Fullt ös, medvetslös

Passade ju som sagt familjens vovve i dag. Vilket yrväder alltså! Oj oj. Jag fick till och med locka in/jaga efter henne utomhus. Hon smet ut, den rackaren, när jag öppnade dörren för att låsa upp den åt Josefin och Ingela som ringde för att komma på spontanbesök. Nä... Hon är visserligen mysig hunden. Men, nu blir det nog inget mer passande av henne förrän jag fått bort knölen på magen i alla fall. Jag pallar inte, seriöst :P

Spontanbesök som sagt! Josefin tog med sig Ingela. Ingela hade bakat rabarberpaj som hon tog med sig. Fullträff!
Ibland behöver man verkligen sina vänner och kanske allra helst vänner av samma kön. Det är någonting speciellt med det. Så. Gott fika i gott sällskap med mycket prat.

Mot middagstid kom svärmor. Då satt tjejerna ännu kvar och under tiden som jag började med den otroligt lyxiga middagen, korv och makaroner, bjöd de svärmor på en bit paj.





Den här gången var det banne mig Ingelas tur att fastna på bild ;) Här tillsammans med Nelly.
Alltså... Yrväder eller ej. Och oavsett hur trött hon gjort mig i dag, så är det ju en helt fantastiskt fin hund :)



Jag och svärmor fortsatte arbetet jag börjat med på en bebiströja. Vi lyckades riktigt bra efter att vi klurat en hel del och slutade på topp. Vi vågade oss inte på de sista och svåraste detaljerna, utan spar dem till en annan gång.
Mamma och pappa var med oss också samtidigt. Pappa tog tag i tapetseringen av det blivande bebisrummet och mamma styrde upp kaffet. Jag tog paus i syjuntan och bakade en äppelkaka som vi hade til kaffet. Jag tog hälften mjöl och hälften havregryn i den för att få den lite grövre. Gott, gott :) Sedan skjutsade jag svärmor till bussen. Mamma och pappa stannade en liten stund till men åkte hem närmare 22 i alla fall. Tapetseringen blev inte klar i kväll eftersom pappa behövde göra lite förarbete och så där. Han kommer tillbaka imorgon och fortsätter. Ska verkligen bli skönt att få det klart. Toppen med all hjälp vi får alltså. Oj. Helt ovärderligt.



Nu har jag fikat kvällsfika, tagit värktabletterna och ska värma vetekudden. Jag märker så tydligt att Lukas inte är hemma och ger mig min, i princip, dagliga massage. Det hjälper helt klart. Men ja. Det får gå bra de sista dagarna här. Imorgon ska jag i alla fall inte ha något larm ställt på 06.00. Imorgon ska jag sova ut. Sen drar jag till grannkommun'. Jag hör till de lyckliga som får åka dit för att träffa barnmorskan. Tydligen. Vet inte hur det blir framöver. Men, min träff imorgon blir lite längre än vanligt, för att att vi ska hinna prata om allt som kanske inte riktigt hunnits med tidigare. Får se hur det blir. Och om jag ens hittar dit. Jag har varit där en gång tidigare och tror jag ska hitta. Får åka i god tid, så ska det nog gå fint.

God natt.


We´re doing it doggy style



I morse blev det en tidig morgon för mig. Det gick rätt bra, eftersom jag ändå vaknar med två timmars intervall ungefär. Jag klev upp då väckaren ringde 06.00 och åt frukost. Efter en stund kom mamma hit med deras hund Nelly, som är med mig i dag. Hon fick hoppa in i sin stora transportbur, där hon fått bo stundvis om dagarna nu på sistone, då mamma tagit med henne på jobbet. Tyvärr gillar hon inte mig lika mycket som den ordinarie familjen och måste som få sakna dem en stund varje gång hon blir lämnad här. Hon grät så mycket i buren att jag nästan höll på att börja gråta själv, på fullaste allvar. Samtidigt vill vi ju lära henne att inte gnälla så mycket. Jag satt vid buren en stund och pratade med henne, sedan la jag mig i soffan och sov några timmar till. I stället för att gå in i sovrummet som jag funderat på. Nelly somnade hon med och var så nöjd och glad då vi båda vaknade. Det är verkligen full fart på den där hunden. Supersöt är hon. Helt klart. Jag är bara inte så bra på det här med hunduppfostran känner jag. Dessutom är hon ju så himla liten. Alltså. Ingenting emot det egentligen men... Jag nååår ju knappt den lilla rackaren! Haha, inte lätt. Nä, min kropp är inte gjord för en valps tempo just nu. Men, hon är duktig och säger till så fort hon behöver ut och vill gärna bli upplyft i soffan för att gosa med mig. Kan jag väl leva med :)

Jag ska ta mig för att slänga ihop en äppelkaka nu under eftermiddagen. Till middag blir det något så spännande som korv och makaroner. Lite pinsamt då svärmor faktiskt ska äta med mig. Men nää.. Alltså. Jag orkar faktiskt inte. Vi ska i alla fall sy på en bebiströja jag börjat på. Jag vet inte riktigt hur man gör, känner jag. Nu ska jag få hjälp :) Pappa och eventuellt mamma kommer också hit. Pappa ska tapetsera bebisrummet åt oss! Fantastiskt snällt! Så otroooligt skönt att få det gjort. Ni anar inte. Ska bli  helt underbart att få möblera där och då samtidigt bli av med det kaos som råder i resten av huset eftersom det rummet är helt uttömt på grejer. Underbart!

Lukas ringde nyss också. Skönt att få höra från honom. Han fjällvandrar med sin pappa. Hoppas inte Bebis vill ut innan fredag kväll, får vi väl säga då ;) Hehe. Det ska nog vara lugnt. Vi har i alla fall gått in i vecka 36 nu. 35+1 Spännande! Jag kan förresten slå vad om att en hel del sitter och tänker att; "Lilla vän. Du ska se att du går över 2 veckor. Minst. Det gör alla förstföderskor". Men... Nej. Alla gör inte det. Vi är alla olika och mja, det är lite pirrigt att ha Lukas så långt bort faktiskt.

Mm.. Blir nog en kaffekopp snart också. Trots att det oftast slutar med att jag bara luktar på det -
så är det här med kaffe någonting jag har svårt att lägga av med. Första 3-4 månaderna av graviditeten
klarade jag därfemot inte ens lukten utan att kräkas. När jag nu klarar av det och rent utav blir sugen på det... Ja, då
brukar jag unna mig 1-2 koppar per dag. Då oftast koffeinfritt snabbkaffe... :P Och oftast blir det inte ens varje dag. Så. Get off my back, om du är en sån som inte tycker man ska dricka kaffe då man är gravid.

What´s for dinner tonight

I dag fick jag le åt det faktum att jag förberett middagen redan igår kväll. Jag tillagade en kycklingfilé i ugnen och la fram frusen, hackad spenat. Jag var verkligen inte sugen på varken pasta/potatis eller ris i dag. Men, så fick jag en idé. I skafferiet hittade jag en burk med groddbönor som tog lite av och blandade ihop med stuvad spenat. Kan kanske tyckas som lite knasig mat men, jag gillade det. Det kan jag äta fler gånger............ Alltså. Jag tänkte lägga upp en bild på den men... Det såg fasen inte bra ut. Vi struntar i det :P

Jag var på akupunktur på förmiddagen och fick sedan lunch hos Cilla. Det passade ju som bra att få lunch så pass nära sjukhuset. Mot för hur länge jag fått vänta om jag kört hem. Jag somnade faktiskt när jag låg där med nålarna inkörda i mig. Lite läskigt när jag vaknade och såg hur jag tryckt in nålen i handleden hela vägen in. Blev som nervös. Men, det var tydligen ingen fara. Barnmorskan som ger mig akupunkturen berättade att flera hon pratat med har blivit av med sin nålrädsla efter att de fått akupunktur, då de blivit så vana. Ja, jag är ju inte lika rädd nu som i början, helt klart. Känns ju helt okey att få parkera där vi ska stå när vi åker in för att "hämta hem" Bebis och gå runt i lokaler vi säkert kommer spendera en del tid i. Att dessutom vänja mig vid nålstick och att få träffa mycket folk som jobbar där i krokarna... Mjaa.. Det är nog rätt bra uträknat tror jag ;)

Happ. Jag började skriva en inköpslista och känner nu hur jag bara vill räcka ut tungan åt eländet.
Vi har ju planer på att ha en "Mat och filmhelg" i helgen. Vi hittade det i en tidning av Bil och bostad. Det står inget datum så jag vet inte riktigt när det var. Men, det måste börja vara två år sedan tycker jag. Vi har bara skjutit det framför oss och tänkte äntligen ta tag i det. När jag nu kikar bland ingredienserna inser jag hur mycket vi behöver. Alltså; hur mycket jag måste få in och ut ur bilen och speciellt hur mycket det kommer kosta. Jag vill inte köpa allt i dag eller imorgon och det vore heller inte särskilt smart. Hur goda är de sista grönsakerna på söndag, liksom?
Så, det kommer bli precis som vanligt... Jag får bosätta mig på affären, helt enkelt. Jag hade en period då jag verkligen funderade på att söka jobb där, eftersom jag ändå alltid var där. Det känns som någonting jag kommer få återuppleva de kommande dagarna. Nä men... Jag skulle behöva dit ikväll och kanske på fredag åtminstone och då handla galet mycket båda gångerna. Drygt.

Bara för att göra det här inlägget ännu längre - kan jag säga att jag gillar när saker blir gjorda utan att jag behöver göra någonting för att få det gjort...! Fick en uppdatering om vilka söndagar jag och Bella inte behöver ordna sången till. Plötsligt är det bara ett datum i september och två i oktober som jag skulle vilja få klar inom en ganska snar framtid. Däremot varje söndag i november som det ser ut hittils. Måste ärligt säga att jag inte vet hur sugen jag är på att sitta och planera sånt när Bebis är här. I alla fall inte i början. Hoppas det går ihop.



Tajmat och klart, in i minsta detalj

Så var en ny vecka påbörjad och jag har faktiskt helt plötsligt väldigt mycket planerat känner jag.

Måndag (idag): Tagit det rätt lugnt och sedan ätit hos föräldrarna
Tisdag: Akupunktur och efter det blir det lunch hos Cilla :)
Onsdag: Hundvakt på dagen och kanske sångplanering. Sedan "syjunta" med svärmor och eventuellt att pappa och mamma kommer hit också
Torsdag: Barnmorskan och sedan middagsdejt med finaste Eva! :)
Fredag: Lukas kommer hem och jag ska förbereda vår första kväll i "Film och mathelgen" som vi velat göra i säkert två år :P
Lördag: Akupunktur och sedan eventuellt en sväng på Forslundas höstmarknad
Söndag: En sväng till kyrkan kanske och eventuellt kan det bli lite sångplanering

Det måste väl räcka?? :P
Mm.. Jag fick med mig en massa äpplen hem ikväll från föräldrarnas äppelträd också. Jag har planer på att göra i alla fall en äppelkaka. Sedan funderar jag på ett äppelbröd! Om det blir äpplen över, eller om jag kan få lite mer, så ska jag skala, skära upp och frysa in en del också. Det för att kunna göra mer kakor och liknande framöver. När vi nu har en så stor frysbox som vi har i garaget - vore det ju rätt dumt att inte stoppa grejer i den. Tycker jag.

Jaja.. vad säger vi nu då?
Jag hade faktiskt för en sekund förträngt att jag skulle på akupunktur imorgon och bokade in lunchen hos Cilla i tro på att jag hade en helt fri dag. Men, det passar ju bra med lunch efter akupunkturen. Jag har tid där 10.30. Finemang :)
Nu ska jag väl göra mig något slags fika och sedan får jag se när det blir sängen. Jag är totalt inne i en av böckerna vi fått av en av barnmorskorna. "Att leva med barn". Ni som läst den kanske håller med mig, vem vet? Jag tycker i alla fall den är väldigt fint skriven och jag längtar så jag nära på kryper ur skinnet då jag läser sida efter sida om den här helt fantastiska gåvan som barnen i vår värld är. Jag känner mig otroligt tacksam :)

God morgon

Äntligen en vanlig hederlig frukost.
Havre/rågflingegröt
Ägg
Juice



Så, god morgon gott folk. Nu ska jag ta mig en kopp kaffe framför tvn.

Förresten! Jag hade tänkt försöka få hitta en klipp- och färgtid veckan som kommer eller i alla fall så snabbt som möjligt. Jag tänker inte se ut som jag gör på våra första bilder tillsammans med Bebis. Någon slags måtta får det ju vara.
Jag kan bara inte riktigt bestämma mig för om jag ska fortsätta ha rätt ljust hår, som nu, med massvis av ljusare slingor. Eller, kanske skulle jag ha gått mer åt någon höstfärg? Det jag gör ska helst kunna vara orört ett bra tag. Alltså, se rätt naturligt ut. Jag menar, man vet ju aldrig när jag tar mig tid att färga om det. Men, där har vi bara första problemet. Frisyren då? Ja jisses... Det får jag fundera på.

Spontanitet förnöjer

Vi hade lagt fram torsk för att äta till middag. Plötsligt kom vi på att Arvid hade bjudit in alla som ville ut till stugan för ännu en möjlighet att säga hejdå innan han åker till Equador. Vi gjorde ett snittsigt folieknyte med kokt potatis, morötter, ärtskidor och dill från vårt trädgårdsland. Sedan smör, salt och peppar. HUR GOTT SOM HELST blev det!
Vi tillagade det på grill ute i stugan. Blev en massa prat och sedan en fika innan vi åkte hem. Mina fötter var så svällda att det rent stack i dem. Nu är det film som gäller fram till middagsdags.












... Kneget

Nyss åkte mannen iväg på springtävling. Jag hade funderat på att följa med som supporter, men bestämde mig till slut för att stanna hemma trots allt. Det är faktiskt inte så ofta jag följer med, vilket känns ganska kasst egentligen. Men, just nu är det ju lite krångligare också. När Bebis kommit och min värk förhoppningsvis försvunnit eller i alla fall blivit bättre; då kan jag börja följa med igen. Vad ska jag dit och göra i dag? Sitta och hänga med mina ben och se hur fötterna går från oigenkännlighet till - någonting ännu värre? Nä... Alltstå nog älskar jag min man. Men nä. I dag får han klara sig själv. Dessutom verkade det som att hans föräldrar skulle dit för att kika i alla fall.

Jag stannar hemma i stället helt enkelt. Vi fick tre påsar med bebiskläder till av Lukas föräldrar. Superhärligt! Jag har tvättat upp en av de påsarna och tänkte försöka sortera dem under dagen. Ska tvätta ett lass med stora kläder också. De behöver ju tvättas även de...
OM jag känner att orken finns och att det inte gör för ont ska jag också skörda vår persilja hade jag tänkt. Dillen är ju redan portionsförpackad så fint i frysen. Persiljan däremot är fortfarande kvar. Och tänk att snart får vi ta upp potatisen också! Härligt :)



Catch some light from the sun

Gårdagen var ovanligt bra. Jag måste bara få säga det. Efter lunchen kände jag bara att; jag KOMMER ATT SKRIKA om jag måste sitta inomhus ännu en dag. Solen sken och det var jätteskönt ute dessutom. Jag hade ett ärende ner på jobbet, till en postlåda och vi behövde på affären. Så. Först körde vi till mitt jobb och innan vi åkte på affären stannade vi av på fiket. Go'fika ute i solen. Bäst som vi satt där såg jag min kollega Marianne köra förbi. Jag var helt säker på att hon skulle ner på sin kolonilott. Så, när vi lämnat handlingsvarorna hemma och slitit med oss lite fika - åkte vi ner på kollo också. Där blev det fikapaus nr 2 och en guidad tur genom alla blommor och blad på området. Sist jag var där hade nästan ingenting börjat växa. Så, det var riktigt kul att få se.
Till middag grillade vi egna hamburgare som vi åt med friscobröd, tacochips med chilismak, dressing på gräddfil och hot tacosås och lite annat gott ute på altanen. Vi hann se sista avsnittet Entoruage som vi har hemma och sedan såg jag på True talant. Vi la oss ganska tidigt, för jag var helt slut. Jag har vaknat rätt mycket i natt och känner mig fortfarande ganska trött tyvärr. Trots att jag inte klev upp förrän 10.40 :P

Happ. Så, nu har jag slängt i mig frukost för att hinna äta lunch sedan. Typ.
Lukas är nere i en kompis gargage för att börja kika på vår finare, men ack så trasigare bil. Blir lunch om nån halvtimme och sedan i väg mot stan. Först ska vi på min akupunktur och sedan på ett sånt där öppet besök på förlossningen. Vi får ju eventuellt ingen föräldragrupp....... Så.... Något ska man ju nyttja i alla fall.
Nu ska jag få på mig lite kläder och fixa till mig lite så jag inte ser ut som... Ja.. Som nu ungefär.

on hold...

Solen skiner från en klarblå himmel även i dag. Om jag fick välja EN grej att göra i dag; så skulle jag ta en lång och rask promenad med MP3:n spelandes i mina öron. Men... Nä. Det är ett lyxgöra som jag inte kunnat ägna mig åt sedan december, i princip. Att kunna röra på sig är en lyx. En otrolig möjlighet och ett privelegie. Det var när jag för några år sedan kom på det på allvar - som jag började motionera. Ju mer jag tyckte om livet och mig själv, desto mer ville jag ta hand om mig. Genom att då exempelvis träna. Jag längtar efter att få gå på promenad med Bebis i vagnen och hoppas verkligen för allt jag är värd att kroppen ska vara i så pass gott skick när barnet är ute - att jag ska kunna röra på mig igen.

Men, tills vidare gäller det ju att hitta på annat att göra. Eller hur? :)
Jag har ju bakat ett par-tre gånger för att kunna stoppa i frysen. Det krävs väl lite mer av den varan ändå känner jag. Sedan låg jag och filosoferade i natt när jag skulle sova, om att jag/vi borde göra lite detsamma med mat. Göra storkok på olika maträtter och frysa in. Allt för att minska på onödig stress första tiden vi är hemma med vår lilla guldklimp. Allt för att vi ska kunna ägna tid åt varandra, alla tre. Lära känna varandra. Allt för att sånt där med mat och go'fika redan ska vara fixat så vi knappt behöver bry oss. Nu har jag visserligen en väldigt snäll man som menar på att han ändå kan laga mat åt oss... Men, nog kommer jag göra något storkok i alla fall. Helt klart.

Jag ska ta mig den där sedan ett tag tillbaka planerade titten i BB-väskan också. Jag måste kika vad jag egentligen packat ner för kläder till Bebis. Om de känns praktiska osv. Sedan borde jag väl ligga på telefonen nu fram till 12 för att få tag i barnmorskan också. Är så svårt att komma fram att jag mest blir irriterad, faktiskt. Sanslöst att det bara finns en barnmorska som svarar under en timmes telefontid. Illa.

Gröt och ägg står på schemat här näst i alla fall. Någon slags lunch är det väl. Lukas har klivit upp efter nattjobb och är nu faktiskt ledig några dagar. Skönt :)

Wrap it up

I dag gjorde vi en favorit i repris. Jag, Ingela och Josefin gjorde gipsavtryck av min bebismage. Förra året var det Josefin som vi snurrade in i gladpack och sedan kletade fast gipslindor på. I dag var det då min tur. Vi hade nog lika kul som sist tror jag. Lukas och Ingelas Bjarte fick passa Josefins lilla Saga. Det blev kaffe mellan varven och när gipsandet var klart åt vi våfflor tillsammans. Mysig dag, helt klart. Här kommer det sammanfattat i några bilder. Jag är lite bitter över att inte ha Ingela på någon.... Men. Någon annan gång! :) Hennes händer är med på sista bilden ;P










Bröllopsdag

I dag är det min och Lukas första bröllopsdag. Jag förstår inte hur tiden kunnat gå så snabbt! Det känns ju precis som att var alldeles nyss vi gifte oss.



I går var vi på grill-avskedsfest hos en kompis till oss som ska flytta för att plugga. Trevligt folk, Lukas grillade köttet helt perfekt och klyftpotatisen jag gjort blev väldans god. Vi stannade till någon gång kring 23.00 och åkte sedan hem. Det kändes lagom. Jag blev uppassad med en skön lutbar stol som jag kunde vila i emellanåt. Men, nog känns det i kroppen i dag alltid, att jag inte låg helt stilla i går. Så är det. Men, det är ju värt det. Varje gång.
I dag har vi hunnit med en sväng på kyrkan med det nästan obligatoriska fikat efteråt ;) Sedan blev det en sväng på affären. Vi ska äta tacos ikväll, jag och Lukas. Vi hade funderingar på att åka iväg till en grillplats och äta där.. Men. Med värk i kroppen och spekulationer kring regn från vädrets sida - kände vi att det nog kunde bli lika mysigt hemma.

På tal om tacos vill jag också "promota" för en maträtt jag gjorde rätt mycket ett tag. Tacoköttbullar som man kan ha till vilket tillbehör man vill. Fullkornstagliatelle är nog en favorit för mig. Annars till ris, couscous, bulgur, potatis (?) eller bara en sallad. Att ha Turkisk yoghurt till som det står i receptet är i alla fall en höjdare. Supergott!
Jag kom att tänka på receptet eftersom jag allt sedan jag hittade det - kryddar tacoköttfärs över huvud taget  med samma kryddor. I stället för att köpa färdigt på påse. Jag tycker det känns bra på i alla fall tre sätt. Dels har vi i regel alla kryddorna hemma som behövs, så varför köpa ännu mer? Jag tycker också det känns bra att veta exakt vad jag stoppar i maten. Kryddpåsarna känns inte fullt lika säkra, trots att det antagligen inte är något större fel på dem. Men, kryddar jag själv så vet jag ju som sagt vad som är i. Sedan det sista men förmodligen det viktigaste; så tycker jag helt ärligt att det är mycket godare att krydda själv. Helt enkelt. Jag följer inte måtten längre utan höftar vilt. Det fungerar fint. Så. I kväll blir det alltså tacos med egenhändigt kryddad köttfärssås. Längtar redan!

Annars tror jag vi firar med att fortsätta på temat: svulla i sig goda saker, resten av kvällen. Vi har köpt hem godis och tacochips som kommer finnas kvar efter middagen. Vi har också glass och chokladpudding om vi skulle vilja. Det - tillsammans med en bra film känns väl som lämpligt.

Oj oj... Snacka om att jag känner mig varm i dag! Jag måste ta mig någonting att dricka och kanske en frukt till det. Känner mig rent lite yrslig måste jag säga.
Tack för den här gången :)

Projekt: Bebissäng

Jag betade av en del av punkterna på min To-do-list för i dag, som jag skrev i förra inlägget. Jag har tvättat en maskin tvätt. Skrivit klart födelseplanen. Planerat och gjort middag. Så, det får räcka. Ingela har varit här en sväng och hälsat på också. Alltid roligt att få sällskap :) Nu har vi bokat in måndag för att göra gipsavtryck av min mage också, tillsammans med Josefin! Precis som vi gjorde med Josefins mage den här tiden förra året. Mys :)
Vi ska avsluta måndagskvällen med att äta våfflor här allihop, tillsammans med karlarna våra. Det känns riktigt kul!

Efter middagen satte vi igång med projekt: Bebissäng. Så, nu sitter spjälsängen ihop och är dessutom bäddad. Jag har inte bestämt mig för huru vida det är konstigt att ställa in den i vårt sovrum redan nu... Men.. Det lutar nog ändå mot att den får stå bland alla andra bebisgrejer tills dess bebisen flyttar in.


Det blir en lugn kväll i kväll som det verkar. Jag har då så ont i kroppen just nu också att.. ja... Men, då passar det bra med en lugn hemmakväll med mannen :)

Jooo. Det blev så fint med sängen i sovrummet att den nog får stå kvar där, haha.


To-do-list för imorgon, fredag

  • Finputsa på Födelseplanen så jag blir nöjd
  • Packa klart BB-väskan så mycket jag bara kan + skriva på en lapp vad som ska i innan vi lämnar huset
  • Städa något rum. Ex en av toaletterna
  • Tvätta en maskin vit-tvätt
  • Fundera på sångförmågor till min sångplanering
  • Laga middag. Kyckling och ris
Inte helt omöjligt att jag hoppar över någonting, måste jag säga. Allt beror på dagsform.


Det blev en fin dag tillsammans med Josefin och hennes lilla Saga efter akupunkturen i dag. Jag fick lunch direkt då jag kom fram. Sedan blev det prat, en liten sväng med bilen och sedan nybakad sockerkaka och kaffe. Plötsligt blev klockan hemskt mycket och jag fick dra mig hemåt. Gjorde middag och Lukas kom hem på bara en stund han också. Vi fick besök av hans bror en sväng och jag har hunnit ringa ett samtal jag behövde ringa för sångplaneringens skull. Mm.. Nu är det tv som gäller. Har ganska ont faktiskt. Snart blir det att äta glass och kolla serier med Lukas. Najs, najs :)

Another day of "fika"

I dag fick jag sällskap till eftermiddagsfikat. Zandra kom hit med deras Linnéa en sväng. Supermysigt med sällskap och inte minst att få sitta och beundra ett barn på utsidan av en "bebismage". Alltid lika kul att få ta fram de leksaker vi har här hemma. De är nu godkända av både Linnéa och Saga. Så, det ska nog fungera till vår knodd sedan också. Kanske speciellt plastknippan med nycklar ;)



Jag hade slängt ihop ännu en vinbärskaka, som jag bakat två till av för ett tag sedan. Det var lite spännande, eftersom jag aldrig smakade av den innan jag frös in den. Måste säga att jag blev nöjd i alla fall. Därför följer den med till mamma och pappa nu på en stund när vi ska dit på kaffe. Lukas ska bara klippa gräset först så åker vi sedan.



Till middag hade jag gjort pasta med tonfisksås. Blev gott :)
Annars så... Ja. Jag har hunnit prata med Lina i telefon i nästan en timme innan middagen också. Alltid lika kul att få ta igen lite missat prat med henne. Hon skulle verkligen bott närmare alltså. Tur hon har släkt här bara några kilometer ifrån och sedan hennes mamma och pappa här uppe i norr också. Så, vi får ju ses någon gång emellanåt i alla fall.

Mm.. Jaa... Jag köpte faktiskt en bebisbok och en box med 4 Pettson och Findus filmer av två små tjejer som sålde jultidningar i dag också. Jag är dålig på att göra sånt men... Det kändes som roligt.

Ooh. Nu tror jag Lukas är klar. Ska ta och åka nu. Komma ut i det fina vädret också :)


Glöm inte.

Ibland är det lätt att hamna i ett hjulspår. Ett spår av vanor som man bara fortsätter med, eftersom man kört på i samma tempo - på samma vis alldeles för länge. Ett sätt att hamna i ett sådant hjulspår har jag fått prova på nu sedan maj. Jag har varit sjukskriven sedan 5:e maj och får i regel inte så hemskt mycket gjort om dagarna. Förr hade jag ton av energi. Jag tränade och lagade massvis av mat. Jag klättrade på stege upp för husväggarna för att rensa hängrännorna. Jag vandrade gärna i skog och mark. Antingen bara för vandringens skull och kanske för att fika på vägen. Annars gärna för att kombinera det med bär -eller svampplockning. Jag skulle kunna fortsätta rabbla, men tror nästan ni förstår poängen nu. Kort och gott har jag sedan några år tillbaka gillat att ha lite tempo i tillvaron. Någonting som inte gått sedan jag blev gravid. Då speciellt inte efter att jag fick besvären med foglossningarna

Att vara gravid är spännande och att vara sjukskriven gör att jag får mycket tid över till att känna hur kroppen förändras. Så, visst. Det gäller att ta till vara på den här tiden och se det som är postivt :)
Vad som i alla fall känns som ett problem i det här och egentligen det enda - är att jag inte orkar hitta på grejer för mig och Lukas som förut. Jaa... Nog kommer det dagar då jag får tillbaka en gnutta fantasti. Men, oftast känns hjärnan bara helt tom. Skämt å sido så har jag hört att man kan skylla en del av luddigheten på graviditeten. Däremot känns det jobbigaste att jag gör så lite om dagarna. Jag sitter mest framför tvn. Det är få dagar som jag ens är utanför dörren........ Jag får helt enkelt inte så mycket att prata om eller att få idéer från.

Just nu är Lukas på en mindre springtävling och kommer hem på ett tag. Jag har gjort en av hans favoritefterrätter, som jag tänkt att vi ska äta då han kommer hem. Jag antar att det är sådana små gester man får glädjas av. Det är min insats för att försöka göra någonting lite-lite extra för en gångs skull. Jag vill bara att han ska ha det klart för sig hur stor del av mitt liv han är. Så. I kväll bjuder jag på chokladpudding med en klick vispgrädde och röda vinbär från vår egen vinbärsbuske. Det känns nästan patetiskt med en så liten gest. Men... Jag försöker i alla fall.


Oj, oj...

Tänk att man, nästan på-grund-av sjukskrivning, blir mer uppbokad än då man jobbar. Ja jisses.
Sist vi var hos barnmorskan bad jag om att få en senare tid än vi haft hittils. Dvs; gärna efter 10. Så man hinner kliva upp, äta frukost och smälta den lite innan det är dags att ta blodsocker och hela fadderuttan. Jo, så jag fick en senare tid. Jag ska inte vara där förrän 13.30. Perfekt, tänkte jag. Tills jag igår insåg att jag var tvungen att ringa vårdcentralen på deras akuttid idag 07.30 för att snabbt få läkartid, så jag kan få ett nytt läkarintyg att skicka till försäkringskassan. Jag hade helt förträngt det här, men jaja... De ringer upp om ca 10-15 minuter nu så. Det bästa vore ju om jag kunnat få komma dit antingen alldeles innan barnmorskan eller alldeles efter. Men, jag skulle gissa på att jag får komma innan lunch faktiskt. Har varit så hittils. Tur jag fick ha bil i dag, vill jag lova.

Oj. Nu bökar det runt i magen så det står härliga till. Haha. Det är spännande. Ibland känns det som att Bebis hoppar jämfota där inne. Lustig känsla. Just nu vrider H*n på sig en hel massa.  Blir spännande att höra hur magen vuxit och sånt hos BM i dag.



Ja. När jag sedan har mitt nya intyg ska jag gå upp på jobbet. Kopiera det, ge ett till chefen och skicka ett till Försäkringskassan. Får göra iordning ett... Nu ringer vårdcentralen - var god dröj... :P Ja. Göra iordning ett kuvert som jag kan skicka direkt innan jag åker hem. DSK ska ringa upp mig snart igen då hon kollat runt om jag kan få en tid under dagen. Hon föreslog samma tid som jag ska till BM och mjaaa, det blev ju svårt. Men, det ska nog lösa sig.

Happ.. Mer då? Jo... Jag behöver ringa lönekontoret också, för att meddela att jag blir fortsatt sjukskriven. Jag har försökt få tag i dem ett tag men - inte helt lätt så här i semestertider som det ju varit.

Mm.. Nämen vad ska vi säga? Nog är jag aktiverad i alla fall. Lite sångplanering till församlingen på det här så, jajjemän.

Om jag nu får lite tid över i eftermiddag ska jag faktiskt ta mig till Josefin en sväng också innan middagsdags. Just ja. Affären också! Jamen. Det är tur jag får göra någonting, samtidigt. Går ju ganska bra med bil så där.

Men nu vill min kropp ha frukost. Ganska akut känner jag. Så. Vi hörs.
Dagens frukost: Keso med en nektarin. Känns somrigt :)



... round and round

I dag tog jag plats framför tvättmaskinen. Där satt jag på min pall. Utrustad med pannlampa, ättika, tops, papper och sedan även en avlagd tandborste. Eller. Den blev det, efter det där i alla fall.
Mögel eller ej, så var en rejäl rengörning helt klart på sin plats. Det var svårt att få bort precis ALLT i alla skrymslen och vrår, men jag försökte. Nu går maskinen ännu en gång med ättika på 90 grader. Slutar det inte lukta nu så......... Ja då vet jag faktiskt inte vad jag ska göra. Vi får se. Det var vilket som en av mina absolut största insatser här hemma sedan jag blev gravid, i princip :P

Lillasysters vovve har fått vara med mig i dag. En riktig valp, kan jag tala om. Busig så tamme rackarn och var egentligen snäppet mer än jag klarade av faktiskt. Hon är ju däremot ohyggligt söt. Väldigt mjuk och luktar så gott :) Vi sov ca 2 timmar tillsammans i soffan efter en liten, liten kiss-promenad här ner en bit efter gatan. Då jag vaknade gick jag in i köket för att börja med middagen. Plötsligt hör jag ett väldigt uppgivet ljud innifrån tvrummet. Där står lill-vovven. På alla sina fyra i soffan. Hon trodde väl hon blivit övergiven riktigt, stackarn. Mmm. Nä nog hade vi det rätt mysigt. Men, jag är ju inte min lillayster helt enkelt. Vovven saknade henne, så är det bara.




Det blev kycklinggryta med nudlar kokade tillsammans med en buljongtärning till middag. Jag måste säga att det var bland det godaste jag ätit på länge! Färgglatt också. Precis som jag vill ha mat :) Väldigt nöjd blev jag i alla fall. Innan jag fick äta hade jag en ordentlig sammandragning som jag fick hantera klart innan jag kunde börja sleva i mig. Jag gick runt lite och värmde sedan vetekudden som jag la mot magen när jag satt vid bordet. Efter en stund gick det då över. Men usch så ont det gjorde.



Efter maten hämtade vi ut två paket som jag beställt. En klänning att ha på Evelina och Viktors bröllop som vi ska på imorgon. Sedan två fotoböcker med bilder på mig, Lukas och våra familjer. Bland annat med bilder från den gången vi var i Hemavan som Lukas friade. Det känns så tragiskt att ha bilder i datorn, men i princip inte ett enda i ett album. Så, nu är det uppstyrt i alla fall. Allt som allt tror jag det är 30 bilder, om jag minns rätt. Så, inte jättemånga förstås. Jag är rätt nöjd i alla fall. Bortsett från att jag trodde de skulle få vara i ett album och inte i två. Men men. Det får väl vara så då.

Just nu i skrivande stund är jag rätt så fast i soffan. Jag har grymt ont i hela bäckenet nu kan jag tala om. Lukas har servat mig med kamera, sladd till den. Min mobil och sladd till den. Så, nu ska jag lägga upp lite bilder här i texten också.

What´s for dinner tonight?

Till middag i kväll hade jag planerat det här påhittet med att kleta Philapelpiaost över lax och in i ugnen. Så, det gjorde jag! Kryddade först med salt och peppar, sedan på med osten som efter vårt val blev dill och gräslök. Till det kokade jag potatis och gjorde någon variant av stuvad spenat, där de två viktigaste ingredienserna (näst efter spenaten, givet vis) är dill och muskotnöt. Superdupergott blev det i alla fall. Jag känner mig nöjd :)



Vi fick tre små potatisar över. De kan jag använda i en Bondomelett till lunch imorgon. Då slipper jag äta nudlar en dag till. Kändes inte så fantastiskt inspirerande faktiskt.


Husmorstips och hemmafix

I natt hade jag ont mest hela tiden. De stunder jag var vaken gjorde det ont och när jag sov drömde jag mardrömmar. Lovely. Kring 7 imorse fick jag nog. Då tog jag min dator och ett äpple med tillbaka till sängen. Där satt jag till strax efter 8 och då gick jag upp för att äta frukost. Ska bara tillägga att jag än så länge får på mig kläderna själv, inklusive strumporna. Och... That´s always a joy ;P Mer kring det är att jag, med lite hjälp av min Lukas, i princip har skrivit klart min födelseplan. Dessutom har jag lagt in numret till förlossningen i mobilen. Hehe. Jag känner att jag börjar göra mig redo undan för undan här.

Annars har det här varit en sjukt seg dag. Jag har just legat och sovit 2 timmar i soffan, för att vakna och inse att dagen fortfarande är lika fruktansvärt tråkig. Min plan var att tvätta en maskin tvätt i dag. När jag öppnade luckan kände jag plötsligt hur det luktade mögel där inne! Jag är inte så bra på sånt här med "husmorstips"/hemmafix-trix men tycker det är grymt kul att lära mig. Så, för att veta hur jag nu skulle bära mig åt började jag googla. Och jag fann.
Nu har jag kommit fram till varför det luktar mögel, hur det blev så och vad jag ska prova i första hand för att få bort det. Jag håller på att rengöra hela tvättmedelsfacket så grundligt jag bara kan i diskhon och ska se om jag kan hinna få hem antingen klor eller ättika innan dagen är slut. Kanske båda två. Det ska jag sedan hälla i tvättmedelsfacket och köra en tom maskin på så varm temp som möjligt. Efter det blir det att köra den tom minst en gång till för att få bort det klor eller den ättika jag hällt i. För övrigt är det bara att hoppas på att det inte är mögel som sitter djupare än så. Innuti bäljen eller liknande. Där tar mina kunskaper slut och då får min älskade man ta över, kan jag ju meddela. Vi är dessutom för duktiga på att stänga igen både luckan och tvättmedelsfacket när maskinen inte används. Det får vi sluta med. Plus att jag förmodligen styr upp att vi slutar med pulvertvättmedel och går över till flytande. För att minska risken för tvättmedelsrester som ligger och äcklar sig inne i systemet. Maskinen var ju heller inte splitterny då vi flyttade in och det hela kanske därför inte är bara vårt fel. Däremot tror jag absolut vi har tvättat i låg temperatur för mycket på sistone. Jag har ju kört maskin efter maskin på bara 30 grader med bebiskläder exempelvis. Jo, nu hoppas jag på att det som luktar bara är ytligt. Så får vi tvätta lite lakarn och handdukar på 60 grader sedan :P Jag får lukta igenom bebiskläderna så de inte luktar mögel. Om de gör det - ska jag prova lägga dem i vatten tillsammans med ättika under natten........................ Och sedan sortera dem i storleksordning. Igen.



Mm.. Så... Vad ska jag göra då, när jag inte riktigt känner för att använda maskinen just nu?
Ja, jo.. Jag ska väl fortsätta gnugga på tvättmedelsfacket i alla fall. Skulle vilja ha mig en smörgås eller nåt också känner jag. Efter middagen ska Lukas äntligen i väg för att få använda upp det presentkort han fick av mig när han fyllde år. I april :P Han ska upp i luften för att få åka segelflyg! Hoppas vädret blir snäppet bättre bara och att ingenting gör att det blir inställt eller nåt.
Ingela kommer hit för att sällskapa mig i alla fall. Härligt :)


Baka baka kaka

Vinbärskaka




On our way

... Jag hade skrivit ett ganska långt inlägg, men kände hur fruktansvärt drygt det blev. Ville inte utsätta er för det så jag tog bort allt :P

I dag har den lilla sol som kikat fram gjort mig på rätt bra humör får jag säga. Den värsta nervositeten inför förlossningen har försvunnit och jag är glad över att vara så pass rörlig som jag ändå är just nu. Gjorde grymt ont då jag skulle vända mig i sängen i går, men även det känns lite bättre i dag.
Jag fortsätter med mitt eviga rännande på toaletten om nätterna. De sura uppstötningarna och sammandragningar i tid och otid. Men framför allt, njuter jag över att bara mysa med min mage som helt plötsligt fått liv och rör sig som den själv behagar ;) Jag spelar musik och sjunger för magen. Både jag och Lukas pratar med den och den finns verkligen med mig i allt jag gör. Jag tänker på vad jag äter, hur jag mår, hur tungt jag lyfter. Allt jag gör är för vår blivande familjemedlem, som än så länge huserar inuti mig. Vi ser verkligen fram emot att få träffa Bebis och jag hoppas H*n ska trivas med oss. Om jag nu lyckats komma tillbaka från min tillfälliga sinnesförvirring är vi inne i vecka 33 nu. 32+1



Snart ska jag verkligen masa mig ut i trädgården för att plocka svarta och röda vinbär. Jag har hittat ett recept jag tänkte testa, när vi ju faktiskt har 6 buskar svarta vinbär och en STOR med röda. Så, jag hade tänkt baka två vinbärskakor och ja. Jag ska verkligen se till att göra det nu när jag skrivit klart. Här har ni receptet :)

I kväll får vi fint besök av de nygifta Frida och Simon! Hur kul som helst att vi hinner träffa dem innan de flyttar hem till sitt i söder. Jag och Lukas invigde vår bastu i går som han fixat upp med lite hjälp av en elektriker och även sin pappa. Bastun har funnits i huset sedan -73 utan att ha använts som just en bastu. Nu sitter det ett aggregat där och bänkarna är utbytta. Mycket fint :) Frida och Simon var sugna på att få prova den de också så, det blir bastu i kväll med som det verkar. Skönt :) Jag ser framför mig hur vi skulle kunna mysa med lite chips och dricka efteråt så... Jag ska se till att jag eller Lukas åker på affären innan de kommer :)



När kakan är i ugnen kan det tänkas att jag kikar igenom alla häften och böcker vi fått av barnmorskan.




I glädjen och väntans tider

För er som skräms av mycket text och inte tänker läsa allt jag skrivit... (höhö)... Ställer jag en fråga här uppe istället!

Har du tips på lättbakade kakor som jag kan baka? Gärna som bakas i långpanna, för så lite arbete som möjligt :P Det vore jätteroligt att få lite tips.

I morse kändes det lite halvtungt tyckte jag. Jag vet egentligen inte varför, men antar att det är hormoner som spökar i vanlig ordning. Solen sken i alla fall! Väldigt skönt. Nu försvann den ju visserligen ganska snabbt... Men jag menar; en stund fick jag ju njuta av den i alla fall.

Cilla och gudsonen min har varit här en sväng efter lunch. Blev kaffe med Cilla och kortspel med gudsonen. Mysigt :)
Skönt att ha någon att sitta och prata med en stund. Att fördriva lite tid.

Bebis rör på sig så där emellan åt. Riktigt mysigt. Nu är det ju inte sparkar direkt tycker jag. Jag känner helt enkelt hur lill-bebben rör på sig. Däremot vet jag inte hur H*n ligger där inne och vet därför inte riktigt vad det är jag känner. Men... Bara att känna att det verkar vara okey där inne - känns väldigt bra. Den börjar nog växa på sig rätt bra tror jag. Inte långt kvar.

I lördags var vi på bröllop! Simon och Frida som var värdpar på vårt bröllop förra året gifte sig nu då i lördags. Verkligen hur fint som helst! Oj... Ja. De var otroligt vackra tillsammans och deras vänner som sjöng och spelade under vigseln bidrog otroligt mycket. Festen efteråt var också jätterolig att få vara med på. Mycket spex och en del tal. God mat, trevliga gäster och över huvud taget riktigt bra ordnat.
Lyckligtvis fanns det en skön soffa där också som jag kunde ta igen mig i emellan åt. Att bara sitta rätt upp på en stol är ju inte min favoritsyssla nu för tiden, så att säga. Sedan sov vi i ett eget litet rum i en bäddsoffa. Jag var ganska mör i kroppen dagen efter och ja. Jag hade helt enkelt inte kunnat stanna kvar över natten om jag hade behövt ligga på liggunderlag. Väldigt snällt att de fixade rummet åt oss :)
Dagen efter fördrev jag och Lukas lite tid där i trakterna och vid 15.00 samlades alla som var kvar för paketöppning och grillning. När det var klart körde vi hemåt. Oj så trött jag var.

Jehopp. Ja. Jag hade ju velat baka massvis att bunkra upp med i stor-frysen i garaget. För att ha fika att bjuda på när familj och vänner kommer för att besöka Bebis sedan då H*n flyttat in med oss. I går hittade jag ett recept på vinbärskaka. Eftersom vi har 6 stycken buskar med svarta vinbär och 1 stor med röda - kändes det ganska lämpligt. Gott, om inte annat. Den ska bakas. Under kvällen eller så snabbt som möjligt. Jag hoppas på att få ork till det snart.

Nu ska jag gå ut till brevlådan för att hämta posten och samtidigt komma utanför dörren för första gången på hela dagen. Ska städa lite som hastigast och sedan förbereda inför middagen. Blir enkel middag. Potatis och fiskbullar.

My oh my.



Oj oj... Ja. Vissa dagar är bättre än andra. Vi har hunnit med ett besök hos Josefin, Mathias och Saga i dag. Mysigt som alltid. Men, förutom det har jag bara haft så lite "go" i kroppen på nåt vis. Jag känner mig väl inte riktigt lika hopplös i dag som i mitt förra inlägg men kan inte påstå att jag har blivit så mycket charmigare ändå.

Lukas har fått så mycket gjort i dag, som vanligt. Därför har jag fortsatt på min vanliga rutin - att stå för matlagningen under dagen. Middagen var väl det som blev bäst. Lax i ugnen kryddad med salt, peppar, dill och ingefära. En ordentlig klick creme fraishe på det. Till det blev det en spännande rissort med flera olika sorters ris i ett. Några gurkbitar och lite orientaldressing.

Jag tog mig en sväng med bilen på affären för att köpa lite som vi verkligen behövde få hem. Lukas klippte gräsmattan så, jag kände att jag ville hjälpa med någonting. Givet vis glömde jag en rätt viktig sak, vilket innebar att Lukas likförbaskat cyklade ner och köpte det jag glömt då han klippt färdigt. Inte lätt då hjärnan inte riktigt hänger med.

Imorgon blir det bröllop i Norsjö. Vääääldigt mysigt! Jag har verkligen sett fram emot det. Vi ska på ett nästa lördag också faktiskt. Inte illa alls! Det enda är ju detta här med att sitta rätt upp och ner länge. Jag ska göra allt jag kan för att inte låta värken hindra mig imorgon. Men, jag kommer förmodligen få ta de tillfällena jag kan till att ställa mig upp... Jag kände precis hur frustrationen bara steg inom mig och hur gärna jag skulle vilja skrika och grina på samma gång. Känns bara så otroligt kasst att behöva ha så ont i kroppen på bröllop och att jag rätt vad det är måste gå och lägga mig tidigare där borta än alla andra. Just precis nu ser jag mest sånt som är negativt... Märker jag. Jag tänker sluta dela med mig ungefär här. Jag är i alla fall helt säker på att det kommer bli otroligt fint imorgon. Kan inte bli annat när man får vara med om två personer som lovar att älska varandra för resten av sina liv. Helt underbart! Alvedon och jag kommer gå hand i hand imorgon i alla fall.

Nu ska jag och Lukas äta lite glass från Sia tillsammans med fruktsallad. Visste ni det förresten? Att Sias glass har bättre kvalité än de allra flesta du hittar i frysdisken på affären. I Mats-Eric Nilssons bok "Den hemlige kocken" kan man läsa att "Sias ekologiska glassar är något bättre - består i huvudsak av mjölk, grädde, socker och äggula".
Under tiden som de flesta andra är fulla av emulgeringsmedel = gör det möjligt att "blanda sådant som i normalt fall skulle skära sig, som olja och vatten", smakförstärkare och annat som då jag åtminstone gärna slipper om jag har möjlighet. Det är by the way inte en dålig bok heller, för den delen. Man får öppna ögonen för mycket. Kanske mer än man vill många gånger tyvärr.


BLUUÄÄÄÄ

I dag är det en sån där sammanbiten dag.



Vi har ju haft främmande nu sedan tisdag och de är kvar än. Jag kan inte riktigt hänga med på deras turer i skogarna på MTB och likande, men har väl varit den som skött markservicen. De hjälper ju gärna till både Kristofer och Maggie bara de får chansen. Lukas också. Men, nu är jag trött. Hela dagen och egentligen veckan hittils har känts riktgit så där "Bluäää" rent allmänt. Ont i mina svullna fötter och vader. Trött. Inte största charmtrollet i hela världen för tillfället. Samtidigt som jag anstränger mig allt jag bara kan för att våra gäster ska känna sig välkomna. Vi trivs ju verkligen superbra med att ha matgäster och även för längre stunder än så! Men... Just nu så... Näh... Jag vet inte riktigt. Tyvärr. Ingenting emot dem alltså! Är bara det att jag HELST hade varit piggare och kunnat serva oss alla utan att sedan behöva vila med fötterna i högläge och ta värktabletter för att orka med resten av dagen. Och för all del... Att vara piggare, så jag slipper sova bort en hel film, som jag exempelvis gjorde igår.

Vi har blivit bortbjudna på middag i kväll, ute i Lukas familjs stuga. Hans lillasyster (tror hon kommer vara där i alla fall) och deras morbror med fru är där. Vi har inte träffat morbrorn och frun sedan vi mellanlandade hos dem under vår bröllopsresa i augusti. Så, det känns verkligen supermysigt! Mitt humör blev klart åt det bättre när det blev bestämt. Att inte laga mat, komma till en ny miljö och dessutom träffa dem igen.

Lukas, Kristofer och Maggie åkte ner med deras bil till en av våra vänner för att låna en lyft. De behövde få snabbfixa en grej med avgasröret bara. Jag passade på att hoppa in i duschen eftersom de alla tre behöver duscha när de sedan kommer tillbaka. Efter att jag bara duschat ett par minuter, kom känslan av att vattnet bara blev allt kallare... Jag duschade då klart i alla fall, sedan kikade jag in i pannrummet. Jajjemän, pannan hade stannat. Vår Herre har humor. Helt klart. SÅ... Den trevliga värdinnan får stå hukad över det där åbäket. Rensa ur all pellets som inte brunnit upp i brännkoppen. Pilla ut en massa sot och sedan starta om den... Nu verkar den gå igen åtminstone och eftersom jag upptäckte det så pass tidigt hinner förhoppningsvis inte så mycket av värmen som fanns kvar i vattnet försvinna innan de nu kommer tillbaka. Kanske även så att det hunnit bli riktigt skönt då. Hoppas.

Ja... Så, efter det kändes det ganska "Bluuäää" igen. Måste jag få säga. Skulle haft mig mer Alvedon men.. Det blir nästan tätt inpå sist jag tog. Jag får hålla mig tills vi åker mot stugan i alla fall tror jag.


Here it comes

Idag har vi haft fint besök och snart kommer två till. Josefin och Mathias kom hit med deras Saga. I samma veva kom även Nisse hit för att kika på en motor åt Lukas bil. Det blev kaffe på altanen och sedan massvis med bus med Saga och en hel del prat. Jätteroligt, verkligen! Alltid lika mysigt att få ta fram ett par leksaker till Saga. Jag längtar inte mindre efter en egen, då hon är här. Det kan jag lova :)

När de åkte hemåt oljade Lukas in bron vid vår entré. Det var lite häftigt faktiskt... Jag sa att "Oj vad bron är smutsig egentligen". Minuterna efter har jag en karl där ute... Städandes! Sedan oljar han in den också. Inte illa.
Efter det har han gjort en efterrätt som blir till middagsgästerna som kommer snart. Jag har marinerat kyckling och sedan förkokt och klyftat potatis. Skurit lök och sedan kålrot. Det är nu i ugnen och kycklingen på grillen. Lukas har just satt upp vår slackline mellan två träd här också såg jag.

Ååhh. Mina fötter gör väldigt ont. Jag försöker passa på att ha dem lite högt nu. Bebis har varit väldigt aktiv inne i magen i dag. Så pass att vi alla har kunnat se rörelserna utanpå kläderna. Spännande! :) Förresten så gick besöket hos barnmorskan bara fint. Bebis verkar ha börjat växa lite snabbare till och med! Linjen har blivit lite brantare. Alla mina värden såg fina ut. Det enda som var trist, var att vi kommer byta barnmorska IGEN. Rackarns sommartider.

Aja. Nu ska jag försöka vila upp mig lite innan de kommer och sedan gå runt som den flodhäst man börjat bli och försöka vara en god värdinna, så att säga. Blir mysigt med middag på altanen i solen. Kul också att Kristofer och Maggie får se huset :) Hoppas bara jag håller mig vaken. Jag har ju inte tagit någon tupplur i dag.







Mina kläder har inte riktigt ställt in sig på att jag vuxit... En del ;)

Flämt!

Ja. Efter allt sovande under dagen och sedan även kvällen igår - blev nattens sömn väldigt illa. Faktiskt. Det finns tydligen en gräns för hur mycket jag kan sova, trots allt. Kring halv 8 gav jag upp. Det var lika bra. Då kunde jag ringa till lab på vårdcentralen kl 8 och fick ganska snabbt samtalet tillbaka. Eftersom de två barnmorskor jag haft hittils inte velat ta mina venprover - har jag själv fått beställa tid på lab så fort det ska tas prover. Lite drygt. Jag tycker det är superbra att de erkänner att de inte vill ta proverna, då de är rädda att mest bara göra illa mig till ingen nytta. Men... Att fixa med tid själv är väl inte fullt så kul kanske. Men men. Nu är det gjort. På onsdag ska det stickas.

Efter lunch tog vi oss en sväng till stan. Lukas behövde köpa mer lavar till bastun. Cilla bor väldigt nära den affären vi skulle köpa dem på. Eftersom vi hade ett tårtfat här hemma som tillhörde henne, bjöd vi in oss på fika där innan vi åkte på affären. Hon bjöd på kaffe och riktigt go'fika. Snäll som hon också är; fick vi ett stort gosedjur och en kudde som Bebis kan ha då H*n vuxit till sig lite. Jag fick utöka min garderob med tre plagg också. Superduper snällt!



Den ser lite läskig ut. Det var därför vi fick den av gudsonen min, hehe. Vi får välle täcka över huvudet på den, eller nåt ;P

Usch. Det var så taskigt att kryckorna inte låg i bilen som de brukar. För... I dag hade jag faktiskt velat ha dem när vi gick runt på affären. Lukas fick då åka själv ner på Konsum nu. Jag har parkerat mig i soffan med fötterna i det sedvanliga högläget. Fötterna ser helt groteska ut.

Jag har ju som smått börjat fundera på vad som ska med i BB-väskan. Spännande kan jag lova! Tänk att vi ska köpa ett paket blöjor snart liksom. Bara en sån sak! Och nappar! Det har vi faktiskt inga än. Mysigt! :)
Sedan tvättade jag det sista av kläderna vi har för några dagar sedan. Ska sortera in även dem i byrån i storleksordning. Jajjemän. Sån ordning har jag aldrig haft på mina egna kläder kan jag säga. Kan ju också bero på att jag inte har så hemskt många olika storlekar på mina kläder... Ursäkta; "Hade" inte så många storlekar :P Men ändå. Jag vill i alla fall slippa riva ut hela byrån för att leta olika storlekar då Bebis växer ur en efter en. Det blir väl min uppgift för i kväll att fixa det.



Imorgon ska vi till barnmorskan och vi ska få en ny, IGEN. Det blir vår tredje, faktiskt. Ingen ordning alls måste jag få säga. Hehe. De har varit trevliga båda två som jag haft. Särskilt den sista. Så, det var lite synd att vi ska byta. Men, det går nog bra. Är väl mest principen som stör mig lite. Att man ska behöva byta tre gånger under en graviditet så där. Men, men.

Josefin och Saga kommer förbi efter lunch imorgon också. Jätteroligt! :) Sedan kommer han som var best man på vårt bröllop hit imorgon också, Kristofer. Som vi förstår det tillsamans med sin flickvän Maggie. Blir trevligt. Får se hur länge de stannar. Ett par dagar åtminstone! Synd att det ser ut som ett bombnedslag här bara. Men liksom... Vad gör man när vi är mitt upp i tapetsering och grejer..? Det enda som känns kasst är ju just det där att jag inte orkar så mycket. Jag skulle ju vilja hitta på massvis med saker som jag och Maggie kan pyssla med när Lukas och Kristofer cyklar MTB och har sig. Jag tror det blir mycket fika, faktiskt :P

Slutligen...
Jag har fått låna en bok av Eva. En helt fantastisk sådan! För varje sida jag läser får jag verkligen känna mig bekräftad på något vis. Den får mig att känna mig normal mitt i allt det här onormala. Haha... Och det behövs. Den är skriven med en sådan fantastisk humor och beskriver så mycket som man bara helt enkelt VILL veta om graviditet. Namnet på boken beskriver innehållet så klockrent. Helt underbar bok. Jag skrattar minst en gång för varje uppslag.



Ja... Jag får allt mer tungt med att andas. Har sura uppstötningar. Svullna fingrar, vader och fötter. Är trött. Drömmer mycket och speciellt mardrömmar... Dessutom är jag ju då kissnödigheten personifierad och har väl i princip det mesta man kan koppla ihop med en graviditet.
Jag är också väldigt faschinerad över hur magen rör på sig. Spänd över att fixa det sista inför det att Bebisen ska komma. Spänd över att H*n skulle kunna komma när som helst nu egentligen. Vi är ju inte beräknade förrän till 3:e oktober. Men. vi är trots allt vi vecka 32 från och med onsdag. Själv blev jag som sagt utplockad i just vecka 32. Vi ska ju hoppas Bebis får stanna kvar lite längre än så. Är bara det att tanken slår en, hur pass nära det ändå skulle kunna vara. Lik väl som vi kan gå över 2 veckor liksom. Svårt att veta sånt där... Allt med en skräckblandad förtjusning alltså. Men vi längtar. Något alldeles oerhört vad vi längtar!

RSS 2.0