Någonting större

Det var kul att vara lite coach på gymmet! Vi hade trevligt under tiden och jag fick för mig att jag sa några vettiga grejer i alla fall. Vi ska ta fler pass ihop framöver, mer fokuserat på 2-3 muskelgrupper per pass. Igår drog jag igenom allt utom vader, i princip. Det för att få visa så mycket som möjligt om hon ville dit själv utan mig. Jag kände mig faktiskt lite krasslig igår också så för den sakens skull kändes det också passande att ta det ganska lugnt.

Nu kan jag ju äntligen blogga om någonting jag fått gå och hålla på rätt länge. Lukas fyllde 25 igår och sedan ca en månad tillbaka har jag försökt prata ihop mig med lite polers om att ha en överraskningsfest för honom. När man är van att berätta i princip allt man gör om dagarna för en person - blir det ganska komplicerat att helt plötsligt börja ljuga. Jag har lyckats. Han har inte kunnat lista någonting på grund av mig. Men FY SÅ JOBBIGT det har varit! Har smusslat med sms/telefonsamtal. Handlat grejer via Internet och nere på affären, som jag gömt och haft mig. Oj, oj. Fuling där. Lukas var bortrest ett par dagar också. Då hann jag göra en bordsduk också som skulle föreställa en filmrulle. Måste säga att jag är rätt nöjd faktiskt. Må hända att de vita fyrkanterna inte sitter så jämt. Men jag menar... Det är en riktig klassiker på den rullen. Den går lite ojämt bara! ... Typ.


Det blev i alla fall väldigt roligt. Vi hade då maskerad med temat "film" och alla som kom hade klätt ut sig. Superfina allihop. Åh vad roligt! :) Vi var 12 stycken i slutänden om jag räknar rätt. Riktigt kul med maskerad, bara en sån sak. Det får vi göra om :)
Jag hade fixat grejer till Lukas för att vara Crocodile Dundee, men fick lite hjälp av de andra i slutänden. Det var väldigt bra, för åh så mycket bättre hans utklädnad blev. Väldigt snygg ;) Själv hade jag valt att klä mig till "Sandy" från Grease. Det har jag tyvärr ingen bild på, så vi låssas att jag var lika snygg som henne, helt enkelt. Spandexleggins hade jag till och med. Hehe. Jag fick som improvisera lite. Vände en tröja ut och in för att formen på den passade ok, men inte trycket på den.



Hela dagen var som härlig. Fint väder och god mat. I kombination med att vi fick varsitt träningspass då också. Inte illa.







Idag gick jag en morgonpromenad med Mateo efter att jag ätit frukost och hämtat in tidningen. Det var som svårt att motstå när jag kände värmen mot mig när jag kom ut. Innan klockan 8 var det seriöst 11 grader varmt och strålande sol. Då mådde jag gott :)
Sedan har jag tagit tag i att byta till sommardäcken på bilen. Fick ta hjälp av Lukas två gånger då styrkan svek mig. Men vad tusan. Det är smällar man får ta. Jag är inte så bra på det där med att be om hjälp. Vill helst klara saker själv och kan bli rätt ledsen om jag inte gör det. Men någon gräns får det väl finnas antar jag. Jag njöt i alla fall av att få skita ner mig lite för en gångs skull ;P



Yesbox. Ikväll blir det lugnare takter... Jag har varit ganska matt på eftermiddagen här. Vi kör på myskväll framför tvn tills Lukas ska iväg på en konsert på Någonting större. Då borde jag gå och lägga mig. Får se om jag lyckas.

PT?

Veckans babybokprat var mysigt. Mateo fick väldigt bra kontakt med de andra bebisarna som var där. De kände på varandras händer och pratade högljutt och glatt. Böckerna var lika intressanta som förra gången och jag lånade faktiskt hem tre böcker. Jag har i princip inte lånat en bok sedan grundskolan, måste jag erkänna. Nu blev det småbarnsböcker i alla fall och Mateo skrattade mer eller mindre hela tiden när jag läste nu då han skulle sova. Oooj en sån underbar liten människa! Helt makalöst. Så mycket kärlek.

Nu är Lukas på väg hem från kursen i alla fall, men är inte hemma än på några timmar. Jag ska ta mig en mugg kaffe och städa lite. Det blir så mycket roligare att vara hemma då. Dessutom fyller Lukas 25 år imorgon och det kan ju faktiskt få vara nystädat på hans födelsedag. Det tycker jag allt. Jag ska göra allt jag kan för att skämma bort honom under dagen :)

Vi har faktiskt träningsplaner för morgondagen. Lukas på förmiddagen och jag på eftermiddagen. Jag ska eventuellt ha med mig en tjej som via en gemensam bekant hört sig för om jag skulle kunna lära henne lite grunder på gymmet. Det känns riktigt kul får jag säga. Det vore ju roligt om jag nu kan ge henne några tips som hon kan ha nytta av. Jag är ju inget profs på något vis, what so ever. Grunderna kan jag väl däremot, så en nybörjare är nog en bra nivå för mig att vara coach för. Håll tummarna för att jag lyckas bra med det :)

Vinn märkesglasögon inför sommaren

Jag gör ett försök till att vinna ett par solglasögon. Prova du också! :)

Tävling

_______________________________________________________________________________________________

Föreläsningen igår som SISU höll i om funktionell träning var väldigt lärorik och intressant på alla sätt och vis. Grymt roligt att få göra sånt emellanåt. Helst hade jag gått på liknande nån gång i månaden. Eller veckan... Eller varför inte 5 dagar i veckan? Kanske skulle man börjat plugga? Mjaa. Tankarna på det finns. Men kanske inte riktigt tiden eller det ekonomiska utrymmet. Hehe. DÄR har vi en anledning till varför jag ska få vinna ett par solglasögon i tävlingen här ovan förresten: jag är helt utfattig :P Tur att det bara är under en period och att jag är väldigt rik på kärlek från både min man och vår lille pojk. Än så länge känner jag i alla fall att mitt jobb är så pass roligt att jag vill vara kvar. Mina arbetstider är dessutom helt optimala för att vara småbarnsförälder enligt mig, då jag får chansen att vara hemma mest varje dag eftersom jag jobbar halvnätter med jour. Så nä, inte blir det något pluggande än. Däremot kommer jag fortsätta ta alla chanser jag kan till att gå sånna här kvällskurser och liknande. Det bygger upp mig på så många plan.

Pappa var här igår och tog hand om vår lille Mateo då vi var på föreläsningen. Ni skulle bara sett hur Mateo myste i hans famn när vi åkte. Han bara fann sig där liksom. Hur nöjd som helst. Jag var ganska nervös under hela tiden vi var borta och blev väldigt tacksam/glad när pappa skickade en bild på en nöjd liten pojke och berättade att de hade väldigt kul. Det värmde :) Det gick till och med bra för pappa trots att Mateo inte ens skulle sova i sin vanliga säng! Vi gör nämligen en liten fuling just nu, med start igår kväll. Eftersom vi ska bo en vecka hos min familj ganska snart och ha Mateo i resesäng, så får han inviga den nu här hemma. Allt för att den ska kännas som en trygghet precis som den vanliga sängen. Men som sagt; det gick bara fint och han sov gott ända till tidiga morgonen då han ville ha lite mat och en ny blöja innan han kunde sova en stund till med mig i stora sängen :)

Lukas sover efter nattjobb och Mateo ute på bron så nu blev jag som ensam. Jag har druckit en kopp kaffe och fått på mig kläder i alla fall. Jag ska klura lite på en handlingslista har jag tänkt, så får vi se vad jag pysslar med annars. I eftermiddag ska jag och Mateo skjutsa Lukas till flyget eftersom han ska på kurs och ikväll får jag se om det är mammas tur att passa Mateo en sväng så jag får gå på löpträningen. Det är bara två tillfällen kvar nu och det vore därför kul att kunna vara med. Särskilt när jag nu är ensam med Mateo tills på torsdag kväll och även slutet på veckan är rätt fullbokat. Men vi får se. Annars tar jag mig en lugn hemmakväll. Jag har ju trots allt kört både gym och löpning på löpband två dagar i rad. Man får ju lugna sig så man inte blir bortskämd ;)

... Nääääeeh. Alltså. Jag känner verkligen inte för att gå ut just nu. Det blir ingen sväng på affären, det är ett som är säkert. En kopp kaffe och en brasa i kaminen blir bra. Jag ska nog hinna vara på språng så det räcker idag. Nu ska jag bara känna lugnet tills mellis och lunchbestyren börjar.



Funktionell träning

Gympass efter frukost och sedan även kaffet som dracks i sängen även idag. Blev armarna som fick jobba idag. Det är inte helt vanligt att jag gymmar två dagar i rad får jag säga. Men nu passade jag faktiskt på eftersom det blir lite sisådär med träning under i princip resten av veckan för mig. Får se om mamma/svärmor sitter här imorgon när jag drar på löpträning. Lukas ska på kurs.
Ja! Nämen... Gym först och sedan löpband. Jag slog rekord på såväl distans som tempo idag, vilket kändes hur underbart som helst. Jag körde en sån där specialare att jag gick i 2 minuter var 10:e minut och kunde därför hålla igång dubbelt så länge motför mitt första pass på bandet efter min come back. Nu känns det verkligen bra. Så skönt och så roligt!

Nu är lunchen uppäten här också och Mateo tar sig en liten lur. Vi har tänkt oss iväg för att hälsa på min farmor en sväng. Det blev så kort sist då vi var på språng och hon dessutom hade en släng av magsjuka. Så att... Det ska vi åka iväg på när Mateo fått sova lite.

Ikväll ska vi till stan för att "använda" Lukas födelsedagspresent som jag fixat och min pappa ska natta och passa Mateo :) Vi ska gå på en föreläsning via SISU om funktionell träning! De håller en del föreläsningar i Umeå under veckan och jag valde en som kändes mest aktuell för oss. Jag fick prova på lite funktionell träning under inspirationsdagen för löpning som jag var med på. All kunskap jag kan suga åt mig kring träning och kost är värdefull och jag ville därför verkligen ta den här chansen. Träningen och allt därikring är ju ett av vårt stora gemensamma intresse och det känns därför kul att kunna få gå på någonting sådant tillsammans med Lukas. Jättekul :) Det känns även roligt att få bidra, om än med det lilla, till Lukas löpträning med efterföljande tävlingsresultat. Han har en sådan talang för löpningen att det är kul om jag kan hjälpa på något sätt och även vara med på ett hörn. Men som sagt. Helt osjälviskt är det inte. Jag vill hemskt gärna gå på det här själv också ;)

"Funktionell träning handlar om att träna styrka i rörelser snarare än i specifika muskler, men även att genom en och samma övning träna styrka, rörlighet, balans och koordination. "

Mjopp... Jaa.. Nä nu får det nog vara bra för den här gången.

För hon har blommor i sitt hår

Imorse grejade jag frukost på sängen till Lukas, under uppsyn av vår lille pojk efter att vi myst och ätit gröt tillsammans.
Under tiden som Lukas åt frukosten i sängen, gjorde jag Mateo klar för en förmiddagslur i vagnen. Sedan tog jag med mig min kaffemugg och tidningen. Så satt vi där i sängen med våra kaffemuggar och läste varsin halva av tidningen. Ja, man kan ju helt klart börja dagen på ett sämre sätt i alla fall :)

När vi tagit oss upp klädde jag mig för gymmet och drog iväg dit. Det blev ett ganska ovanligt pass för mig. Kombinerade tre muskelgrupper istället för två som jag brukar. Blev rygg, axlar och bröst. Och bara någon övning per muskelgrupp, istället för tre på vardera. Det kändes bra i alla fall. Jag är så sällan på gymmet nu att jag ville få köra igenom så många muskler som möjligt. Sedan blev det löpband. Ökade tempot lite, så snart är jag tillbaka i mitt vanliga. Gillas starkt.

När jag kom hem hade Lukas gjort en god smörgås åt mig som jag åt till något slags pre-lunch-snack. Efter det blev det en snabb dusch och sedan rushade vi iväg till kyrkan. Hörde på gudstjänsten, var med på en sopplunch som var idag och satt även med en stund på församlingsmötet. Till slut blev Mateo hemskt uttråkad och vi fick gå. Vi gick förbi här hemma, dumpade lite grejer och sedan drog Lukas på löprunda under tiden som jag och Mateo tog en tur med vagnen så han fick sova. Sedan hade vi ett inbokat kaffebesök av min familj som kom snabbt efter att vi kommit hem igen.

Jehopp. Ja nu är middag och kaffe intaget och sonen sover. Helst hade jag också gått och lagt mig. Blir nog en vääldigt lugn kväll känns det som. Ska ta och knyta ihop det här nu för att umgås lite med Lukas. Vi har ikväll och imorgon på oss att umgås innan han åker bort ett par dagar. Så. Off I go.


At the end of the week

Igår blev det en promenad innan det var dags för fika hos Anneli. Kladdkakemuffins och goda kakor. Tyvärr fick jag lov att ursäkta mig och sedan spotta ut min chokladboll på tallriken igen - då jag kände smaken av jordnötterna från jordsnötssmöret i den. Haha. Kändes väluppfostrat och fint. Men vad gör man? Hehe. Jag överlevde i alla fall. Måste erkänna att jag var alldeles matt i kroppen resten av dagen. Så nu vet vi det. Jag tål fortfarande inte jordnötter, helt enkelt. Så kan det gå.
Ja. Till middag senare så gjorde jag hemmagjorda kycklingnuggets med ris. Inte alls tokigt.
Sedan blev det film och götta framför tvn resten av kvällen. Mateo hann med en matstund innan vi la oss också. Mysigt :)

Imorse klev Lukas upp med Mateo och jag fick lite sovmorgon. Jag var helt förvirrad när pojkarna sedan kom och väckte mig. Det sista jag mindes var ju att jag matat Mateo och att han sedan varit lite ledsen för att han inte ville sova mer. Sedan vaknar jag av att jag har honom liggandes vid mig, lite ledsen än en gång. Jag blev för en stund helt säker på att han legat där och varit ledsen i närmare 3 timmar! Men så var det ju givet vis inte. Han ville bara ha en liten slurk mat från mig innan det var dags för en förmiddagslur. När han somnat ute på bron blev det frukost för mig som avslutades med kaffe tillsammans med Lukas. Nu har jag hamnat i soffan, i värmen från kaminen. Lukas är ute på ett löppass och jag bara tar det lugnt. Vilken träningsvärk jag fått alltså! Oj, oj. Mina ben är helt körda!

Mjaja. Vi funderar på en resa till stan idag i alla fall. Kanske en fika/lunch, eventuellt kika lite på en konsert där en bekanting till oss spelar och sedan kanske man fyndar någonting i någon affär. Pengarna flödar ju inte precis för tillfället. Men en ny mascara och helst en flytande eyeliner hade jag nästan velat unna mig snart. Sist prioriterades ju en pyjamas till vårt lilla hjärta. Nu kanske det är min tur? :)

Mm.. Nämen annars har vi väl tänkt att försöka hinna träffa både Lukas och mina föräldrar idag eller imorgon. Får se hur vi får ihop det här. det är ju församlingsmöte imorgon också som vi kanske skulle varit med på, när vi nu faktiskt ska vara två av de representanter från vår församling som åker till Hemavan på distriktsmötet. Ja. Vi får se hur vi får ihop det helt enkelt. Vila ska man ju också göra. Eller hur?

Bastad falukorv

Den här dagen började i min värld tidigt. Dvs strax efter 06.00. Det var mysigt i alla fall. Jag och Mateo åt grötfrukost tillsammans. Det blev en lugn förmiddag och till lunch fick Mateo prova mos av potatis och morötter som jag slängt ihop. Han fick kväljningar pojkstackarn. Men, vi får väl prova fler gånger :P
Efter lunch tog vi oss en promenad för att fördriva lite tid innan vi klockan 13 gick på biblioteket för "Babybokprat" för bebisar mellan 4-8 månader. Väldigt mysiga bebisar och mammor och Mateo var riktigt intresserad av böckerna och ramsorna. Vi läser ju för honom varje kväll här hemma också så han har ju lite vana i alla fall.

Sedan blev det mer promenad och en snabb sväng på affären för att handla lite grejer inför middagen och nåt mellis till mig. Blev en smootie. Och påskskum. När Mateo hunnit vara med på- och bli less på ett möte med mina kollegor och vi sedan gick hem, så motionerade jag samtidigt som jag åt godis. Så kan man ju också göra förstås. Det behövdes dock. Jag höll på att bli mataggressiv.

Gjorde mos på potatis och broccoli tillsammans med stekt basturökt falukorv till middag. Mateo fick prova även detta mos. Han fick kväljningar av det också. Men som sagt; vi provar igen!

Efter middag och kaffe drog jag på gymmet i alla fall. Ben och mage stod på schemat. Något löpband blev det då inte eftersom alla var upptagna. När jag istället joggade lite på hemvägen kände jag att det faktiskt var nog så bra, då benen kändes som stockar efter passet. Jag hade nog helt enkelt inte orkat springa ändå.

Nu har jag hunnit med en dusch och sedan en kopp kaffe i soffan under tiden som mannen tog sig en löprunda. Snart är det väl dags för lite kvällsfika innan sänggåendet. Mateo drack en stor laddning med välling när mannen nattade honom. Det var första gången med bara välling i flaskan, utan att vara utblandad med ersättning. Han har sovit 8 timmar i sträck utan att bli hungrig nu 2 nätter i rad och det blir spännande att se hur länge han håller sig mätt nu.

Men som sagt. Fiiikaaa.
God natt!

Baby, baby

Två nätter i rad har Mateo sovit mellan 19-03 innan han vaknat för mat. Förstå hur häftigt det känns. Det är ju 8 timmar!!! Efter den amningen sover han sedan vidare till 6-7. Han är ju lättsam den pojken alltså. Vi är lite spända på att se vad som händer när vi kan ge honom flaska med bara välling. Än så länge späder vi ut den med ersättning så han ska få vänja sig lite. Med bara välling borde han ju bli väldigt mätt och glad i alla fall. Får se om han kan sova hela natten då rätt vad det är. Men mycket har han börjat äta, måste jag få tala om! Superspännande, verkligen! Vi måste köpa större vällingflaskor. Så är det bara!

Jaa... Igår åkte jag och Mateo iväg till sjukan för att vaccinera honom mot TBC. Jag har själv tagit den vaccinationen och tyckte att det... Ja... Den känns helt enkelt. Att då köra mot stan för att utsätta min lille pojk för någonting som jag själv i sena tonåren upplevde som obehagligt... Nä, vet ni att det gillade jag inte. Inte ett dugg.
I väntrummet charmade han direkt två kvinnor som satt där och vi började prata lite. Det var skönt att få bli lite distraherad. Mateo satt så nöjt och bara mådde gott i bilstolen. I behandlingsrummet visade jag honom lite mjukisdjur och grejer som fanns där. Han tränade på att stå i mitt knä och gav sedan sköterskan ett stort, charmigt leende när hon kom in, redo att sticka honom. "Ja, han är ju lyckligt ovetande" sa hon. Samma mindre charmiga kvinna som tog sprutan på mig, kan jag tillägga. Tror ni jag mådde bra här? Nä.
På ett enligt mig ohyggligt oproffsigt sätt visade tanten mig hur jag skulle, som hon beskrev det "hålla fast" Mateo som lugnt satt i mitt knä. HÅLLA FAST??? Nä vet ni att det varken behövde eller ville jag. Jag HÖLL OM min son, ska jag be att få tala om. Här hålls inte fast inte. Som sagt. Jag höll om honom, beredd att hålla emot lite om han hade börjat streta då hon stack honom. Han grymtade till och gav sköterskan onda ögat när hon stack, men mer var det inte. Efteråt blev det en vällingflaska och blöjbyte innan hemfärd och han har mått fantastiskt hela tiden efteråt. Vilken grabb alltså :)

Gårdagskvällen avslutade jag och Lukas genom att först basta och sedan äta smulpaj gjord på främst rågflingor, som vi hade blåbär i. Jag provade att ha keso till den, då bär och keso över huvud taget är grymt gott. Och ja, jag gillade det även till blåbärspaj. Härligt :)

På ett par timmar nu så ska vi gå ner på biblioteket för att vara med på "Babybokprat". Vi ska då sitta föräldrar med bebisar i åldrarna 4-8 månader eller vad det nu var. Sjunga sånger, ramsor och läsa böcker under typ fyra träffar. Jag tycker det låter väldigt mysigt så det blir spännande. Kul att Mateo får träffa bebisar! :)
Efter det ska vi ta oss en promenad fram tills det är dags för nästa sittning. Ett möte med mina nattkollegor. Får se om Mateo är med på noterna och har sovit tillräckligt, eller om jag får gå hem. Men, vi ska prova :)

Ikväll ska jag faktiskt gå på gymmet en sväng! Ska köra ben och mage, för att sedan avsluta med löpband. Blir skönt. Mm, så är det.
Nu ska jag dricka min kaffemugg här och samtala med Mateo. Så blir det väl att som smått börja förbereda oss på ett tag.

Det här blev långt. Som vanligt :P

We´re doing it just right

Det var verkligen toppen på stan idag med Nicolina. Mateo var vaken i princip hela tiden och gjorde att hela världen bara log mot mig, trots att det stundvis var lite ruggigt ute.
Att få äta sushi var precis lika underbart som jag tänkt mig. Åh så länge sedan det var och åh vad jag tycker om det. Sweet, sweet life.





När vi ätit klart på Sushi bar tog vi oss en sväng bort till Indiska, eftersom jag hade ett presentkort där. Först hittade jag en tröja som jag blev lite sugen på. Sedan såg jag hur otroligt mycket fina muggar och grejer de hade och kände bara ett sådant otroligt stort behov av att få köpa fina kaffemuggar. Fyra muggar kom jag därifrån med! Härligt!



Mateo kände mest lugnet i vagnen och kollade på alla fina färger där i affären. Jag riktade kameran mot honom när det såg ut som att han mer eller mindre skulle somna sittade. Men så fort han såg kameran - tog han fram sitt fina leende. Han är en fantastisk liten linslus.



Efter det här tog vi oss en fika på Caféstation'. Mateo åt en hel mosad banan tillsammans med två skedar banan-mango puré. Åh så stolt jag blev! Efter det här tackade han dock för dig och tyckte det var färdigkalasat. Efter att ha fått blöjan bytt och fått på sig overallen igen så däckade han i vagnen och sov under tiden som vi hann med ett par affärer. Mateo fick sig en ny pyjamas, med döskallar på. Alla hans pyjamasar går i ett slags "sommartema", då de slutar vid knäna allihop och jag tyckte därför han skulle ha minst en ny. Sedan hittade jag även ett hårspänne med en svart blomma, som jag velat ha rätt länge nu. Härligt med lite fynd sådär.
Här har vi en bild på mig också mitt i alltihop. Jag kollade mig i spegeln och insåg att jag faktiskt börjar komma någon vart i mina försök till att bli blondin.



Jaa. Från att vi kom hem från stan var det väl som att Mateo tyckte att han varit glad alldeles tillräckligt mycket och har därav varit lite kinkig här under kvällen. Lukas har skött nattandet ikväll eftersom jag varit på löpträning. Vilket jädra väder att springa i alltså! Haha, det ska tydligen snöa när jag ska springa alltså. Men aja. Det gick ju det också. Efter två muggar kaffe blev det som full fart på mig. Haha. Jag tänkte inte på det när jag drack dem, måste jag säga. Men det var ju inte helt fel.
Jag är så grymt stolt över mig själv! Men så får man väl knappt säga utan att folk tycker att man skryter. Vilket som så är jag i alla fall glad för att jag över huvud taget rör mig. Sedan att jag inte jämför med de andra! Det kanske är svårt för andra att inse hur stort det är för mig. Men så är det. Jag har släppt så otroligt mycket på all press nu för tiden. Det spelar ingen roll att jag slutar springa och går istället trots att de andra springer på som om det vore det mest naturliga i hela världen. Jag gör det bra ändå, bara genom att vara där. Jag tävlar bara med mig själv och varje pass jag gör kommer göra mig en aningen bättre.

Jag springer inte snabbare för att de andra springer fort. Jag bränner inga kalorier bara för att de springer längre än mig och min kondition kommer inte bli bättre av deras resultat. Det fungerar inte så helt enkelt och det är därför inte lönt att bry sig så mycket i vad de andra gör och inte. Jag är där för min skull och om jag måste vila emellanåt är det ju troligt vis för att jag tagit i alldeles tillräckligt mycket utefter min förmåga.

Outside the box

Jag har vant mig vid en ganska lugn vardag efter att Mateo kom till världen. Till skillnad från många andra mammor har jag inte varit så aktiv på öppna förskolor och liknande och har dragit mig lite för att ta en dag på stan och liknande. Någon gång emellanåt har jag dock packat väskan, garderad för alla världens problem och åkt iväg någon stans och oftast har det ju fungerat alldeles förträffligt. Det är inga större problem kring vår lille pojk. Däremot är det ganska lätt att göra det man känner sig mest bekväm i. Vilket är att hellre bjuda hem folk för att vi ska kunna fortsätta lunka runt i våra vanliga rutiner. Med sömn, mat och alla bekvämligheter kring blöjbyten.

På sistone har jag däremot börjat gilla det här med att åka iväg och i veckan har jag helt plötsligt massvis att göra, med start idag. Vi ska åka till stan för att äta lunch med Nicolina. Sushi står på planerna och det har jag verkligen längtat efter! Jag har nog faktiskt inte ätit det sedan jag var höggravid...! Ja. Det är helt klart på tiden nu.
Skötväskan är packat med vad vi kallar "bitar'n", grejer för att göra välling, banan, gaffel, Mateos tallrik och sked. Plus det vanliga; allehandla ting för blöjbyte och extrakläder. Väskan blir rätt tung när man är klar, kan jag lova.
Mateo som nu sover ute på bron ska snart förflyttas av sin ömma moder från vagn till bilstol. Ibland lyckas han fortsätta sova... Ibland inte. Jag hoppas på att han ska få sova en extra stund i bilen. Men, annars får han bara helt enkelt sova i vagnen på stan. Det blir bra det här.
Mitt enda kvarstående problem, som även det går att lösa med lite våld och vilja - är att få in vår pansarvagn till vagn in i min lilla golf. För framtiden ska vi se om vår nyinköpta cykel/joggingvagn är smidigare att använda som "åka-iväg-på-äventyr-med-liten bil-vagn". Men än så länge får jag knöka ner den vanliga vagnen.

Happ... Nu har jag nog packat allt då. Det skojiga är ju att inse att allt är klart kring Mateo, men att jag själv ser ut som hej kom och hjälp mig men ingen kom. Ungefär så känner jag mig idag. Jag ska se om jag kan göra något åt det värsta och sen är det att packa in oss i bilen som gäller. Blir roligt att komma iväg :) Dessutom har jag tagit med mig ett presentkort som jag fick för väldans länge sedan och inte har använt. Jag har ju faktiskt ett guldläge om något, att prova något klädesplagg nu när jag har Nicolina som säkerligen kan tänka sig hålla lite koll på Mateo i vagnen :)

Ha en fin dag och blås inte bort!
Ciiaaoo


Att dejta sin man

Till hösten firar jag och mannen 5 år ihop, med snart 2 år av dem som gifta. För ett halvår sedan blev vi även föräldrar. Tidigare i veckan insåg jag att vi bara lagt tid på våra gemensamma intressen en gång sedan han föddes. Det är ju inte konstigt att det blivit så. Däremot började det kännas som om vi kanske skulle ha lagt lite tid på att umgås tillsammans nu. Tid bortom bajsblöjorna. Dessutom hade svärmor önskat få vara lite barnvakt någon gång under veckan, eftersom hon ändå var ledig. Vi bestämde oss för att ägna oss åt någonting som vi båda tycker är väldigt roligt och fantastiskt mysigt: Friluftsliv.

Sagt och gjort! Fjällrävenbyxorna åkte på och så även underställströjorna. Vi slet med oss vedkorgen och packade även en väska med spritkök, lunch och go'fika. Sedan drog vi iväg till ett ställe där jag faktiskt insåg att jag varit förut. "Tunnelutloppet", ca 1,5 mil härifrån eller hur långt det kan ha varit. Jag var där på ett läger när jag gick omvårdnadsprogrammet. Då härjade vi mest runt i ett grustag som finns där. Jag och Lukas började med att utforska området. Kliva runt bland stenarna för att kika på vattnet och fotografera lite. Sedan satte vi oss vid en mysig grillplats ute på en udde där. Vi grillade chorizo som vi åt med bröd. Efter det kokade vi kaffe på Lukas fiffiga spritkök och bara njöt en stund. Det var ganska mulet, men ändå väldigt skönt att bara sitta där. Vi blev sittande tills vi såg på klockan att det var dags att återvända hemåt. Svärmor hade en tid att passa, så vår dejt fick avrundas.













Det var ganska moddigt på vägen från grillplatsen och upp till större riktiga vägen. Men vi kom upp utan större problem. När vi kom hem möttes vi av en glad Mateo och OJ vad vi hade saknat honom!
Vi hade en mysig dejt tillsammans och konstaterade att vi får se till att göra någonting liknande någon gång emellanåt så där. Det är ju verkligen superduperviktigt att inte helt glömma varför man hittade till varandra från första början. Varför blev vi kära? Vad är det vi har gemensamt? Sedan att helt enkelt ägna tid åt sådant man tycker är roligt. Att fylla livet med roliga upplevelser. Mateo hade det ju så bra på sitt håll och svärmor fick lite tid tillsammans med honom när han vaknat från sin tupplur. Dessutom fick vi komma hem med ännu mer energi och ork till honom. Någonting som är guld värt i sig bara det.



Jag kom faktiskt hem med så mycket ork att jag drog ut på ett löppass. Det trots att det börjat snöa rätt otrevligt. Jag vet inte, men jag blev bara så peppad på att springa. Kände att det skulle vara skönt. Då är det bara att passa på :)

Mm hörrni. Det har varit bra de här senaste dagarna. Jag och Mateo fikade go'fika hos min kollega Marianne i torsdags som avslutades med en promenad hem till oss. Med stopp på affären. Marianne styrde runt Mateo i vagnen utomhus så han fick sova under tiden. Fantastiska människa :)
I fredags bjöd mina föräldrar på grillmiddag god som attan i deras uterum. Första gången de åt där ute för iår. Väldigt mysigt :)
Sedan dejten i lördags då. Med löppass efter det och sedan Grease på film senare på kvällen.
Idag har vi varit på kyrkan och sedan grejat på lite här hemma. Jag har pysslat ihop tackkort för Mateos barnvälsignelse. Mysigt :)
Kvällen har ägnats åt fortsatt mys med kladdkaka. Nu blir det snart sängen. Där vår lilla pojke redan sover gott.
Vi hörs en annan dag :)

It´s a first!

Alltså... SOL!!! Lycka!!!
Jag har tyvärr känt mig mindre kry de senaste dagarna. Vi har haft lite förkylning lurande här hemma rätt länge nu, men jag hoppas på att inte behöva bli allt för däckad. Så här det senaste halvåret har sjukdom känts oerhört opassande. Av någon anledning...
Dessutom känner jag på något vis hur opassande det kommer kännas att vara sjuk för resten av mitt liv! Nu vill jag ju aldrig vara sjuk så jag orkar ta hand om Mateo på allra bästa möjliga vis. Mm. Nä jag hoppas som sagt på att hålla mig frisk och solen hjälper till fantastiskt mycket med det. Jag känner hur solskenet gör mig piggare bara genom att lysa in genom vardagsrumsfönstret här :)

Ikväll ska vi grilla hos mina föräldrar! Det känns väldigt mysigt. Första grillningen iår. Även det är ju en anledning till att hålla sig piggelin. Jag funderar lite på om man skulle ta tagit en promenad hem till dem redan i eftermiddag. Då kan jag och Mateo umgås med Moster Ida och Morbror Simon fram tills det är dags för Mateo att sova. Eftersom vi ska grilla och äta just när han som sagt ska sova, så blir det att sova utomhus i vagnen ikväll. Jag hoppas han bara ska tycka det är skönt. :)

Jajja. Jo han sover då förmiddagslur nu och jag har fått mitt kaffe. Ska ta och äta ett ägg snart också, för nu är det ju nästan mellisdags här. Blir så när man kliver upp strax efter 6. Jag måste säga att jag älskar mina matrutiner när jag går upp tidigt/sån där vanlig dagjobbs tid över huvud taget, kring 6-7. Skönt att hinna äta frukost innan det är dags för lunch, helt enkelt.

Johodu. Nämen... Jag ska höra mig för här under dagen om det kan vara aktuellt att packa ner Mateo i bärselen efter lunch eller nåt och styra vagn med omnejd hem till mina föräldrar som bor ca 6 km härifrån. Det blir en skön och lagom promenad och så kan jag bara lägga ner Mateo i vagnen om han hinner bli trött. Kommer se ut som tvåbarnsmamma med ett barn i sele och ett i vagnen. Men det bjuder jag på.

Middagstips

Det här var ju en tämligen grå och dassig dag, må jag ju få säga. Lyckligtvis har jag världens bästa sällskap av vår lille pojk. Dessutom kommer Lukas hem rätt tidigt eftersom han jobbar förmiddag. Förutom det här är det faktiskt mer skojsigt på gång. Jag ska äta middag ihop med mina nattkollegor ikväll, då en av kollegorna har slutat. Det blir mysigt. Jag har roat mig med att slänga ihop mat som Lukas kan äta till middag, när han nu blir ensam. Jag har lagt ut bild på det förut här i bloggen, men skriver ner receptet nu också om någon skulle vara intresserad. Lite som hemmagjorda potatisbullar. Väldigt gott :)

Nämen vad ska vi säga mer då? Jag och Mateo myser på här hemma. Han sitter mycket i hokuspokus stolen och kan därför vara med när jag gör det mesta. Väldigt roligt!

Ja men här kommer då receptet som är ett tips ur en tidning på en maträtt som beskrivs med ordet "Budgetgott". Jag kommenterar lite själv inom paranteser bara för att jag inte kan låta bli att peta i sånt här. För den som är intresserad som sagt.




"Gröna potatispuckar med lingonkeso och baconströssel" - ur tidningen Vi föräldrar.

En perfekt rätt för överbliven kokt potatis. Bara att mosa ihop med kryddor
och ägg och steka frasiga i en stor panna. Dubbla satsen om familjen är hungrig.
Överblivna puckar går bra att frysa in.

CIRKA 16 PUCKAR
TID: 30 MIN


1 broccoli (250 gram)
8 medelstora kokta skalade potatisar
2 ägg
2 msk potatismjöl
½ tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
rapsolja att steka i (eller vilken olja man nu har hemma förstås)

TILL SERVERING
keso, lingonsylt, grönsaker och eventuellt bacon

GÖR SÅ HÄR
1. Skär broccolin i mindre bitar och koka dem mjuka (jag köper frysta i påse och häller rätt ner i potatisvattnet)

2. Mosa samman potatis och broccoli grovt - det får gärna vara lite bitar kvar i

3. Tillsätt ägg, potatismjöl, salt och peppar, blanda ordentligt

4. Spola händerna med kallt vatten och forma puckar (Jag öser och plattar till med en helt vanlig sked)

5. Hetta upp olja i en släpp-lätt-panna. Stek puckarna gyllenbruna ett par minuter på vardera sida.

6. Servera med keso blandad med lingonsylt, grönsaker och eventuellt hack av stekt bacon.

Makalöst

Idag är vädret inte ok. Mer eller mindre snöstorm... Faktiskt.
Trots det var jag väldigt bestämt med att jag skulle iväg på löpträningen.
Jag är egentligen väldigt nöjd bara över att jag faktiskt gjorde det. Men ska man vara lite kritisk önskar jag att jag orkat lika länge som resten av gruppen. När vi så lämpligt sprang förbi avtagsvägen upp mot där vi bor, samtidigt som jag kände mig helt slut, så avbröt jag och gick hem. Jag hade ju kunnat sitta hemma under den där tiden också... Så jag är väldigt nöjd. Dessutom körde jag både promenad, gym och löpband igår. Som en stor helhet har jag därför gjort det alldeles tillräckligt enligt mig. Man ska inte sätta så höga krav :)

Fram tills för ett par-tre år sedan var jag helt inställd på att löpning inte var för mig. Jag var övetygad om att min kropp inte var konstruerad för en den träningsformen och hade dessutom till och med börjat acceptera det. Att jag kunde gymma kändes tillräckligt. Löpning var inte för mig, helt enkelt. Det tills dess jag helt plötsligt sprang ganska långa pass på löpband. Jag hade precis lyckats börja springa lite lagom långt utomhus när jag blev gravid och ofärdig :P Nu så här ett år efteråt har jag just precis kommit igång lite igen. Att komma igång är inte tvärgjort för mig. Det tar tid, men måste väl också få göra det. Jag springer inte snabbt och jag springer heller inte långt ännu, men det spelar ingen roll. Jag är bara glad över att jag blivit motbevisad. Jag KAN springa. Min kropp är inte felkonstruerad :P Jag behövde bara ta det i små-små etapper utan att stressa. Snart är jag ikapp min form innan graviditeten och trots att jag jämfört med andra inte gör lika fina resultat relaterat till distans och tid, ser jag stora framsteg för min egen del. Bara för mig. Jag tävlar bara med mig själv nu för tiden och det är en väldigt skön känsla.

Påskchips?

Åh vilken mysig dag! Efter att Mateo sovit sin förmiddagslur och vi båda ätit lunch. Tillsammans. Vid köksbordet! (Okeydå. Jag ammade som tillägg i soffan också) Så åkte vi iväg till stan för att fördriva tid hos Cilla tills Lukas skulle vakna efter nattjobb. Cilla bjöd på kaffe och chokladboll. Massa prat och mys. Kul att få träffa hennes Lucas, min gudson också. Det var länge sedan :)

Vädret har ju varit MER ÄN fantastiskt idag och solen gjorde underverk med mitt humör. Bara själva bilkörningen till och från stan kändes mysig. Vi kom i alla fall hem pecis lagom till att Lukas vaknade. Men då hade Mateo somnat så lagom istället. Han fick sova ut och vaknade när svärföräldrarna och svågern kommit hit. Vi lagade knytismiddag tillsammans. Norrländsk sushi till förrätt. Lax och potatis till middag och sedan en halv tårta även idag. Det fin-fina med att äta en halv tårta, är ju att det lätt blir en andra halva över då... Så. Tårta och kaffe till efterrätt.

Svågern Simon blev kvar ett tag efter att svärföräldrarna åkt och Lukas åkt på jobbet. Vi busade med Mateo tills han skulle sova. Annars mest tv och lite godis innan han skulle vidare på sin "turné" här i kommunen.
Min kväll har fortsatt i ganska samma spår. Godis och tv. Mycke' godis bliddere. Jag mår illa. Alltså... Godis ÄR gott och jag äter det väldigt gärna. Samtidigt känner jag verkligen hur kroppen säger åt mig att jag borde låta bli. Bara en sån sak som att jag inte känner för kvällsfika med massa godis i magen blir som fel. Jag som är uppe en till två gånger varje natt hinner ju känna av hunger även då. Att jag dessutom gör av med ännu mer energi då jag ammar gör inte saken bättre och att äta mitt i nätterna... Mjaa.. Som ammande får man väl kanske göra sånt. Men alltså... Naaah. Då skippar jag hellre godiset och får i mig ett gott och bra kvällsfika innan jag ska sova. Nu tänker jag faktiskt trotsa mitt illamående och proppa i mig lite kvällsfika bara för att få någon slags ordning på mitt blodsocker. Just nu känns det inte riktigt okey. Som sagt. Godis är gott och jag är verkligen svag för det. Däremot känner jag ju hur knasig jag blir. Nästa påsk ska jag önska mig ett påskägg med chips i. Påskchips! Kanske kunde vara något :)


Fantastiskt

Nu är påsken här och vi har verkligen fått njuta idag. Vi var bjudna hem till min familjs stuga. Påsk för mig brukar innebära minst en sväng dit. Med grillning ute på gården. Det gjorde vi idag. I solen som sken från en klarblå himmel. Hur fantastiskt är inte det? Vi grillade parisare och drack kaffe. Efter en liten sväng in inomhus för att serva Mateo med mat och blöjbyte, packades han ner i overallen igen och sedan ner i bärselen på mig. Vi tog en promenad runt byn där kring stugan, med ett snabbt stopp in till min farmor också som inte fått träffa pojken på länge. Sista biten av promenaden fick han då åka i vagnen, som ett test om han velat somna. Det ville han inte.
Han fick därför sitta upp i vagnen när vi kom tillbaka till stugan och kika på oss när vi körde iväg med skotern som pappa fått igång! Dunderkul att få köra lite. Det var säkert 3 år sedan sist.
Förstå vilken liten linslus vi fått till son. Han skrattade så fort vi riktade en kamera mot honom! :)



Ikväll tog jag en promenad under tiden som Lukas gick och la sig en stund inför nattjobbandet. Sdan fick vi besök till ätandet av den halva tårtan på Mateos halvårsdag. Simon är uppe för att hälsa på familjen sin. Lukas gjorde tårtan jättefin och vi gör en likadan eller liknande imorgon då hans föräldrar och lillebror kommer hit.



Happ. Nu har karln åkt iväg för att påbörja sin natthelg här under påsken. Det blir inte många timmar per dag som vi kommer umgås. Men, vi gör som vårt bästa för att knöka in saker. Imorgon får vi ju då som sagt middagsfrämmande som kommer hit strax efter att han klivit upp sådär. Jag ska ta mig en tur in till stan innan det för att dricka en kopp kaffe med Cilla. Mysigt :)

Slökikar lite på Evan almighty nu innan läggdags. Börjar bli rätt trött och känner att jag gör bäst i att krypa under täcket snart.
G'natt

Till Blåkulla?

... Min familjs stuga ligger faktiskt uppe på en kulle... Hmn... Och stugan är blå....
Oh my. It must be it.

Igår körde jag ett sånt där härligt gympass igen. Först styrka - bröst + mage. Sedan löpband.
Jag gjorde en ökning tidsmässigt genom att gå i 2 minuter var 10:e minut. Med den metoden lyckades jag faktiskt jogga (om man ska vara noga lite mer än) 10 minuter mer än förra gången. Det är just det här hoppet som jag haft lite tungt med att fixa. Att lägga på ytterligare 10 minuter brukar inte vara så svårt. Men som sagt. Nu tänkte jag alternera mellan den här metoden och att jogga sammanhängande utan de där extra 10 minuterna några gånger. Så drar jag på med sammanhängande jogg framöver. Det känns verkligen roligt att det går så pass bra!
Haha. Jag var förresten alldeles statisk, tydligen. När jag bara råkade peta på ytan man kan hålla händerna för att få inmätt sin puls så började hela displayen blinka konstigt och såg ut som att den hade gått sönder. Haha, jag blev lite nervös, men startade om bandet och då var det normalt igen. Jisses. Det slår gnistor om mig ;)

Idag fyller vår lille Mateo 6 månader. Ett halvt år! Vilken stor kille han blivit redan. Oj, oj.
Passande nog så ska vi till min familjs stuga idag för att grilla lunch utomhus och förhoppningsvis få njuta av lite sol. En promenad är också inplanerad där borta. Det blir ett bra sätt att fira på.
Ikväll kan det hända att en kompis till Lukas/oss givet vis - kommer hit och imorgon kommer Lukas föräldrar och lillebror hit på eftermiddagen för att äta middag med oss. Vi har blivit inspirerade av en bekant till oss som gjorde en halv tårta åt sina barn då de fyllde ett halvår. Vi ska därför passa på att göra en tårta i eftermiddag då vi handlat och dela den i två halvor. Hmn... Att dela en halv tårta på tre personer ena dagen och fem den andra känns ju lite skoj. Haha. Ja, vi får se. En marsipantårta blir det i alla fall.

Jehopp. Jag fick sovmorgon idag. Min tur. Och det var verkligen tur, för oooh så trött jag var och fortfarande är. Jag somnade om ett par gånger innan jag slutligen tog mig upp. Fick mellanlanda i soffan utanför sovrummet också bara för att känna efter om jag verkligen fått med mig hela kroppen från sängen. Efter ett rätt snurrigt stök kring att få i mig min frukost så har jag väl piggat på mig lite. Lukas hade lagt Mateo för sin förmiddagslur och är nu ute på ett löppass. Jag har skrivit handlingslista och grejat på lite smått. Kokat ägg åt oss till mellis, förberett kaffebryggaren och sett över skötväskan. Nu längtar jag tills Lukas kommit hem. Då blir det att som hastigast dricka en kopp kaffe, äta våra ägg och sedan åka till stugan så fort vi känner oss klara.

Låter lite misstänkt som om Mateo håller på att vakna där ute. Vad bra! Då ska han få lite gröt :)
So long!

Jetpack

Idag kom mamma hit direkt efter jobbet. Vi bjöd henne på middag. Stekt rivet vitkål och köttfärsbiffar med riven ost i. En sås på avoccado och en creme fraiche med smak av vitlök och timjan. Jag blev väldigt nöjd.
Mamma fick i alla fall natta vår lille pojk ikväll, under tiden som jag var på löpträning och Lukas på ett möte. Det här var andra gången vi haft barnvakt åt Mateo och ja... Det känns ju rätt mysko, får man ju säga. Nu har våra mammor passat honom var sin gång och det har gått väldigt bra båda gångerna. Det är inte så att jag är speciellt nervös över hur barnvakten ska klara av det. Utan hur jag som mamma ska klara mig utan Mateo.

Det såg ut såg ut som att jag skulle ut på en flygtur, allra minst, när jag gjort mig klar för kvällens gruppträning i löpning. Ibland är man ju alldeles för fåfäng och löjlig alltså. Jag gjorde misstaget att kika i spegeln när jag fått på mig hela träningsmunderingen och insåg att vätskebältet runt midjan med en vattenbehållare på vardera sida såg ut som ett annat "jetpack". Till saken hör väl lite att jag faktiskt hade på mig det sist och drack upp allt vatten innan passet var slut. När jag kikat mig spegeln ville jag inte ha på mig det längre och tog därför av mig det innan jag gick genom dörren. Så..! Jag fick ju helt enkelt vara törstig då under passet. Det gick ganska bra utan vattnet. Men nog var jag bra löjlig. Nästa gång är vi uppmanade att ha med oss vätska, så då tar mitt "jetpack" och ser glad ut. Ingela hade en poäng i det hon sa när jag berättade det här för henne; att det ju i och för sig inte är en nackdel att flyga fram när man springer. Kul att ha med henne också!
Vi körde "fartlek" ikväll, vilket i princip innebär att man varierar sin hastighet lite. Och ja... Att gå är ju också en hastighet :P Jag fick köra lite rask gång emellanåt då astman gjorde sig ordentligt påmind. Däremot tycker jag ändå att jag höll igång bra under ett relativt långt pass sådär. Känns bra.



Nu har jag hävt ett glas mjölk och stretchat lite i alla fall. Det är inte klokt så gott jag mår när jag fått träna. När Lukas kommit hem ska jag ta mig en dusch. Sedan blir det ner i myskläder och soffmys med fil och müsli innan läggdags. Jag ska passa på att göra några styrkeövningar under tiden jag väntar på Lukas. Nu när jag ändå är varm.


RSS 2.0