Oj, oj

En vecka sedan jag bloggade nu. Det blir ju lätt en del att berätta då jag inte skrivit ner någonting på så pass länge... Ni får väl kika på bilderna bara om det blir för mycket :P

Torsdag förra veckan packade vi in oss i bilen för en mysig picknick, alla tre. Vi hällde pannkakssmet i en shaker och packade allt möjligt som behövdes och åkte iväg till en fin grillplats. Mateo trivdes han också och hann få somna i vagnen där borta också. Åååh vilken livskvalité man fick av att sitta där. Att äta pannkakor med grädde och sylt med utsikt över en fors och sedan dricka kokkaffe till kaka och after eight. Helt fantastiskt :)



När vi kom hem så provade jag min alldeles egna pulsklocka. Hittils jag har använt Lukas snittsiga GPS-klocka när inte han använt den. Nu vann han en klocka på en tävling och gav den till mig. Helt perfekt! Den mäter tyvärr inte distans. Men vad gör det då jag fått den gratis och inte hade någon egen innan? Perfekt att kunna klocka tiden på ett enkelt sätt och att se hur både kalorier och pulsen påverkas under passen. Spännande! :)
Jag höll igång ganska länge under det där passet. Solen sken och det var något alldeles oerhört varmt. Inte hade jag med mig vätskebälte heller. Det får bara inte hända igen om det är lika varmt. Jag trodde seriöst jag skulle svimma efter vägen. När jag sedan kom hem och råkade kolla i spegeln, insåg jag att det där med att vara lite "röd i ansiktet" för länge sedan var passerat. Jag var mer lila, måste jag säga. Nä. Skönt att hålla igång länge, men med vatten nästa gång. Man ska inte utmana ödet.

Fredagen bestod mest av mys med mina favoriter, Lukas och vår Mateo. Lukas hade tagit ledigt sin första jobbnatt under natthelgen, eftersom jag hade planer på lördag och behövde han hemma med Mateo då.
I lördags hade vi nämligen möhippa för vår älskade Ingela! Ännu en sån där grej jag inte kunnat skriva om här eller över huvud taget prata allt för mycket om.
Jag gav hon och Josefin i födelsedagspresent att vi någon gång under året ska åka iväg på IKSU-spa för att mysa och träna ihop. Jag och Josefin sa att vi ville göra det här i lördags då. Så, vi hämtade upp henne och åkte mycket riktigt till IKSU-spa. Vi kom dock inte längre än en bit efter parkeringen innan Ingela lite smidigt, eller nåt, blev överfallen av en filt och ivägdragen av ett gäng fnittrande tjejer - tillbaka in i bilen igen.
Det blev en dag med lite uppdrag på förmiddagen som hon klarade galant.
Mysig picknicklunch på filt under solen i SF-parken.
Smyckestillverkning tillsammans med lite fika.
Sedan grillmiddag hemma hos oss med Eurovision och även svensk seger hemma som avslut på dagen.



Annars har jag och Lukas verkligen försökt umgås då han inte jobbat och på morsdag kom han med ett paket till mig. "Åh vad tungt paket. Det måste ju minst vara en sten i det!" Tänkte jag. Och oooh så rätt jag hade. Haha. Det var en sten i paketet ;) Hehe. Det var också en pappersmodell av en rosa Nokia lumia 800 i det. Lukas den underbara människan hade sett min panik över att mobilen jag har sedan tidigare håller på att säga upp sig och att jag inte har någon ekonomi värd att nämna. Det må ha varit en sten i paketet. Men jag tror rent det var den stenen som tidigare legat på mina axlar. Nu ligger den istället på mitt skrivbord och jag känner att jag blivit av med ett ekonimirelaterat problem i alla fall. Väldigt skönt! Mobilen borde komma nu vilken dag som helst. Det ser jag verkligen fram emot. Får se om vi kan mixtra med mitt SIM-kort så det passar, eller om vi behöver beställa ett nytt.



Mateo har hunnit få vara utomhus med oss rätt mycket på sistone. Många mysiga stunder på filtar ute i gräset eller i vagnen. Han har bland annat provat äta gräs för första gången... Hehe. Ja. Det kom upp lika fort som det kom ner. Men, det ska ju provas även det.
Igår kväll riggade vi upp walkie-talkisarna och gick ut när han somnat. Jag klippte gräset och Lukas klöv det sista av veden som blev i måndags då vi fick hjälp av svärfar att fälla vår stora sembra tall på baksidan. Vi klöv lite tillsammans häromdagen men hann inte riktigt allt. Nu är allt klart och gräset klippt för första gången iår. Så fantastiskt skönt det kändes att få gå runt där och klippa. I solsken och bara lukten av sommar. Förra sommaren låg jag rätt orörlig med foglossning och bebismage och klippte därför inte en enda gång på hela sommaren. Jag fick därför verkligen den här känslan av att jag faktiskt fått tillbaka min kropp nu. Tro ingenting annat än att jag är helt överlycklig över vår Mateo och tro heller inte att jag går och grämer mig över att stackars - lilla jag var gravid. Nä. Så är inte fallet. Jag älskar Mateo och att få ha honom i vårt liv. Men, det måste ändå vara tillåtet att få känna sig ledsen om man hamnar liggandes i soffan i 6 månader. Det finns alltid de som har det värre, det gör det. Samtidigt kan jag tycka att det är viktigt att man får känna sig ledsen om man är det. Och det var jag. Ingen får bagatellisera någon annans problem. Det har man ingen rätt till.
Så här i efterhand är jag i alla fall oerhört lycklig över att nu få dela vardagen tillsammans med vår lille Mateo. Han är helt fantastisk :)


Gooood morgon.

Gooood morgon, god morgon.
Imorse tyckte Mateo det var morgon redan vid 4. Jag la honom då hos oss och han lyckades få någorlunda med ro i kroppen. Vi låg kvar till strax efter 5, men då var det också verkligen nog för honom. Haha. Han är så härlig. Så uttrycksfull! Han kan ligga och leva om, knuffa på mig. Ta mig och Lukas på insiktet... Sedan när man tittar på honom - får man jordens största leende. Då känner man att varje minut av sömnbrist är värt mödan. Och man kliver upp.

Jag måste erkänna att jag försökte få honom att sova en stund med mig i soffan... Det gick inte. Nä, han ville verkligen vara vaken. Vi stökade fram frukost, hann se pappa Lukas en väldigt snabb sväng innan han åkte på jobbet och sedan drack jag kaffe för två. Då Lukas inte hann med sitt eftersom det blev lite brottom till jobbet.

Nu sover pojken ute på bron efter att han faktskt varit vaken ganska länge. Jag skulle också gärna lägga mig i en vagn ute på bron. Men hur skulle det se ut, liksom? Nä. Jag får nog skippa det.

Kring klockan 13 idag ska jag vara nere på jobbet! Vi ska förnya våra delegeringar för insulin och medicin. Spännande. Tänk om jag inte lyckas! Haha, jobbigt. Men, jag tror nog att I still got it.
Jag skulle behöva hämta ut lite blommor jag beställt också. Helst ganska snabbt så de inte vissnar och har sig. Blir bara så himla mycket rännande tycker jag. Får se om jag går ner på en stund för att hämta dem trots allt, så har jag de där blommorna som förmiddagssysselsättning och jobbet på eftermiddagen. Gäller ju att bestämma sig för att både gå iväg och komma hem innan Mateo tycker det är lekdags igen.

Det gick i alla fall bra på löpträningen igår tycker jag. Jag som joggar vääääldigt långsamt då jag är ute - fick det bevisat att jag kan ha ett rätt bra temo. Jag orkar inte lika länge då. Givet vis. Det var däremot roligt att få se hur pass bra tid jag ändå kunde få på kilometern. Tanken är nu att vi ska göra om det här testloppet i höst och då jämföra den tiden vi fick igår. Så, nog tog jag i mer än då jag tränar själv alltid. Jag fick bra draghjälp genom att en av ledarna, Kalle, sprang med mig. Han tyckte jag hade ett jämt tempo och det kändes faktiskt rätt bra under rundan. Jag blev väldigt trött efteråt och behövde verkligen vila den stund vi gjorde det, men var i alla fall väldigt nöjd över mitt resultat. Tänk; jag som för något år sedan helt hade tappat hoppet för att jag någonsin skulle löpträna! Inte illa.

Happ... Nu då?
Jag tycker jag hör min lille son ute på bron nu i alla fall. Annars är det väl att röja upp lite och sedan mellis som står näst på tur. Kanske får sällskap av Mateo då :) Det blir förmodligen en sväng ner på affären efter mellis här. Så får jag hämta ut blommorna och se i vilket skick de är.

Morgonstund... Har oftast kaffe i mun.



Jodå. God morgon.
Solen skiner och jag är på väldigt bra humör för att vara så tidigt på morgonen. Pojken ville upp redan innan 06 idag. Helst redan kring 04, faktiskt, men sov med oss inatt och lyckades slumra om igen. Första kaffemuggen uppdrucken i alla fall och jag funderar på att gå ut för att försöka rädda de stackars blommorna jag satte ner i rabatten för ett tag sedan. Tycker att de verkar ha svikit mig redan, men försöka går ju.

Jag hann förresten få möta upp Josefin igår efter att vi varit på affären. Hon följde med hem för en kaffe och massa prat. Var så länge sedan, kändes det som. Till middagen kom Ingela och Bjarte hit. Vi bjöd på köttbullar, potatis, lingonsylt och brunsås. Tänkte vi skulle göra det typiskt svenskt dagen innan Bjarte åker till Norge för sommaren. Att vi dessutom åt vaniljglass med jordgubbar till efterrrätt gjorde det inte mindre svenskt. Inte heller mindre gott. Oj så underbart. Och vilket sällskap sedan. Mys, mys :)

Ikväll kommer svärmor hit för att se TV istället för mig. Skulle man ju kunna uttrycka det med. Nä men...
Lukas har springtävling i stan och jag har min sedvanliga tisdags-löpträning. Vi ska köra testlopp just ikväll också, vilket jag gärna är med på för att kunna jämföra resultatet i höst någon gång. Det är snudd på så att Mateo hinner somna innan svärmor kommer. Hennes uppgift blir att eventellt pytsa i honom mer välling i sängen så han sover gott. Annars mest sitta vid TV:n som sagt, som en extra back up OM han har svårt att sova, behöver en ny blöja eller vad det nu skulle vara. Det brukar gå bra för den som sitter och den som har det jobbigast i det hela är nog jag. Våra föräldrar är ju mest glada att de får en anledning att se skymten av sitt lilla barnbarn en gång i veckan i bästa fall.

Ja. Nämen.... Om jag skulle ha dragit på mig trädgårdshandskarna och tagit tag i trädgården. Det blir mysigt :)

ZWOW

Ibland kan det kännas precis omöjligt att hinna träna. Alltid någonting man skulle behövt göra. Jag har dock erfarat att det som ska göras oftast blir gjort för mig trots att jag tränar. Det är nog till och med så att jag gör sånt som "behövs" göras med en gnutta mer energi och glädje än jag annars gjort. Jag tog en promenad med Mateo i vagnen efter frukost och morgonstöket. När jag kom hem passade jag på att dricka första kaffemuggen eftersom jag haft fullt upp med att roa Mateo innan promenaden. Efter kaffet röjde jag upp lite i köket och bytte om till träningskläder för att passa på att göra träningspasset jag brukar göra. När jag gjort ett set av de 5 jag brukar göra - vaknade Mateo. Jag fick pausa träningen för att ge honom lite mellis. När han ändå tycktes trivas väldigt bra med att tugga på skeden efteråt och blev ursinnig om jag försökte ta den ifrån honom - så fick han givet vis fortsätta med det. Själv fortsatte jag med träningspasset under uppsyn av sonen som var glad så länge jag gav honom skeden de gånger den tappades på golvet.
... Vi skulle verkligen haft ett set med hantlar hemma. Det kommer, men är inte högsta prio på långa vägar.
Passet jag kör ett par-tre gånger i veckan är i alla fall det här: ZWOW



Åh. Ja, helgen som varit blev en riktig höjdare. Efter middagen i fredags kom Annelie hit för att göra mig sällskap. Vi hade en lugn och skön kväll i soffan med en massa gott och hon stannade nästan tills Lukas kom från jobbet. Väldigt roligt med sällskap.
Lördagen berättade jag om i förra inlägget. Igår tog jag mig ett löppass med nya springafort-byxorna och skorna. De satt verkligen bra och kändes hur bra som helst. Däremot hade jag en rätt tråkig dagsform och kände redan efter det jag tänkt som uppvärmningssträcka att jag inte skulle orka hålla igång länge. Det löste jag genom att ändra upplägget till någon form av intervallträning. Provade dessutom olika hastigheter och försökte tänka på tekniken i backarna. Passet blev ganska långt och det kändes toppen att jag hållt igång så länge, trots att det inte var konstant löpning.
Igår hängde Lukas upp en världskarta vi fått till Mateos rum också. En sån riktig man hade i klassrummet i grundskolan. Hur coolt som helst! Vi har sorterat bort lite kläder också och städat upp rent allmänt. Plus att han nu också har en Expedithylla från IKEA också. Det



Nu under eftermiddagen ska jag hinna ner på affären. Egentligen skulle jag ha gått nu snart då Mateo ändå ligger i vagnen och sover. Jag behöver ner på affären eftersom vi ska ha middagsfrämmande ikväll. Väldigt mysigt. Ingela och Bjarte kommer hit eftersom Bjarte åker till Norge imorgon för en period nu under sommaren. Vi bjuder på middag och de tar med efterrätt. Ser verkligen fram emot det :)

Jo. Jag tror det blir bäst att dra ner på affären en snabbis nu faktiskt.


Springafort-byxor

Det här har verkligen varit en av de bästa dagarna på väldigt länge.
Jag gick upp med Mateo imorse. Solen sken och bara det gjorde min dag. Vi hade frukostmys och lekte lite tills det blev dags att väcka pappa Lukas. Mateo ville vara vaken extra länge just den här morgonen och så blev det. Han höll sig vaken och på rätt bra humör ända tills vi bestämde oss för att ta en promenad tillsammans alla tre. En ganska lång promenad blev det och hela tiden i strålande sol.

Nästan hemma ringde mamma och bjöd in oss på kaffe. Vi gick hem. Packade ihop grejer för att vara borta hela dagen, vilket vi skulle, innan det bar av hem till mamma och pappa. Vi drack kaffe och visade upp Mateos nya skills i sittning, ålande och ätkunskaper. Mateo fick en fin body av sin mormor och morfar som varit på Kreta. Det stod någonting i stil med "My grandma bought this for me in Crete, Greece, with Grandpa´s money". Haha. klockrent.
När vi alla tre fått i oss mat vi tagit med oss bar det av till nästa dejt. Ännu en kaffe-fika hos Elin och Viktor som bor bara ett, om än modell längre, stenkast ifrån mina föräldrar. Jag styrde Mateo i vagnen så han fick somna och Lukas körde bilen. Blev kaffe och hemmabakade bullar hos dem och innan vi var klara hann även Mateo komma in för att hälsa.

Yesbox. Vi hade mer på schemat. En tur till stan kom efter det här för en del ärenden. Mitt ärende innebar löpartights och tillhörande skor. Egentligen hade jag tänkt få använda de jag hade sedan tidigare nu sommaren ut. Jag tyckte att de fortfarande höll måttet och kände att min ekonomi inte var upplagd för så mycket inköp. Nu blev det dock så att jag fick skavsår sist jag sprang och insåg att speciellt ena skon blivit alldeles vass i hälen. Ja. Jag hade helt enkelt inget val om jag ville springa något mer och fick därför plocka fram sparpengarna och köpa det här. Jag fick bli glatt överraskad två gånger när vi var där på Löplabbet. Dels att de skor jag ville ha fanns i storlek 35. Jag utbrast seriöst att "Nä men är du sann?!" och hela jag sken förmodligen. OJ så härligt. Annars brukar jag verkligen avsky att handla skor eftersom det kan vara lite svårt med storlekar sådär.
Nästa roliga grej var att de hade ett paketpris på valfri nederdel, överdel, sockar och skor som man sedan fick 20% rabatt på. Det här innebar att jag i princip fick ett linne och strumpor gratis, när jag köpte skor och tights. Det tycker vi om!
Så. Nu har jag köpt mig ett par springafort-byxor, skor, strumpor och ett linne. Underbart! Imorgon ska de testas.





Innan det bar av hemåt åt vi varsin mjukglass samtidigt som vi kikade på en konsert nu när det är Kulturnatta i Umeå. Kreti och Pleti spelade. Grymt bra spelning och alldeles lagom mycket folk så man såg bra. Mateo somnade efter lite välling i vagnen med sina gröna hörselkåpor på. Mössan tryckte ansiktet neråt och kåporna tryckte ihop honom från sidorna. Hemskheter så söt man får vara! Haha.
När konserten var slut åkte vi i alla fall hem, för nu började vi bli hungriga.

Vi bollade med Mateo och allt kring honom, köttgrillning, klyftpotatis och sås samtidigt och konstaterade vilket utomordentligt bra team vi är. Efter maten nattade vi Mateo och satt utanför sovrummet med varsin mugg kaffe, samtidigt som vi provade Lukas vinylspelare som han fyndat på Blocket. Invasionen blev första spelade skivan på den. De har ju verkligen helt fenomenala texter. Särskilt en fastnade jag speciellt mycket för.

Ur "Linjerna"

Man borde vara stolt över ett liv väl levt
Och är man inte det så är det inte för sent
För allt har en början kanske sker det just nu
Man borde få en chans till om man har lite tur
För hjärtat känner samma sak
Det måste finnas ett värde i alla milen man gått
I allt man lämnat bakom och alla rynkorna man fått



Nu har jag duschat och använt både duschcreme och hudcreme från Body shop som luktar choklad jag fått av Annelie i födelsedagspresent. Myskläderna är på och vi ska avsluta den här fantastiska dagen med en film. John Carter.


Förresten så är jag väldigt blond nu.


Livsnjutare?



Det händer mycket med Mateo. Han ålar sig. Tar sig fram. Undersöker saker på ett helt annat sätt. Han börjar bli så stor vår lilla pojke.
I fredags tog vi oss en dejt med Eva, Jakob och deras William på Busplaneten. Sedan middag på hamburgerrestaurang. Tänk att Mateo svepte hela vällingflaskan liggandes i min famn, mitt i oljudet. Han sov gott i bilen och kom snabbt till ro hemma också för natten.




Jag och Mateo var på stan med Nicolina idag. När Nico höll upp först en annan sån här snutte och sedan den här - så sken Mateo upp så till den milda grad. Jag kände verkligen att; nuuu börjas det. Mateo ler = jag ger. Jag fick verkligen den där känslan att jag inte för någonting i världen skulle kunna missunna honom det där gosedjuret om det nu kan göra honom så glad. Det är ju helt klart någonting jag får lära mig att hantera bättre med åren. Men just nu är det svårt.
Ja. I slutänden blev det i alla fall Nicolina som gav Mateo den här fina giraffen som present och han myste med den i vagnen och sedan i bilen när vi åkte hem. Tack Nicolina :)

När jag fyllde år åt vi tårta hemma hos mina syskon. Föräldrarna är på vift så vi skulle ändå vara där ett par dagar som sällskap. Lukas föräldrar kom också och de till och med sjöng för mig när de kom! Roligt :)
Jag fick presentkort av dem på ett stort urval av butiker och de presentkorten tog jag givet vis med mig idag... Och spenderade ;) Jag fick ett presentkort på Vero moda av mina föräldrar också. Tyvärr var Vero moda en av affärerna som var stängd pga röd dag. Men det får bli en annan gång.

Först var jag inne på att köpa kläder och provade några plagg. Men jag vet inte... Av någon anledning hittade jag inte någonting som jag kände att jag verkligen ville ha. Vi gick istället in på Kicks, där jag kände att jag helt klart kunde hitta sånt jag sneglat på men inte unnat mig. För att det kanske mest är krims krams sådär. Men alltså... Jag är ju lite utav krims kramsens drottning, får jag ju säga. Haha. Nämen. Jag gillar sånt där. Inte så att jag har mängder av det, men ändå, gillar väldigt mycket. Jag köpte till slut ett 6-pack pärlarmband! Ett RÖTT läppstift som jag snudd på hade kunnat köpa bara pga själva designen på det. Som sagt. Krims krams ;) Sedan köpte jag också en ny puderborste eftersom min gamla varit med alldeles för länge och lämnar strån så väl i pudret som i mitt ansikte. Mmm. Jomen. Det kändes härligt att få köpa några små grejer sådär. Presenter till bara mig. Jag vill inte gärna vara så pryltokig och sådär... Men ibland - ibland är det bara härligt att få gå runt i fina armband, pudra lite med en ny, härlig borste i ansiktet och dra några varv med ett rött läppstift som de valt att kalla Intense. Jo. Ibland är det okey att vara lite materialistisk. I alla fall för mig. I alla fall när jag njuter av det lilla så mycket som jag gör. Då känner jag mig heller inte särskilt materialistisk. Utan som en livsnjutare.










Oooh behaaave

"DU HAR INGA NYA MEDDELANDEN!" Usch. Hon låter så arg den där röstbrevlådskvinnan, tycker jag. Tänkte jag skulle lyssna på ett jag fått häromdagen, då det fanns en del datum i det som jag inte skrivit upp. Sitter och försöker ta tag i saker. Men mitt "go" känns lite mer som ett tungt "og" idag.
Jag har faktiskt hunnit tvätta klart våra sista fönster idag. Dock bara från insidan. Utsidan har jag min man till. Så det får bli någon dag då det passar. På så vis har vi hjälpts åt och dessutom gjort det mer praktiskt, då jag får det så svårt att nå från utsidan. Behöver en sju-tusan till pall i så fall. Eller... Ja eller en stege, förstås. Men, det känns helt klart smidigt såhär.



Mer då? Jo, två maskiner tvätt är gjord. Skulle kanske ha slängt in ännu en egentligen. Får styra upp det.
Pelletspannan har bråkat lite med mig idag också och jag kände hur det bara blev allt kallare här hemma. Jag som är uppvuxen med att det ska vara minst 23 grader varmt inomhus året runt höll ju rent på att frysa ihjäl här i de 19 grader som det hunnit bli. Det var nog så att det helt enkelt blivit för varmt ute för inställningen vi hade på pannan. Den stannade när den ändå bara fick puttra på, just se' pass. Den har gått sedan jag startat om den på en lägre inställning. Skönt.

Jag har haft lite otur med mina promenader idag. Så fort jag börjat gå har Mateo vaknat och varit missnöjd. Här hemma har vi haft supermysigt. Busat och myst mest hela tiden han varit vaken. Och vad han utvecklas denna lilla pojke! Idag har han börjat åla sig lite. Mest genom att skjuta sig bakåt faktiskt. Men alltså... Pojken förflyttar sig! Det är så spännande att titta på hur han tar sig iväg och undersöker leksaker i sitt rum. Jag tejpade snabbt igen en legohink som står på hans rum. Den tejpbiten tog han snabbt bort och gjorde sitt bästa för att hälla ut legot. När han fått ut ett par bitar och snabbt börjat stoppa in dem i munnen bestämde jag mig dock för att hans pedagogiska verksamhet var över och tog bort hinken från honom. Lego är ingenting för en 7 månaders bebis. Neppnepp.

Middagen är uppäten. Kaffet uppdrucket, Mateo är badad och sover i sin säng. Ja ååh justja. När jag skulle lägga honom insåg jag ju att jag som sagt tvättat fönstren. Och det alldeles för nyligt. Det luktade jättestarkt i både sovrummet och rummet utanför. Inte så hemskt strategiskt gjort får jag säga och jag fick vänta en stund med att lägga honom för att hinna vädra lite. Ni ser... Jag har hunnit en hel del, egentligen. Det är bara det att jag känt att allt varit så otajmat och klurit mest hela dagen. Dessutom insåg jag här ikväll att jag mest troligt lämnat igen en av våra privata barnböcker tillsammans med låneböckerna på biblan. Braa-voo Sara. Men aja. Det får jag fixa på måndag.

Hmn... Jo. Det plingade på dörren och det var en från församlingen. Hon brukar skicka/dela ut födelsedagskort åt alla som fyller år. Åh vad glad jag blev! Hon fick en kram :)
Sedan så har jag också hunnit följa Lukas i sin prestation på Göteborgsvarvet via sms-funktion. Väldigt duktig man jag har :) Men nu tycker jag han kan få komma hem. Och det gör han. Imorgon.
På min födelsedag.

Slänga in den där tvätten. Ta hand om det som redan är tort och sedan damma av ett träningspass här hemma. En dusch efter det och sedan bara ta det lugnt i all ensamhet. Bliiir bra.

Dagsrapport



Middagen hos Lukas bror igår blev väldigt mysig. Kött med klyftpotatis och bea. Ooh så gott. Mateo trivdes som fisken i vattnet och skrattade mest hela tiden tycker jag. I alla fall efter att han fått äta sin middag. Speciellt mycket skrattade han när Simon tog fram ett stort runt gosedjur föreställande en igelkott. Haha. Han slet i nosen och kände på den allt han bara han med. Efter en kopp kaffe och att Mateo blivit servad med mer mat och ny blöja åkte vi hemåt. Resten av kvällen fick bestå av filmmys i soffan med lite godis. Eftersom Lukas åker iväg för att springa Göteborsvarvet i helgen så tog vi lite fredagsmys igår istället. Det kändes vettigt :)
Filmen vi såg var Win win. Klart sevärd film.

Jag och Mateo ska skjutsa honom till flyget kring 15 tror jag det blev. Känns som om det var alldeles nyss vi åkte dit för att han skulle iväg på grejer. Men vad gör man? Nä... Jag ska beställa så jag får sms när han passerar kontrollpunkter och sedan även försöka kika på det på TV. Där det tydligen också visas. Spännande, när han nu hör till de som får springa rätt långt fram. Coolt, coolt.

Jag har varit ute på en kort promenad idag här på förmiddagen. Mateo tyckte sig ha sovit klart egentligen redan när jag behagat gå ut till honom i vagnen. Han var därför vaken hela promenaden. Bökade på där i vagnen och var som färdig med att ligga där, tyckte han. På slutet fick han komma ur vagnen, så bar jag honom sista biten. Det var spännande att se sig omkring utanför vagnen.

Snart börjar ett av favoritprogrammen... Seventh heaven ;) Hehe. Jodå. Jag hör till de som uppskattar det där programmet. Jag vet inte hur många år jag kollat på det. Annars är jag inte alls en sån som riktigt följer TV-serier på TV tyvärr. Men, Seventh heaven kollar jag på så fort jag bara har möjlighet. Nu sover Mateo ute på bron och jag tänkte därför pausa i skurande och fönstertvätt för att titta på det. I första pausen ska jag köra igång lunchen; kyckling med ris. Då är det klart lagom tills programmet är slut och Lukas kliver upp efter nattjobb. Tummen upp för mat som lagar sig själv i ugnen! Inte riset då förstås. Men man kan inte få allt.



Youtube

-Sträcker på mig och ger ifrån mig ett tämligen omänskligt ljud-
... Så var det morgon då.
Fick ligga kvar i sängen till närmare halv 7, vilket är ganska lagom i mina ögon. De senaste dagarna har jag tyckt det varit ok att kliva upp även tidigare, eftersom solen skinit så fint om mornarna. Nu är det ju däremot så grått och trist att det inte alls kändes lika motiverat. Men jaja. Jag är uppe och Mateo har till och med hunnit ut på bron för en tupplur. Det är väl faktiskt nästan så att han snart kommer vakna. Hoppas han får sova lite längre i alla fall, så han får känna sig riktigt utvilad.

Igår fick jag ta mig en tur ner på gymmet. Jag skulle prova ett träningspass som jag utan större problem hade kunnat göra hemma egentligen. Jag har bara så svårt för att faktiskt ta mig i kragen och göra ett helt pass om jag inte får gå ner dit och göra det. Dessutom har jag inga hantlar. Petflaskor med vatten/sand går visserligen toppen som hantlar. Men som sagt; det där med motivation. Lukas hade hittat en tjej på youtube som gör olika pass som jag nog tror går under kategorin funktionell träning. Jag provade ett pass och oooh så effektivt det är. Beroende på hur mycket jag vilar mellan reps/set så förlänger jag ju passet. Det jobbigaste är ju dock att vila så lite som man bara kan och köra på snabbast möjligast. Passet tog 19 minuter för mig, när jag tyvärr missat en övning. Så bra gick det för mig att hålla 6 övningar i huvudet. Men, nästa gång kör jag med alla övningar och då blir ju passet snäppet längre och snäppet tyngre. Får se om jag ökar ett kilo på hantlarna också nu när jag provat en gång. Ingen vits att slita åt sig för tunga vikter som man sedan inte orkar köra med hela tiden.
Jag skulle i alla fall vilja ge ett så enkelt tips som www.youtube.se när ni vill få träningsinspiration. Sök på exempelvis exercise at home, exercises to lose weight, exercises to build muscle och kanske även vilken muskel. Sök på träna armar eller vilken kroppsdel du vill. Youtube är en otrolig hjälp för mig när jag vill hitta nya övningar och söker inspiration. Man behöver inte nödvändigtvis betala dyrt för en personlig tränare. Börja med Internet. Det kommer man långt med. Jag vill bara flika in här att jag även använt youtube till att stämma en av mina gitarrer och att montera ihop en bröstpump. Youtube är i alla högsta grad mångsidig ;)

Men ja. Efter lunch gick vi hela familjen på babyöppet och efteråt tog vi oss en tur på Boströms för att fixa lite färgprover. Vi har nämligen planer på att måla om i vårt musik/spel/vardagsrum-utan-TV-rum. Det är stort. Det är vitt. Och bara otroligt oupphetsande på alla sätt och vis. Så. Vi tänkte prova oss på att måla på denna härliga, vita strukturtapet. För jo, det är strukturtapet där inne. Dessutom. Det blir att köpa en liten provburk med färg när vi bestämt oss. Så får vi se vad tapeten tycker om att bli målad. Tanken med att måla var ju just att slippa slita ner tapeten och tapetsera om. Börjar den däremot bubbla upp sig och bli ful av färgen så har vi inget större val. Det blir spännande! Kommer kännas knas att stå och tvätta den där rackarns tapeten först bara. Men jaja. Allt ska man vara med om. Vi har nog kvar lite väggtvätt sedan jag målade om i tvättstugan. Får börja göra slut på det.

Klockan 13 är det babybokprat igen på biblan. Lukas kliver upp efter nattjobb lagom tills dess vi är klara där kring 14 och kring 16 ska vi vara hos Lukas bror i stan på middag. Vi har en del planer, får man väl säga.
Annars ska jag nog bara fortsätta mitt projekt - tvätta insidan av våra fönster. Jag tvättade två fönster igår och två fönster i förrgår. Ingen vits att skynda sig. Man ska inte dra på sig mer problem/bördor än vad som är nödvändigt. Ingen här mår illa av att fönstren är lite smutsiga några dagar till då de varit det så länge nu. Så jag slappnar av. Det finns viktigare grejer än att städa.


Surhagga

Helgen i Hemavan blev bra. Grymt dåligt väder tyvärr och Mateos sömnvanor blev därför lite störda då vi knappt kunde ställa ut vagnen. Vi gjorde i alla fall det vi kunde för att vara med på de mötena som hölls. Samtidigt som vi servade Mateo och jag även fick vara med i en kör. Vi övade två gånger under ledning av en otroligt duktig artist/spelman/singer-songwriter Bengt Johansson. Att få prata med, sjunga med och bara vara i samma rum som en av personerna som skrivit så många av de lovsånger som sjungs i kyrkor runt om i landet var grymt kul. Jag måste tyvärr säga att jag hade en svacka i mitt humör när vi övade. Men igår då vi uppträdde under sista gudstjänsten innan helgen avslutades med lunch så kändes det genast så mycket bättre. Söndagen i sig vägde upp allt som kändes jobbigt under resten av helgen. Skön känsla.



Förmiddagen blev ganska lugn. Jag klev upp med Mateo kring 7. Vi åt frukost och latjade sedan fram tills det blev dags för en tupplur för hans del och att väcka Lukas. Det fortsatte i ett ganska lugnt tempo med lunch och sådär. När Lukas sedan åkt på eftermiddagsjobb och det blev tid för Mateos andra tupplur - packade jag ner honom i vagnen igen och tog en promenad i sällskap av Annelie och hennes föräldrars hundar. Vi gick rätt länge i det fantastiska vädret och jag tog en sväng på affären innan det bar av hemåt för middag.



Jag är som en hormon hela jag just nu. Ett riktigt mens-monster. Här på eftermiddagen har jag faktiskt känt mig rätt irriterad och lite nere. Eftersom Lukas jobbar kände jag också hur mina planer på att få vara med på löpträningen gick i kras, vilket inte gjorde någonting bättre. Under promenaden med Annelie sa hon då mitt i allt ihop att hon kunde tänka sig att ställa upp som barnvakt om det inte löste sig på annat sätt. Det gjorde mig fantastiskt glad, bara att få erbjudandet. Tusen tack :) Jag ringde i alla fall mamma, eftersom jag tänkte att hon säkert ville få träffa sitt lilla barnbarn nu innan de åker utomlands. Mamma kunde komma, så det löste sig bara fint. Jag fick mitt löppass trots allt. Backträning stod på schemat. Jag sprang upp och gick ner för backen, för att orka så många gånger som möjligt. Det är ju trots allt löpningen uppför backen man vill åt. Hur många gånger jag sprang nerför kändes mindre viktigt för mig. Jag klarade 6 stycken och det kändes verkligen toppen! När vi joggade tillbaka mot utgångspunkten slog jag och Ingela vårt förra personbästa i distans. Ganska snabbt efter det blev jag tvungen att gå någon minut, men körde sedan på igen och fick ihop lite drygt en kilometer till än det tidigare rekordet. Härligt!



Nu har jag duschat och har kurat ihop mig i soffan med mys/sovkläder. När jag var på affären köpte jag en liten påse med vad som är en av mina absoluta godis-favoriter. Gräddkola. Jag tyckte att jag kunde få det när jag nu känt mig lite ynklig sådär. Det var mysigt att sitta här med min choklad och en mugg kaffe efter att ha slagit rekord i löpning. Bara för att jag är lite som jag är - såg jag att den där godispåsen hade ungefär lika många kcal som en stor portion av Lukas gainer. Så. Idag var chokladen min återhämtning ;)
Jag ska bara ta det lugnt nu resten av kvällen. Får se om jag hinner mata Mateo innan Lukas kommer hem. Jag får se om jag kan hålla mig med kvällsfika tills han kommer. Det vore mysigt med sällskap :) Men något mer än choklad ska jag helt klart äta i alla fall.



Nu tackar jag för mig och fortsätter mitt TV-mys med helt nya förutsättningar. Efter mitt löppass kan Lukas nu komma hem till en glad fru. I stället för en, utan att linda in det särskilt mycket, surhagga.

Vår

Imorse sov Mateo till 07.50. Inte helt sammanhängande, men utan att vilja upp i alla fall. Haha. Ja, vi blev ganska paff. Både jag och Lukas fick därför sova ut och det kändes skönt. Efter frukosten hann jag med ett axelpass. Vi skulle ändå ner på gymmet en sväng och ja, det är som lätt att bli kvar där. Efter lunchtid har vi varit på babybokprat, hela familjen. Mysigt som vanligt och kul att Lukas ville/kunde följa med också.
Efter det blev det en fika på ljuslyktan i gott sällskap av Josefin, Saga och Mathias. De var i full färd med att hjälpas åt med flyttstök och behövde lite energipåfyllning. Kul att få sitta ner med dem en stund för en kaffe och smörgås.



Här hemma har vi mest busat och myst. Strax innan och även efter pannkaksmiddagen tog jag tag i att klippa bort gamla torkade kvistar och blad/stjälkar i rabatten som jag skulle ha tagit bort i höstat egentligen. Då hade jag dock fullt upp med att ta hand om en nyfödd liten bäs. Så... Jag gjorde det nu, helt enkelt. Genast ser det mer städat ut och man kan se det som hittils börjat blomma. Väldigt vårigt och mysigt att greja på där ute. Så när som på en kvist jag fick i ögat. Men ja. Det gick bra i alla fall.







Imorgon packar vi in oss i bilen och åker iväg till Hemavan. Sist var jag gravid och hoppade på kryckor. Dessutom pajade bilen på vägen dit. Hehe.. Vilka minnen ;) Vi hoppas på att få med oss bättre upplevelser denna gång. Nu ska jag snart slita av mig kläderna och springa och blöta ner mig i duschen en sväng. Ska kleta lite hårinpackning i håret också och sedan ska jag och Lukas basta. Skönt :)

It sure has its ups and downs

Nä. Alla dagar är inte en dans på rosor och jag hoppas att jag inte försökt påskina det här i bloggen heller. Däremot är det ju varken särskilt uppbyggande för mig att skriva om- och då samtidigt älta, eller för er att läsa om. Jag kan tycka att bloggandet hjälper mig lite i de här situationerna. Då jag sätter mig ner och skriver ner saker jag upplevt om dagarna, med fokus på det som känns roligt eller på annat vis värt att berätta om. Konsten är väl annars att få ett ointressant ämne att låta just intressant. Jag menar, att helt odramatiskt berätta om hur jag går runt om dagarna och gör dagliga hushållssysslor blir rätt snabbt tråkigt.

Men som sagt. Nä. Idag är en sån där dag då jag kanske inte är på topp. Så har det varit ett par dagar nu får jag väl säga. Att solen skiner gör det lite lättare åtminstone. Så även födelsedagsfikat för gudsonen hemma hos Cilla igår. Och gympasset vi körde tillsammans på kvällen. Eller glassen som Lukas styrde upp efter att jag kommit hem och fått duscha. Sånt lyser upp. Men nä. Som sagt. Åter igen; jag är inte alltid på topp och det är inte annat än mänskligt.

Sånt som är  bra just idag då.
Jag fick sovmorgon idag av Lukas.
Det var riktigt kul på babyöppet idag, där vi inte varit sedan Mateo var ca 2 veckor gammal.
Vi har bytt till sittdelen i vagnen och vips känns det som att vår lille pojk blev väldigt stor.
Vi ska äta kyckling till middag.
Jag ska på löpträning ikväll 18.30.
Imorgon är det babybokprat igen.

Nu hade jag skrivit rätt mycket mer egentligen men tar bort det.
Jag orkar inte.


RSS 2.0