Busplaneten

I torsdag hade vi en mysig dag jag och Mateo. Kring lunchtid packade vi in oss i bilen för en tripp till stan. Vi hade nämligen en dejt med ett gäng andra mammor och bäbisar på Busplaneten. Ett av de två leklanden häromkring.
Det känns alltid så kul när Mateo får träffa andra bäbisar. Se hur bäbisar gör saker, istället för att bara behöva titta på en massa vuxna hela dagarna, som det ju lätt blir.
Bland annat var två av mina superduper-vänner Eva och Emmy där med sina pojkar. Eva med William och Emmy med Theo.

Här har vi en bild på Theo och Mateo tillsammans. Mateo tyckte nog han var ganska spännande. Förutom när Theo under ett försök till att ta några steg kom ramlandes över honom. Nä, då tyckte Mateo att han kom farandes i alldeles för hög hastighet. Men, när de fick hälsa i lugn och ro var det mycket bättre ;)
Dagen till ära hade de ju dessutom exakt likadana byxor på sig. Här på bilden ser man också att Theo gillade mina mjuka strumpor. Han låg och klappade dem under tiden som han spanade in Mateo.





Här på nästa bild har vi då min Mateo igen till vänster, med Evas William till höger. Wille har hittat sig en väldigt fin boll som han visar upp för en intresserad publik ;)

Jag och Emmy hade tänkt äta lunch eller i alla fall fika någonting där på Busplaneten och jag hade därför bara ätit ett hastigt mellanmål innan vi åkte för att inte hungra ihjäl. Klockan 14.00 hade jag en inbokad tid på besiktningen att hålla, men kände mig inte särskilt stressad. Jag menar, två timmar är väl mycket?!
Naah.
Plötsligt kände jag hur hungrig jag började bli och frågade Emmy om vi inte skulle ha tagit den där matbiten. Jo det höll hon ju med om. "Vad är klockan?" började vi undra. Då var alltså klockan tjugo i 2. Jajjemän. 13.40.
Hehe... Wupps :P
Ja. Jag fick helt enkelt packa ner Mateo i sina kläder, ner i bilstolen och sedan skynda ut till bilen. Jag kände att jag med all säkerhet skulle träffa på en polis som skulle ge mig böter om jag körde för snabbt och kör inte gärna snabbt heller med så värdefull last i bilen. Så, jag höll hastigheten hela vägen från Strömpilen till Västerslätt där jag skulle besikta. Jag blev 3 minuter sen, men fick i alla fall komma in. Till saken hör väl lite att jag missade min förra tid eftersom pappret med min tid blev bortstädat av en olyckshändelse. Det hade INTE känts okey att missa en till tid. Besiktningen gick superduper i alla fall. Det var första gången jag kom dit själv och dessutom med "min" bil. Bilen fick blanka papper, så att säga. Inte illa för en Golf från -90 ;)

I fredags åt vi middag hos mina föräldrar. Mateo ville hem direkt efter middagen och så blev det därför. Vi hade varit för slarrviga med att ta med grejer för att kunna stanna helt enkelt.
I lördags var vi i stan för att Lukas skulle få ta emot priser på löpklubbens årsmöte. Efter det röjde vi runt på lite affärer och köpte bland annat en liten pulka, ett stöd att lägga Mateo i när han ska badas och det bästa av allt: en gåstol!
När vi var klar åkte vi till Lukas föräldrar. För i lördags var det deras tur för besök. Vi åt pizza och sedan blev det film med diverse götta. Nu hade vi med oss mjukliften vi haft i vagnen, som Mateo somnade bra i ute på balkongen. Blir ju lite speciellt då de bor i lägenhet nu. Halvbesvärligt att dra vagnen upp för två trappor, genom lägenheten och ut på balkongen.

Idag, söndag, har vi haft lite allt möjligt för oss. Skottning i skift. Kyrkan en sväng. En tur på affären. En kort stund i bastun, fram tills Mateo inte ville sova mer. Middag framför Breaking dawn och nu kaffe med kärleksmums som jag gjorde för ett tag sedan. Här har jag då hamnat nu. Framför bloggen under tiden som Lukas spelar lite tv-spel. Pojken vår sover gott i sin säng och resten av kvällen går bara i lugnets tecken då Lukas ska upp tidigt imorgon.



Jag fick sovmorgon både igår och idag tack vare min älskade man som gått upp med Mateo. Jag är trött ändå får jag ju säga men tycker ändå det var väldigt skönt. Det är ganska spännande hur glad Mateo kan vara om det blir exempelvis ett blöjbyte mitt i natten. Hur mycket han kan le åt oss och sedan somna gott när vi lägger tillbaka honom i sängen. Vår lilla myse-bäbis. Det är sånt som gör att man bara fortsätter och fortsätter att orka helt enkelt. Han är verkligen helt fantastisk den pojken :)
Gåstolen inveg vi idag också. Med en filt runt lill-magen gick det fint och han tyckte det var riktigt rolig! Speciellt att sitta och titta på sig själv och de blinkande lamporna framför hallspegeln :)





Ett projekt mindre

När vi flyttade hit, dvs 2:a augusti 2010, så tog jag mig snabbt ett rum som "walk in closet". Jag hade en i min etta. Jag hade en i min och Lukas tvåa. Det är helt enkelt så att jag blivit bortskämd med mycket plats för mina kläder och tyckte därför det vore underligt om jag inte skulle få plats med dem i ett hus också. Så..! Vi började redan då tänka på hur vi bäst skulle fixa till det där inne. Vad för sorts hyllor man skulle haft osv. Sedan även ett draperi kom vi på. För att avskärma den del av rummet som jag faktiskt delar med vårt förråd. Lukas köpte en vajer med tillbehör och sedan har det stått still. Under graviditeten orkade jag inte bry mig och sedan Mateo kom har jag inte prioriterat det precis. Sedan ett tag tillbaka hade jag i alla fall lyckats bestämma vilket tyg jag ville beställa. Så satt jag vid datorn igår kväll, redo att beställa - när jag plötsligt bara kände hur otroligt dyrt det skulle bli och ifrågasatte åter igen om det var värt att prioritera ett draperi i min klädkammare just nu. Då kom jag på att jag köpte en väldigt stor gardin till lägenheten vid ett tillfälle. En gardin som i alla fall jag inte var särskilt sugen på att använda igen i första taget. Trots att den var rätt dyr. Lukas hjälpte mig att hänga upp den på prov och jag bestämde mig direkt för att den skulle få hänga kvar där.

Det blev inte som jag hade tänkt mig från början kan jag ju säga. Däremot fyller den sin uppgift som rumsavdelare. Vi ska inom en framtid byta lampa där inne exempelvis. Plus att jag, när det finns pengar-när det nu blir, ska köpa mig mer enhetliga hyllor istället för två olika. När allt det är fixat kanske jag lyxar till det med ett snyggare draperi. Fram tills dess duger det här alldeles tillräckligt.



Igår bjöd vi bort oss på middag hos mina föräldrar och syskon. Lukas skulle ändå på innebandy nere på idrottshallen bara en bit från dem. Min tanke var då att jag och Mateo skulle stanna där efter middagen och umgås med dem under tiden som Lukas spelade. Vi kom överens om att han bara skulle spela någon timme för att Mateo skulle få komma isäng i något sånär vanlig tid. Därför orkade vi inte ta med en vagn. Det kändes överdrivet för en timme.
Redan under middagen kunde man ana att Mateo snart tänkt börja protestera. Det slutade med att Lukas fick skjutsa hem oss innan han kunde åka på innebandyn. Mateo somnade i bilen och sov sedan när jag lyfte över honom till vagnen för en promenad. Om vi hade haft med oss vagnen hade jag ju kunnat ta den promenaden och stannat ganska länge om vi så velat.
Nästa gång kommer vagnen med i alla fall. Helt klart. Nog brukar vi vara rätt bra förberedda med flaskor, nappar, bitannordningar och diverse "första hjälpen kit" för att hålla honom på bra humör. Igår lämnades det mesta hemma och det fick vi sota för.

Efter promenaden skottade jag bort den snö som hunnit komma på gården. Det gick snabbt och lätt. Däremot fnissade jag lite åt att jag stod och skottade snö en fredagskväll sådär. Efteråt gick jag in och myste i soffan med en kopp kaffe. Mateo ropade på mig och ville vara där han också. Blev väldigt mysigt, även fast det inte blev som vi tänkt från början.

Vi hade bestämt oss för att ta var sin sovmorgon nu under lör-sön, då Mateo börjar kliva upp kring 07. Imorse var det min tur och oooh vad skönt det var. När jag ammat fick Lukas kliva upp och börja dagen med pojken. Sedan kom de och väckte mig strax efter 08. Skönt.
Nu sover han ute i vagnen och Lukas skottar bort snö från garagetaket. Jag dricker på min kaffekopp. Går så långsamt att jag redan hunnit värma upp den en gång. Att värma kaffe två gånger i mikron känns väl nästan som ett rätt diskutabelt beteende... Så vi får se :P

Efter lunch bär det av till stan. Lukas har presterat så fint på springtävlingarna i en serie att han ska få ett pris. Jag och Mateo hade sedan ett tag tillbaka bestämt att vi skulle följa med. Så kom det dessutom ett förslag från Lukas föräldrar om att vi kunde äta middag hos dem idag. Vi tackade genast ja och vips hade vi en planerad dag.

Nu måste jag nästan börja förbereda lunchmaten. Blir kyckling eftersom den inte åts upp igår. Jag tror jag ska köra in den i ugnen, sätta klockan på 50 minuter och sedan gå ut på en liten promenad med vagnen för att vagga in Mateo riktigt inför bilresan. Solen kikade ju plötsligt fram så fint. Jag hoppas han får sova gott nu så han får vara pigg. Och vagnen... Jaa... Frågan är ju om den skulle fått följa med till stan då kanske?

God morgon

Igår spontanbjöd vi på semelfika här hemma under eftermiddagen. Nisse, Hanna och Urban kom hit en sväng. Väldigt trevligt :) Det är ju så mycket roligare att äta go'fika om man är några stycken sådär. Svärmor hade gjort bullar som vi fick sist vi var på besök där. Mandelmassan slängde jag och Lukas ihop själva. Den är ju bara helt enkelt godast om man gör den själv :) Går väldigt smidigt med mandelkvarnen också!

Annars så blev det några kortare promenader igår och sedan Zumba på kvällen, tillsammans med Ingela. Jag kände mig klart mer motiverad under passet då jag hade henne vid min sida. Vi pratade oss inte igenom träningen, utan gjorde det vi skulle helt enkelt. Eller ja, stundvis frågade vi väl oss förstås om vi verkligen gjorde det vi skulle... :P MEN, det hör inte hit. Det var i alla fall bara roligt att ha henne där :)

Sonen har hunnit äta två gånger och träna i babygymmet en bra stund. Sedan även blivit nerpackad i vagnen och hunnit somna. Allt detta innan klockan ens slagit 08.30. Jag var faktiskt precis på väg ut genom dörren egentligen, för att gå på affären. Tills jag insåg att Coop som vi handlar på - inte öppnar än på ca 40 minuter. Det var som att jag kände att det var tidigt på morgonen då. Så kan man ju tydligen göra. Använda Coops öppettider som måttstock :P

Jag ska göra mig klar för att gå en promenix med vagnen på en stund i alla fall. Så kan jag ta affären på hemvägen.
Nu när jag skrivit och grejat på här under tiden som jag skriver så har det faktiskt minskat till ca 20 minuter innan de öppnar också. Jag får se hur lång promenad det blir. Ska bli skönt att få lite luft och ljus i alla fall.

Söt som socker

Jag blir ju så oförsämt produktiv på mornarna nu när jag kliver upp så pass tidigt som 06-07. När jag jobbade dagtid var det väl ingen sak. Nu när jag först och främst jobbat natt och därför sovit bort en bra bit av förmiddagarna och sedan gått över på sjukskrivning som sedan blivit mammaledig... Ja, då är det genast en helt annan sak att börja om med tidiga mornar. Men som sagt: Mateos dagsrytm blir så mycket bättre av det. Så vad gör man? Jo, man lyssnar på chef-Mateo och kliver upp. Är inte svårare än så. Trots att jag är väääldigt trött just nu.

Så till det produktiva. Igår han jag hela pojkens morgonrutin plus att göra iordning te och smörgåsar till mig och mannen. INNAN han kom hem från sitt nattskift på jobbet. Dvs kring 07. Imorse ställde jag mig och bakade istället. Jag utgick från receptet i VKs weekend-lördag. Ett sånt med bland annat fil, sirap och bikarbonat. Lingonsylt var det i just det här receptet också. Jag gjorde det för några år sedan och hade då i torkad frukt. Inte alls tokigt. Den här gången tog jag rågflingor, dinkel-fullkornsmjöl, mandelflingor, solroskärnor och pimpade lite extra med bananbitar och kanel. Blev riktigt bra enligt mig. Gott med smör och ost på till lunch-gröten.



Igår var vi på öppna förskolan på vår föräldragrupp. Det var bara jag, Lukas och Mateo, plus två av mammorna med sina barn där. Så, en väldigt liten grupp. Men väldigt mysigt :) Vi fick tillbaka det fina handavtrycket vi gjorde sist.

Mmm.. Nä men i dag har vi gått alla tre på apoteket och på affären. Får se om Cilla kikar förbi någonting under dagen eller hur hon gör. Ikväll blir det att äta semla i alla fall. Sedan är det ju min (jo vi har faktiskt varsin träningsdag under veckan. Jag kan hålla min så länge Lukas inte jobbar eftermiddag just på tisdagen) träningsdag idag. Att det är på tisdagar beror på att jag har gått på zumba några gånger just på tisdagskvällarna. Får se om jag går ikväll. Och om jag då kanske får sällskap av någon zumbasugen. Kan bli så att jag helt enkelt bara strejkar och stannar hemma också.

För övrigt firar jag och Lukas 1,5 år som gifta just idag också. Men det är ju mest bara lite roligt att nämna sådär. Blir inget mer firande än möjligtvis en semla :)

Mateo sover en stund extra ute i vagnen efter att ha fått en ordentlig påfyllning av mat. Han inviger en kattoverall som han fick av Lukas kusiner med familj. Och jag menar; hur söt får en människa vara egentligen?! :D
Jag ska ta och styra honom en liten runda i solen med vagnen nu tänkte jag. Vi behöver röra på oss båda två.


No more sovmorgon for mommy

Som jag skrev i förra inlägget hade jag en rätt tung vecka, veckan som var. Idag känns allt så mycket bättre. Tänkt så snabbt det kan ändras! Att solen skiner och att det är en fantastiskt fin vinterdag gör väl förstås sin del i det hela :)

Det känns som att den största sysselsättningen vi har om dagarna, är att få någon slags rutin i Mateos liv. Jag har provat att kliva upp lite olika tider på morgonen med honom och försökt vänja honom att ta tupplurer inomhus. Eller i alla fall i vagnen på bron. Allt för att göra min och Lukas vardag så praktisk som möjligt på samma gång som Mateo mår bra. Både igår och idag lät Mateo mig veta på ett mycket bestämt men ändå sakligt vis (som bara 4-månaders bebisar kan ;) ) att han faktiskt ville kliva upp strax efter 06.00. Inte somna om som han gjort tidigare.


Ja, det har bara varit att lyssna på chefen och kliva upp helt enkelt.
De här två dagarna har hans sovtider blivit så mycket vettigare. Särskilt det vi hunnit med av dagen hittils.
Han sov ca 2 timmar på förmiddagen.
Kom upp för lite mat, blöjbyte och bus.
Och nu vill han sova igen, så pappa Lukas kirrar biffen.
Det blir helt perfekt. Då är han förhoppningsvis utvilad när vi ska träffa föräldragruppen med bebisar på öppna förskolan klockan 15. Han bör orka vara vaken under hela tiden och somnar säkert på hemvägen. Så får vi se hur resten av kvällen blir. Kan bli bra det här. No more sovmorgon for mommy ;P


Nu ska jag och Lukas fika lite. Lukas brukar göra latte/cappuchino ibland och jag har önskat att han ska göra det nu idag. Så tar vi och provar kärleksmumsen jag gjorde igår till det. Det blir som att gå på café fast att... Fast vi inte går på café, helt enkelt.

Yesbox. Nu låter det som att Lukas tagit tag i att hänga tvätten från maskinen jag startade på förmiddagen också. Pörfekt. Ska gå och hjälpa med det och sedan blir det som sagt fika :)
Humöret är det då inget fel på, trots tröttheten.
So long!

Att prata i nattmössan

Oj oj. Den här veckan alltså. Vad ska jag säga egentligen? Energin har väl inte riktigt funnits där. Jag traskar mest runt i en bubbla och grejar på här hemma. Försöker roa Mateo samtidigt som jag stökar kring mat, tvätt och inte minst denna förblojjade snöskottning. Allt det här har gått rätt bra nu i några veckor, då Mateo rätt genomgående är en ren fröjd. Det är bara just den här veckan som jag varit i någon slags svacka. En sån där vecka då jag inte riktigt vetat vilken dag/datum det varit. Ska försöka berätta vad vi haft för oss i alla fall.

Zumban i tisdags och gymmet i torsdags var otroligt omotiverande, till exempel. MEN, jag gjorde det. I hopp om att få upp humöret av lite endorfiner. Tyvärr hjälpte det inte den här gången. Aja. Så är det. Ibland är man lite tung i sinnet så där och det brukar ju i alla fall gå över. Det gäller bara att inte dessutom gräva ner sig i att man är nere. Blir som en halvjobbig ond cirkel då och tyvärr är det nog precis vad jag gjort. Nä hörrni. Vi ska inte fortsätta gräva så mycket mer i det här. Jag har grävt på alldeles tillräckligt ute i snön idag. Någon måtta får det vara.

Vad har vi annars gjort?
I måndags hade vi träff med föräldragruppen på öppna förskolan för bebismassage och fot/handavtryck. Roligt att få se alla små barnen igen. Särskilt roligt att Mateo fick se lite jämlikar.
Zumban på tisdagskvällen som sagt. Så hade vi ju alla hjärtans dag också, inte att förglömma. Rosor och godis till mig som morgonöverraskning då jag klev upp. VÄLDIGT uppskattat :)
Onsdag kan jag inte för mitt liv komma på vad jag pysslade med, så vi lämnar det på en gång. Eller jo! Jag gick förbi på jobbet en liten sväng!
I torsdagskväll var vi i alla fall en sväng på fotoföreningens årsmöte på kvällen. Möte och smörgåstårta. Inte illa.
Fredagskvällen blev det godis framför tvn och sedan en sväng för att kika när Viktors innebandylag hade match. Det blev tyvärr lite sent och Mateo ville sova. Därför hann vi inte se hela matchen. Spännande hur intresserat Mateo tittade under tiden han var pigg i alla fall. Han följde seriöst spelarna fram och tillbaka över planen med blicken. Haha, helfestligt. Sedan var det dags för Lukas att gå på natthelgsjobbandet.
Igår, lördag, hanns det inte med allt för mycket. Lukas sover till närmare 14.00 och åker iväg kring 17.00. Jag och Mateo hade i alla fall soffmys på kvällen och jag smaskade popcorn framför Gladiatorerna och Sherlock. Jag satt också och skissade på någonting som skulle kunna bli en eventuell tatuering i framtiden. EVENTUELLT, som sagt.
Idag, söndag, ville Mateo kliva upp i princip när Lukas kom från jobbet. Strax efter 7 vill säga. Efter morgonbestyren har jag skottat. Nattens snöstorm gjorde sitt, så att säga. Jag passade i vanlig ordning på att skotta när Mateo somnat i vagnen ute på bron. Sedan slet jag som ett jäkla djur i närmare 3 timmar. Då vaknade pojken för mat och även jag behövde fylla på. Det var verkligen i grevens minut jag gick in fick jag bevisat för mig. När jag satt mig i soffan för att amma Mateo - rasade i princip all snö från taket på framsidan. För att landa på den sträcka som jag under de nästan 3 timmarna styrt snön för att tippa. Den snön hade jag inte velat få över mig. Snabbt som rackarn kom Lukas ut från sovrummet för att se så jag inte hamnat där under. Go'ingen :)
Jag har faktiskt bakat en kaka kärleksmums idag också. Under tiden som Lukas fick  ta det sista av skottningen. Sedan hämtade vi hans bil som han fått lämna just pga snön, på en parkering han använder vid sin samåkning till och från jobbet. Efter det fick jag ta mig en skön dusch under tiden som Lukas lagade mat. Resten av kvällen känns det som att jag mest nattat Mateo. Han har varit så trött och behövt sova, men inte riktigt förstått det själv. Han får sova i vår säng inatt. Det blir mysigt :)


SHIT så mycket det blev. Stackars dig som läser det. Usch. Förlåt.
Ja. Jag har fått i mig lite kvällsfika i alla fall och slötittar på Så ska det låta och Time out. Kan inte välja så jag zappar mellan dem. Jag är verkligen helt slut. Dels trött. Sedan också helt mörbultad i kroppen efter skottandet. Jag hade ont redan innan och jaa... Det har inte blivit bättre så att säga.
Det blir nog inte så sent ikväll. Jag ska lägga fram kläder och liknande för imorgon så jag slipper kuta runt som en virrig höna med Mateo ropandes efter mig. Sedan blir det sängen. Han vaknar ju fortfarande var tredje timme för mat på nätterna så det gäller att skynda sig med att somna så man hinner sova innan det ska vaknas igen. Tur han har ett sådant fantastiskt leende denna pojk. Jag verkligen älskar att få umgås med honom under de där matstunderna. Men att påstå att jag inte blir trött vore en lögn utan dess like.

Mys och må

Nä. Man skulle helt klart haft vindrutetorkare på husfönstren också. Nu ser man ju knappt ut genom dem!
Vädret har varit lite diskutabelt idag får man väl säga. Dock hann jag med en barnvagnspromenad ner på affären innan det satte igång som värst.

Ibland måste man bara göra det enkelt för sig. Idag körde vi halvfabrikat. Panerad fisk med potatisskivor tillsammans i ugnen. Under tiden som det tillagade sig själv låg vi hela familjen och myste i sängen. Mateo i mitten. Det kändes klart roligare att få den stunden ihop just ikväll, istället för att laga någon mer flashig mat. Strax innan maten var färdig somnade vår lille guldklimp där mellan oss.
Vi blandade ihop tomatsås, majonäs, salt och peppar som en sås och drack pepsi max till. Jag blev bara så galet sugen på det när jag gick runt på affären.

Igår hände någonting roligt vill jag bara säga. Mateo vände sig från mage till rygg för första gången! Han följde så intresserat efter en skallra vi har, att han tippade runt då han följde den för långt. Hehe. Jag gjorde det medvetet, men blev otroligt glad då det faktiskt också lyckades! Dock tjöt jag nästan av glädje och böjde mig ner till honom och pussade på honom som en tok då det lyckades. Har vi otur blev han så rädd att han aldrig gör om det igen :P Nä, han verkade mest paff över att helt plötsligt titta upp i taket. Go'biten vår :)
Sedan kan jag också meddela att Mateo snittar en tid på 20 sekunder för att sparka av sig en strumpa vi just tagit på. Vi klockade honom igår ;)

Mannen jobbar natthelg. Blir mycket ensamtid med Mateo nu om dagarna. Vi har mest bara kramats måste jag säga. Kramas, tittar på oss i spegeln, sjunger och spelar gitarr/keyboard. Ikväll såg Mateo otroligt intresserat på Bolibompa sittandes i mitt knä! Nu är han smord, nyäten, bytt på och så har jag läst ur Majas alfabet för honom. Han sover som en.... Som en... Ja.. Som en bäbis. I sin säng inatt.

Jag ska poppa mig lite popcorn och mysa här i soffan framför Gladiatorerna och sedan även Sherlock, om jag orkar. Mateo äter ganska konsekvent klockan 21 och 23 dessutom. Så, jag har kvällen planerad.
Mys och må.

Flytt

Jag blev lite bekymrad imorse när jag insåg hur pass mycket snö som kommit under natten. När jag och Mateo ätit ordentligt med frukost - packade jag ner honom i vagnen och chansade på att ställa vagnen på bron. Jag kom mig nämligen inte så mycket längre med den. Sedan blev det över en timmes skottning i alla fall. Det var lyckligtvis väldigt lätt snö. Jag har inte gymmat på ett tag så det kändes riktigt skönt att få skotta får jag säga. Dessutom sov Mateo hela tiden, så det gick bra. Till saken hör ju lite att jag behövde ut med bilen som stod i garaget. Jag fick erkänna att jag inte tålde katten vi haft på prov. Så, alldeles matt av allergi, fick jag skotta hela uppfarten för att köra hem henne.

Lagom till skottningen var klar vaknade Mateo. Då gick vi in för lunch. Efter det packade vi ihop skötväskan och stoppade in den stackars katten i transportburen/väskan. Katten bor egentligen hos Cilla, så dit åkte vi. Cilla bjöd på kaffe och go'fika. Det var mysigt att få träffa henne igen och Mateo mådde gott. Han blev inte ens rädd för "monster-hunden" som bor hos henne. Han är som cool den grabben.
Men jo. Nu är vårt hus kattfritt då med andra ord. Det blir bäst så. Hon var dock väldigt mysig så vi kommer allt sakna henne lite.



Nu är Mateo nattad och Lukas har styrt upp lite fika. Blir ännu mer go'fika för min del, då det är semla som står på menyn. Vi fick med oss ett helt gäng med semelbullar av svärmor sist vi var hos dem. Semlor är ju så gott och Lukas behövde inte fråga fler än en gång om jag ville ha. Så att säga. Hemmagjord mandelmassa dessutom. Och en kopp te till. Det blir mys. Imorgon är Lukas ledig. Känns mys det också. Nu är det fikadags.

Alla hjärtans dag :)

När jag satt i soffan i dunklet tillsammans med vår lille son imorse, såg jag plötsligt någonting borta på köksbordet, på min plats. Jag blev verkligen rörd. En otroligt fin överraskning från Lukas. Jag är så otroligt glad över att ha folk runt mig som bryr sig. Oavsett det är alla hjärtans dag eller inte. Jag hade inte väntat mig att jag skulle få någonting. Det gjorde mig väldigt glad :)



Lukas jobbar och jag har haft en lugn förmiddag med en väldigt go' Mateo. Han sover i vagnen ute på bron och jag ska snart dra på mig kläder för att styra runt honom en runda. Och mig för den delen. Det ser så fint ut ute :)
Jag har ätit lunch och druckit en kopp kaffe till lite hjärtan. Vilken lyx!

Till middag får det nog bli hemmagjorda hamburgare med Friscobröd. Jag ska försöka ägna eftermiddagen åt att fixa middagen och lite annat. Ikväll blir det ett pass med Zumba för mig. Då får Lukas mysa med Mateo själv en stund. De är så söta båda två :)





Han blir allt större vår lille pojk. Han har börjat smaka på banangröt nu och verkar tycka det smakar riktigt bra. Det är verkligen helt överväldigande att få se en liten person prova saker för första gången. Allt han gör är så spännande och det känns fint att få dela alla hans upplevelser tillsammans med honom och med Lukas. Det är sånt här som kommer till mina tankar på alla hjärtans dag. Tankar kring hur värdefullt det är att få vara tillsammans med de man älskar. Man kan ju tycka att varje dag skulle varit alla hjärtans dag. Att man inte ska behöva en sån "hypad" dag för det. En dag där det mesta bottnar i människors konsumtion och deras pengar. Men människor är många gånger rätt tröga i starten. Man kan behöva en dag då man verkligen påminner sig om vad man har. Familj, släkt och vänner.

En ental stekpanna i huvudet

Förmiddagspromenaden tog faktiskt Lukas själv med Mateo idag. Nog hade jag velat promenixa tillsammans med mannen. Men tröttheten sa någonting annat. När Lukas föreslog att jag skulle stanna hemma för att vila en stund - fick jag helt enkelt bara slå en mental stekpanna i huvudet och lägga mig i soffan. Nu somnade jag ju i vanlig ordning inte. Däremot fick jag ligga ner och slappna av i 30 minuter. Ett helt tyst hus. Inte ens katten kom och hälsade på mig. Det var ganska skönt får jag säga.

Lunchen i dag blev väldigt god. Kotletter i stekpanna. Sedan rivde jag upp morötter och vitkål som även det stektes upp. Lite krossad annanas och bea till det. Vi passade på att äta gott till lunch eftersom jag är ensam till middagen ikväll. Jag blev inspirerad när jag fick stekt vitkål till supergoda tacco-köttbullar hemma hos mamma och pappa igår. Inte alls tokigt. Annars har jag mest rivit upp vitkålen och ätit den rå till exemeplvis kött tidigare. Också väldigt gott. Det var så perfekt igår måste jag få tillägga. Eftermiddagspromenaden styrde jag hem till mamma och pappa. Fick middag, kaffe och en hembakt brödbit och soffmys. Mateo hann vara vaken och med han också, innan han blev för trött. Kvällspromenaden blev såleda hem från mamma och pappa då. Gäller att pussla lite.

Jag kom just in från eftermiddagspromenaden i alla fall. Lukas jobbar eftermiddag så jag är som solokvist här med Mateo. När jag hade gått i närmare en timme och nästan var hemma, fick jag styra om planerna då Mateo låg halvvaken i vagnen. Han vaknar mycket lättare nu än förut och är helt enkelt vaken mer. Det är otroligt kul och jag längtar tills man kan börja leka med honom om dagarna. Men, nu såg jag att han verkligen var trött och faktiskt inte hade sovit klart. Det fick bli en sväng till så han somnade om. Jag hann bara ta mig lite fika innan jag hörde hans lilla röst i min walkie-talkie. Däremot somnade han om nu när jag dragit in honom.

När jag var gravid och mådde son mest illa vid frukosten - var det inte många saker jag kunde äta. Det enda som riktigt fungerade var kräm. Då helst aprikoskräm. Jag har inte ätit det efter att illamåendet tog slut i vecka 12 någon gång. Nu fick vi en förpackning med just aprikoskräm av mina föräldrar eftersom de insåg att de inte skulle äta upp den ändå. Det fick bli en tallrik till mellis här. Gott efter promenaden :)



Vad som händer med resten av kvällen är ännu osett. Jag har faktiskt ingen större aning. Det enda som är säkert är att det blir en till promenad efter jag har ätit middag. Tror det får bli en skål med popcorn och en massa soda stream-vatten framför tvn efter det. Jag hoppas på att få roa Mateo med någon bok och lite bus innan dagen är slut också. Han skrattar så gott nu om man "äter" på hans mage. Hur mysigt som helst. På tal om att äta! Nu har han provat lite potatis två gånger. Precis som man kan vänta sig kom mycket av det ut igen. Han verkar däremot tycka det är som lite intressant. Otroligt spännande :)

Hemmaduktig?



Kickade tröttheten i asset och bakade bröd. Jag ligger ju och läser Den hemlige kocken på kvällarna. Boken granskar matindustrin ända in på bara skinnet och jag har just läst en hel del om just bröd. Kortfattat kan man väl säga att man får baka eget bröd om det är bröd man vill ha. Tyvärr. Jag kommer inte sluta köpa bröd i affären trots det. Däremot är det ju alltid roligt att få äta någonting man gjort själv.

Lagom till dess det var klart ville Mateo ut i vagnen för en liten tupplur. Han sov de 35 minuterna som promenaden till och från affären tog. Jag köpte lite naturgodis som jag har ätit upp framför tvn. Nu ligger Mateo i sängen i alla fall. Får se om han tycker klockan är tillräckligt mycket för att sova. Nu längtar jag bara tills Lukas kommer hem så vi får äta hembakt bröd och dricka te innan det är läggdags.
Tack för idag.

In i dimman

Vissa dagar är man ju verkligen lite som komikern Björn Gustavsson uttrycker sig "...man är liksom med fast inte riktigt med". Jag har varit så grymt trött i dag får jag säga. Ingenting klår ju tröttheten jag hade under graviditeten. Så är det bara. Men jo, jag har varit trött idag. Det känns i alla fall bra att börja dagarna strax innan 8 som vi gör nu. Svårt bara att lära sig Mateos rutiner, då de hinner ändra sig lagom till dess de känns någorlunda regelbundna. Under en rätt lång period har han behövt två längre sovstunder, med hjälp av promenad i vagn. En kring lunchtid så där och en efter middagen på kvällen. Det har fungerat bra på alla sätt och vis. Nu vet jag dock inte vad den lille filuren har för sig. Några dagar i rad nu har det verkat som om han behöver en förmiddags-, en eftermiddags- och en kvällspromenad. Mycket promenerande blir det då pojken har hemskt svårt att somna inomhus på dagtid. Nätterna sover han fantastiskt bra i sin säng. Det är dagtid som det är lite värre med den saken.



Jaa... När jag nu var ute på dagens andra promenad, det vill säga: eftermiddagspromenaden, kände jag mig som om jag var ute på fyllestyrning med vagnen. Jag körde ju trots allt ett fyrhjuligt fordon. Jag skelade säkert av trötthet. Snyggt. Jag lyckades i alla fall ta mig på affären också innan det bar av hemåt. Lyckades handla allt som stod på lappen, packa ner ALLT i påsarna utan att lämna EN ENDA grej på bandet och lyckades sedan ta mig hem på ett tryggt och säkert sätt. Så, jag är nöjd.

Nu har jag fått i mig en matlåda som blev kvar från måndagens morotsbiffar med fullkornsris. Slängde på lite keso också. En kaffekopp har jag tagit mig också. Mateo sover fortfarande gott ute på bron och Lukas är på jobbet. Jag får se vad kvällen har att bjuda på. Kan nog tänkas bli rätt lugnt faktiskt. Jag har börjat läsa lite böcker för Mateo. Vi fick flera påsar med böcker, gosedjur och liknande som jag/mina syskon haft då vi var små. Hur roligt som helst bara att kolla igenom grejerna! Han ser i alla fall så intresserad ut när jag läser och det är verkligen otroligt mysigt.

Här har vi en bild från gårdagen, då vi var bjudna på lunch hemma hos Josefin. Min och Lukas lille prins hittade sin tron. Särskilt mycket måste jag säga att jag gillar hans socke som är på vift och att han håller sitt sedvanliga grepp kring snöret på byxorna ;)


Nu kör vi!

Zumbapasset gick bra ikväll. Jag var inte där sist eftersom Lukas jobbade kväll. Nu passade jag på att vara med när han var hemma. Mateo sov inte bra under dagen och har därför sovit mest hela kvällen efter middagen. Jag och Lukas tog oss en promenad tillsammans ner till missionskyrkan med vagnen eftersom det var Lukas vecka med skottning. När vi grejat det knatade vi hemåt och jag gjorde mig klar för zumban. Mateo sov fortfarande då jag kom hem och gör även fortfarande. Han måste ha varit helt slut, stackarn.

Men nu hörrni, så vill jag verkligen tipsa er om någonting som jag själv ser fram emot väldigt mycket!

Inspirationsdag i löpning för oss kvinnor via SISU idrottsutbildarna och Vännäs SK
Lördagen den 17:e mars på Liljaskolan i Vännäs
Ungefärlig tid är Kl. 09.30-16.30
Kostnaden blir 200 kr (100 kr för medlemmar i Vännäs SK)
Anmälan senast 11:e mars till Anna Jonsson på mobil 073 066 17 62
eller mailadress [email protected]
Glöm inte att uppge om du behöver någon specialkost under dagen.
Avgiften betalas till Västerbottens FIF på pg 49 54 33-5 och märks med "Inspirationsdag + ditt namn"


  • Teori och praktik
  • Löpträning
  • Styrka, rörlighet och skadeförebyggande
  • Löpning och löpteknik
  • Träningslära och träningstips
  • Pulsträning, vinterlöpning och utrustning
  • Tips på bra mat för löpare

Ja vad säger ni tjejer? Är ni med? Jag tycker det känns otroligt spännande och har redan nu bestämt mig för att anmäla mig. Det är verkligen sånt här som kan pusha mig. Inspirera. Motivera. Jag är grymt peppad. Nu ser vi till att träffas på den här inspirationsdagen, så kanske det till och med slutar med att vi känner för att snöra på oss löpardojjorna efteråt. Nu kör vi!


På turné

Ja nu har kylan tagit tag i oss på allvar. Kvällspromenaden igår i ca -26 grader var ingen rolig historia, men ack så nödvändig. Jag är väldigt tacksam över att Mateo faktiskt sitter och sover i bilstolen ute i hallen just nu så att varken jag eller Lukas behöver ut i de 28 minusgrader vi har nu.
Inatt var det -34 som kallast här. När vi klev upp och sedan när vi satte oss i bilen var det ännu -33 grader. Vi har haft oss en "rajd" till stan idag. Först Alvas ettårs-kalas där det bjöds på våfflor, kaffe, kakor och tårta. Tack för att vi fick komma mamma Malin och pappa Conny :) Efter det brummade vi vidare för att mellanlanda hos svärföräldrarna en liten stund där vi fick glögg och lussebulle. Sedan drog vi vidare hem till Nicolina. Hon hade gjort hemmagjorda semlor! Så, semla och kaffe fick vi där. Ungefär här började Mateo ge upp kan jag lova. Han var väldigt glad emellanåt, men tröttheten tog ändå till slut ändå överhand. Vi fick helt enkelt dra oss hemåt.

Mateo har börjat peta inne i sin mun väldigt mycket. Han har också varit lite knasig i magen och dreglar mycket. Vi är därför väldigt inne på att det är tänder på gång inom kort. På hemvägen från stan stannade vi av nere på affären och köpte en bitring åt den lille krigaren. Hoppas verkligen han tycker om den. Så slipper han gnaga på sitt eller våra pekfingrar.

Ikväll har vi precis som igår en myskväll framför tvn på schemat. Först blir det vårt sedvanliga Gladiatorerna klockan 20 på 4:an. Sedan är det en nytappning av Shelock Holmes kl 21.30 på 1:an. Det är andra säsongen av en serie där vardera säsong består av tre fristående avsnitt/filmer på 1,5 timme. Förra säsongen var grymt rolig, så vi ser som fram emot den här.

Men men. Nu ska vi väl snart få börja vår tv-kväll med Gladiatorerna då som sagt. Ska stöka fram lite popcorn och bubbelvatten och sedan bara njuta av värmen från kaminen.
... Jag håller verkligen tummarna för att det ska få bli som kallast -25 imorgon. Både jag och Mateo mår som bäst då vi är ute och promenerar :)

I like it

Idag har jag hunnit med en hel del faktiskt. Efter frukost, påklädning av pojken, amning och hela baletten - färgade jag mitt hår. Sådana aktiviteter är alltid lite spännande när man har en liten knodd hemma och man som förälder för tillfället är ensam. Det blev nämligen precis som jag trott. Han ville äta ännu mer lagom tills dess jag satt färgen i utväxten. Ja, sagt och gjort, vi satte oss för en matpaus med färgen i håret. Snabbt var de minuterna passerade och timern som larmade för att jag skulle sätta i resten av färgen ringde mitt under amningen. Jaa. Vad gör man? Jo, man sitter snällt kvar och gör klart sina buissnies. För att kompensera hade jag i färgen i resten av håret lika mycket-för mycket som på utväxten. Vet inte hur mycket skilldnad det gjorde, men det kändes bättre i alla fall och jag tror att håret fått en jämn färg.

Efter lunch blev det en vagnpromenad tillsammans med Ingela. Väldigt kul att få träffas och lufta lite, i dubbel bemärkelse så att säga. Promenaden blev ganska precis 1,5 timme för mig. Trots ca -20 grader.
Mateo sov gott i vagnen. Väldigt gott. Även på bron då vi kom hem sov han. Så gott att Lukas drog in honom när han börjat vara ute i över tre timmar. Han sov ungefär 3,5 timme pojk-rackarn. Och så kallt som det var måste han ju räknats som nedfryst! Nu kommer han helt klart leva minst 3,5 timme längre än han skulle gjort egentligen. Det tror jag det!

Efter promenaden knatade jag iväg på gymmet. Passar på en sån här dag då Lukas jobbat/jobbar natt och är hemma under dagen. Han hade just vaknat när jag kom hem. Så, efter en kaffe, chokladbit och två riskakor med keso och svartpeppar på - drog jag ner på gymmet för att avverka mitt enda träningspass hittils för veckan.
Det blev ett pass med Triceps och Biceps. Väldigt roligt och skönt på alla sätt och vis. Ett bra tecken på att jag kört tillräckligt hårt var väl att jag log lite inombords över tanken på att jag helst hade velat be någon om hjälp med att ta på mig jackan innan jag skulle gå. Jag var nämligen så trött i armarna att jag verkligen fick anstränga mig för att greja det själv. Som det ska vara.

Till middagen fick Mateo prova sitta i hokus-pokus stolen med lite vaddering av kläder och filtar. Ingen vidare praktisk stol för ett så litet barn. Men en stund gick det ju! Jag längtar så fantastiskt mycket tills dess han kan sitta med oss vid bordet. Det är vad han gillar mest. Att sitta i babysittern på golvet är inte alls lika lajbans.



Vi slutade i vanlig ordning i knä. Denna gång i mitt. Det är ju förstås väldigt mysigt även för oss att få ha honom så nära. Är bara så lätt att man tappar mat på honom. Snacka om bra bantningsmetod, skämt å sido sådär. Jag menar; det kan faktiskt vara rackarns svårt att få upp all mat på gaffeln när man inte har en kniv att knuffa på med! Nä men... Jag försöker i den mån jag kan att inte äta eller dricka varmt med Mateo i knät helt enkelt.



... Och så en närmare titt på frisyren. Och ta't lugnt mamma. Man kan kamma tillbaka hår över så det inte syns ;)
Jag är väl inte helt nöjd egentligen eftersom jag har så gaaalet tjockt hår. När jag då borstar över allt på ena sidan blir det så hemskt tjockt. Men, det får vara så nu. Det är lite kul med nåt helt nytt :) Och det är bara att inse: Jag har inte råd att gå till frissan.




Förändring!

Igår fick jag och Mateo latja i studion som vi har tillgång till via fotoföreningen jag och mannen är medlemmar i. Alltid kul att stå så väl bakom som framför kameran. Precis som vid gravid-fotograferingen var det Stig som stod för fotograferandet :) Tyvärr känner jag mig ganska sliten till det yttre just nu och tycker väl egentligen att Mateo hade gjort det allra bäst själv hela tiden. Han blev som vanligt helt fantastiskt fin på bilderna. Underbara lilla människa :)

Ibland får man ju sådana il att man plötsligt bara måste göra en viss grej. Det går ju inte gärna att vänta heller. Helst skulle det ha varit gjort igår. liksom Ja. Ett sådant il fick jag igår angående mitt hår. Jag lyckades dock vänta tills i dag. Mest för att jag inte hade en rakapparat hemma. Det fixades under eftermiddagen här och Lukas har fått gå lös på mitt hår. Jag fick en sån lust att ha en frisyr med undercut. Det är en desperat handling eftersom jag är så fruktansvääärt less på mitt hår och min frisyr. Jag har väl som smått börjat ändra på min stil de senaste gångerna jag klippt mig, men kände ändå att det inte riktigt räckte. Så, nu har jag ca 9mm på vänster sida, samtidigt som jag fortfarande har hår kvar att täcka med - om jag vill. Är som en rätt bra frisyr sådär. Jag har också köpt en mörkbrun hårfärg som åker i imorgon. Blir väl en bild på det imorgon då :)

I dag åt vi lunch på fiket i alla fall. Mateo ville inte sova som vi tänkt oss och fick därför helt enkelt vara med. Först i knä på oss och sedan satt han upp i vagnen, med ryggen mot sufletten. Han la sig till rätta där och såg som nöjd ut. Blev ju helt perfekt! :)




RSS 2.0