Året som gått

Det här har varit ett väldigt omvälvande år för mig. Den 5:e februari fick jag veta att jag skulle bli mamma. En otrolig lycka för både mig och Lukas. Vi hade bestämt redan dagen innan att jag skulle göra ett test morgonen dagen efter. Jag var så hemskt nervös! Jag var rädd för att få ett negativt test när jag hade börjat bli så säker på att jag faktiskt var gravid. Det var snudd på omöjligt att sova den natten och jag klev till slut upp vid 07.00. Lukas hade jobbat natt och han fick därför ligga kvar. Jag gick upp och gjorde testet. Som på bara några sekunder visade klart positivt.
Jag ville inte väcka Lukas så tidigt då han som sagt jobbat natt. Jag satte mig framför tvn, invirad i en filt. Drack te och bara log. Jag var helt överväldigad och kände mig så lycklig då jag senare kröp ner hos Lukas för att berätta att han skulle bli pappa.



Graviditeten blev väl inte precis som jag tänkt mig. För jo, nog hade jag tänkt i förväg hur allt skulle bli! Jag hade allt planerat i huvudet. Jajjemän!
................. Man ska inte planera så mycket. Det blir sällan som man tänkt sig. Men, att säga det till mig är ganska lönlöst. Sån är jag, helt enkelt. Nä. Det blev ganska tungt, helt klart. Nu när vi har vår lille Mateo här hos oss känner jag dock att det var värt varje minut. Jag kan inte säga att jag är sugen på att göra om det väldigt snart. Men... Det var värt det. Givet vis. Trots att det ibland var väldigt svårt att se någon glädje i någonting.
Man ska inte ligga i en soffa dag ut och dag in i ett halvår. Att ha ont, inte orka vara ute eller göra någonting över huvud taget om dagarna tar inte fram det bästa i en. Därför är jag så fantastiskt glad nu när jag kan ta mina promenader och snart ska komma igång med gym. Jag behöver verkligen endorfinerna från träningen. Jag behöver komma ut för att få luft. Annars får jag ju en mindre livskris. Vi är inte gjorda för att sitta stilla och jag märker så tydligt hur påverkad jag blir om jag tvingas göra det.



Lukas jobbar tyvärr natthelg nu under nyår. Tur jag har vänner att umgås med i alla fall. Ingela, Bjarte och Josefin kommer hit för att äta middag, spela spel och bara mysa. Baconlindad fläskfilé med potatisklyftor/rotgrönsaker i ugnen tillsammans med sallad, baguette, ädelostsås och bearneisesås. Gott, gott :)

Ett nytt år ska påbörjas. Utan gravidmage. Utan foglossning eller illamående.
Ett år med min man och vår son.
Nya möjligheter och nya förutsättningar.
Jag längtar :)

Vi é på gång

Dagen innan julafton var jag faktiskt på gymmet för första gången sedan 4:e februari. Och ja, jag minns tragiskt nog vilket datum jag var där sist :P
Nu var jag mest där för att känna på lite. Jag tränade Biceps med lätta vikter (Lättare än de lätta som jag kör med då jag kör hårt, vill säga) och la mig i bänkpressen bara för att lyfta stången och känna på känslan. Passet blev relativt kort men då också rätt intensivt. Det kändes bra och var roligt att få komma dit igen. Nästa gång ska jag försöka lite mer på allvar. Längtar redan! Det får bli här efter nyår :)

Det är ju lite av ett projekt att ta sig iväg bara.
Lukas ska vara hemma och inte upptagen, till att börja med.
Efter att Mateo fått äta, helst.
Efter att jag ätit. Men gärna inte snabbare än 40 minuter efteråt. Blir det tidigare börjar jag så lätt må illa.
När jag då tränar vill jag gärna få hålla på i allt mellan 40-60 minuter.
Samtidigt som jag då ska hinna hem innan Mateo vill ha mat nästa gång.

Ja... Vissa problem är väl lite så där att "Man har inte fler problem än man gör sig". Finns ju ersättning att ge Mateo exempelvis. Men joo. Snart vill jag komma igång. Gym har sedan några år tillbaka varit ett av mina absolut största intressen. Att jag inte kunnat hålla på med det sedan januari/februari har satt sina spår på mer än ett sätt. Det känns verkligen helt underbart att jag återhämtat mig på det här viset och därför snart kan vara igång :)


Da'n efter doppareda'n

Ååh, god eftermiddag :)
I dag har det hunnits med lite soffmys och en promenad under tiden som Lukas tog ett pass med löpning.
Sopplunchen är avklarad nu också och kaffesuget börjar bli svårt att ignorera. Får fixa en laddning. Annars packar vi väl mest upp lite julklappar och tar det lugnt. Får se vad resten av dagen har att bjuda på :)



Vår julafton blev väldigt mysig. Vi aggerade Jesusfamiljen/Den heliga familjen i årets julspel. Oj vad mycket folk som kom! Jag har varit där nu 3-4 år i rad och det kommer alltid så många. Dels folk från församlingen. Men också så mycket annat folk som bara startat en tradition att börja julafton med att se den här pjäsen. Mateo blev ledsen precis lagom till att vi bara hade minuter kvar innan vi skulle upp på scenen alla tre; jag, Lukas och Mateo. Då fick han lite extra mat ur flaska - för enkelhetens skull, då jag hade på mig scenkläderna utanpå mina egna och satt rätt dumt till. Då däckade Mateo i min famn och fortsatte så vara under hela slutscenen. Detta trots kamerablixtar i massvis då vi var färdiga. Ja, väldigt mysigt var det i alla fall och mina föräldrar tog väldigt fina bilder. Jag ska se till att få kopiera över alla bilder från hela gårdagen till mitt USB så vi kan framkalla de bästa. Det var ju vår första jul med Mateo och vi tog själva inte en enda bild med en riktig kamera. Skandal.

Sedan blev det fika och en promenad hemma hos mina föräldrar. Vi firade både min och Lukas familj ihop i år. Mysigt :) Massvis med gott framför Kalles jul och julbordet var fantastiskt. Vi hade bidragit med knäcken, frukt och en sillsort med bland annat lingon i som blev helt ok.

En stund efter middagen åkte Lukas halva av familjen eftersom hans pappa skulle ut på nattjobb. Vi stannade kvar tillsammans med min familj ganska länge. Mateo mådde så gott mest hela kvällen och vi bara myste av varandras närvaro där i tv-soffan. Vi fick fina julklappar och då kanske särskilt Mateo. En bärsele/stol av Lukas familj. Sedan en Pingu-mobil och en resesäng av min.
Jag fick någonting av Lukas som jag trånat efter rätt länge. Vi har väldigt stora fina fönster här hemma... Någonting många tycker är väldigt fint då de kommer hit. Ja, det är fint, men ganska avslöjande. Lika bra som man ner ut - kan man ju så även se in, helt enkelt. Lukas hade därför köpt insynsskydd. Superduper fina! Jag har som fastnat lite för det här med "Shabby chic" och så här ser fönstret ut innifrån just nu :)


A little bit of sun in my heart

I morse när jag ammade kring 06.00 började jag tänka på dagens stadsresa. Vagnen skulle ju med förstås... Vagnen, som jag pinsamt nog aldrig tagit isär eller satt ihop själv. Det har fallit så att Lukas gjort det de enstaka gånger vi behövt göra det. Jag har mest tänkt att; aja, klart jag fixar det! Hur svårt kan det vara egentligen?
Trots den åsikten kunde jag inte riktigt komma till ro efter det där och blev tvungen att kliva upp och ut i garaget för att prova. Nä, jag fick verkligen inte isär den. Jag slet, skakade och hade mig med den där rackarns vagnen och kände allt mer hur jag nog skulle få stanna hemma från stan i dag. Lite genant kändes det ju också samtidigt. Lukas var vaken och på jobbet redan så jag ringde honom. Han försökte förklara, men jag förstod inte. Då messade han egenhändigt ritade bilder åt mig som beskrev vad som skulle dras åt vilket håll och så där. Då gick det genast mycket bättre och jag fick då äntligen förbereda inför bilresan.

Efter den där amningen la jag ner Mateo i vår säng. Inte för att han var ledsen, för det var han inte. Han var trött och ville sova. Nä, det var för att en viss mamma tycker det är väldigt mysigt bara. När jag var klar med vagnen fick jag därför krypa ner i sängen sova med vår lille pojk en extra timme. Hur mysigt som helst! Jag hade verkligen kunnat ligga och sova hela förmiddagen, men inte Mateo. Han ville upp.
Han fick ny blöja och pyjamasen byttes mot vanliga kläder. Sedan fick han ligga och sprattla i babygymmet på hans rum under tiden som jag satt vid hans sida med min frukost. Först fick han ligga på rygg och sedan körde vi en stunds träning på mage också. Han börjar bli så duktig :)

När allt var ihopplockat åkte vi och hämtade upp Lina hos hennes mormor innan det bar av till stan. Väl framme i stan och det valda parkeringshuset - fick vi en plats längst upp och vagnen fick vi ihop utan större problem. Däremot hade jag ju lyckats glömma mjukdelen till vagnen hemma! Fy så dumt det kändes! Men, jag la ner honom direkt ner i liggdelen. Amningshandduken som kudde och en tunn filt över sig. Plus den yttre "kåpan" eller vad man nu ska kalla det tyget.

Jag köpte nog den sista julklappen i dag i alla fall. Plus nya knappar till en jacka jag gärna vill fortsätta använda. En knapp har lossnat på den och jag köpte till slut nya till alla knapphål då jag inte hittade någon som hade passat. Blir spännande att se om jag lyckas sy dit nya. Förutom det framkallade jag ett helt gäng med bilder på vår lilla familj att sätta in i ett album och även i Mateos "Första boken om mig". Lunch åt vi på Caféstation'.



Ååh... Mateo har verkligen varit så nöjd och glad hela dagen. Som han ju oftast är! Men ändå särskilt idag tycker jag. De stunder han varit vaken har leendet alltid varit nära till hands och han har i princip inte gråtit mer än lite snyft då jag inte flyttade honom snabbt nog från ena bröstet till den andra under lunchamningen :P Nä, han har varit på toppenhumör och satt i babysittern då jag och Lukas åt middag här hemma och bara charmade mig med sitt leende. Efter middagen la jag honom i babygymmet igen - där han nu somnat. Slut som artist!
Det är bra att han vilar för snart ska han bli artist på riktigt. Vi spelar nämligen "Jesusfamiljen" i årets julspel på missionskyrkan här i kommunen. Klockan 11 på julafton. Jag har varit regissör två år i rad men ska då spela Maria i år. Jag kom ju på att jag faktiskt har EN replik också..! Tänk om jag glömmer den! Och lite pinsamt just då jag nu varit regissör tidigare. Hehe. Ja jisses. Vi ska ner på kyrkan om ca 40 minuter för att öva i alla fall. Jag blir lite utan en regissör även i år, men med mindre ansvar än de två tidigare gångerna. Spännande det här :)

Lördag

I går var vi på stan med Mateo för första gången. Vi mötte upp Eva där och delade upp oss grabbar/tjejer för att köpa lite julklappar. I halvtid möttes vi för lunch. Jag hittade en sallad med kräftstjärtar som var riktigt god. Mysigt att gå på stan :) Ända tills det började snöa och blåsa lite väl mycket. Då sa vi att det fick vara bra och tackade för oss.



På kvällen var det julfest med jobbet som gällde. Mateo var hemma med Lukas och jag fick därför klara mig utan honom i flera-flera timmar. Det gjorde ont måste jag få säga. Däremot hade jag väldigt kul på middagen/festen också förstås. Men vilket rackarns väder!!! Alltså! Vi "nattare" skulle träffas hemma hos en av oss för att liksom samla ihop oss och åka dit i samlad tropp. Jag hade funderat på att ta bilen, men tänkte att den ändå skulle bli för liten att frakta oss alla till festen med. Efter det började jag leta mina täckbyxor, men utan resultat. Så. Efter att jag sminkat mig och tyckte att jag i alla fall försökt fixa till mig inför kvällen - drog jag huvan på jackan över skallen och knatade iväg i snöyran.



... Och plötsligt var det där med att vara snygg som bortblåst. Ganska bokstavligen. Med sminket fortfarande rinnande över ansiktet och resten av kroppen alldeles blöt av snön - kom jag in till kollegans kök och glöggbjudningen som ägde rum där... Jag blev snabbt inbeordrad på toaletten för att göra någonting åt eländet och fick låna en mascara för att fixa till den värsta skadan i alla fall.

Snövädret höll i sig och det var därför en syn att kolla ut genom våra fönster i morse. Så här mycket snö vet jag knappt om vi hade förra året! Och det här kom i princip över natten. Så här såg vår baksida ut!



Vi har därför mest skottat i dag får jag säga. Om det ska fortsätta så här kan jag skjuta upp det där med att förlänga mitt gymkort i alla fall. Säger bara det. Jag har INTE sett fram emot vintern. Jag försöker hitta positiva saker med alla årstider, men tycker väl sämst om vintern i alla fall. Det är mest det där med att skotta som inte är så väldans kul. Tänk om Lukas skulle ha börjat jobba klockan 6 exempelvis och möts av den snö som var nu på morgonen. Eller när jag ska ut med barnvagnen/bilen från garaget för att kanske ta mig till BVC eller liknande. Nä, inte ser jag fram emot det. Men... Om det värsta redan har kommit kan jag leva med det. För trots allt; så är det väldigt fint ute nu. Det måste jag medge.

Efter första skottningen gjorde jag varma mackor åt oss till lunch som vi åt innan Lukas åkte till stan en sväng. När Mateo sedan ätit och börjat bli trött igen - packade jag ner honom i vagnen igen så jag kunde fortsätta på skottningen. Jag fick hjälp med det allra sista när Lukas kom hem och nu är vår uppfart väldigt fin. Vi insåg det att det här inte var någonting vi hade med i beräkningen då vi nöjda flyttade in och tyckte att vår uppfart var så rymlig. Den ska ju skottas också. Denna rymliga parkeringsplats...



Till middag gjorde vi kycklinggryta med kesella som vätska/glurr och curry som största kryddning. Vi hade avocado med räkglurr till förrätt också. Det blev väldans bra får jag säga :)

Annars har vi sett film i kväll. Capten America. Den var faktiskt rätt bra. Vi hade då mysigt i tv-soffan alla tre. Mateo och jag höll händer - med spretade fingrar, flätade mellan varandras fingrar. Eller hur man ska säga. Han är ju mysigheten personifierad. Så är det bara :)
Nu är han matad ännu en gång för i kväll och lagd i sängen. Jag är på väg att krypa till kojs jag också.
Det här har varit en bra dag bortsett från att humöret pendlat lite upp och ner helt som det velat. Men, med två mysiga killar i huset har det ändå varit övervägande - toppen :)

Present från storsta'n

I dag kom Lukas hem från Stockholmsresan med jobbet. Mateo fick sig en liten tomteluva som han blev hemskt söt i!



... Och jag fick min favoritparfym som jag saknat väldigt mycket. Åh vad glad jag är! :)



Annars så har jag hunnit med en sväng till stan i dag. Jag och Mateo mötte upp Emmy och hennes lille Theo på en öppen förskola som hade Babycafé. Vi fikade, gjorde gipsavtryck och sjöng. Mateo hade hunnit bli lite trött lagom till sången och ville hellre mysa i min famn. Jag passade på att klä på honom overallen och ja, efter det somnade han och sov hela vägen hem, plus en timme hemma innan han slog upp ögonen igen.
Lite roligt också att vi fick träffa Eva med sin Wille där också! Mycket trevlig överraskning :) På fredag har vi annars också en inbokad date på stan med dem - så att vi fick träffa dem även i dag var ju riktigt kul!

Oj oj. Nä nu är jag trött. Jag har inte känt mig riktigt kry de senaste dagarna. Inte så att jag hostar/nyser eller någonting sådant men... Jag är hängig helt enkelt. Skönt att Lukas är ledig nu veckan ut. Roligt med sällskap och lättare att få sova lite extra någon dag så där.

Nämen. Nog för denna gång tror jag.

Lev på hoppet

Ibland får man allt vara lite klurig. Jag och Mateo är ensamma hemma nu eftersom Lukas är på resa med jobbet. Trots att Mateo är väldigt snäll och sover mycket - tycker jag ändå att det är väldigt svårt att få duscha när Lukas inte är hemma. Det var snudd på vad jag var mest nervös över; att inte få duscha på 3 dagar! Inte okey. Nog kan jag ha honom i babysittern inne i badrummet. Det går säkert bara fint. Men, jag har aldrig hunnit prova det hittils och... Ja.. Jag tycker helt enkelt att tanken på att ställa sig i duschen. Blöta ner sig, tvåla in sig och sedan försöka få Mateo att sluta gråta - samtidigt som både tvål och vatten rinner i ögonen på mig.... Nää.. Inte om jag inte måste.

I kväll åkte vi då i alla fall hem till min familj. Där fick jag middag. Sedan en promenad tillsammans med lillasyster och vovven deras under tiden som Mateo var kvar med sin mormor och morfar :) Efter promenaden blev det kaffe och lite julfika. Och efter DET..! Då hörrni. Då fick jag ta mig ett bad. Ett bad! Jag har inte badat badkar sedan vi flyttade till det här huset! Jag har inte badat badkar på över ett år och fick nu äntligen göra det. Jag hade väl inte riktigt ro i kroppen, kände jag, till att ligga där något särskilt länge. Men, jag fick bli ren och visste att någon tog hand om Mateo. Väldigt skönt och väldigt behövligt på flera plan :)



Nu är vi hemma sedan ett tag tillbaka och har kurat ner oss båda två i min och Lukas säng. Jag gör en "fuling" och sitter med datorn i sängen för att inte somna innan Mateo. Tänkte ge honom en chans att komma till ro en stund här i sängen innan jag stänger av och försöker sova jag också. Blir nog väldigt snart. Är otroligt trött och dessutom inte helt kry måste jag nog säga. Jag känner att kroppen börjar svara på sömnbristen som man ändå måste säga råder. Får se om jag lyckas fäkta bort den här förkylningen.

Och nu kommer jag just på vad jag glömt. Syrran plockade fram ett hopprep åt mig. För nu ni gott folk! Här ska det hoppas! Hehe.. Jo men. Jag tänkte faktiskt helt ärligt hoppa lite hopprep. Dagar då jag inte kommer mig för att gå ut på promenad och lite sånt. Jag tänker också att det är en bra introduktion inför löpningen som jag hoppas på att ta upp igen framöver. Mjaja. Jag kan hämta det i morgon.



God natt

Nya gardinuppsättningen

I dag fick jag mig en lång promenad. Trots att jag egentligen bestämt mig för en kortare. Jag gick en runda och tog postombudet, (för att hämta ut julgardinerna) Poppins, (köpa tofsarna till gardinerna) och sedan Konsum. När jag kom hem hade jag väl varit igång i lite lämpligt så där. Då jag började bära in grejerna från vagnen - blir jag förbryllad när jag böjer mig ner för att ta matkassen underifrån vagnen. Den var inte där!!! Nä, jag hade ju givet vis luddat till det i hjärnan så jag glömt kvar dem på affären. Jag hade alltså betalat, slängt upp en plastkasse och varorna på bandet, för att sedan knata därifrån glad i hågen - utan varorna. Underbart bruden. You go :P
Jaa... Jag fick ju snällt vända om med barnvagnen och hämta grejerna, helt enkelt. Kassörskan hade varit snäll att packa ihop dem och sparat dem bakom kassan. Kändes lite genant så där. Men. Det är väl sånt som händer när man ammar två gånger per natt och så där. När jag äntligen var hemma igen - mätte min promenadtid upp till närmare 3 timmar. Kort promenad var det ja.

Här kommer lite bilder på gardinuppsättningen jag knåpat ihop under dagen. Jag skippade det där med tomtar eller typiska julgardiner över huvud taget för vardagsrummet i år. Jag blev så less på att leta julgardiner jag tyckte om att jag helt enkelt köpte en egenkomponerad uppsättning. Så här blev det:

Byte från sommar (jaa vi struntade i höstgardiner) till vintergardiner


Mateo övervakade det hela



Våra nya gardiner som kom i dag. Jag blev riktigt nöjd får jag säga. Dessutom tycker jag de passar fint till lampan :)



En tjuvtitt ut på bron :)



Nu blir det soffhäng med grabbarna resten av kvällen. Jag är rätt trött nu får jag säga.



Ny frisyr

Jag har spenderat en del pengar på sistone. Nya julgardiner är på väg och så även lite kläder till mig. Kläder som jag hoppas ska vara lätta att amma i. Och kanske framför allt - som jag kan ha. Nu när jag ännu inte kommit tillbaka till vad jag en gång varit i storleksväg menar jag.

Men, i dag har jag spenderat mer pengar. Jag har varit hos frissan och fått mig en helt ny frisyr. Lukas hade Mateo här hemma så jag fick dessutom sitta och bara slappna av. Det fick jag förresten även i går kväll, måste jag bara flika in. Då åt jag middag med mina nattkollegor. Väldigt mysigt :)
Här har vi i alla fall frisyren! Plus halsdukspolon jag virkat klart nu.
Färgningen fick jag tyvärr göra själv och det blev väl där efter :P








RSS 2.0