Organisera mera

Okey, det här är bara ren fakta. Jag får nästan inse det nu...
Jag behöver struktur i min vardag!

Inte för att göra vad som helst! Det kan nämligen vara väldigt skönt att bara vara sådär härligt impulsiv. Nä, jag pratar om kost och motion här. Under en period här för inte så länge sedan, var jag faktiskt ruskigt nöjd över mig själv. Jag hade självförtroende och kände mig både hälsosam och någorlunda snygg, sådär.
Anledningen till det, var att jag motionerade mycket och kontrollerade mitt intag av mat och liknande på en ganska seriös nivå.......Om än inte en så bra sådan. Jag menar, jag kan ju faktiskt inte äta batarsoppor hela mitt liv...Eller hur?

Happ, så jag bytte då bort batarsopporna igen och började åter med att äta normal kost...Enligt mig i alla fall. De 4 kilona jag gått ner på 4 veckor, gick jag sedan upp igen under de kommande....Ehmn...2 veckorna? Fatta besvikelsen jag fick känna!

Det är bara så, att när jag inte bryr mig om vad jag äter, utan bara äter för att det är gott....Mjaa...Då mår jag bra tillfälligt, men mår sedan skit då jag inser att jag går upp i vikt. Det blir ju som en slags kedjereaktion det där. Först mår jag dåligt för att jag inte får äta ditt och datt...När jag sedan äter "ditt och datt" mår jag dåligt för att jag åt det. Sedan slutar det inte där, utan jag går även upp i vikt. Då får jag må dåligt över viktuppgång.

Så! Nu har jag kommit fram till det här beslutet än en gång, men hoppas denna gång på att kunna hålla det bättre. Här har vi min nya strategi:

Jag har skrivit ut recept på fettsnåla maträtter, även information från apotekets hemsida.
Jag ska köpa en pärm där jag stoppar alla papper, så de blir väl strukturerade så det ser fint ut.
Sedan ska jag ta ett par av maträtterna varje vecka. Handla ingredienser åt BARA dessa, för att sedan tillaga dem till mina luncher och middagar. Efterrätter finns där också, vilka jag ska få äta åtminstone en gång i veckan.

...Och det viktigaste...
Träna, träna och TRÄNA.

Ibland skäms jag över mina tankegångar eftersom det finns de som verkligen, VERKLIGEN har problem med sin kost. Dels de som väger ALLDELES för mycket....Men självklart de som väger på tok för lite också...Man kan få stora problem, livshotande många gånger, inom båda dessa kategorier.
Jag har inte tänkt höra till någon av dem!
Däremot måste jag ta tag i min hälsa och fettförbränning innan jag blir seriöst deprimerad.

Det är synd att jag inte har Internet hemma...Jag hoppas på att snart kunna ha lite bättre koll på hur långt framöver jag har jobb och då kan skaffa ÄNNU FLER utgifter. Jag har nämligen fått ett tips om att man ska fotografera sina maträtter, för att få en bättre (bokstavligt talat) bild av vad man egentligen stoppar i sig. Då hade jag använt bloggen för dokumentation av detta, det hade varit ganska roligt! Istället får jag skriva bäst det går vad jag gör och sedan lägga in fotografier när det passar.

Idag har jag:

Inlines 30 min
Promenad 40 min
Cykeltur 20 min

Ikväll ska Jag och Lukas göra middag hemma hos honom. Lukas förslag var pannkaka...
Så, nu ska jag cykla hem (cykelturen som står här ovan) så jag kan fixa som passar mitt nyutskrivna recept.

______________________________________________________________________________________________



Pannkakor med låg GI



Servera pannkakorna med bär, på bilden tinade frysta hallon. Mycket gott och nyttigt! Pannkakor med fullkornsvetemjöl är också lite mer mättande än vanliga pannkakor men annars lika goda!


Goda, lite nyttigare pannkakor med lågt GI gör du enkelt med detta recept. Den stora skillnaden med det här receptet mot "vanliga" pannkakor är att vetemjölet är utbytt mot fullkornsvetemjöl och istället för vanligt margarin eller smör används flytande margarin eller smör som innehåller en betydligt hälsosammare fettsammansättning.

Tid: 30 minuter

ca 10 pannkakor

Du behöver:

*       2,5 dl fullkornsvetemjöl

*       0,5 tsk salt

*       6 dl mjölk

*       3 ägg

*       50 g flytande margarin eller flytande smör

Servering:

*       ca 200 g färska eller tinade frysta bär, t.ex. hallon, blåbär, vinbär, jordgubbar

Gör så här:

Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen.

Hetta upp stekpannan på medelhög effekt med lite matfett(d.v.s. flytande margarin eller flytande smör).

Häll i 0,5 - 1 dl smet beroende på hur stor stekpanna du har och hur tunna pannkakor du vill ha. Man får prova dig fram. När du hällt på smeten, ta upp stekpannan och vinkla den så att smeten rinner ut över hela stekpannans yta.

När ytan stelnat och blivit matt är det dags att vända och grädda andra sidan. Färgen ska vara ljust gulbrun på båda sidorna när de är klara.

Lägg upp den färdiga pannkakan på ett fat.

Häll på lite matfett i stekpannan och låt smälta innan du återigen häller på 0,5 - 1 dl smet och gräddar nästa pannakaka.

Fortsätt så tills pannkakssmeten är slut!

Glöm inte röra om i smeten då och då så att inte mjölet sjunker till botten.

Servera med bär som är ett nyttigt och godare alternativ till sylt.


Tillfälligt invalid

För ett tag sedan vill jag minnas att jag gjort mig rolig över de som springtränar, eftersom det är så meningslöst....Att bara springa, menade jag.......Öhmn.....Nu har jag börjat springa, litegrann i alla fall. Haha, så nu har jag allt satt min sista potatis angående det! :P
Mjodå, två kvällar i rad här har jag varit ute och sprungit. Jag har inte velat göra det tidigare, eftersom min kondition varit totalt värdelös! hehe. MEN, det roliga är nu att jag sprungit 15-20 minuter båda dessa kvällar! Mhm, mhm. Inte illa alls tycker jag :) Vad som däremot är mindre angenämt, är träningsvärken jag fått av de här små hurtbulle-attackerna!
.......................AAJJJJ! Säger jag, på ren Svenska!
Gå i trappor?.......!...Noo-noo-noo--ooo!!!!! Jag börjar starkt tro på att jag ska börja gå baklänges i trapporna. Så jag slipper använda framsida lår lika mycket menar jag! :P
Ändå cyklade jag hem till mamma och pappa där jag nu sitter...Just själva cyklandet gick rätt bra, fram tills jag behövde ställa mig upp och cykla..hahaha, pinsamt nästan :P

Men...Nu börjar jag sakterligen bli allt mindre förkyld och kan nog därför komma igång med träningen på ett tag. Jag tror den här bloggen ska få aggera dokumentationsstation, eller något liknande :P Jag lägger in en bild nu i alla fall..Så kan jag fortsätta att göra det någon gång emellanåt, så ser vi hur min träning artar sig. Tanken är ju att det inom sin tid ska synas på min kropp! Men även självklart kännas på min hälsa :)

Kortet är ju en aningen deprimerande, ser som sliten ut idag...Men ni kan ju strunta i ansiktet då kanske....Är dock nyfärgad i håret! Så det kan ni ju kolla på om ni vill :P




Ikväll blir det taccos hemma hos familjen, för att sedan åka hem till mig där runt 21.00
Jag har den äran att få träffa min älskade pojkvän ikväll då han är färdig med alla sina aktiviteter. Får ha honom för mig själv tills jag åker med bussen till jobbet imorgon 11.10
Det är som typiskt på helgerna, att behöva sitta på sjukhuset från 12.15 och se glad ut, till 13.30 :P
Men jaajaaa...Det blir nog bra.
Jag ska köpa en kopp kaffe i centralhallen och sätta mig tillrätta i någon soffa med en bra bok.
Det blir en skön start inför en hel kvälls jobbande! :)




Tack för den fina kommentaren jag fick på min inlägg "På djupet". Det värmde verkligen något alldeles oerhört :]




Det är en fröjd för ögat att bara titta ut just nu
// Sara

Day by day

Jag blir verkligen bara uppdaterad vecka för vecka på jobbet känner jag. Då menar jag huru vida jag får stanna kvar eller inte. Det som har varit sagt, var att jag skulle få stanna till den 10:e oktober. Nu när jag FAKTISKT fick ett schema för de kommande fyra veckorna, (!) inser jag att jag får stanna till den 19:e!!!
Jag har faktiskt sökt ett jobb på en annan avdelning här på sjukhuset, det gäller att vara garderad om jag inte får stanna...Tyvärr är jag väl inte ensam om att söka på de tjänsterna, men prova ville jag.

Det är otroligt skönt att vara tillbaka på jobbet, måste jag säga. Det blir som mer ordning i mitt liv på en gång! Tillbaka till vardagen och verkligheten...Inte en så pjåkig sådan, heller! :)
I veckan blir det mest jobb tror jag...Det var prat om att jag skulle hjälpa till med att baka tunnbröd i bagarstugan tillsammans med ett gäng från missionskyrkan...Men, jag jobbar kväll på lördag och dag på söndag...Så, det kan bli knepigt. Hade dock varit roligt!

Här på jobbet (jo, sitter faktiskt där nu) är det grymt lugnt just nu...Skönt, samtidigt som jag blir ruskigt rastlös. Gjorde nyss en kontroll med blodtryck, saturation och puls...Nästa planerade grej jag/vi har är fikat där efter 19.00 och sedan en del kontroller vid 20.00. Vi ska väl fika, vi personalen, nu på en stund också.
Imorgon jobbar jag dag, dvs att jag börjar 06.45 och slutar 16.00

Dax att dra sig...Det här går ju inte :P

Kram på er

Schwompie-schwompie


Idag bar det av till svampskogen med Lukas och Simon. Fint väder och bra sällskap, vad mer kan man väl begära? :) Fin natur och en aktivitet jag aldrig förr provat på; att just plocka svamp.
När jag för någon månad sedan följde med Lukas ut och plockade blåbär (första gången I MITT LIV jag gjort det frivilligt) var jag alldeles tillräckligt förvånad över mig själv. Inte minst när jag där efter ställde mig och gjorde två blåbärspajer! Haha :P Jag menar, vuxen poäng - oojaaa ;) höhö. Men aldrig hade jag trott att JAG skulle plocka svamp! Och framför allt, så hade jag absolut inte trott att jag skulle gilla det.....Det var ju helmysigt!!! :D

...Dessutom höll jag mig torr om fötterna ääända tills vi skulle hem....och var typ.....50 meter från bilen....Snaaacka flopp! :P
det där med gummistövlar har som aldrig varit min melodi...Så...Mina cirka-skor blev det. Snörde åt dem lite extra för att inte kliva ur dem för varje steg jag tog och sedan bar det av till skogs!
Men, gott folk..Må hända att jag inte hade passande skor! Däremot hade jag min nyinköpta Haglöfsdress.Jaaahhjemään! Såååå dyyyra kläder - trodde jag aldrig att jag skulle köpa..Men jaaahhjemän. Här ser ni en som har tänkt vara både varm och snygg då kylan kommer ;D

Nu sitter jag hos Lukas i alla fall. Jag for hem en sväng för att duscha, byta kläder och röja upp lite efter mitt tvätteri idag. Sedan bar det av tillbaka hit, fick låna nyckel eftersom Lukas-han-själv inte är hemma. Han spelar innebandy med lite polers :) De skulle tydligen käka pizza också, vilket jag tackade nej till den här gången. Vi fläskade i oss så mycket ute i stugan att jag känner det får räcka :P

Det är så frustrerande att vara förkyld! Hängig, men är nu ändå för pigg för att bara ligga still.
Jag vill åka inlines, gå, springa, cykla och allt som bara kan komma i min väg :D ...Men orkar jag??...Nä :(
Imorgon jobbar jag 14.00 - (ca) 21.30 Det blir första gången jag jobbar på en hel vecka! :o
Det känns jobbigt att fortfarande vara så pass hängig...Men jag smittar helt klart inte längre och vill verkligen komma tillbaka till verkligheten nu.

Ja...Nu ska jag passa på att umgås med en dator som har Internet ;) och sedan kanske se lite tv. När Lukas kommer hem ska vi väl antasta svamparna vi plockat idag...Blir att både torka och frysa in. Vi har tänkt oss en över huvud taget lugn kväll. Någon film och bara varandras sällskap. Det blir mysigt :]





Tack för mig :)

Helt fantastiskt!

Stardust - Vilken film alltså! :o Bra val älskling :]

Promenader
Spela spel
Min kreativitet bland orden på kylskåpet :P
Dricka after eight kaffe...Och vanligt
Äta god middag...Bordsskicket Lukas! Haha ;D
Varsin norrlands i bastun, godare än någonsin
Film
Grilla marsmallows i öppen spis...Massvis :]
Läsa
Planer. Tillsammans, men också på var sitt håll
"God natt min Älskade"
Fika på Mekka på hemvägen

Tack för den här gången Älskling

I det, för mig, glömda

Idag slog det mig, att Vännäs faktiskt är väldigt fint...Det gäller bara att vistas på rätt ställen.
Jag har varit hemma förkyld nu ett par dagar och är fortfarande inte helt frisk. Trots det, tog jag mig ut på en promenad med mp3:n och kameran idag, en promenad jag inte ångrar.



Jag försökte fånga det jag såg med kameran, men tyvärr ville den inte riktigt göra naturen rättvisa. Det är inte klokt att det tagit mig så lång tid att börja vandra i skog och mark runt om i Vännäs...Att jag bara gått mina ändlösa promenader runt, runt, runt, RUNT i samhället. Nä hörrni, skogen, here I come!

Det finns så mycket fint omkring en, miljöer och detaljer man oftast missar. Det gäller att verkligen ta sig ut och se sig omkring ordentligt, för att få ta del av allt detta. Det finns ju där! Gäller som sagt bara att se det.

Idag kände jag mig lugn.
Avslappnad
Idag såg jag saker med nya ögon
Andra vinklar
Idag ändrade jag uppfattning om mycket
Inte bara naturen
Utan även om annat
- Som finns där i


Nu ska jag se tv med min Lukas.
Imorgon bär det av ut till deras stuga.
Basta, elda i kaminen och grilla marsmallows,
se film och bara vara Vi två :]

// Sara


Snorkråkorna tar över

Jag är förkyld.....I MASSOR! :( Hemma från jobbet igår och även idag.
Igår när jag kände mig som risigast och helst inte ville visa mig för någon över huvud taget - ringde det på min dörr...Meeen så häärligt; tänkte jag då...Aja, det kanske är Lukas!
Men nä....Det var en sån där Jehovas-tant! Hurraaaaaaa--aa--aa--ah....hh....

-Hej, en sån här kanske du har sett? (Tanten håller upp en Bibel)
-Haha, jodå..Nog har jag sett en bibel...Jag läser i den också!
-Men vad härligt! Ehumn....Och förkyld är du!


Jodå gott folk! Det var en klipsk tant jag hade att göra med här! ;)
Hon visade mig i alla fall ett par bibelord och liknande...Men nog tycker jag hon var lite bitter ändå!
Jag fick en bok om HUR man läser bibeln, men när jag försökte ge henne en bok om VARFÖR man ska läsa bibeln, ville hon inte ha den...TYPISKT! Jag som tänkt mig utföra världens kupp genom att ge boken till henne - så hon kunde ge den till någon annan! Jag menar...Hon går ju ändå och plingar på folks dörrar liksom...?
Men aja, jag har ändå inte läst klart den..Får kanske göra det först.
...Tyckte bara det var lite synd att hon ska behöva gå och vänta på ett liv i Guds händer, när det redan finns här och nu, bara man vill :] Haha..Och nästan fast man inte vill :P Det handlar som mer om att välja om man ska erkänna det och ta vara på det, eller blunda och gå miste om det.

Men! Över till någonting helt annat!
Den 16:e maj åker jag, Lukas och min familj till Kreta - Chania!!!!!! Naaajs :o
Utomlands med min sweetie :] Det är mamma och pappa som står för största delen av kostnaderna, eftersom vi blev medbjudna. Pappa fyller 50 i mars, så den här resan är en sån där klassisk 50-års-kalas-resa utomlands som så många åker på. Hoppas verkligen det inte ska bli någon problem med ledighet och grejer. Det känns ganska frustrerande att inte kunna börja tänka på ledighet än eftersom jag inte ens vet OM och i så fall VAR jag jobbar i maj! Mjaa..det är nästan så jag har velat krypa ur skinnet på sistone av bland annat den anledningen......Att inte veta vad jag gör från vecka till vecka i princip.
Men samtidigt har jag en lugnande känsla inom mig som säger: Att allt kommer ordna sig.

Tänk...Jag får vara hos Lukas och snora istället för ensam hos mig. Jag tror bara det kan göra mig friskare :] Jag känner mig bara ännu ynkligare då jag är helt ensam :/ Det blir i alla fall lunch här..Sen vet jag inte...

Nu orkar jag faktiskt inte tänka så mycket mer....Snoret i min hjärna tar över...
Over and out.

"Killing the grill"

Jag hade fått helt fel arbetstider för den här veckan! Lyckligtvis gick jag och fick det uppordnat innan det var för sent. På måndagsmorgonen kom jag, som tidigare nämnt, till jobbet sju timmar för tidigt....Eftersom det i min kalender stod dag, när det skulle vara kväll :P
Efter mycket om och men, fick jag till slut en semesterdag igår, plus att jag hade ledig helg..Såå...Ledig torsdag till måndag 14.00. Såå mycket härligt :D

Middagen på subway och sedan fika på caféstation med Eva i tisdags var bara föör bra! :D Så mysigt och otroligt trevligt. Vi pratade om allt möjligt och bara kände lugnet. Det behövdes vill jag lova, oj oj.
Idag var jag och Lukas på Iksu här på förmiddagen. Vi klättrade :D Nu kan jag äntligen göra den där rackarns "konsum-åttan-knuten"! :D
Jag är faktiskt imponerad över hur pass bra jag klättrade, om än med lite fusk förstås :P Någonting jag däremot är mindre imponerad över, är hur jag skötte mig på nervägen! :S Alltså......Det är ju skiiitläskigt!!! :o  Nää..Jag klättrade i princip ner också :P Vågade inte släppa taget..hehe :P

-Släpp väggen!
-NEJ!
-Jomen släpp väggen, jag har dig.
-INTE SÅ SNABBT!
-Nejdå, jag hissar försiktigt....Släpp väggen.
-HISSA BARA NER MIG! -mummlar- Annars blir det skillsmässa!


Nu är det filmdax med Lukas i alla fall. Tanken var att det skulle ses på hans nyinköpta hemma-bio-system.......Men med alla dessa kablar får vi ju inte titta på det förens inatt! Och Lukas börjar jobba 06.00 imorgon..Såå..Nja :P

Naturgodis, portello och Lukas...Here I come! :D

"-Killen med grillen!
-Killing the grill"
;)

"Ja, det är ju i alla fall fint väder"

06.45 kom jag till jobbet i tro på att jag skulle jobba dag.............Det skulle jag inte....
...Jag fick heeelt enkelt åka hem igen :P haha..Viiiilken flopp! :P
Aja..Trött och eländig var jag, men fnissig blev jag då jag såg flyttfåglarna genom bussfönstret. Rätt vad det var, delade de sig på hälften (flocken alltså.....Inte fågeln!), var på en grupp flög åt ena hållet och den andra åt andra hållet :P
- ÖJJJ!!! Ni är flyttfåglar!!! NI SKA ÅT SAMMA HÅLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DESSUTOM.....Har ni sett hur tungt de är för de där fjäderfäna att över huvud taget flyga??? :o Jag trodde de stod stilla i luften tills vi låg jämsides med dem! :o De hade tagit sig fram snabbare om de sprang!!! :o
"Flyttfåglarna springer söderut"

Hemma insåg jag att jag trots allt inte ville sova...Det var helt underbart väder men lite för kallt.
Jag tog en kopp kaffe och ett digestivekex, sedan gosade jag ihop mig i min mysiga soffa. Där såg jag på Rachel Ray och fokuserade på alla positiva saker med att vara uppe så tidigt. Nackdelen är att middagen med Lukas ikväll blir inställd, men vi tar det på onsdag istället Älskling :] Vi är ju lediga båda två sedan på torsdag. Förutom du med dina springtävlingar :P haha..Men aja, jag får onsdagkväll och stor del av torsdag. Känns jättebra! :]
En tur på inlines hann jag med här på förmiddagen i alla fall! :) Plus att fippla lite med en låttext jag skriver på :) Jag går och sjunger på den hela tiden :D

Nu är jag på jobbet igen, det har som lugnat sig en stund här.
Snart ska vi fika, sedan dela fika åt patienterna...

Imorgon ska jag träffa Eva igen.
Vi ska käka middag på stan när jag slutat jobba
och sedan fördriva tid på något café eller liknande.
Det blir helmysigt! :)

Nu ska jag dra mig...Ser nog inte så bra ut det här :P
Hejdå

This is a story about...

Låt mig berätta om den oerhört tunga dagen som nämns i föregående inlägg...Haha :P

Jag hade varit lite halvirriterad ett par dagar sådär, som man kan vara bara! Inga konstigheter med det liksom.
Sedan kom jag på jobbet en dag.....Det var i...Onsags! Det jag då upplevde, var att väldigt många i personalen betedde sig allmänt snäsigt mot mig :o Visst, har funnits sådana tidigare och fanns även idag, personer man kommer mindre överens med än andra. Men det jag plötsligt upplevde, var att personalen inte alls uppskattade mig. Trots att jag sedan första dag har lagt ner både hjärta och själ i mitt arbete. Plus att patienterna, FAKTISKT (måste få skryta liiite), tenderar att tycka om mig.

Just eftersom jag varit så positivt inställd på jobbet och även haft otroligt kul hittils, kändes detta som ett otroligt nederlag för mig. Dessutom fick jag för mig att minst två, helt nya undersköterskor, fått varsin tjänst på avdelningen. Vilket kändes lite taskigt eftersom jag varit där hela sommaren och dessutom har fått alla dessa "...så får vi se om det går att ordna mer sedan" av cheferna.

Aja, vilket som, så kändes den där dagen verkligen helpissig! På ren Svenska :P
När jag satte mig på bussen hem fick jag dock ett väldigt fint sms av min mamma. Hon sa att jag gärna fick komma hem till dem efter jobbet, så skulle jag få en present (De har varit utomlands). Jag blev jätteglad! Men faktiskt mest för att jag verkligen, för en gångs skull, kände att jag behövde mina föräldrar. Så, hem till dem bar det av!.............Men var mamma och pappa hemma kanske??? ÖÖHHHH!!! NÄÄÄÄÄ!!!! Mamma jobbade och pappa var bortrest!!! :o
Där kände jag hur det bara var ogjort att jag skulle börja gråta. Usch vad besviken jag blev :(

Klockan 18.00 hade jag och Lukas bestämt att jag skulle komma till honom, vilket gjorde mig åtminstone på lite bättre humör. Där en 15 minuter innan började jag gå hemifrån. Vädret var faktiskt väldigt fint, inte var det speciellt kallt heller, så jag tog ingen jacka. Jag tog min mp3 och en klementin, sedan gick jag. "Det ska bli skönt med en promenad" tänkte jag...............Tills det började regna..........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja gott folk, de som eventuellt fortfarande läser...Där gick jag nu, blöt och kall...Arg och ledsen...Besviken och bara allmänt nedstämd. När jag sedan äntligen inte hade mer än 200m kvar till Lukas får jag ett sms...
"Jag blir lite sen, kom halv 7 istället. Puss"

.........JAMEN PUSS PÅ DIG OCKSÅ!!! hahaha...Ja jissesss :P hahha..Nää hörrni...

"Nääääe!!! Jag väntar utanför om det så ska vara" svarade jag på det :P 

Snacka om att jag var trött och less..Kläderna var alldeles fuktiga och jag var alldeles slut av alla besvikelser under dagens gång. Jag la mig i soffan och bara släppte ut tårarna...
Så kom min älskade, älskade älskling och la en filt på mig. 
 

Emellertid har jag nu fått reda på att ingen har fått någon tjänst, utan att även de andra vikarierar. Jag har dessutom pratat med en 3-4 stycken om hur jag kände den där dagen och fick då massor med uppmuntran av dem.
Idag gick jobbandet jättebra, jag hade till och med en elev!!! :D hihi :]
Dessutom berättade chefen att hon jag vickar för, är sjukskriven ända till 10:e oktober, istället för 30:e september som det varit sagt tidigare. Såå....Mer jobb for meee :D hehe, om man ska vara lite okänslig sådär :P Jag tycker självklart synd om stackarn!

Ja....I mitt första blogg-inlägg konstaterar jag att mina inlägg kommer till att kunna bli allt mellan enstaka ord, till mindre romaner...Öhmn...Här har vi väl en mindre roman då, I guess? :P

Snart ska jag hem och röjja upp lite i lägenheten.
Sedan ska jag baka scones och förbereda kvällsfika för mig och Lukas.
Scones och te, blir det :]

Imorgon ska jag till stan med Eva, blir kul att träffa henne! Det var jättelänge sedan sist nu.
På kvällen blir det att äta middag hos Lukas och sedan umgås med honom.
Det här blir en bra helg :)

Ta hand om er!

Life is life

Humöret har inte varit på topp de senaste dagarna. Hormoner och grejer...Och lika förvånad blir man varje månad...Viiilken idiot man är :P Igår var jag redo att säga upp mig från jobbet på stående fot, för att sedan lägga mig under täcket och HELST aldrig vakna.......Eller inte på ett tag i alla fall.
Kvällen har dock varit otroligt bra måste jag få säga. Patienterna har varit oerhört snälla med mig! Jag har till och med fått en inbjudan att komma hem på kaffe! ;) Detta efter att jag  tackade nej till 100kr...Mhm mhm ;) hehe Nämen seriöst....Dels hon, men även en till, en farbror, har givit ett starkt intryck på mig. Farbrorn kramade mig! Alltså..Kan man bli annat än rörd? :]

Jag hoppas jobbandet fortsätter bra. Bara att humöret går uppåt för mig gör mycket, men vi får se hur länge jag stannar här, allt beror på...Många faktorer som spelar in. Trots allt, försöker jag dock tänka att allt kommer ordna sig...Jag känner det inom mig. Problemet är bara det, att jag ibland tycks glömma bort det...

Tack älskling för igårkväll.
Tack för filten på min kalla kropp när jag låg helt förstörd i din soffa.
Tack för kramarna och pussarna.
Tack för alla fina ord.
Jag älskar dig.

Varför?




· Odlare och anställda får förbättrade ekonomiska villkor

· Barnarbete och diskriminering motverkas

· Demokratin och organisationsrätten främjas

· Lokalsamhället utvecklas socialt och ekonomiskt

· Miljöhänsyn och ekologisk produktion främjas

http://www.rattvisemarkt.se/


_____________________________________________________________________________________________

Nu är min vecka hemma hos mamma och pappa snart färdig. Det jag har kvar nu att göra är:
Renbädda sängen
Tömma - Fylla diskmaskinen...Igen :P
Förbereda inför syskonens middag, eftersom jag inte är här då
Äta luch
...och därefter åka iväg till jobbet.
Det kommer bli svårt att blogga nu framöver, men å andra sidan, kanske jag har mer att skriva om då för varje gång istället ;P hehe

Jag vill i alla fall poäntera att fairtrade-produkter är bra grejjs att köpa! :D Hänvisar som ni ser till en hemsida också där ni själva, beroende på intresse, kan fördjupa er inom området. Bättre det än att jag ska ha med det i min blogg känner jag. I MVG-gallerian i Umeå (eftersom nu Umeå är närmast där jag bor) finns ett fik som heter Barista (Betyder "Bartender" på Italienska ). Där säljer de just produkter av märket fairtrade och andra liknande. Fikat är visserligen lite dyrare än andra ställen, beroende på vad man jämför med förstås...Men jag personligen, går gärna dit någon gång emellan åt. Dels för den goda sakens skull, men även för att fikat ÄR gott :)


-          Goda arbetsförhållanden, långsiktighet, en skälig lön/betalning och miljömedvetenhet.
-          En öppen, demokratisk organisationsstruktur.
-          En utvecklande, och tillmötesgående dialog mellan alla aktörer, där delaktigheten är grundläggande.
-          Främja långsiktiga och stabila handelsrelationer.
-          Arbetet ska följa FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, FN:s barnkonvention och ILO:s grundläggande konventioner.
-          Främja jämställdhet mellan män och kvinnor.
-          Sprida information, utbilda och genomföra kampanjer i utbildnings- och upplysningssyfte.
-          Prioritera produkter som i så hög grad som möjligt förädlats i ursprungslandet.



"Vi på Barista Fair Trade Coffee tror på hjälp till självhjälp - "Trade - not aid". Vi tror att genom att betala rejält direkt till bondekooperativet så att de själva kan bygga skolor, vattenrening, vårdcentraler, kan man ge odlarna möjlighet att bygga sin egen framtid. Genom att betala en premie därutöver för att allt odlas ekologiskt blir deras närmiljö sundare och vi får en hälsosammare produkt att dricka."


Nästa gång jag går dit; ska jag köpa en tablettask som ger ett barn pengar till mat :]

På djupet




Det är så rätt!!! :D
Jag längtar efter framtiden. Men kanske lite för mycket?
Jag försöker att fånga dagen, till att börja med. Jag försöker leva var dag
som om den snudd på var min sista.
Ibland går det bra, ibland mindre bra.

En av alla patienterna jag tagit hand om nu under min tid hittils på sjukhuset, påminde mig om en otroligt viktig sak. Det vi pratade om var förhållanden och hon sa som så; Ett förhållande är INTE 50/50....Ett förhållande är 100/100.
Vårt samtal fick mig att öppna ögonen en aning...Visst har jag tänkt på det förut, jag har bara inte klängt fast i det så mycket som jag borde ha gjort. "Jag börjar min dag med att tänka; Vad kan jag göra, för att göra min man glad idag?".
...Nu är inte jag gift, visserligen....Men pojkvän, det har jag.
Idag började jag min dag på det viset...Jag har en plan. Får se hur det uppskattas :]

Jag älskar över huvud taget att göra saker för andra som gör dem glada. Det kan vara något så litet som att lägga på en extra kaka åt en patients fat till fikat på jobbet! Eller de här dagarna då jag försökt anstränga mig med maten hemma...Eller i lördags, då jag stökade fram fika åt mig och brorsan framför tvn.....Eller igår, då jag knackade på mina syskons rum och gav dem frukt...På sistone har det haft mycket med mat att göra känner jag :P Men att ge någon mat, tycker jag är ganska bra bara det! :)
Favoriten hittils, var att få bjuda Ingela på frukost när hon jobbat natt. Det var soligt ute, trots att det var tidigt på morgonen..Jag stökade fram allt jag bara kunde hitta i skåpen där hemma i lägenheten. Jättemysigt med sällskap till frukosten, bara en sån sak liksom! :)

Jag har ett ganska tacksamt jobb ur just den synpunkten, att jag vid otroligt många tillfällen varje dag, har chansen att göra någon glad...Det JAG personligen måste tänka på bara, är att just ta hem det där hjälpsamma, omtänksamma och uppmuntrande beteendet på hemmaplan och inte lämna det på jobbet till nästa arbetstillfälle.

Jag längtar till den dagen då jag har en egen familj. En familj jag fått vara med om att skapa och forma. Jag längtar efter att ha någon / några att bara ta hand om och försöka göra glada! Jag tänker ofta på det, sen inser jag att jag redan har en familj......Och en pojkvän....Jag har folk att göra glada, men tar inte alltid alla chanser till det, tyvärr.
Jag ska försöka bättra mig.
Jag mår som allra bäst de dagar då jag försöker sprida glädje.

Det ska bli en vana det här! Varje morgon då jag vaknar ska jag tänka:
- Vad kan jag göra, för att göra någon glad idag?

RSS 2.0