Nä, inte samma.

Ni skulle nästan sett mig i går morse alltså!
Klockan 8 slog jag upp mina två blå och var piggare än jag varit på... Några månader.
Lukas sov som en stock för ovanlighetens skull, men jag klev upp. Och vad gör jag??
Jo, jag ställer mig och bakar scones..! När jag gjort iordning en frukost med scones och te, studsade jag in i sovrummet igen fortsatte mitt studsande i sängen. Hoppandes bredvid Lukas i sängen, ropade jag "Goomooorrroooooon"....... Lite fundersam blev han allt, haha. Ändå grymt kul att få känna den energin för en gångs skull. Jag var rätt pigg hela dagen och den avslutades med middag hemma hos mina föräldrar.

Idag var jag desto tröttare. Dels hade jag väldigt svårt att sova inatt. Tycker inte om att sova ensam. Så, att Lukas jobbade natt igår och natten innan och jag var ledig, är ingen bra kombo. Dessutom hade jag så ont i hela bäckenet och ryggen, att det var nära på omöjligt att hitta ett vettigt sätt att ligga på - för att kunna sova.

Mja, jag sov sedan till ca 10.20. Åt frukost. Såg tv. Åt lunch. Gjorde frunch åt Lukas som var klar alldeles lagom till han vaknade.

Jag har hunnit med en promenad ner på kyrkan för att lämna ett meddelande till morgondagens mötesledare också. Om en ändring i sångplaneringen. Kändes tragiskt att börja söka han via telefon idag, på valborg sådär. Är ju ingen större ändring för hans del.

Slutligen, det jag hunnit med i alla fall - så har jag äntligen fått hårda starka godisar som jag varit sugen på hur länge som helst. Lukas köpte åt mig när han var ner på affären. Tack, tack, tack!

Men nu! Ska vi göra kvällens middag. Lukas ska ju iväg på nattjobb även inatt... Så, inte så mycket tid kvar nu. Själv ska jag hänga med Ingela och Bjarte. Kul med något att göra.
Så. Ljummen avocadosoppa med rom och creme fraishe står på menyn. Som nyhet till det, tänkte vi ha knaperstekt bacon. Blir nog toppen.

Ha en trevlig Valborgsmässoafton.

Lyckan är gjord

Tur man har vänner och familj alltså. Jag har fått/fått låna så mycket kläder att jag nog i princip har allt jag behöver för hela sommaren och en bra bit in in på hösten. Eftersom de legat oanvända länge, har jag nu börjat tvätta upp dem. Det kommer ta ett tag, för det är mycket. Men, ååh så fantastiskt det känns! Helt fantastiska kläder!


För övrigt har jag nog hunnit med allt jag hade på min to-do-list, faktiskt.... Jo, jag tror rent det. Jag har bakat en långpanna med "Kärleksmums" som jag hoppas ska smaka bra imorgon. Blir att göra två tårtor också, så jag har köpt grejer för att latja med det innan jag och Lukas... Hör och häpna... Drar iväg på The studio imorgon.
Jag fick en inbjudan att komma dit av min underbara Susanna. Så, jag tar med mig mannen. Kanske kan vi komma hem med något fint foto vi kan sätta upp.



Jag känner i kroppen att jag använt den idag, helt klart. Ont i ryggen och lite överallt tyvärr. Det är däremot inte synd om mig precis. Blir ofta påmind om det just när jag börjar ömka mig lite väl mycket. Tur det. Men, synd om mig eller ej - så har jag ont och vet inte riktigt hur jag ska orka hänga sista tvätten. Tror jag får ta hjälp av Lukas.



Jag gjorde alla mina to-do-things inomhus i dag, bortsett från att tända grillen på baksidan då. Jag har alltså gått hela dagen i tron på att bilen inte var hemma... Jag har väntat på den, för att kunna åka ner på affären och handla tårtgrejer. För att sedan få bli varse att den stått hemma hela dagen. Där fick jag för att inte titta ut genom dörren. Go me.

Vissa dagar...

Vissa dagar känns det verkligen som om man bara ligga kvar i sängen alltså. Inte bara sådana dagar då allt man gör blir fel. Utan också de dagar man kliver upp och ändå inte får någonting gjort. Meen... Vädret fortsätter ju i alla fall vara fint. Härligt!
Det var en grymt mysig känsla häromdagen, då jag och Lukas var ute i trädgården tillsammans. Lukas gjorde väl det mesta egentligen, men... Jag krattade ur en rabatt från löv i alla fall. Blev riktigt nöjd över hur det blev efteråt. Jättefint! Jag ser fram emot att få sätta potatis och lite annat framöver.

Jag har en to-do-list som jag försöker komma igång med. Tyvärr går det ganska segt. Det känns däremot ganska härligt att över huvud taget HA en to-do-list... Med fler än en punkt. Som i oftast gått ut på att klä på sig innan det är dags att klä av sig igen...
  • Plocka ut och in ur diskmaskinen
  • Tvätta
  • Planera inför Lukas födelsedagsfika, vad ska bakas/köpas osv?
  • Sångplaneringsarbete för församlingen
  • Styrelsearbete
  • Starta grillen lagom till dess att Lukas kommer hem
  • Skriva ut presentkortet jag gjort till Lukas födelsedagspresent... Utan papper. Kaaan bli kuu-uul.
Sedan hade jag väl inte tänkt behöva göra så fasligt mycket mer.
Diskmaskinen är klar och det går en tvätt. Mitt problem nu är bara vad i hela friden jag ska ha på mig när allt är i tvätten och sedan kommer ut blött..? Aja, jag ska väl hitta någonting. Än så länge är det morgonrock som gäller.
Nu får jag ta tag i det här. Kläder!

Off I go.

Någonting större

Först vill jag bara berätta så här i efterhand att grillkvällen vi hade här förra veckan blev toppen. Väldigt mysigt att få träffa alla. Kändes bra att ha fått gjort någonting så roligt innan jag stapplade iväg mot jobbet.

Imorse väckte Lukas mig för att hinna få umgås innan han nu åker på jobbet kring 13.00.
Jag lyckades faktiskt äta en riktig frukost, enligt mig, för första gången på väääldigt länge. Havregrynsgröt med sylt och mjölk. Till det ett glas juice och en vitamintablett. Kändes bra.


Efter frukosten hade vi tänkt oss iväg på en kombinerad foto -och grillutflykt med Ingela och Bjarte. Tyvärr är det förkylningstider och därför fick vi avstyra det hela. Jag och Lukas gick ut på gården för att klyva upp lite ved i stället. Rätt praktiskt att få så mycket ved då vi fällt ett av våra egna träd. Någontinga annat praktiskt, är att få sovrummet vädrat varje gång vi använder klyven. Då vi drar sladden till den via sovrumsfönstret. Mhm, mhm. Inte illa.

Ja... Jag fick ju tyvärr problem med blodtrycksfall efter bara ett tag och fick därför gå in. När jag tagit igen mig några minuter, styrde jag upp både lunch -och middagsmaten på samma gång. Lukas behöver ju matlåta så, jag passade på att göra en åt mig med.








Jag hittade bara de här äggen då jag skulle sortera i går. Det högra, lite mindre, är mitt. Vi ska faktiskt vara så roliga att vi gömmer äggen för varandra i år. Gäller att pula i sig en del innan det försvinner då, skulle man kunna säga. Jag ska gömma Lukas ägg då han åker på jobbet, så får han gömma mitt då han kommer ikväll... Då jag är på jobbet.

Nu jobbar jag hela påskhelgen här. Tors-sönd. Pengar pengar. Synd bara att missa så mycket av "Någonting större" här i Vännäs. Hade verkligen velat vara där och kika på allt. Jag ska ta mig dit någon stund fre-sön i alla fall.
http://nagontingstorre.se

BBQ

I dag har vår alltid så älskade vän Frida styrt upp grillfest hemma hos oss. Eftersom vi har hus och sådär, menar hon. Haha, det är ju underbart! Hoppas verkligen vi blir några stycken. Frida har längtat flera veckor efter att få grilla säger hon och det samma gäller oss. Det blir faktiskt första grillningen med kompisar här. Plus att det över huvud taget är den första för året. Härligt!

Det är alltid lite bra då man ska få hem folk... Av många anledningar förstås! En av dem, att vi genast börjar städa lite. Haha, så... Jag har till exempel städad upp i min klädkammare för första gången på hemskt länge. Bara utifall-att-någon-skulle-råka-gå-in-där under kvällen. Jag brukar få skämmas på rundturerna här...

Happ. Så nu blir det att ordna så det finns lagom med grillar och handla det vi vill ha.
Är alltid kul då man får hitta på något trots jobb. Jag går iväg på jobbet strax innan 21. Det blir bra.

Comeback

Jag tyckte det var oerhört spännande då jag insåg att min förra blogg fanns kvar, då jag helt hade förträngt den. Jag har, trots att inte så hemskt många jag känner vet det, varit väldigt aktiv bloggare på en annan webbplats. Nu har det dock blivit så många ändringar där att nöjet med att skriva är rätt bortblåst. Jag har haft ett ganska långt uppehåll också, eftersom bloggen var mest inriktad på träning och... Ja, jag har inte tränat så mycket på sistone. Eller, inte alls. Typ.

Nu hade jag i alla fall inom sin tid tänkt komma tillbaka med bloggandet, fast här i stället.
Det är roligt att läsa om den första tiden jag och Lukas var tillsammans och han äntligen pluggat klart och flyttat hem till rätt kommun igen. Spännande att få glimtar av hur dagarna såg ut då och hur det är nu.

För er som undrar då. Jag och Lukas flyttade ihop, förlovade oss och gifte oss sedan den 21:a augusti 2010. Tidigare samma månad flyttade vi in i vårt nyköpta hus. Många förändringar på samma gång, men allt till det bättre.
Jag jobbar inte längre på sjukhuset, utan har fått mig en fast tjänst inom kommunen här hemma. Det är inom Hemvårdscentrat vi har, på nattpatrullen. Jag arbetar då journätter. Vilket innebär att jag jobbar vaket med en kollega mellan 21-02. Sedan blir jag hemskjutsad och får sova bäst jag vill. Kollegan får då ringa mig och sedan plocka upp mig, om det larmar under natten så jag behövs. Jag trivs OERHÖRT bra med så väl kollegorna och arbetsuppgifterna som med vårdtagarna/kunderna/brukarna och arbetstiderna. Helt perfekt bara.

Jaja, vad händer i dag då? Jo, jag har 7-dagars jobbvecka var 12:e vecka... Vilket är nu. Inatt går jag på 4:e passet. Blir faktiskt bara 6 dagar jobb, eftersom jag bytt bort lördag, då jag och Lukas ska i väg för att se på Klungan! Ser verkligen fram emot det! Vi har dammsugit och tagit det ganska lugnt.

Sedan har då i alla fall jag börjat fundera över hur vissa sköter sitt jobb riktigt... Vi har pelletspanna här hemma och får pelletsen både hemkörd och nerhälld i förrådet av lastbil. Bara vi kommer i håg att beställa. Perfekt.  Ungefär 10 minuter innan Lukas klev upp efter nattjobb, hade han missat ett samtal från leverantören. Telefonen var på ljudlös och jag kunde ju därför inte ha svarat. Vad de då gjorde, var att de ställde våra stor-säckar med pellets, fint ute på vår uppfart. Utan att plinga på eller liknande. Jag förstår inte hur jag kunde missa en lastbil som kör förbi, i och för sig... Men jag menar. Tänk om jag skulle sätta nån stackars tant på toaletten och sedan dra där i från. Hur har de tänkt att vi ska få pelletsen själva in i förrådet?? Bara undrar! Lukas har försökt ringa företaget, som nu stängt för dagen. Säckarna är heller inte täta, var på han lagt en pressänning över dem. Eländes-elände alltså. Kul, väldigt kul.

RSS 2.0