Katt-astrof?

Igår blev det en stadsresa. Lukas röjde runt på en hel drös med affärer under tiden som jag och Mateo huserade hemma hos Cilla. Hon hade gjort kaffe och köpt go'fika när vi kom dit. Så, kaffe tillsammans med en chokladbit, vaniljmunk och en semla. Haha, ordentligt ska det vara ;) Lyxigt värre i alla fall.



När Lukas sedan kom för att hämta oss, hade vi fått plötslig förökning. Vi hade blivit med katt! Jo... Katt. K-A-T-T som jag till och med stavade till Josefin. Haha. Vi har lånat henne till att börja med, bara för att prova på. Och det var inte Lukas som kom dragandes med den som det kanske låter. Utan jag. Faktiskt. Däremot vet jag hur mycket Lukas gillar katter och var därför inte sen på att hugga tillfället då Cilla började prata i att hon eventuellt skulle sälja/ge bort en av katterna. Jag själv har ju varit allergiker hela mitt liv och är väl egentligen fortfarande det också. Nu fick vi chansen att prova på att ha en liten katt här hemma tills vidare och får även få behålla henne om det känns bra. Hon gömde sig under ett skåp det första hon gjorde när vi kom hem. Sista gången vi såg skymten av henne var kring 04.00 imorse och hon har alldeles nyss kommit fram för att umgås med oss för första gången. Nu kurrar och myser hon med oss här i soffan. Mateo ligger och sover i vagnen, så hon passar på nu.

Vi hade middagsbesök igår av Ingela och Bjarte. Vi hade fått en julklapp från delicard.se av mina föräldrar. Via Internet klickade vi för hjortstek, som vi sedan fick hemlevererad till dörren. Klar att tillaga i ugnen. En otroligt rolig present tycker jag! Steken räckte åt 4 personer och vi passade därför på att bjuda hem vänner :) Till efterrätt blev det äppelbitar vi haft i ugnen med socker. Grädde blandat med turkisk yoghurt, röda vinbär och blåbär. Allt smaksatt med kanel. Gott, gott :)

Jag har gått massvis med vagnen igår och idag. I dag har jag hunnit två promenader och Lukas en för att få honom att sova. Han är så kinkig idag då han verkligen behöver sin sömn. Dessutom tror vi att hela processen kring att börja få tänder har startat. Han är dålig i magen och extra kinkig. Plus att han dreglar mer än vanligt.

Dagen har som bara försvunnit eftersom det varit fullt upp med Mateo. Under en av mina promenader gick jag på affären för att handla mat för de kommande dagarna. Jag passade då på att plocka ihop en kycklingsallad från salladsbaren. Det visade sig bli ett rätt bra beslut då vi fick tid för att sätta oss vid middagbordet ca en timme innan vi båda skulle leka taxi åt ett gäng.

Snart börjar i alla fall Gladiatorerna på tv. Vi blir framför tvn ikväll med chips och Loka. Lukas ska ha "taxiverksamhet" senare ikväll/inatt också, så vi blir väl vakna ett tag förmodligen. Men trött är jag. Något alldeles fruktansvärt. Det har tagit på att amma, byta bajsblöjor OCH leta efter en liten katt här hemma inatt. Men, det är ju mysigt. Det kommer man inte ifrån :)


Å hej och hå

I går provade jag Zumba för första gången! Jag blev helt till mig i trasorna när jag förra året hörde att det skulle starta upp här i kommunen redan då. Nu blev det dock så att jag blev gravid ganska precis när det var aktuellt och fick ett alldeles fruktansvärt jobbigt gravidillamående. Så, det blev som aldrig av. Nu tänkte jag då att jag skulle prova när det var första gången för terminen. Roligt att få dansa igen! Bara en sån sak. Det är verkligen ett av mina största intressen och ja, vad ska jag säga..? Det blir av alldeles för sällan för att det ska vara hälsosamt för själen :P
Jag har väl som i alla fall bestämt mig nu att investera 400 kr i gymnastikföreningen här, så får jag vara med på zumban och även de andra styrke/konditionspassen som de har. Då tänker jag mig att jag kör det tuffaste passet med konditionsträning de måndagskvällar jag kan, zumban de tisdagar jag kan och sedan något gympass. Utöver det blir det barnvagnspromenader. Känns som bra det här. Kroppen känns ofattbart bra redan och humöret blir så grymt mycket bättre av att få vara igång. Det är nyttigt och en investering på alla sätt och vis att få göra någonting annat än hemmapyssel ett par timmar i veckan. Några timmar mindre tv-tittande mot träning. Gärna i gott sällskap. Det gillas :) Jag hade ju tänkt mig klara av att springa, i alla fall en kortare sträcka, innan mars. Så, jag har det jag gör på konditionsfronten. Mer om detta ska jag berätta om en annan gång. Det gäller då särskilt tjejer här i kommunen som läser min blogg. Spännande, spännande :)



Vi har haft en väldigt lugn morgon. Vi sov ut även i dag och sedan har det ätits frukost och mysts med lillen. Lukas är ju ledig i veckan och får därför vara med på morgonmyset hela veckan. Han har passat på att skotta garagetaket också. Inte illa. När det var klart följde han med mig och Mateo på affären och när vi kom hem fixade jag lunch. Pasta, makrill, stekta sparris och körsbärstomater. Blev inte alls så tokigt. Dessutom enkelt och billigt. I söndags gjorde jag faktiskt en matsedel för hela veckan av de grejer vi redan hade hemma. Jag planerade så att ingredienserna inte skulle hinna bli dåliga. Tog de som riskerade det för maten de första dagarna på veckan. Använder rester till att göra en ny rätt dagen efter osv. Det spar pengar, tid här hemma och turer till affären. Dessutom väldigt skönt att få använda upp sånt som man trots allt har liggande i skåp och lådor. Ännu en positiv grej med matsedel är att alla/i vårt fall både jag och Lukas - vet vilken mat som ska lagas och att därför vem av oss som helst kan göra den.



Men jaja. Snart blir det eftermiddagsfika. Vi blev så sugna på go'fika och valde ut semlor på affären. Blir kaffe med semla på ett tag då.


Ingela fyller ju år också! Grattis-grattis älskade vän! Får se om vi får komma dit och hälsa på ikväll. Det vore mysigt. Speciellt eftersom det börjar vara ett tag sedan vi sågs nu. Här får Ingela ett fint får och en bild på tårtan jag gjorde åt henne förra året. Kan tänkas att jag har någonting mer på lur... ;)







Att få tid för varandra... ;)

Imorse var vi som trötta alla tre. Vi tog oss faktiskt en liten sovmorgon till närmare halv 10. Då protesterade Mateo och det fick vara färdigvilat. När vi latjat lite i babygymmet och ätit ett par svängar blev det dock dags för Mateo att sova igen. Lämpligt till det hade min mamma önskat att vi skulle kika till deras vovve som behövde en extra promenad. Tanken vi hade först var väl att ta bilen för en sabbtripp till dem och att kunna komma hem snabbt. Samtidigt började vi ifrågasätta vad som var så viktigt att hinna med här hemma och ändrade därför lite i dagsplaneringen.

Lunchplanen var varma mackor. Vi packade ner grejer till det i en ryggsäck, Mateo i vagnen och knatade iväg på den ca 5 km långa promenaden. När vi kom fram tog vi vovven på en liten promenix så hon fick göra sitt och sedan in i värmen. Vi gjorde lunch och Mateo satt vaken med oss. Plötsligt ringde även svärfar som var i krokarna. Han ville så gärna träffa Mateo, så där fick vi kaffesällskap. Innan vi gick hem igen tog Lukas med sig vovven en liten sväng till och sedan bar det av.

En dag med mycket promenerande med andra ord. Väldigt skönt. Vad som också var väldigt bra var att jag fick så mycket tid tillsammans med Lukas. Är det så man ska göra kanske, helt enkelt? Dra med karln på promenad 5 kilometer åt ena hållet, så man tvingas gå 5 km tillbaka sedan också. Ja, det fungerade i alla fall ;)

Till middag blev det blodpudding. Hade tänkt raggmunkar för i dag men kände att tiden blev lite knapp innan Lukas skulle iväg på löpträning i stan. Mateo sover ännu i vagnen (17.00). Då kanske det inte hinner bli någon särskild kvällspromenad innan han ändå ska sova i sängen. Blir ett bad för honom när Lukas kommit från träningen vid 19.00. Imorgon kväll är det min tur att träna i alla fall :)

Full rulle

Nu börjar vi med att berätta om onsdagen, bara för att jag varit för dålig på att uppdatera här. Först lunch hos Emmy och hennes Theo. Fick träffa två nya bekantskaper också. Emma och hennes Loie. Efter lunch traskade vi iväg till öppna förskolans babycafé, dit jag och Mateo följt med Emmy en gång tidigare. Den här gången var Mateo på klart bättre humör och verkade faktiskt uppskatta sångstunden och att titta på alla andra små barn. Roligt att träffa Eva och hennes Wille med.

Gårdagen var rätt lugn. På kvällen roade jag mig tillsammans med mannen framför en film och sedan ett spel. Efter det fixade mannen blåbärssmulpaj. Den blev helt galet god och det kändes som ett mysigt avslut på en också i övrigt mysig kväll.

I dag har vi varit i stan nästan hela dagen. Jag försökte göra lite styrkeövningar för magen imorse när Mateo låg i babygymmet och gjorde sitt. Dessvärre tycker jag det är sjukt tråkigt att träna mage. Måste bara få säga det. Speciellt hemma så där. Så, nää.. Det gick inte så bra. Aja. Bättre än ingenting i alla fall.
När vi fått i oss frukost, tränat och fräshat till oss alla tre bar det av in mot stan då som sagt. Hem till Eva, Jabob och deras Wille. Vi var nämligen ditbjudna på lunch! Supermysigt. Efter en kaffe med tillbehör tog jag och Eva med oss barnvagnarna på en promenix, då båda våra pojkar var i stort behov av sömn. Det var så fantastiskt mysiga promenadsträckor där längst cykelvägarna i det här vinterlandskapet. Sånt saknar jag faktiskt här hemma, då det inte alls finns i sån utsträckning. Efter det blev det i alla fall lämpligt för oss att åka hem, så det gjorde vi efter ett stopp på Jula för inköp av en ny badrumslampa.

Till middag blev det hämtmat. Jag körde på en kebabtallrik. Det var så länge sedan. Efter maten provade vi på en ny variant med vår pojk som vi faktiskt inte fått in på rutin än, utan bara provat någon enstaka gång då det passat. Vi packade ner honom i vagnen och gick en liten promenad. Han sover fortfarande och har så gjort nu i ca 2 timmar. Jag börjar hoppas på att han ska vakna snart så han kan vara uppe i sisådär 2 timmar och sedan sova för natten. Hoppas det fungerar, så han nu inte tänker vara uppe halva natten i stället :P
Han brukar vara så trött och gnällig på kvällarna och jaa... Vi tänker ju då genast att det förmodligen beror på trötthet. Sova behövde han ju uppenbarligen i alla fall. Får se hur det går i slutänden :)

Imorgon är vi ensamma då mannen jobbar långpass. Då åker vi till stan igen för att hälsa på Susanna och Johannes som båda två fyller år. Får se om båda är hemma eller bara Susanna. Det är enklast att göra saker på dagtid tillsammans med Mateo, så det passade bättre än att åka dit på kvällen i alla fall.

Mmm... Nämen nu blir det lite tv-tittande. Lukas styr ut Mateo igen. Trodde han höll på att vakna till och styrde in honom. Nu blev vi rädd att han skulle bli för varm och eftersom Lukas ändå tänkte sig ut för lite snöskottning - blev Mateo således utrullad på bron igen. Klockan är nu 20.00 och Mateo brukar gå över till sin riktiga nattsömn i sängen allt mellan 21.00 och 23.00. Blir lite spännande att se hur den här kvällen blir.


Revange

Äääntligen tog jag mig på gymmet. I kväll passade det som bra att gå ner på gymmet, eftersom Lukas inte skulle iväg på nattjobb förrän strax efter 21. Blev axlar och rygg den här gången, så nu är hela kroppen genomkörd en gång. Jag har träffade även på en av ägarna till gymmet och passade på att förlänga gymkortet. Så, nu ska man vara igång då! Sweet. Jag avslutade passet med en liten stund på löpbandet. Jag har verkligen att jobba med. Både styrkemässigt och konditionsmässigt. Men jag menar; vad skulle jag annars dit för?? Det är ju just därför man tränar. Oavsett vad man tränar på: För att bli bättre. Jag är grymt peppad och försöker hitta nya övningar för att göra det så nytt, roligt och omväxlande som möjligt. Härligt! Är det någon som vill komma med tips på bra övningar så kommentera gärna. Med egna ord eller länk till en sida med beskrivning. Alltid roligt! :)

Happ. Annars så har jag förberett lite inför morgondagens stadsresa. Blir lunch hos Emmy och sedan tar vi småpojkarna våra för att gå på babycafé. Väldigt mysigt. Är ju lite kul att jag ännu bara kikat in som hastigast på öppna förskolan här i hemkommunen en enda gång. Under tiden som jag nu ska andra gången i grannkommunen :P
Men, nu har jag fått veta av sköterskan på BVC att vår föräldragrupp snart ska ha återträff. Får se om det blir av att ta sig ner någon gång emellanåt då. När det kanske blir fler föräldrar med barn som är mer jämngamla med vår pojk.

Och en grej till. Till er som suttit och läst receptet till omeletten på baksidan av Norrmejeriers mellanmjölk och funderat på om ni ska prova den eller inte... Gör det! Hehe.. Jo men faktiskt. Lukas gjorde den till middag idag. Supergott :)

Jag sitter här mer eller mindre förstummad över att Mateo faktiskt sover i sin säng trots att Lukas inte är hemma. Det är nämligen så att han på något vis verkar känna av när det finns extra mycket plats i sängen, eller nåt. När Lukas inte är hemma brukar jag i alla fall få sällskap av denna lilla underbara guldklimp. Men, än så länge sover han sött i sin spjälsäng. Vi har som sagt jag och Lukas att han får bestämma själv. Vill han sova med oss så är han välkommen att göra det. Däremot är det ju alltid kul om han känner sig tillräckligt trygg att sova själv också. Så, det känns bra. Han är verkligen helt fantastisk. Vi blir lika förundrade varje gång vi tittar på honom.
Haha... Åh vad jag förresten fick skratta bara för en stund sedan. Mateo började ropa från sängen. Ett tämligen ansträngt rop. Alltså... Det lät nästan besvärligt. Haha. "Aa-aa. aaaaah-aaa. Aaaa-aa" Om nu någon förutom jag förstår hur det skulle kunna låta :P När jag lutade mig över honom för att prata och trösta log han så otrooooligt finuligt åt mig. Ungefär som "Haaa-haaa, gick du på den enkla!". När jag då började skratta - log han bara ännu mer. Oj oj. Ja han är mysig. Helt makalöst :)

Hmn... Min lilla söta rosa dator tycks ha börjat gjort sitt efter de här ca 4 åren. Det är en 10 tumms Samsung jag har. Jag är rädd att livslängden på sånna här inte överskrider så mycket mer än så här, helt enkelt. Jag skyndade mig att föra över mina bilder på Mateo till externa hårddisken så det är gjort åtminstone. Vill inte förlora dem. Inte datorn heller. Speciellt inte nu. Inte med alla utgifter som blir och med min mamma-inkomst. Jag är tillräckligt stressad över pengar som det är och kommer förmodligen få brottas med Lukas om hans dator ett bra tag framöver. Hoppas min håller ihop trots allt.


Vilse i pannkakan

I går kväll kring klockan 20-21 "fick vi tillbaka" vår son i den skepnad vi är mer vana vid. Leende, skrattande och bara otroligt mysig. Han fick till slut i sig ordentligt med mat, somnade sedan gott i sin säng och var efter det inne i sin vanliga rutin med att vakna var tredje timme för mat.

Jag har ju känt några dagar hur jag velat kliva upp tidigare än jag oftast gör. I går provade jag 7.30. Mateo vaknade själv 8.00. I dag var jag så trött att jag snoozade till 8.30. Under tiden som Mateo sov till närmare 9.00. Det är en morgontrött pojk vi har helt enkelt och jag har ingen som helst plan på att slita upp honom tidigare än han vill. Då somnar han ändå var han än hamnar efteråt. I babygymmet, soffan, babysittern eller i vagnen. Att jag själv kliver upp mellan 8-9 känns i alla fall skönt. Skönt att komma in i mer rutiner nu över huvud taget. Det behövs nu. Lite skönt också att börja dagen med att äta en ordentlig frukost innan morgontimmarna går över i blöjbyte, amning, lek och mys. Kanske framför allt för att hinna äta frukost innan det är dags för lunch :P

Efter lunch blev Mateo i alla fall trött. Jag förstår inte ens att han höll sig vaken så pass länge. Då gick vi i alla fall på en promenad som slutade hemma hos Josefin i slutänden. Det var rätt perfekt. Fick göra ett blöjbyte och mysa med en vaken Mateo, plus att han fick se lite nya vyer och träffa lilla Saga :) Efter en stund ville han dock fortsätta sova och vi knatade hemåt. Nu sover han i vagnen på bron. Jag har lagt en walkie-talkie där som vi använder som babyvakt eller vad man säger. Känner inte att jag litar helt på den och går ut ofta för att kolla. Han verkar sova så gott i alla fall. Perfekt :)

Jag har förberett middagen. Pannkakssmeten står i kylen. Pojken mår ju uppenbarligen bättre i dag, men man vet ju aldrig hur upptagen man blir. Jag har verkligen längtat efter pannkaka så det känns gott. Jag kör oftast på 1 dl vetemjöl, 1 dl dinkelmjöl och 1 dl havregryn/rågflingor. Väldigt gott :)
Dagarna flyter trots mina nya rutiner ihop en hel del och jag hade torsdag i går. Därav ärtsoppa till middag igår. Tar pannkakorna i dag helt enkelt ;)


oj...oj....oj

Oj. Vilken pärs alltså. I dag vaccinerades vår lille Mateo för första gången. Nu när han är 3 månader.
Nog har jag väl alltid tyckt att det är trist när små barn ska stickas eller över huvud taget behöver vara i kontakt med sjukvård. Jag har däremot inte trott att jag skulle påverkas så här mycket själv. Jag trodde ärligt talat att jag skulle klara av det. Dels för att jag själv jobbar inom vårdyrket, men också för att vi helt enkelt anser att en vaccination bara ska göras. Man vet att barn många gånger blir ledsna av att bli stuckna - vilket man ju inte kan klandra dem för. Men att jag skulle känna mig som en sån stor skithög som jag faktiskt gjort både igår och idag trodde jag inte. Det var väldigt svårt att somna igår och jag har varit gråtmild hela dagen. Jag känner mig som en riktig fjant... Eller som en mamma? Vet inte.

Ja. Bara att ändra i dagsrutinerna för att vara på BVC kring den tid vi vanligtvis kliver upp var ju lite spännande. Det gick dock väldigt bra och Mateo sken som en sol när han sedan vaknade då vi kommit fram. Han log, jollrade och charmade sköterskan så det stod härliga till. Han växer och gror, vår lille pojk ;)
När det var dags för själva vaccineringen fick Mateo sitta i mitt knä - med ansiktet från mig. Jag blundade och pussade på hans huvud hela tiden och när hans gråt kom kände jag mig som en stor skithög till morsa. Låta någon sticka nålar i honom på detta vis. Och TVÅ på samma gång dessutom! Jo. Han blev som ledsen, men det gick snabbt över. Otroligt snabbt, faktiskt. Han låg och pratade bekymrat med mig där på skötbordet efteråt när jag skulle klä honom. Lillgubben min. I vagnen somnade han snabbt och han har varit trött nu hela eftermiddagen här. Han slutade som sagt gråta snabbt efter sprutan. Men här hemma har han gråtit, gråtit och gråtit. Och sovit lite däremellan, lyckligtvis. Nu har han lyckats somna en sväng. Men vaknar ofta till så jag får gunga på vagnen långa stunder emellanåt. Jag är faktiskt väldigt trött just nu får jag säga.

Jag har missat två samtal och känner att jag inte är så pratsugen just nu heller.
Snart kommer Lukas hem och för ovanlighetens skull är middagen inte klar. Vi ska bara värma burksoppa i dag, så det går ju då snabbt. Mateo har legat lugn i min famn nu en stund i alla fall. Tror Lukas får ta över ett tag då han kommer. Tur att det här är övergående åtminstone. Jag köpte alvedon åt Mateo på hemvägen för säkerhets skull. Håller tummarna för att han ska få pigga på sig snabbt. Lillskrutten.


Mellis

Åh så stor skillnad det blir när Mateo får sova i vagnen mot för inomhus under dagen. Att barn sover bra utomhus har jag väl greppat. Dock inte att det skulle bli en sån här stor skillnad. Inomhus sover han oftast i halvtimmesperioder utspridda över dagen. Mateo har nu sovit 1,5 timme i sträck i vagnen. Det trots att jag började promenaden när jag i princip trodde han skulle vakna för mat på bara en liten stund. Det kändes nästan lite väl spännande att dra ut, men jag tar ju alltid sån otroligt lång tid på mig för allt nu för tiden! Helt galet. Aaa.. Jag höll huvudet kallt, gick ut genom dörren med vagn och pojk. Han vaknade och låg där i vagnen. Storögd kikade han på mig ett tag men somnade snabbt om igen. Träffade Linn på vägen ner mot affären också. Kul att ha någon att prata med en stund.

Har ätit lite mellis. Äppelbitar, keso, müsli och kanel. Tillsammans med en mugg varm capuccino-proteinshake även i dag. Den är bara god varm. Fungerar som inte att ta med på gymmet på samma vis. Dessutom vill jag köpa favvosmaken mango/peach istället. Bra att få göra slut på den jag har först bara. Bra även att få ett mellanmål så här efter en promenad, när det också är så pass länge till middagen. Ja, supergott var det i alla fall :)
Sitter i telefonen med Cilla nu och inväntar att Mateo ska vakna. Då blir det matdax för honom och sedan ska vi väl latja lite innan maten ska påbörjas. Lax-pastasås och fullkornspasta står på menyn. Blir bra :)

Annars jan jag meddela att träningsvärken börjat ge sig i benen. Men att Triceps nu börjar ta över. Skönt att snart fått köra igenom hela kroppen. Axlar och rygg kvar nu. Får se när det blir gym nästa gång. Hoppas det blir snart :)


Bra smärta

Redan igår hade jag rätt ordentligt med träningsvärk efter mitt intervallpass i förrgår. Jag brukar alltid få som ondast två dagar efter hård träning och började gruva mig inför den här dagen. Imorse när jag skulle lägga ner Mateo i babygymmet för att han skulle få träna på att lyfta huvudet och så där - fick jag helt akut avbryta. Eller, det var väl knappt så jag hann börja. Jag kom mig helt enkelt inte ner på golvet med någon bebis. Nej, nej. Han fick vara med mig i soffan i stället och har sedan hållts ovanför midjehöjd hela dagen hittils.

Ja. Träningsvärk ska ju tränas bort. Jag är ju rätt glad bara över att jag fått på mig kläderna idag. Det gör seriöst väldigt ont. Jag är inte van. Haha. Träningsvärk är i alla fall en värk jag gärna står ut med. Det känns helt galet bra får jag säga. Efter mycket om och men fick vi på oss kläder båda två och efter lunch blev det en vanlig hederlig barnvagnspromenix i sällskap av Zandra och hennes flicka. Väldigt härligt. Lite kallt på slutet bara. Det här med att klä sig alltså. Jag hade täckbyxor, men skulle haft underställsbyxor/långkalsonger under mjukisarna som jag hade under dem. Får bli nästa gång.

Nu har vi varit hemma någon timme och har hunnit lite mer. Jag har ätit mellis. Blev en banan tillsammans med en kopp varm proteinshake med smak av cappucino. Jag var så rolig att jag hällde ner en tesked snabbkaffe i, för att få mer kaffesmak på den. Blev helt okey! Blev det istället för en kaffekopp så här på eftermiddagen. Bra att få i sig lite extra protein tänkte jag.

Annars har jag förberett inför middagen. Blir en variant på kikärtsbiffar. Jag har ju lite svårt att hålla mig till ett recept och blandar därför i massvis med annat som jag tycker ska vara med. Man tager vad man haver. Lite så.
Dumt att köpa hem en massa varor när det finns annat som fungerar bra istället. Men så är det. Kikärtsbiffar enligt det där receptet, med inspiration från ett annat där de kryddas med spiskummin. Alltså lite smak av taccos.
Hoppas det blir bra :)

Nu kommer Ingela på besök. Lukas jobbar och har sedan löpträning. Jag får sysselsätta mig på annat vis helt enkelt. Jag kan ännu inte komma ner till golvet. Ingela har redan erbjudit sig att lägga ner honom åt mig. Haha, tror hon ska få göra det. Men. Nu får jag sluta här för den här gången :)


Skådespelardebuten

Gymmandet i dag var toppen. Väldigt roligt och väldigt skönt att få komma igång. Jag gjorde det jag kunde för att köra på så tungt jag bara orkade under hela passet. Vikterna kändes fortfarande helt okey och jag längtar tills jag får öka ännu mer. Det är ju just det som är så roligt med gym; det där att få se hur man tydligt förbättras. Det är väldigt lätt att se förändringarna när det är vikter man arbetar med.

Jag hade plockat fram ett recept från en tidning som Lukas fixade under tiden jag gymmade. Det är i princip hemmagjorda potatisbullar där potatisen är utblandad med broccoli. Till de hade vi bacon, keso och lingonsylt. Väldigt gott! Det gör vi fler gånger.





Efter gymmet tog jag och Mateo oss en tupplur tillsamammans i min och Lukas säng. Väldigt mysigt. I princip första tuppluren jag tagit dagtid på 3 månader... Inte ok. Jag sov bara korta stunder, men det var i alla fall skönt att ligga och ta igen sig ett tag.

Efter dusch och lite sånt åkte vi till stan för middag hos svärföräldrarna. Efteråt svängde vi förbi hos mina föräldrar. Vi förde bland annat över lite bilder som vi gärna ville ha. Från julafton och när vi fotade fyra generationer med min farmor härom dagen. Bjuder på en bild från julspelet som avslutning här.
Nu är det fil med müsli som gäller och sedan sängen. G'natt.


Mix it up

Det blir verkligen så stor skillnad på hela tillvaron när man inte sover bort hela förmiddagen. Jag har varit lite för bortskämd med att kunna ligga kvar i sängen till närmare 11 eftersom Mateo också gärna gör det emellanåt. Nu har jag faktiskt ställt larm på 9 några mornar i rad och känner ju inte helt otippat att det blir mer ordning på dagarna på det viset. En sån liten ändring gjorde väldigt mycket för mitt humör och min energi. Härligt.

Jag försöker hålla igång med promenader och har känt mig så genomgående hälsosam hela dagen i dag. Gröt till frukost, soppa till lunch, kycklingwook med fullkornsnudlar till middag och en hej dundrande promenad med inslag av jogg där efter. Jag höll igång i 50 minuter och var då alldeles genomsvettig när jag kom hem.

En liten detalj bara är ju att kvällen nu avslutats med pojkarna mina framför tvn med en skål godis. Men jag menar; någon måtta får det ju ändå vara på duktigheterna. Jag känner mig nöjd. I morgon ska jag på gymmet hade jag tänkt. Förra gången fegade jag med väldigt mycket lättare vikter än jag körde innan jag blev gravid och ofärdig. Imorgon tänker jag köra så hårt jag bara orkar. Kanske i sällskap av Cilla. Jag ska dit oavsett i alla fall.

Middagen imorgon blir hos svärföräldrarna. Jag tror det blir ännu en bra dag.


Fredag

Helt fantastiskt väder i dag! Blev en promenad på ca 40 minuter. Skönt :)
Nu kom just Cilla och hennes pojk på besök. Bjuder på fika jag. Kakorna jag bakade i går :)
När Lukas kommer från jobbet blir det att åka till stugan. Först fotografera fyra generationer med farmor och sedan middag i stugan. Fira syrran lite i förväg som fyller 20 på måndag. Jag har packat med mig lite kakor att bjuda på.





A little bit of this

Det har inte blivit så mycket bloggande nu på sistone. Vardagen har fyllts av annat, helt enkelt.
Min och Josefins promenader och kaffemys på fiket är exempelvis inte nämnt här. Inte heller min, Lukas och Mateos heldag tillsammans, som även den innebar bland annat en tur på fiket. Eller besök av mina och Lukas föräldrar. Spelkväll med Kalle, Arvid och Maja. Middag och spel med Simon och Frida. Så mycket mysigt att berätta om. Så mycket att jag inte hinner få det nerskrivet nästan.

Nyår blev mysigt tillsammans med Ingela, Bjarte och Josefin. Middagen med baconlindad fläskfilé och potatis med rotgrönsaker i ugnen tillsammans med ädelostsås, sallad och baguette gick inte av för hackor. Gott, gott! :)







Mateo växer och blir allt större och roligare. Han jollrar med oss och det börjar bli allt lättare att förstå vad han vill och hur han mår. Inte helt lätt ännu förstås. Men, det är lättare i alla fall. Vi myser mest på dagarna. Jag brukar läsa högt för honom ur mina tidningar. Oftast tittar han intresserat på mig och ler. Han skrattar när jag försöker skämta med honom, ler när jag sjunger och somnar gärna sött i min famn. Han är glädje i sin renaste form.







I dag har jag haft så GALET mycket energi. Någonting som kan ha kommit utav hur mycket sömn det blivit i natt. Vi la oss tidigt i går eftersom Lukas var så trött. 20.30 låg vi i sängen. Det var för tidigt för mig och jag sov inte förrän efter 23.00 ändå. Däremot fick ju kroppen vila i alla fall.
I morse hade jag ställt larm på 09.00. Jag klev upp och gjorde frukost. Då vaknade Mateo till, så jag åt mina smörgåsar i sängen där han också låg. Han slumrade lite och pockade sedan på min uppmärksamhet genom att sparka på mig, när jag satt och läste ur en tidning. När jag tittade mot honom och pratade - log han stort mot mig. Så fick vi börja dagen.

Annars har jag hunnit promenera och handlat. Skottat, gjort hemmagjord soppa. Tvättat och bakat två sorters kakor. Allt samtidigt som jag gjort mitt bästa för att roa och umgås med Mateo.


[Bild på backen vi drar snösläden uppför för att tömma]





[Potatis och löksoppa med morötter]




[Havreflarn med kanel på]


[Kardemummakaka]



Det har varit en väldigt bra dag, men nu är jag otroligt trött. Helt makalöst. En väldigt skön känsla dock. En dag då jag faktiskt orkat och hunnit göra så mycket. Underbart :)



RSS 2.0