kikar på nu. Black books. Om ett tag kommer det hit några stycken som jag tänkte bjuda på fika. Slängde ihop en rulltårta som blev ---- Jaa.... Den fulaste jag gjort men väldigt god :) När jag skulle börja insåg jag att vi inte hade bakplåtspapper. Så, jag har bakat rulltårta på grillfolie ikväll. Ny erfarenhet. Det fungerade, men tog lite längre tid och sådär.

I natt gott folk - får vi alla passa på att sova utan att rinna bort av svett. Det ser jag fram emot! ;)



Oj

Ja... Jag gillar värme. Men just nu. Nah. Det känns inte riktigt ok. Nästan svimfärdig. Jag har i alla fall varit ute och öppnat rutorna lite på bilen. Som ett första steg så där. Det bär av ner på hundutställningen efter lunch. Måste dricka ordentligt innan och ta med vattenflaska dit. Jag ser bara framför mig hur jag plötsligt får ont och ska bära vattenflaska samtidigt som jag använder kryckorna. Bara att behöva gå iväg till bilen för att hämta de där rackarna, eller skicka Lukas för att göra det, känns riktigt drygt.

Nä... jag kan komma på många anledningar till att stanna hemma. Men... Jag vill ut. Blir galen av att bara vara hemma. Vill träffa Emmy där borta och bara känna mig levande. Vi får lösa det här på nåt vis.

Nu ska jag dricka mer och sedan gå ut och hälla i min gräsklippande man lite vatten också :)
Ha en bra dag i solen!

Svalka

När det är så varmt som det är nu, gäller det att hitta bra sätt för att svalka sig.



Eller kanske lite kesella med bär som stått i frysen en stund? :)



Jag har hunnit klämma i mig pannpopcorn också. Poppade i olivolja och kryddade med örtsalt. Gott, gott. Dessutom gillar jag pannpopcorn eftersom man själv får bestämma hur mycket man vill ha.

Lukas jobbar eftermiddag, så jag är ensam ikväll. Trist. Jag skulle verkligen haft en egen bil så jag hade tagit mig någon stans. Jag kan ju absolut gå lite nu. Men. Jag skulle aldrig klara att gå ner på köpingen och sedan upp igen.
Imorgon ska vi i alla fall ner för att kika på hundutställningen i alla fall. Lukas ska fotografera till kommun-arkivet och en kompis till mig ska ställa ut hund/hundar. Kul att träffa henne igen och att jämföra bebismagarna ;)

Åååhh hjälp så varmt det är. Jag har nu två fönster öppna, plus altandörren. Jag vill egentligen inte klaga. I vintras då det var som kallast sa jag; att OM jag skulle klaga på värmen i sommar, skulle jag ju rent ha spö. Och ja, nog klagar jag emellanåt. Men... Jag har hemskt lite lämpliga kläder för den här värmen till den kropp jag nu fått och har lite för ont för att kunna göra det jag vill med den. Men vad tusan. Nu är det sommar hörrni och svettas ska vi. Det är mörkt och kallt så stor del av året här i Sverige. Den här värmen behöver vi. Hoppas bara att vi slipper extremväder av andra former, som jag tycker man hört lite om på nyheterna och liknande. Sol på sommaren är bra. Var nöjd! ;P

Men... Nu ska jag in i duschen.

Altan-mys

Idag lyxade vi till det. Jag, Ingela, Josefin och Saga. Vi köpte ingredienser för pastasallad med kyckling och drack päroncider till det. Blev en riktig mys-lunch ute på altanen hos Josefin, Mathias och Saga.



Sånna här dagar är bra för själen. Det var vi rätt överens om :)

När jag kom hem kände jag mig lite sliten, men ville i alla fall göra en god middag. Någon köttfärsrätt hade jag tänkt sedan tidigare. Det fick till slut bli lasagne och sallad till det. Väldigt gott :)

Annars har vi påtat på lite smått i trädgården. Jag har vattnat lite och Lukas fixade vår torkvinda. Den var så hög att jag hade behövt stege varje gång jag ska använda den. Så... Han sänkte den.

Lukas bror kom förbi då Lukas var ute och sprang. När han kom hem, sa jag att jag verkligen bara måste ha glass! Så, jag åkte ner på affären. När jag nu fått äta lite glass och har korsdrag i huset, mår jag riktigt gott. Jag har svettats så fruktansvärt de här varma dagarna att jag allra helst vill krypa ur skinnet! Men som sagt. Nu känns det ok. En dusch på det här också så blir det ju alla tiders. Och kanske lite mer glass. Vem vet.

Summer



Det blev rester från igår till middag för mig. Jag åt ute på altanen i den underbara värmen. Men,  Lukas jobbar eftermiddag idag så jag blev helt solo redan efter lunch.
Jag har i alla fall pratat med F-kassan och postat (förhoppligen) det sista brevet till dem på ett tag, plus några andra brev vi skulle få iväg. Alltid skönt att få saker undanstökat.

Vädret är i alla fall på topp och jag har hunnit få lite färg. Rätt mycket, med tanke på hur korta stunder jag är ute åt gången. Jag och Lukas åt melon ute på altanen efter lunch i dag och jag har hunnit njuta liggandes i en solstol.

Men ja. Efter mitt fixande på byn med bland annat en sväng på affären, med bil. Plus att jag vattnade trädgårdslandet och våra tomatplantor. Så... Ja nu har jag ont igen. Det behövs verkligen inte mycket. Känns som ledsamt.

MEN... Solen gör mig gladare, helt klart. Att magen växer gör mig även det glad.
Till kvällis ska jag äta kesella och bär i alla fall. Jobbigt bara att jag redan nu är hungrig. Så. Det blir nog lite mer i magen än det under kvällen.

Jag önskar bara att jag hade haft lite mer "go" i kroppen. Jag har ju mina små projekt här med stickning, symaskinen och det som legat längst... Bröllopsalbumet. Finns så mycket mer sånt småpyssel som jag hade velat fippla med men. Nä. Det blir som inte riktigt av. På tal om det, så ska ja ta och lägga mig ner en stund nu. Ont i ryggen.

What´s for dinner tonight?



En gryta av kassler, champinjoner, kidneybönor, paprika och creme fraishe med smak av franska örter.
Råris till det. Hade suttit ännu finare med en ordentlig sallad till men... Orken infann sig inte riktigt.

...Det hände något

Nu har jag sovit bra två nätter i rad i alla fall. Riktigt skönt. Hade ett missat samtal av chefen då jag klev upp.
Han ville berätta att Försäkringskassan inte ser några problem inför min sjukskrivning och att han pratat med dem personlighen också för att höra var de gjort av de första pappren som han skickade in åt mig. Hehe. Skönt med en chef som hjälper så mycket just nu. Guld värt :)

I går åt vi middag på altanen. Kyckling-tortillas. Väldigt gott och väldigt skönt att sitta utomhus. Jag hann sitta och sola en stund innan maten då Lukas klippte gräset. Tror rent utav jag fick lite färg. Inte illa. Vi fick i alla fall kvar bröd. Så, till lunch nu framför tvn har jag ätit tortillabröd med sallad och kidneybönor. Grymt gott det också.



Blir tidig middag idag eftersom Lukas ska på springtävling. Någon slags kasslerröra med ris/pasta har jag tänkt i alla fall.

Nu ska jag mysa med Bebis-i-magen till slutet av Seventh heaven och sedan ska jag duscha och få på mig kläder. Börjar nästan bli dags för det när klockan närmar sig 12 va? :P
Sedan skulle jag ha försökt lista ut vad jag egentligen lyckats göra med min stickning. Det hände något... Som man säger :P

Morgonmys

Detta här med att sova - gick ju mindre bra i natt. Jag har visserligen fått sova mer ostört än förra natten. Däremot var det ju lögn att få somna om då jag väl slagit upp mina två blå. Vilket jag gjorde 04.20... Men solen lyser och det gör mig väldigt glad :) Någonting mer som gör mig glad är att Bebis hälsade God morgon med några sparkar just innan jag klev upp... :)


Jag har kikat runt på Internet för att hitta övningar och liknande för att motverka/lindra foglossningarna mina. Jag hittade faktiskt lite i alla fall! Det beror väldigt mycket på dagsformen om jag ens kommer kunna göra de där lindrande övningarna, vilket känns ganska jobbigt. Jag ska nog inte ge mig i kast med dem då jag är ensam hemma i alla fall. Risken finns ju att jag inte tar mig upp igen, om jag väl lagt mig på golvet. Nääe. Lukas får allt vara med. Att ligga platt på rygg är över huvud taget ingen hit för mig... Ska kika runt efter fler varianter. Men. Någon övning ska man väl kunna göra kanske.

I dag blir det som en heldag vill jag lova och jag vet inte riktigt hur det kommer till att sluta, för att vara ärlig.
Strax efter 9 ska vi vara i stan för att hjälpa en av Lukas kollegor och hans familj med att måla deras nybyggda hus! De har dragit ihop ett gäng som de bjuder på mat under dagen mot att vi målar. De har en liten nyfödd dotter som jag funderar på att kidnappa, typ. Jag blir nog vilket som sittande mestadels. Får se om vi kanske packar med oss en av våra solstolar för säkerhets skull. Kryckorna ska då med.

Vid middagstid måste vi ha kommit oss hem i alla fall, för då börjar nästa galej. Sommarfest/födelsedagsfest hos Frida med grillning och annat mys. Inte illa.

Men ja... När jag nu ändå är uppe kan jag ju börja kika efter kläder för i kväll. Jag ryms inte riktigt i min värld här längre, så att säga. Hehe. Inte lätt att hitta kläder som känns ok alla gånger. Men. Jag gillar ändå min mage nu. Bebismagar är fina :) Synd bara att "boobsen" också nödvändigtvis ska växa lika mycket..........  Det gör ingenting lättare. Och jag tycker inte att det hade behövts.

Filmtips

The King's speech - För att se trailer


Underbart!

Nä. I natt hade jag ingen höjdarnatt. Jag vaknade minst en gång i halvtimmen av smärta i rygg och bäcken. Därför sov jag till 11, precis som Lukas, som gått av sitt sista nattpass för denna gång. Till lunch gjorde jag pasta carbonara. Blev som så sugen på det redan i går kväll och la därför fram bacon innan jag gick isäng. Så grymt gott! Oj oj.



Efter lunch åkte jag ner på affären en sväng eftersom Lukas tagit tag i att tömma altanen på grejer och förbereda rent allmänt inför det att svärmor skulle komma. Vi har fått mycket gjort i dag. Eller... Vi och vi..? Men. Ja ni fattar.
Jag satt som arbetsledare i en solstol i alla fall och har nog fått mer sol och frisk luft i dag än jag fått under de här månaderna tillsammans! Skönt att kunna vara ute nu när det finns sittplats.

Vi bytte ut den döda ljungen i rabatten vid infarten till fina färgglada blommor i stället. Blev riktigt bra!


Jag hade faktiskt tänkt lite fel när jag ritade upp min karta över hur trädgårdslandet skulle bli. Ínte mycket! Bara var vi egentligen hade gräslöken, så ingen skada skedd. Men, vilket som blev det inte exakt som jag hade tänkt mig, utan snäppet bättre. Får se om jag ritar om kartan någon dag.





Längst till vänster är det då jordgubbsplantor. Sedan kommer tre rader med morötter. En ska vi ha persilja på och sedan blandsallad längst till höger. Uppför hönsnätet ska det växa sockerärtor och på högersidan bakom det blir det dill. Vi har en fin kruka med plats för tre olika kryddor inomhus också. Får se om det kan bli timjan och något mer i den.


Lukas ville gärna ha körsbärstomater och jaa.. Jag har ju avskytt tomat i så många år nu. Plötsligt har jag fått något gravid-il att jag tycker om dem. Så, det blir ju bra. Tomatkrukorna ska få stå på altanen. Där blir det varmt, kan jag lova.


Det fanns kvar lite Förgätmigej i ett hörn. Jag tycker de är vädligt fina, så de får helt klart bo där även i fortsättningen :)



Efter lite rensning av döda kvistar här och där, har vi också lagt ut fiberduk över trädgårdslandet. Vi känner oss verkligen superlättade över att ha fått hjälp med allt det här. Persiljefröna ligger i blöt och ska sättas på söndag eller något liknande. Sedan ska vi sätta solrosfrön i en glasslåda så de får komma igång. Efter det åker de ner i rabatten som ni ser här på bild. Tanken är att få lite mer färg kring Rosenspirean och att de även ska ta uppmärksamheten från vår ved som finns där bakom. Känns perfekt!

Nu sitter jag i soffan och väntar på att riset ska koka klart. Lukas har grillat kyckling. Ska bli jättegott! En sallad till det också. Min kropp är ganska mör. I kväll blir det film och soffmys, det är ett som är säkert.

Our garden

Jag har länge tänkt rita en karta över hela trädgården. En karta där man kan se vilka blommor som växer var och gärna också en ungefärlig period då de blommar. Det här var ett tips jag läste i en trädgårdsbok jag köpte och jag tyckte det lät smart. Men... Ganska jobbigt, måste jag ju få erkänna. Nu har jag gjort det lite lättare för mig. Jag skalade ner projektet till att bara rita själva trädgårdslandet. Eftersom vi grävt ur det helt och bara har det vi själva planterat eller ska plantera - blev det genast lättare att rita. Imorgon kommer svärmor hit för att hjälpa oss med lite frön i trädgårdslandet och även byta ut mina döda ljung-plantor i en av rabatterna. Inför det här har vi valt vilka blommor vi vill ha och jag har ritat en liten karta över just då trädgårdslandet.



Oturligt nog fick jag inte sååå mycket av min pappas konstnärsgener. Men. Lukas förstod vad jag menade med den och det är huvudsaken. Imorgon tar jag plats i en solstol och aggerar kartläsare. Men att det kliar i fingrarna för att bara sätta sig på knä och börja rensa ogräs och liknande. Oj oj.

Ett inlägg om kost

Som jag skrev i ett inlägg för någon dag sedan - är mat ett stort intresse för mig. Jag har, ända sedan jag flyttade hemifrån, prioriterat mat väldigt högt. Jag har aldrig skurit ner på matkostnaderna, utan istället skurit ner på annat för att ha råd med maten... Om något.
Vill bara säga att det här inlägget blir ganska långt. Det viktigaste i det här är en länk till ett tv program jag såg igår på svt. Länken finns 5 stycken längre ner i texten. Kika på det. Helt klart värt om du är det minsta intresserad av kost/bantning/träning.

En frukost som passar mig väldigt bra, är havregrynsgröt. Det går snabbt, är bra för hela mag-tarm stystemet, är väldigt gott och går att variera väldigt mycket. Vår standard här hemma här i alla fall att blanda havgregryn med rågflingor. Sedan varierar "toppingen" mellan lingonsylt/kanel/äpple/banan eller kombinerat på något vis. Vill trycka lite extra på att just kanel är mer hälsosamt än många känner till. Det hamnar därför på så väl gröt som pannkakor för min del. Jag vägrar sluta med lingonsylt eller någon annan sylt. Däremot är variation viktigt för mig.

Idag blev min lunchgröt lite speciell. Vår vanliga blandning av flingor. Sedan fylldes andra halvan av måttet med hälften coccos och hälften solroskärnor. Även lite torkad frukt som jag tyckte behövde få bli använda.
Det här toppade jag sedan med en banan och lite kanel. Supergott :)



Mat ska vara roligt! Jag har provat många dieter och oooja, jag har kunnat gå ner i vikt. Snabbt har det kunnat gå också!....... Och lika snabbt är man tillbaka på sin normalvikt om man slutar sin diet. Jag är så fruuuuktansväääärt trött på den där jojobantningen, som det nästan blir. Jag vill faktiskt inte leva i en ständig och sträng diet och blir så illa berörd då jag ser folk som slaviskt räknar kalorier och får ångest så fort de blir bortbjudna. För vad ska de bjuda på? Är det någonting jag vill äta? En ständig jädra stress som ja, okey, kanske gör dig smalare. Men för vilket pris? Hur länge har du tänkt gå på diet? Hur klarar du övergången mellan diet och inte diet?
Nää.. Usch. Sluta med det där. Enda anledningen till varför det känns ok för mig att säga så, är för att jag själv varit där i ganska många år.

Mat ska som sagt vara rolig och god. Färgglad helst, om jag får välja :)
Bra variation och hälsosam mat.
Jag försöker tänka att jag helt enkelt ska vara rädd om min kropp. Jag har bara en. Äter jag på tok för mycket fett och socker, är ju vikten mitt minsta problem. Folkhälsosjukdomarna som uppkommer av dåliga matvanor glöms allt för ofta bort när vi väljer vad vi själv och resten av våra familjer ska fylla våra kroppar med.
Det samma gäller träning. Manisk träning efter ett träningsschema är inte ett måste. Allt med måtta. Klart man får slappa och äta chips, godis, glass och dricka läsk. Men inte jäääämt. Variera! Åter igen.
Träning ger dig ju de omtalade Endorfinerna som ger dig en känsla av gläde. Det fungerar så bra, att det ibland skrivs ut på recept av läkare istället för antidepressiva läkemedel. Jag själv mår aldrig så bra som när jag är igång med träning. Jag är på bättre humör, är piggare på dagarna och sover bättre på nätterna. Träning är inte bara för utseendets skull. Det förbättrar din hälsa på så många plan. Hitta former av rörelse som du faktiskt tycker är roliga. Jag anser att det inte ska kännas som en plåga med träning. Hitta den motionsform som DU tycker känns bäst och tänk på att din kropp faktiskt är utformad för att vara aktiverad.



Den här sitter på vårt kylskåp. Ingenting vi följer slaviskt, utan mer använder som påminnelse.
Jag såg ett så bra program på svt2 igår. Det handlade om just träning och kost. Superintressant!
Bland annat fick jag bekräftelse på min åsikt att mjölkprodukter inte alls är dåligt då man "bantar". De gjorde nämligen en undersökning på en man som åt exakt samma meny under en vecka. Skilldnaden var att det under enda veckan fanns mjölkprodukter i maten. Skillnaden blev rätt drastisk, då det visade att dubbelt så stor mängd fett kom ut ur kroppen den veckan han ätit mjölkprodukter. Mjölken blir som ett slags färdmedel för fettet och hjälper det ut ur kroppen.

Jag känner att jag skulle kunna skriva om det här hela dagen. Tyvärr är jag inte utrustad med all fakta jag borde ha, innan jag säger så mycket mer. Länken till tv programmet här ovan tycker jag helt klart är värt en titt i alla fall! Jag slutar här. Bara för att inte säga mer än jag borde.

Jag avslutar med det här.

Variera kosten.  Ät inte största delen kolhydrater varje dag i varje mål. Ta bort kolhydraterna från vissa mål. (Ha i åtanke att kolhydrater även finns i grönsaker. Men... Man behöver ju inte gå till överdrift. Någon måtta får det ju då vara! :P ) Ha ändå i tanken att vi faktiskt behöver dessa "kolisar" som alla är så fruktansvärt rädda för. Men som med allt annat, med måtta.
Tänk på att det överskott av protein som du stoppar in i din kropp - bildar kolhydrater i slutänden. Det innebär att du kan minska på kolhydraterna, öka på proteinet och ändå få i dig precis det du behöver för varje portion.
Protein minskar din hunger.
Uppskatta dig själv, livet och vänner. Fortsätt unna dig gott, men variera genom att kanske dippa grönsaker eller äta fruktsallad någon gång emellanåt. Knepet är att den nyttigare maten inte ska kännas som en uppoffring, utan att den får vara god och tilltalande. Samtidigt som den gör gott för din kropp.
Att ta till vara på vardagsmotion genom att ex strunta i att åka hiss och rulltrappor, kan göra otroligt stor nytta.
Kroppen förbränner även efter det att du tränat. Inte bara under själva passet.

Kvällis



Jag har varit sugen på godis, glass eller bara vad som helst hela dagen. Eller ja okey. Inte vad som helst. Någonting gott, helt enkelt. Till slut hittade jag det här i kyl och frys. Kesella rabarber som jag blandade med bär. Verkligen huuuur gott som helst :)

RSS 2.0