Detox, Dag 1

Så var första dagen av tio med detox avklarad. Lämpligt nog, blev jag och Lukas bortbjudna på middag ikväll! Så, där satt jag med min avokado-bönsallad...Under tiden som de andra tre åt älgkött med potatissallad. Haha, taskigt läge. Min sallad var dock väldigt god, så jag tänker inte klaga allt för mycket.
Efter middagen åkte vi in till stan och såg bio. Max Payne såg vi. Den var faktiskt rätt bra måste jag få säga! Om än lite mystisk bitvis.

Oj oj, jag är grymt trött idag känner jag. Det blir sängen vilken minut som helst nu.
Kruxet är bara det - att jag tvättade idag...Så även sängkläderna jag hade. Det innebär nu att jag måste renbädda min säng innan jag kan lägga mig. GAaaahhhh! Kändes så där lagom motiverande. Men aja, det går ju ganska snabbt i alla fall.

Imorgon ska jag sova till MINST 09.00 har jag tänkt.
Dagen kommer bestå av att planera födointag, antagligen ta en längre promenad och sedan även storstäda. Jag började litegrand igårkväll, tog lite idag och tänker då ta resten imorgon.
På kvällen får jag se om jag får träffa Lukas. Då blir det antingen film (vi har ett par vi planerad kika på) eller/och se Tack gode Gud på tv. För visst är det imorgon??? Hmn...Grymt kul är det i alla fall!

Näää...Alltså..Nu får det vara bra.
Bed time

När min detox är klar, ska jag köpa en stor chokladkaka för att fira

Detox

Imorgon kör jag igång! Jag orkar inte vänta längre. Jag är något förväntansfull vill jag lova!
Egentligen känner jag mig väl kanske en aning för lite informerad om hela detox-metoden fortfarande. Jag har letat fram ett gäng recept på Internet och en liten lista på vad man ska hålla sig borta ifrån och sådär. Jag gör det väldigt enkelt för mig och bara kör på. Bära eller brista!

Härligt att simning och promenader rekomenderas som motionsformer i alla fall! Är ju det jag pysslar med som mest.
Jag behöver det här, seriöst. Jag läste en sån där typ "kontaktannons" för om man skulle vara just DEN som behöver detox....Haha..Det var ju JAG i textform!


Det här blir spännande. Kanske för spännande dock! Jag kommer ju inte vara ledig.
Försök vara ledig 10 dagar i rad??? Njaaa.....

Cleaning thought

Av ett x-antal skäl, har jag kommit fram till att jag ska prova på detox. Jag ska alltså, under en viss period, rensa kroppen på gifter. Allt för att bli piggare och fungera bättre på alla plan.
Jag har aldrig provat något detox och vet därför inte heller speciellt mycket om det hela. Genom Internet har jag i alla fall lyckats forska fram lite grundläggande. MEN, på ett ställe läste jag att man ska varva detox kost med detox-preparat. Så, nu undrar jag; Vad är detta för preparat och var får jag i så fall tag på dem? Behöver jag dem? - Frågar jag nästan först då.Om det är någon som vill tipsa om exakt vad jag ska äta, så tar jag även emot det med öppna armar.

Jag vet inte om detox kommer fungera för mig, men det är helt klart värt ett försök!
Genom kosten kan man förändra så oerhört mycket! Riktigt fashinerande måste jag få säga.
Så...Mjo, det är blir spännande!
Jag vill av principskäl börja på en måndag. En ny start på en ny vecka, om ni förstår.
Eftersom jag har så fullt upp de här veckan och även nästa, börjar jag nog inte förens veckan-där på.
Därför har ni ganska gott om tid till att ge mig tips! Höhö.

Så..Annars då?
Middag med Lukas imorgon för att fira ett-årsdagen.
Klippning och färgning på torsdag.
Jag ska träffa Kusin-Jenny för första gången på superduperlänge! Hoppas på fredag dag.
Ska även tvätta på fredag.
Måste ta en storstädning hemma också. Känns som att det kunde vara en välgärning.

Happ..Nämen..Tack för mig då.

Ihjältrampat marsvin

Nä, jag har inte trampat ihjäl något stackars marsvin, så ta det lugnt. Höhö.
I förrgår var jag däremot ute och sprang igen, UTAN att KÄNNA MIG som ett ihjältrampat marsvin då jag kom tillbaka igen. Inte illa alls, för att vara jag!

Jobbandet går bra. ÄNTLIGEN har jag fått en bra förlängning! Året ut är det sagt nu. Härligt!
Jag trivs oerhört bra och lär mig jättemycket hela tiden. Trevliga kollegor och givande möten med såväl patienter som personal. Jättekul är det.

Snart får jag gå från jobbet...Jag har så mycket minus på flexklockan nu att jag inte vågar gå tidigt idag, trots att jag gärna vill göra det. Efter jobbet ska jag och Susanna simma. Det blir riktigt najs! Efteråt blir det att åka hem, för att umgås med Älsklingen.

På söndag ska vi hjälpa föräldrarna mina med att flytthjälpa en bekant (jättefin formulering, jag vet).
Annars kan det nog tänkas bli en rätt så lugn helg...Jag ska väl försöka träna litegrann åtminstone, men i övrigt inga planer.

Annars såå....Hmn....
Jag trivs med min nya mobiltelefon än så länge!
Min och Lukas ettårsdag kommer firas med middag på någon restaurang. Mysigt värre!
Jag saknar Lina.
Jag saknar Ingela.

Enough.
Ciao
 

Dooh!

Självklart fick jag en mindre bra recension av min blivande mobiltelefon av en som äger en likadan. Typsikt! Dessutom var den inte lika liten som jag tänkt mig, men aja...Den blir nog bra tills jag känner för att köpa en ny, helt enkelt!

Fikat al by my self på caféstation' i fredags var så otroligt mysigt! Jag myste till mig i en av sofforna där med en latte, smörgås och två tidningar. Veckorevyn och Femina. Riiiktigt tjejigt! Jag måste verkligen göra det oftare!
Jag läste bland annat en artikel om vänner, som berörde mig väldigt mycket! Om vikten att verkligen tänka på hur varje vän man har - fyller en uppgift. Man kanske tycker att en vän är mindre bra eftersom den saknar en viss egenskap. Det man då bör tänka på, är de egenskaperna den faktiskt uppfyller! En vän kanske förstår mitt kärleksliv bra. En annan kanske förstår ett visst fritidsintresse. En annan är bra eftersom den får mig att skratta, under tiden som ännu en till är en sådan man kan hitta på roliga grejer med i sista sekund. Alla vänner man har, fyller i regel MINST en uppgift. Det är oerhört viktigt att inte glömma detta!

Jag bjöd Lukas på pannkaksmiddag med smootieefterrätt igårkväll. Kändes som en rolig grej att göra, när jag nu faktiskt var ledig hela dagen, under tiden som Lukas jobbat. Även han uppskattade det, så det kändes bra.
Mysig kväll med fika och djupa samtal med gänget sedan också. Tack för det! De där kvällarna värderar jag oerhört högt!

På fredag blir det simning med Susanna igen. Det var så grymt härligt sist! Ska försöka träna ordentligt i helgen också. Step up kanske?

Ettårsdagen närmar sig med stormsteg.
-Vår första årsdag, som Älsklingen sa. Det kändes bra!

Jag längtar så extremt till min klipptid på torsdag nästa vecka! Klippa och permanenta. Naaaajs!

Happ..Nämen...Annars såå....Jobbelijobb. Jisses, jag har ju blivit helt förslappad av att vara ledig nu 2,5 dag! Jag försöker vara så aktiv det går och jag HAR FAKTISKT gjort grejer nu idag/ikväll här på jobbet. Haha. Men tyvärr, eller hur man ska säga, finns det inte så mycket att göra just för tillfället.

Lycka! :D

Ibland är det inte så illa att vara kort åt alla håll och kanter, ska jag ta och tala om! Idag har jag nämligen fått fynda skor på barnavdelning av just den anledningen. Jag drog med mig familjen på stan idag! Riktigt kul ska jag tala om. Vi fikade/lunchade varsin god smörgås på Catarinas och gick på lite affärer.

Jag ÄLSKAR att shoppa skor och väskor, egentligen. Problemet med den hobbyn, är att skor så sällan passar för mig. Jag får som leta och leta i vild förtvivlan efter ett par skor som jag kan ha! Är de inte för stora, är de för småa, aldrig lagom. Sedan har det funnits skor som passat, men som varit alldeles på tok för dyra då istället. På sistone har jag haft ett motto, eller vad man vill kalla det...Hittar jag skor som passar bra på mina fötter - så köper jag dem, detta oavsett pris!
Idag hittade jag ett bord med skor...Från storlek 31-35 eller någonting liknande.....MIN LYCKODAG!!!! Jag köpte självklart ett par av dessa. Storlek 34 blev det för mig, pinsamt nog..hehe.



Det härliga är att det ändå är ett par helt vanliga skor! Inte nån liten rosett eller annat fjanteri som vanligtvis är på skor i små storlek, det vill säga, barnskor. Ta bara exempelvis ett par sandaler jag kikade på...Då var det ett käckt litet ormhuvud som kardborrespänne..Mhm, mhm, mmmhhhmm så snyggt!....Nja...Jag nobbade den skon faktiskt...Expediten som plockat fram den åt mig verkade också ha full förståelse för det. Hehe.

Annars köpte jag en ny tunika och ett skärp...



...Hmn..Vad ska jag mer berätta om?...
Jag fortsätter träna och att gå ner i vikt!
Jag saknar Lukas, ses imorgon Älskling.
Jag och Lukas firar 1 år den 29:e.
Jag har bokat tid för klippning och permanent den 30:e!


Jo! Jag har beställt en ny mobiltelefon!

Ljuva helg

Efter att nu jobbat mån-fre, ser jag fram emot mina tre kommande lediga dagar. Det ska verkligen bli helt otroligt skönt!
Jag kan knappt bärga mig tills jag slutar, eftersom jag kommit på precis vad jag ska göra då! Jag tänker åka ner på stan, köpa en tidning av något slag, för att sedan sätta mig på caféstation'. Där tänker jag dricka en latte, äta smörgås och läsa. Helt ensam! Bara JAG, JAG, JAG! Tänk att jag gör sådant så sällan. Tragiskt!

Imorgon ska jag se om mamma vill gå på stan med mig...För ska jag vara ärlig, så saknar jag faktiskt min mamma.
Jag behöver kolla efter lite julklappar! Eller, behöver var väl fel ordval eftersom det bara är oktober ännu. MEN, det är rätt skönt att ligga lite i förväg, för att slippa lägga ut pengar för allas julklappar i december. Som en stor klumpsumma menar jag. Nä, då känns det klart bättre att få lite undanstökat redan nu! Syrrans julklapp är köpt och till föräldrarna har jag också en. Det jag främst ska kika efter imorgon är en åt Lukas. Allra helst vill jag komma på den där perfekta julklappen! Men, än så länge har jag tyvärr inte kommit på någonting bra. Aja, det löser sig.

Det roligaste jag fått göra idag på jobbet var nog en såromläggning...Annars har jag mest bäddat sängar känns det som. Hiskeligt roligt...hehe..Men tänk om jag kunde vara lika ambitiös med bäddningen hemma som jag är här!

Imorgon innan stadsresan ska jag nog hinna med en promenad. Även mot kvällen, hade jag väl tänkt.
I torsdags var jag och Susanna iväg på simning i Umeå. Grym skön träningsform måste jag säga! Sedan fick jag springa som en tok till bussen för att slippa vänta närmare två timmar på nästa. Jag hann med bussen alldeles precis! Fick dessutom åka tillsammans med Lukas och hängde sedan  på honom hem. Han är bortrest nu i helgen, på ett läger. Nästa gång vi träffas blir söndag eller till och med måndag...Så, den kvällen värderar jag högt så här i efterhand. Jättemysigt var det! Lite prat, lite skratt och lite pussar! Höhö.

Nämen hörrni...Enough...
Bye for now.

Tonight show

Ikväll kommer familjen på middagsbesök, tacobiffar tänkte jag bjuda på!
Lillebror min, som inte är så liten längre, ska prova gå på ungdomsgården för första gången - varför då mina föräldrar lika gärna tycker sig kunna vara i krokarna. Så slipper de åka emellan Vännäsby och Vännäs för att skjutsa och hämta.

Jobbandet fortgår som tidigare. Jag är på akutsidan här på ortopeden nu idag och tydligen även på måndag.
En lugn och bra dag det här...Snart fikadax dessutom.

Igår var jag på styrkegympan. Tyvärr hade jag inga hantlar med mig och fick därför snällt lyfta min vattenflaska! Såå..När instruktören sa "..och så låssas ni att vikten är EXTRA tung på nervägen"...Var jag bara tvungen att flina litegrann. Där jag då stod och kämpade med min rosa vattenflaska.

Ledig helg...Och Lukas jobbar natt. Typiskt! Han har dock lovat mig middag på lördagkväll.
Nu ska jag gå och försöka göra någon nytta.
Tack för mig.

Motionera - mera!

Igår blev det fika/middag på stan med Susanna. Väldigt trevligt var det! Speciellt eftersom det var ett bra tag sedan vi träffades. Tack också, för piercingsmycket jag fick! Vi bokade in simträning i alla fall...Onsdag nästa vecka! Tanken är att vi ska simma minst en gång i veckan nu framöver, vilket känns otroligt bra. Simning kan nog faktiskt vara en bra motionsform för mig. Helkroppsträning, samtidigt som den är väldigt skonsam för alla kroppens muskler och leder.

Imorgonkväll blir det motions/styrkegympa och sedan träffa Lukas. På söndag hade jag tänkt dra mig på step up också.
Varje vecka ska bestå av gympa, simning, step up och promenader eller liknande. Det är en härlig tanke!
Mina matvanor har även det fortsatt i hälsosam anda. Gott och nyttigt, that´s my melody!

Igår dissade jag köp av trängingsskor, detta eftersom jag tyckte de var ALLDELES för dyra...
Så!...Därför köpte jag träningskläder istället för över 700 spänn.........Det lät väl vettigt??!! Haha, ja jisses.
Men! Jag är i alla fall nöjd över dem!
Nu någon dag framöver får jag dessutom ÄNNU MER träningskläder. Jag och Lukas har beställt träningskläder genom träningsaffären hemma i Vännäs. Men jag menar....Det är ju alltid skönt med många ombyten. Allt för att träningen ska kännas så angenäm som det bara går!

Förutom tränandet och umgänget jag försöker ha med Lukas och mina vänner - jobbar jag en hel del.
Blir kvar MINST hela oktober! Sedan mest troligt lägre än så.
Najs najs.

Borttappade pengar! Om än bara tillfälligt

Idag gick jag och Lukas på en promenad tillsammans i det fina höstvädret. Tajmingen på vår promenad visade sig vara perfekt, eftersom det annars regnat i princip hela dagen.
 Jag kan verkligen det där med att lyckas med sådant som absolut inte ska gå att fixa! Haha, men snacka om att jag hade otrligt tur ändå! Nu ska ni få höra...-Harklar mig-

För några dagar sedan fyllde jag på mitt konsumkort från Internetbanken, på samma vis som jag alltid gjort. Skrev dit OCR numret från mitt papper och hela den svängen. Nu på förmiddagen satt jag och Lukas vid datorn och jag började då fundera på just det; när mina pengar skulle vara inne på mitt kort. Plötsligt utbrister Lukas att han har för mycket pengar på SITT konsumkort...Dessutom var den extra summan en väldigt konstig - udda summa....Precis den summa pengar som JAG, för som sagt ett tag sedan, laddat in på MITT kort...Fast inte det, tydligen.
Ja! Jag har på något vis skrivit fel OCR-nummer och då lyckats få mina pengar till Lukas, min pojkvän av alla människor, konto!!! Ursäkta mig...Men HUR TUR HADE JAG INTE????? Haha!
 Nä, jag vet då rakt inte hur det gick till. Jag vill tro att jag fick hjälp från ovan på ett sådant sätt att pengarna hamnade där istället för hos någon helt okänd. Men, jag kan eventuellt ha skrivit av koden från Lukas papper istället. Fast samtidigt kan jag då inte förstå hur jag kunnat göra det.
AAjaa...Vi gick i alla fall till konsum, där Lukas fick ta ut mina pengar...Hehe..Så, jag handlar mat med kontanter den här månaden. Nästa månad ska jag vara oooerhööört försiktig när jag för över pengarna!

Nu är jag hemma hos mamma och pappa, tog en promenad hit i det, inte längre så fina, höstvädret. Vi ska snart dricka kaffe framför tvn...Blir mysigt! Jag stannar väl kanske och ser på Idol med dem, sedan har jag lovad skjuts hem om jag inte känner för att gå...Det var ju just den där detaljen, DET REGNAR! Usch, blir så där äckligt fuktigt när man är ute. Dessutom är det väldigt mörkt......? Möhö.

Jag har varit ledig idag och även igår. Sedan blir det
Torsdag: 13.00 - 21.30 (datorkurs mellan 13-14)
Fredag: 13.30 - 21.30
Lördag: 06.45 - 16.00

_____________________________________________________________________________________________

Idag lagade jag ännu ett av recepten jag tagit fram från Internet. Det var något alldeles otroligt, underbart, himelskt gott!!! På det här viset blir det enkelt att äta nyttigt vill jag lova. Jag skippade pastan och åt gruka, majs, salladsblad och turkisk youghurt till tre biffar istället. Galet gott och jag blev ändå otroligt mätt.




Tacoköttbullar

taco köttbullar recept
Goda och enkla köttbullar med tacosmak. Se bara till att köpa hem alla kryddorna så kan du göra detta recept.

Enkelt och gott recept med tacokryddade köttbullar.

Klocka Tid: 20 minuter

Muffins 2 portioner

Du behöver:

  • 400 g nötfärs
  • 1 ägg

Tacokrydda:

  • 1 tsk chilipeppar
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk koriander
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 2 krm vitlökspulver
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 ½ tsk salt

Till servering:

  • 2 portioner pasta
  • sallad, gurka, tomater, majs
  • 1 dl yoghurt (10%)

Gör så här:

Blanda kryddorna i en stor skål. Blanda färsen med kryddorna. Blanda sist ner ägget.

Forma till lite större köttbullar, 4 cm i diameter, och lägg på en skärbräda.

Hetta upp en stekpanna med flytande margarin och stek köttbullarna. Skaka pannan med jämna mellanrum så att köttbullarna blir stekta runt om. Stek till köttbullarna är genomstekta på medelvarm värme. Total stektid ca 10-15 minuter.

Koka pasta, gärna tagliatelle, under tiden och gör sallad, gärna salladsblad, gurka, tomater och majs.

Servera tacoköttbullarna med pasta, sallad och yoghurt (10%). Yoghurten är god naturell till eftersom köttbullarna har mycket smak.

glödlampa Tips:

Servera med fullkornspasta för att ge måltiden lågt GI.


 

RSS 2.0