Vilket åk!



Idag åt vi pannkakor till lördagslunch.
Jag och Mateo tog oss en promenad ner på affären när Lukas skulle springa ett pass. Lukas har också även skruvat ihop joggingvagnen som vi nu fått hem. Har ni sett vilket vrålåk?! Man kan springa med den. Man kan cykla med den, eller använda den när man exempelvis går på stan och inte vill ha med sig den vanliga otympliga vagnen. Mateo ser väldigt, väldigt liten ut när han sitter i den och måste växa på sig lite innan vi kan använda den. Men, närmare sommaren här så blir det många utflykter. Hur mysigt som helst :)


Lukas är iväg på annat och jag har därför haft mys med Mateo själv under eftermiddagen här. Vi åt mellis i soffan. Jordgubbspurén går hem allt mer. Så även ersättningen som vi nu mer blandar med välling.
Vi tog oss en liten svängom med bilen också. Mateo var vaken hela tiden och kollade sig intresserat omkring. När vi kom hem bar det av direkt ner i vagnen för en liten tupplur. Under tiden hann jag äta middag och sedan fortsatte vi vårt mys med mat och kvällsrutiner.

Nu sover han gott i sängen sedan ett tag tillbaka. Jag har tagit mig en mugg kaffe tillsammans med en kanel-knäckemacka och väntar mest på att Lukas ska komma hem.
Ikväll är det ju final av vårt lördagsnöje - Gladiatorerna. Mitt under programmet är det ju det omtalade Earth hour. Timmen då man ska avstå all elektronik för miljöns skull. Diskussionerna går ju nu om huru vida det här påhittet är värt eller inte. Det är ju främst en manifestation för att uppmärksamma miljöproblemen som kommer utav vårt slöseri av jordens energi och resurser. MEN...Själv tycker jag det känns trist att släcka alla lampor en timme, en gång per år. Gång på gång, uppenbart utan resultat. Fast för all del! Jag tror nog jag styr upp lite candle light mys här hemma. Kan det göra någon nytta så vore det ju fantastiskt. Tänk att en hel värld ska behöva släcka lamporna för att få reaktion! Och de/vi som låter bli att släcka lamporna en sådan gång... Ja. Varför låter man just bli? "För att jag vill se på Gladiatorerna" kommer från mig då. Nog är det lite pinsamt egentligen. Men... Jag hoppas på att jag bidrar till en bättre miljö på andra vis i alla fall.
Gladiatorerna ska jag se. Så är det bara. Men nog kan man släcka ner så mycket annat som möjligt i alla fall.
Som Lina sa "Släck ner allt annat i två timmar så kompenserar du om TVn är på". Gillar't ;)


Kanel



Förmiddagen och en stund efter lunch spenderades här hemma. När Lukas åkt till jobbet kände jag bara hur mycket jag behövde få lite luft. Sagt och gjort. Mateo låg redan i vagnen så - off we went. När promenaden var gjord kändes saker och ting snäppet bättre. Jag och Mateo har haft en väldigt mysig eftermiddag med en massa skratt och soffmys. Bada har han fått göra också och det såg väldigt skönt ut.
Sakta men säkert verkar blandningen av ersättning och välling gå hem hos pojken. Han är väldigt mysig då han ska dricka ur flaskan. Helst vill han ligga i soffan. Nära mig eller Lukas. Och då dricka samtidigt som vi stryker honom över huvudet. Underbart :)

Annars har jag mest "fönstershoppat" kläder på Internet idag, när det funnits lediga stunder. Jag ser verkligen fram emot att få välja kläder utan att tänka "kan man amma i den där?". Lite sådär att; "kan man ta fram boobsen på offentlig plats utan att de syns allt för mycket i den där tröjan?". Om inte = it´s a big no-no. Misstolka mig nu inte. Jag tycker verkligen att mina och Mateos amningsstunder är guld värda och väldigt mysiga. Men... Så här efter ett halvår av mysiga amningsstunder så... Nu räcker det snart, bara Mateo tycker detsamma. Vi övar på att vidga hans matvyer helt enkelt. Så får vi se när det blir ordning på kläderna. Inte högsta prio.

Nu sover han och jag har druckit en mugg kaffe tillsammans med äppel-smulpaj med en klick glass. Gjorde så Lukas ska få en portion han också när han kommer från jobbet :) Det kändes härligt att gå ut till stor-frysen där jag kunde hämta färdigskalade och skivade äppelbitar portionsförpackade i fryspåse. Äpplen från mina föräldrars äppelträd. Det blev fantastiskt gott. Jag använder nästan alltid 1 dl havregryn/rågflingor och 1 dl dinkelmjöl. Tycker att särskilt grynen gör smulpajerna så grymt mycket godare! När det nu var äpple jag blandade i fick jag dessutom använda en av mina absoluta favoritsmaker - Kanel. Gott!

Resten av kvällen kan det tänkas bli tv faktiskt. Får se om jag faktiskt poppar lite pannpopcorn också rätt vad det är. Har ju faktiskt sett fram emot det hela veckan, så det gör jag säkert.
Nu har det ju snöat så onödigt mycket idag också, så egentligen borde jag ju gå ut för att skotta.
.............. Det känns verkligen så sjukt omotiverande. I mitt huvud var det nästan sommar nu. SKOTTA SNÖ? Var det inte slut med det nu, äntligen? Samtidigt skulle det kännas bra att få göra det nu när Lukas bil inte står på uppfarten. Ååh jiihhsses.... Jag borde väl inte säga så mycket mer, så jag inte har sagt för mycket. Men... Jag tror jag riggar upp babyvakterna på en stund och skottar undan den där rackarns snön innan jag fixar popcornen...

Tack och bock.

Det går bra nu



Imorse var jag åter tillbaka i livet som mammaledig och det var därav Lukas tur att dra sig lite imorse. Efter att Mateo ätit strax innan 7 klev vi upp. Vi hann med lite mys och bus. Jag åt frukost och fick på mig kläder. När Lukas kommit upp och Mateo sedan var sovandes - fick jag mig ett ordentligt pass på gymmet. Först ett styrkepass med axlar och rygg. Sedan upp på löpbandet, där jag ökade 5 minuter mot för förra gången. Kändes toppen. Efter det gick jag hem och var minst lika "studsig" och glad som sist jag varit där. Tycker som om det där stället jag :)



Till lunch gjorde Lukas något så fantastiskt som fläsk, potatis och löksås! Hemskheter så gott det var! Mm, inte alls illa. Sedan var det jobbdags för honom och jag och Mateo fick latja själva. Provade bland annat lite bärpuré för första gången. Det såg lite surt ut för vår lilla sötnos. Men jodå. Han åt några skedar.
Vi hann med en promenad också i hagel. Helknasigt väder hela dagen. Nyss sken solen samtidigt som det haglade. Knas, knas.



Maud kikade förbi också med en present till Mateo. I efterskott sådär nu efter hans barnvälsignelse. En jättefin tavelram! Ska verkligen ta tag i det här med tavlor och album. Kul!
Till middag idag åt jag något så gott som Bondomelett med ärtot, majs och paprika till. Väldans gott blev det :)



Jag har försökt göra lite nytta här nu efter att Mateo lagt sig för kvällen. Startat en maskin tvätt och har städat upp lite i köket sådär. Ska dricka ännu en mugg kaffe här innan jag fortsätter. För nog gillar jag då det syns att det bor någon här... Men alltså. Det finns ju ändå någon slags gräns för hur mycket som behöver ligga framme på en gång.

Middag borta

Vilken bra dag! :)
Fick ligga och dra mig lite på morgonen under tiden som Lukas tog Mateo själv en stund. Innan Mateo skulle ut i vagnen för morgonluren kom de och väckte mig så jag fick ge honom lite extra mat. Sedan sov han gott ute på bron fram tills vi hade tid på BVC. Lilleskrutt skulle vägas. Spännande tider framför oss nu med Mateo. Idag började vi introducera välling i hans kost - genom att byta ut lite av ersättningspulvret mot välling. Han verkade ärligt talat tycka att det var lite konstigt och drack det inte alls med lika stor aptit som han gör med vanlig ersättning. Förhoppningsvis ska han väl vänja sig tids nog i alla fall. Vi har köpt en bärpuré också som även den ska provas. Spännande!

När Lukas åkt på jobbet, Mateo sov i vagnen och jag bara slöade framför tvn så ringde Josefin. Det blev en eftermiddagsfika med hon, hennes lilla Saga och med Ingela. Supergod fruktsallad. Mateo fick prova lite han också. Mango var inte så tokigt, men bananbitarna åkte då ut på en gång. Mysigt i alla fall. Saga och Mateo skrattade och log åt varandra. Blir roligt när även Mateo kan stå och gå så de får mer utbyte av varandra.

När Mateo blev lite trött tog jag och Ingela sällskap hemåt. På vägen bjöd hon in mig till att äta middag tillsammans med hon och Bjarte. Hon gjorde kycklingrullader och pommes med guaccamole och god sallad till. Så faaaantastiskt gott! Bara att få bli bortbjuden var ju underbart i sig. Sen att få så lyxig mat så här mitt i veckan. Jaa.. Tummen upp! :D Efter maten bjöd jag i min tur med mig Ingela hem till oss. Bjarte blev kvar hemma den här gången. När jag lagt isäng go'pojken vår blev det en kopp te för Ingela och kaffe för mig. Sedan googlade vi sjukdomar ända tills hon skulle hem. Haha. Ja.. Alltså. Jag tycker ärligt talat det är helt underbart att ha en kompis som delar det intresset med mig. Det slutar oftast så när vi umgås. Att vi kommer på en sjukdom som vi läst om i skolan och nu behöver påminnas om. Så sitter vi där och pluggar helt plötsligt. Väldigt intressant brukar det bli i alla fall :)



Nu är jag ensam igen i alla fall. Lukas jobbar eftermiddag och är inte hemma än på nästan 2 timmar. Jag ska väl försöka hålla mig vaken. Får se om jag tvättar håret med silverschampot eller nåt, i ren tristess. Man kan väl helt klart ta till värre saker va? Det är faktiskt inte helt ovanligt att jag färgar/bleker håret när jag har tråkigt. Sån är jag :P Men jaja. Jag ska då kika lite på ett program med Fredrik Lindstrm om dialekter på 1:an. Den här gången om Blekinge. Får se om jag fikar lite också eller om jag väntar tills Lukas kommer hem. Ja. Jag ska då plocka undan efter kafferepet här. Jag skulle dessutom behövt ta tag i att koka lite lingonsylt när vi nu hade lagt fram bär och allt.



Och så ska jag mysa i tanken på en väldigt rolig grej jag har att se fram emot. Någonting jag känner mig rörd över att få göra. Men det - det tar jag en annan dag :)
Plötsligt får jag en känsla av att den här tiden innan Lukas kommer hem faktiskt kan tänkas gå ganska snabbt trots allt.

Dejt vid tandborststället

Kvällens löpträning är gjord. GPS-klockan jag lånat av Lukas blev en lite rolig detalj sådär, för att kolla tid, sträcka på karta och kaloriförbrukning. Vi körde intervaller om 2 minuter i ca 70% av maxfart, med 1 minuts vila mellan.
Det här med gruppträning passar mig rätt bra då det gäller löpning, då jag förmodligen gått hem efter uppvärmningssträckan dit vi skulle börja. Det var inte långt och jag vill inte skrämma bort någon som är sugen att hänga på. Men, jo jag blev trött. Och oooh så skönt det känns så här efteråt. Efter en dusch och fika framför Once upon a time med Lukas. Jag måste också bara få tillägga att de här löpningskvällarna på tisdagar inte bara är för tjejer/kvinnor/damer, utan även för karlar. Så, välkomna. Allihopa! Idag var vi 5 kvinnliga och 3 manliga förmågor.
Vi träffas alltså ombytta vid Liljaskolans idrottshall, tisdagskvällar 18.30. Nästa gång blir det "Fartlek".

Snart är det läggdags i alla fall. Ryggmassage för oss båda.
Imorgon blir det lite sovmorgon för mig igen. Så är det min tur att kliva upp tidigt sen. Lukas jobbar eftermiddag nu resten av veckan. Det här var min kväll för träning. Får bli barnvagnspromenader resten av veckan och förhoppningsvis något gympass. Snart får vi ju hem en joggingvagn också! Dååå.... Ska bara Mateo lära sig sitta först. Typ :P Nämen. Vi får se hur bra han sitter i den. När det känns bra kan både jag och Lukas springa tillsammans med Mateo. Tillsammans alla tre eller alternativt att jag kan passa på att gymma under tiden som Lukas springer. Känns bra :)

Ja. Imorgon ska vi också på BVC en sväng. Vägning och mätning av Lilleskrutt.
Får se vad vi annars hittar på innan Lukas ska på jobbet.
Men nu - dejt vid tandborststället! För visst är det väl så; att det är ganska intimt att borsta tänderna ihop? Det insåg jag nog, när jag förra året efter att jag känt en nära vän i 6 år, för första gången stod och delade plats framför badrumsspegeln under tandborstningen med henne <3
Mmm.. Så... Det var det om det.
Jag är glad att ha någon att borsta tänderna tillsammans med :)
God natt gott folk.

Mat- och sovklocka

Jag och Mateo har hunnit med lite mys i bärselen här efter lunch. Det blir ju ganska enhanda vissa dagar, då det känns som att man bara leker inomhus. Vi har gått en promenix med vagnen också. Ner på jobbet och på affären. Han var visserligen mest vaken och fick just därför se en del. Men... Nä, nog vill jag gärna vidga hans vyer lite mer ändå. Så, när han nu började visa tecken på trötthet, gick vi ett varv runt kvarteret i bärselen innan det blev tupplur i vagnen.

Jag har gjort mig en kopp kaffe och sitter och klurar på middagsplanerna. Blir nog blodpudding med lingonsylt och keso. Lätt och bra mat inför kvällen. Jag ska iväg för att träna löpning. Oh så kul! Det är i grunden samma gäng som träffades på inspirationsdagen den 17:e, men är givet vis även för de som inte var där. Den här satsningen är ju för att motivera och att man tillsammans kan pusha varandra till att förbättra sin kondition och teknik. Det är inte distanslöpning, utan mer teknik, intervaller och backträning. Det blir mitt första pass med dem nu ikväll. Så, kom igen brudar. Be there! :)



Får se hur länge vår lille pojk vill sova. Helst hade jag ju velat umgås med honom hela tiden. Givet vis. Men bebisar sover mycket. Väldigt mycket många av dem. Hehe. Vår bebis är en sån som verkligen behöver sin sömn. Det allra bästa är om han får sova MINST 2 timmar på förmiddagen och sedan helst detsamma på eftermiddagen. Så, hur mycket jag än vill umgås med honom - hoppas jag faktiskt att han sover ett bra tag nu. Det blir så länge för honom att vara vaken till läggdags annars.



Happ... Så. Med en sovande bebis och en arbetande man. Vad göra?
Dricka upp kaffet i alla fall och kanske betala lite räkningar. Får se vad jag hittar på fram tills Lukas kommer hem på någon timme :) Han är så fantastiskt snäll som till och med struntar i årsmöte och middag med facket för att jag ska få träna. Väldigt snällt :) Jag kunde inte gå sist eftersom han jobbade. Så, det känns väldigt bra att få gå den här veckan :)
Adios amigos

UNDERBART!

Imorse fick jag mig en rätt bra sovmorgon. Dels för att vår lille pojke var så trött att han sov lite längre än han brukar. Sedan för att mannen klev upp med honom idag. Vi försöker ju dela lite på det här med sovmornar då han är ledig. Skönt :)

Efter frukost och lite grejs hemma, gick Lukas ut på promenad med Mateo i vagnen och jag gick på gymmet!
Ibland känns det ju bara lite sådär extra bra när man tränar. En sådan dag hade jag idag. Började med lite övningar från den funktionella träningen jag fick prova under löpningsdagen. Forsatte med styrketräning efter det. Bland annat bänkpress. När jag kände mig klar med styrkepasset gick jag över på löpband. Jag har ju inte riktigt kommit igång med löpningen, men kände att NU JÄDRAR är jag inte långt bort från hur jag var innan graviditeten. SÅ HÄRLIGT! Jag tog ett väldigt lugnt tempo på bandet och bestämde mig för att bara springa under hälften så lång tid som jag tidigare gjort. Jag ville mest känna på löpsteget, försöka använda mig av tekniktipsen jag fick på löpningsdagen och framför allt - så ville jag få känna att jag lyckats hålla igång under hela tiden jag bestämt! Så, ett ganska kort löppass. Jag slutade med en känsla av att jag hade kunnat fortsätta mycket längre och det var verkligen hur underbart som helst!

Jag har som känt mig alldeles studsig av lycka från endorfinerna mest hela dagen. En dag som bestått av ett par promenader med vagnen. Ett besök av min familj eftersom pappa hjälpt oss rita lite på en ritning inför ett bygglov vi ska söka. Efter middagen har jag och Mateo varit ensamma då Lukas skött ljud och kollekt på ungdomsgudstjänsten som var ikväll. Nu sover Mateo och Lukas har hunnit hem. Blir ett avsnitt Once upon a time nu och lite mys framför tvn. Rätt skönt att klockan är framflyttad en timme. En ursäkt till att lägga sig under täcket en timme tidigare ;)

Fredagsmys



Fougasse med örter



Asiatisk kycklingsoppa



Blåbärssmulpaj med SIA vaniljglass

Förutom god mat har vi hunnit basta och slappa framför tvn här under kvällen. Mysigt :)

Jag har inte känt för att blogga på sistone. Mina dagar är rätt fyllda ändå. Vilket jag är väldigt tacksam över :)
Var på gymmet igår! Skönt. Dessvärre kände jag av en lurande förkylning i kroppen och tappade därför snabbt orken. Då tjurades jag inte speciellt mycket, utan gick hem helt enkelt. Jag hade kört det jag orkade efter bästa förmåga och dagsform. Det räcker.

Jag fortsätter min kamp för att bli blond. Är nu inne på silverschampo. För att inte riskera att jag förstör mitt hår alldeles - tänker jag bara använda det en gång i veckan. Däremellan varvar jag vanligt schampo eller hårinpackning. Ska köra på så tills jag fått bort det guldiga ur håret. Sedan får vi se om det blir kamomillschampo eller om det blir att boka tid hos frissan. Man ska ju ha råd också. Men jag har inte bråttom.

Jag fyndade förresten en bärsele via en loppis jag är med i på Facebook. Väldigt mysigt att gå runt ute och kunna visa vår pojke hur det ser ut, på ett annat sätt än från vagnen :)



Mateo jobbar på bra med att vända på sig nu. Han rullar från rygg till mage. Mage till rygg och fortsätter sedan då länge han bara har utrymme att rulla på. Han ligger inte längre kvar där man lämnar honom, så att säga. Väldigt roligt och spännande! Det gäller ju dock att vi lagt honom relativt mjukt, eftersom han lätt slår huvudet när han kommer rullandes. Men. Han är duktig. Roligt! :)
Han har varit lite risig nu några dagar. Stackarn har dragit på sig en blåskatarr. Min undersköterskenäsa fick göra nytta, då jag redan innan test eller annat kände att han hade en urinvägsinfektion. Jag frågade när vi var på BVC om det var möjligt, men diskussionen lutade mest mot att det inte var så troligt. Min misstanke i kombination med att han inte gått upp riktigt så mycket som de hoppats på - tog däremot det hela i en annan riktning. Vi fick med oss en uribag att fixa ett urinprov med och det var tur. Morgonen efter var han verkligen helt otröstlig en stund på morgonen och kändes rätt varm. När vi fått honom att somna ute i vagnen och ringt BVC - gick vi ner på vårdcentralen. Jo, han hade en infektion. Antibiotika i 5 dagar och Alvedon tillsammans med massvis av kärlek är vad som gäller. Hoppas han blir frisk snart. Det är nog påväg åt rätt håll i alla fall.

Nä. Nu ska vi sova tills jag ska mata Mateo igen och Lukas hämta hit sin bror som är på jobbfest ikväll och ska sova här. Lyckliga han som kommer ha oss utanför sovrumsdörren imorgon vid 7-snåret ;)
Blir en resa till stan längre in på förmiddagen. Lukas och svärfar ska åka skidtävling med jobbet. Jag och Mateo ska umgås med svärmor. Blir väl en promenad och sedan mat när vi är samlade allihop. Får se hur länge det blir läge att stanna. Eventuellt åker vi hem redan innan Mateo ska isäng. Brukar vara enklast så.

Inspirationsdag i löpning

Idag har jag haft så fantastiskt roligt!
Jag har varit med på en inspirationsdag mellan 9.30 och 16.30. En dag för att introducera löpning som träningsform. Just den här dagen var för tjejer/kvinnor/tanter och det blev verkligen lyckat. Det var riktigt många som var med faktiskt! Vi fyllde i alla fall hela teorisalen på gymnasieskolans idrottshall.

Schema Inspirationsdag 17 mars

09.30-10.00 Inledning och inspiration

10.00-ca 11.15 Inspirationspass ute

Ombyte, promenad ner till Vingen och LUNCH.

13.00-14.20 Kostföreläsning av dietist

14.20-15.10 Träningslära av representant från SISU

15.30-16.30 Funktionell träning under ledning av en sjukgymnast

 

Under förmiddagens löppass fick vi lite skolning i löpteknik som vi fick prova på under en runda. Vi delades efter en stund upp i två grupper. En med de som kände sig rätt hemma med löpning och en med nybörjare eller de som av någon anledning inte ville ta ut sig för mycket. Jag gick ju givet vis direkt till nybörjargruppen. Jisses. Sist jag sprang höll jag igång ca 8 minuter. Jag har INTE fått tillbaka min kondition på ett sådant plan att jag kan springa särskilt bra än. Men, just sådär i grupp gick det faktiskt riktigt bra trots allt. I båda grupperna tränade vi fartlek, intervall och backträning. Härligt att få lite pepp och fart av andra runt en. Jag använde min astmaspray för första gången på flera år. Vad säger det om det hela? Jodå. Jag körde på det jag orkade helt enkelt och är väldigt nöjd över min insats :)

Efter dusch och en god lunch nere på hotellet, fortsatte vi med lite mer teori. Väldigt intressant. Jag tycker det är så roligt då jag får lära mig mer kring kost och träning. Det är verkligen ett stort intresse jag har. Superduper kul! :)

Det jag kände lite som min "paradgren" för dagen var ju den här funktionella träningen. Jag menar då inte att jag skulle vara jättetränad eller nåt. Bara att det ju faktiskt är främst styrka jag pysslat med de senaste åren. Jag var rätt nervös över löpningen får jag säga :P Den styrketräningen var i alla fall väldigt rolig. Cirkelträning kan man väl säga. Olika stationer med övningar för balans och bålstyrka, främst.

Efter det blev det kaffe och bulle till lite avslutande information.
Att alla som vill får komma och träna löpning varje tisdagkväll exempelvis. Inte distansträning, utan främst intervall/backträning och liknande. För såväl de som är nybörjare som mer rutinerad inom löpning.
Jag har redan bestämt mig för att lägga zumban på hyllan och gå på de passen istället.

En helt underbar dag. Både fysisk träning och lite utbildning. Gillas starkt!
Men FYY vad jag saknade Mateo. Helt galet! När jag kom hem och möttes upp av han och Lukas i hallen så fick jag ett stort leende av honom. Myspojken.
Nu sover han och jag ska se Gladiatorerna med Lukas. Vi kör soffmys och godis ikväll. Sedan blir det att försöka få lite sömn, så vi är pigga inför Mateos barnvälsignelse med efterföljande fikabjudning.


Bryt ihop och kom igen

Igår gjorde jag någonting spontant för en gångs skull. Det händer inte allt för ofta, då vardagen nu består av rätt mycket mat och sov-tider. Strax innan en av Mateos sovtider såg jag att några mamma-kompisar skulle med sina barn på Busplaneten i stan. Jag packade in honom i bilen och åkte iväg. Han sov under bilresan. Var glad och mysig när vi kom fram och sov sedan på vägen hem också. Det var kul att vi fick oss en liten tripp även igår.

Idag hade jag och Mateo en dejt med vår vän Stig nere i fotoföreningens studio igen. Alltid lika roligt! Mateo är en riktig liten modell. Rätt in i kameran tittade han. Mest hela tiden. Väldigt duktig! :)
Jo, vi hade roligt. Helt klart.

Ikväll är jag mest trött och less. Ont i ryggen har jag också. Det är däremot inte synd om mig. Jag har slarvat alldeles för mycket med hur jag lyfter Mateo och hur jag står när jag klär på- och av honom. Jag måste sluta böja mig som en annan ostkrok. Det är bara så. Nu har jag tagit en ipren och två alvedon i hopp om att kunna somna gott i alla fall, för det behövs så otroligt mycket.

Jag tar nya tag imorgon. Lukas kommer hem i tid till fredagsmiddag. Sen får jag/vi ju fikabesök också av min vän och kollega Jenny. Så, nog ska det bli ordning på det här alltid.

Vardagslyx

Igår var jag och pojken i stan för att hälsa på Nicolina. Hon bjöd på god lunch och sedan efterrätt. Hon hade gjort kassler i ugnen tillsammans med annanas och sås, som vi åt till ris och god sallad. Till efterrätt fick jag fruktsallad på bland annat mango och jordgubbar. Glass och kaffe till det. Oj så lyxigt!


Mateo trivdes som fisken i vattnet hos Nicolina och skrattade gott tillsammans med henne. Vi myste på inomhus tills han blev trött. Då tog vi på oss utekläderna och gick ut för en promenad. Vi passade på att gå igenom den nybyggda Östra stationen och sedan vidare in på sjukhuset. Kikade in på ortopeden där jag jobbat förut. Dessvärre kom vi mitt i deras APT och det var därför inte så väldigt många i rörelse där i korridorerna. Men, det var lite kul bara att kika in. Länge sedan sist. Tror det börjar vara 3 år nu eller någonting liknande.
Men som sagt. När vi kom in där på Östra stationen så började jag genast tänka på hur praktiskt det vore att börja åka pendeln till stan istället för att köra bil. Om jag får ha Mateo i vagnen hela tiden så vore ju det att föredra istället för att packa i och ur vagnen från min lilla Golf! Mmm.. Kanske det, kanske det.

Här har vi lite bilder från Mateo och Nicolinas mys i alla fall :)



Nu ska jag ta mig en vagnpromenad i solen. Blir skönt.

Morgonmys

Nu ser jag väldigt mycket fram emot inspirationsdagen i löpning som jag anmält mig till. På lördag smäller det och jag har fått schemat för dagen. Det känns verkligen jätteroligt! :) Att vara utan Mateo under dagen känns ju däremot mindre roligt. Hoppas jag överlever att inte amma så jag inte måste gå hem! Lukas och Mateo får väl komma ner och "hälsa på" om det blir för jobbigt :)

Schema Inspirationsdag 17 mars

09.30-10.00 Inledning och inspiration, Liljaskolan

10.00-ca 11.15 Inspirationspass ute

Ombyte, promenad ner till Vingen och LUNCH.

13.00-14.20 Kostföreläsning med Malin Olofsson, Vegaskolans matsal

14.20-15.10 Träningslära

15.30-16.30 Funktionell träning med Anna Millgård, Vegaskolans gympasal

_____________________________________________________________________________________________

Ja. Nu blev man "gräsänka" för några dagar då. Lukas har åkt iväg för att gå toppturer med två polare. Det gäller ju att passa på nu innan snön försvinner. Trist att vara utan honom bara. Men, så är det.

Mateo kunde tänka sig en sovmorgon imorse och vi låg därför och myste till 8. Han sov i vår säng från någon gång inatt. Minns inte exakt när. Snacka om mysig människa alltså. Han kramas. KRAMAS! Han tar sig så nära mig han möjligen kan. Slänger armarna runt mig och trycker napp-munnen mot kinden på mig. Så fantastiskt mysigt! Har jag riktigt tur stryker han med en hand i håret på mig också. Oj... Jag vet inte vad mer jag ska säga. Jag blir alldeles rörd varje gång. Underbara lilla pojke :)
Skojsigt också att han börjat vända på sig så mycket. Det är lite av hans bästa trick för att få mig ur sängen nu för tiden. Han rullar mot mig tills jag inte längre får plats och därför har att välja på att själv kliva ur sängen, eller ramla ur den.

Nu sover han på bron i alla fall. Ute i blåsten. Jag har druckit en kopp kaffe och ska börja packa ihop det vi behöver inför vår stadsresa idag. Vi är bjuda hem till Nicolina för lunch och promenad! Jättemysigt :)
Det blir att trycka in vagnen i min lilla bil och brumma iväg dit i finvädret. För att vara där kring 12. Jag är på väldigt bra humör idag. Kul att komma iväg lite och träffa Nicolina. Alltid lika roligt :)


Bulle i ugnen

Imorse blev det en i mina ögon tidig morgon, då Mateo ville upp redan klockan 6. Med den skinande solen utanför fönstren gick detta fint. Det är inte förrän nu på eftermiddagen som tröttheten hunnit ikapp.
När jag och mannen lite senare ätit frukost och Mateo var mätt, bytt och klädd - bar det av ut på en promenix tillsammans med Annelie. Vi var ute en sväng igår också och hade så trevligt att vi rent var tvugna att göra om det! ;) Och ja, det blir ju helt klart fler gånger. Väldigt roligt :)

Ja. Lukas har varit ledig idag. Bortsett från när jag var på promenad och han samtidigt avverkade ett löppass, så har vi fåt umgås mest hela dagen. Vi har tagit det ganska lugn. Myst tillsammans med Mateo. Lekt med honom i babygymmet. OJ vad han vänder på sig nu också! Från rygg till mage. Det är inte alla försök som lyckas. Däremot går det i regel bara några sekunder liggandes på rygg innan han börjar sträva mot att komma på mage. Han är så rolig hela tiden! Rullar runt. Sträcker ut tungan allt han kan. Han sliter också gärna lite extra i den - så den kommer ut ÄNNU längre. Han stoppar in ena handen i munnen och trycker på med den andra tills han från kväljningar. Haha. Och han blir som lika förvånad varje gång pojkstackarn :P Nämen... Det bästa är förstås att han har så nära till skratt. Han busar gärna med oss. Mycket kramande blir det också. Supermysigt :)



Sedan har vi bakat vaniljbullar till fikat efter barnvälsignelsen på söndag. Vi har nyss provat varsin bulle. För jag tror bestämt det är en lag att man ska prova en nybakt bulle. Är det inte en lag - borde det bli en, helt klart. God var den i alla fall! :)



Ikväll ska Lukas iväg en sväng. Under tiden nattar jag pojken vår. Så blir det myskväll sen. Jag blir ju som utan honom tis-fre sedan. Passar på ikväll med mys.
Nu ska pojken äta. Ciao.

Hemmagjort

Igår åkte vi till mina föräldrars stuga. Där grillade vi parisare och drack kaffe i en snösoffa som pappa och Lukas grävde till. Vädret var väl inte någonting att hoppa glädjeskutt över. Men, att äta utomhus är mysigt och Mateo fick sitta och vara med han också i bilstolen. Efter det åkte vi hem. Tog en promenad och sedan kom Lukas föräldrar till oss på middag. Vi gjorde en variant på pasta carbonara, fast med kyckling istället för bacon. Kvällen avslutades med kaffe och ett spel. En bra dag! :)

Efter lite mys sover Mateo i vagnen på bron och jag har just svalt det sista av kaffet.
Jag ska plugga mp3:n med den nya musiken i öronen för att knuffa vagnen en runda. Det gäller att hitta på saker idag, då mannen jobbar i helgen. Blir en promenad nu då som sagt innan lunchtid och det att Mateo vaknar för lite bus och mys. I eftermiddag får jag se om jag ska på information kring en resa till Nepal vi eventuellt ska åka med på nästa år. Om Mateo däremot vill sova just då så får det vara. Han vaknar bara om jag styr in vagnen någon stans. Då får jag se om jag gör lite styrkeövningar med gummibandet och alla andra övningar jag nu kan komma på.

Allra roligast är det ju förstås att få träna på gymmet. Däremot vill jag inte strunta i träningen bara för att jag inte alltid tar mig dit. Gummibandet och chins-stången som Lukas satt upp får ställa upp som gym. Den chins-stången når jag ju dessutom upp till! En klar fördel om jag ska kunna träna just Chins :P

Ikväll blir det ganska sen middag, när mannen kommer från jobbet. Senare fortsätter vi förmodligen med att dissa melodifestivalen för Gladiatorerna skulle jag tro.
... Verkar dock som om det slutat gå på tv nu. Är det så? Ska man behöva titta på melodifestivalen? Får se vad vi hittar på.



__________________________________________________________________________________________

Här har vi bilder på Mateos finkläder som vi fyndat inför barnvälsignelsen nästa vecka. Plus superfina kläder som hans mormor köpt åt honom när hon var på kurs med jobbet!



Avslutar det här med en bild på en av Mateos roligaste sysselsättningar just nu: Räcka ut tungan så långt han kan och göra roliga ljud!


Resultatet



Här har vi bilder på hur resultatet blev nu när jag gett upp för den här gången. Mitt mål är faktiskt att få det ÄNNU blondare. Men ja. Nu är det väl uppstyrt så pass att man kan visa sig utanför dörren, tror jag.

Jag har varit mörkhårig så länge nu och trivts väldigt bra i det. Bättre än som den blondin jag egentligen är. Nu kände jag bara för att prova någonting nytt så; här är det. Lite kul i alla fall :)

Idag fick jag sovmorgon. Oj vad det behövdes. Jag var seriöst helt slut. Jag sov till ca 9 istället för 7 som jag brukar och Lukas gick upp istället. Måste passa på att byta av varandra nu innan han åker bort på roligheter en vecka. Efter att jag ätit frukost tog vi en sväng på affären innan Mateo vaknade i vagnen. Vi han nästan. Skulle man kunna säga. Men det gick bra :P

Efter att håret blev klart har vi hunnit ta oss en go'fika här på hemmaplan. Lukas gjorde kaffe latte och så åt vi var sin groda till som vi köpte oss på affären. Kändes lyxigt :)
Blir en lugn tv-kväll framför Once upon a time ikväll. Annars vet jag då rent inte vad som kan tänkas hända. Jag känner mig då nöjd så. Allt extra blir en bonus i så fall :)
Får se om jag lyckas ta mig ut på en liten promenad till. Jag känner att jag skulle behövt lite frisk luft för att inte somna sittande faktiskt.



Riktigt rackarns äckel-blond!

Nu har jag varit i stan två dagar i rad. Igår med bara Mateo och idag åkte Lukas med. Igår åkte vi för att umgås med lite andra mammor och bebisar. Mateo blev hungrig på väg in till stan. Han sov när vi åkte och jag kände att jag egentligen hade tiden emot mig. Jag insåg att han ganska snart skulle vakna hungrig, men kände ändå att jag ville chansa och garderade mig med en flaska ersättning för att minska lite på krånglet. Och tur var väl det. Halvvägs till stan vaknade pojken hungrig som en liten varg. Det blev till att stanna av. Mata och rapa honom och sedan byta en blöja där i baksätet. Det var lite bängligt, men gick ganska bra i alla fall. Han blev snabbt det nöjda barn han brukar vara när han fått mat i alla fall. Kändes som klart bättre förutsättningar när vi sedan kom in till stan. Det blev en fika på Caféstation' och bara en liten vända på stan. Väldigt trevligt att få komma hemifrån ett tag och träffa folk.

Idag åkte vi då in alla tre som sagt eftersom Lukas hade lite grejer han ville köpa. Plus att Mateo skulle få finkläder till sin barnvälsignelse här i missionskyrkan den 18:e. Jag passade på att köpa en mössa och håravfärgning + blond färg.  Vi hann med en kaffe på Barista också och innan vi åkte hem åt vi även middag på Max. Det hade vi sett fram emot :)



När vi kommit oss hem och Mateo fått äta en extra gång drog jag iväg på gymmet för första gången på ett bra tag. Det blev ett benpass som avslutades med ett svettigt efterföljande pass på motionscykel. Jag kände mig grymt nöjd efteråt och endorfinerna rusade vilt genom kroppen. Det kändes lite roligt när jag dessutom drack kaffe efter att jag kletat i avfärgningen i håret. Tänkte att; nu får jag inte sova på en vecka, minst! Men... Det ska nog gå bra det också. Det här tar ju sin tid.
Jag är nu rätt orange i håret och hoppas på att färgen ska styra upp det här. Blir spännande att se om jag trivs i blont så här för första gången på ca 6 år, eller om jag styr kosan mot affären imorgon för nu mörk färg det första jag gör. Man vet aldrig. Men då har jag ju fått prova i alla fall.

Aja. Nu får håret ha torkat tillräckligt. Nu ska färgen i!

At the end of the week

Så var det söndag. Det här med dagar känns väl i och för sig inte särskilt relevant nu för tiden. Skillnaden är väl förstås de helger Lukas är ledig och jag på så vis får mer tid med honom. Nu den här helgen jobbar han natt och det blir väldigt lite tid med honom.
Helgen har i alla fall varit mysig. Vi har sett lite film, ätit gott och tagit nån promenad sådär. Igår kväll fick jag sällskap av Ingela en stund! Plus att Cilla ju var här i fredags.
Idag har vi i alla fall hunnit med kyrkan och LCHF-våfflor hos mina föräldrar. "Kaffe" har nog varit temat på helgen tror jag. Jag har just druckit en mugg här framför tvn och ätit ölkorv i min ensamhet. Mateo sover gott och som jag känner mig just nu så blir det nog rätt tidigt för mig också ikväll.

Imorgon eller på tisdag... Eller båda dagarna - ska jag på gymmet. Löpband hade jag tänkt greja. Gärna både kondition och styrka. Jag känner hur träningsabstinensen är här. Jag har promenerat en del med vagnen och skottat lite under veckan, men inte hunnit med något ordentligt träningspass sådär. Skulle verkligen behöva damma av luftrören lite inför inspirationsdagen i löpning den 17:e. Bara att få gå iväg på gymmet vore kul. Det ska jag helt klart göra :)

Jajjemän hörrni. Nämen... Vad ska jag säga?
Kaffemuggen är i magen och tröttheten är fortfarande kvar.
Jag ska se Sofias änglar på tv tänkte jag, men efter det får jag se om jag orkar mer.
Lite mys-fika i mjukiskläder får nog avsluta den här kvällen lite senare. Sedan mysa ner mig med en tidning i sängen. Får se om jag får någon mysig matstund med Mateo innan jag själv ska somna. Han är ju så duktig på att sova nu att han oftast kan nöja sig med att man stoppar nappen i munnen på honom ett par gånger under natten bara. Så sover han snudd på avbrutet mellan 18-04 innan han behöver mat. Efter det till 7-tiden då vi kliver upp. Han är bara så glad och nöjd :)

Transformation?

Åh vilken mysig kväll det blev igår! Cilla kom hit och åt kycklingsallad med mig, då Lukas jobbade eftermiddag. Efter maten avfärgade och sedan färgade Cilla om sitt hår, under tiden som vi avverkade en hel del prat och kaffemys. Plötsligt fick jag ett infall. Jag ville se hur ljus jag kunde bli med en avfärgning! Hon hade köpt en åt mig också, så jag provade.

Här har vi en före- och en efter bild

Det är ju fortfarande inte tokandes ljust precis. Ändå ljusare än på väldigt länge. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra av det här. En tanke är att göra massvis av ljusa slingor.......... En annan är att göra det mörkt igen och på så vis komma tillbaka till min comfort zone igen ;P Jag kände i alla fall att jag inom kort hade behövt fräsha till färgen för att få bort utväxt. Innan jag gjorde det ville jag avfärga. Så här är jag: avfärgad :P

Jag färgade mitt hår första gången i 5:an. Jag gick då från mörkblond till röd mahogny. Sedan dess har jag bara varit blond ett par gånger och då under rätt kort tid. Jag trivs bättre i mörkt helt enkelt. Men ja, man ska ju prova lite nytt ibland också. Vi får se vad det blir av det här helt enkelt.

Usch. Imorse var jag tröttare än under hela veckan när Mateo ropade från sängen att han var pigg. Det kändes inte riktigt okey att kliva upp. När han log mot mig fick jag ju ångra mig i alla fall och det kändes genast lättare. Men nä, trött är jag fortfarande så här när klockan närmar sig 8.30.
Jag har en stor mugg kaffe i handen. Försökte gå och lägga mig men kände hur ovärt det blev. Trots trötthet fanns där ingen riktig ro att sova. Nä, nu stannar jag uppe i väntan på att även Lukas ska vakna. Jag fick ju sova förra helgen. Nu är det hans tur. Dessutom ska han jobba 4 nätter nu. Jag låter honom vara :P

Sol i sinne



Nu har det varit några otroligt härliga dagar här. Sol från klarblå himmel nästan hela tiden. Det är verkligen inte svårt att få upp humöret då, trots tidiga mornar. Jag tycker rent utav det är mysigt att gå upp tidigt med lillen. På bilden är vi ute på en tidig morgonpromenad. Så fantastiskt mysigt och väldigt skönt.

Vi kom just in från en annan promenad och vädret är minst lika fint nu.
Ikväll jobbar Lukas eftermiddag, men Cilla kommer för att umgås med oss. Vi ska äta kycklingsallad ihop och sedan ska jag slänga i lite slingor i håret på henne. Får se hur länge vi har äran att ha kvar henne, men det blir en lugn myskväll i alla fall.

Måste bara berätta att Mateo är helt makalös på att sova nu för tiden! Nu är det faktiskt 5 dagar i sträck som han skippat att äta mitt-i-natten-målet där kring 01-02. Jättespännande att se förändringarna han gör hela tiden :)

Annat som är spännande är hela grejen med att se hur en liten-liten människa upptäcker- och lär sig nya saker. Mateo som bara är 5 månader får ju lära sig så mycket nytt hela tiden och det känns verkligen som ett privelegium att få dela det med honom. Idag åt han exempelvis fler skedar banangröt än han gjort hittils. Helst skulle man haft regnkläder på pojken dock - då det inte bara är smaken han upptäcker med. Han smakar på det. Spottar ut lite. Gräver ur lite med fingrarna. Känner på det. Trycker in lite i munnen igen och kletar resten på kläderna. Dels på sina egna, men även på mamma och pappas om de finns inom räckhåll. Det är verkligen spännande att titta på. Han ser otroligt koncentrerad och intresserad ut och jag ser fram emot att få uppleva allt mer tillsammans med honom.


Kvällsfika

Man behöver ju inte äta fil med müsli varje kväll... :)



Äppel-smulpaj

2 dl valfri mjöl/grynsort. Ex; ½ dl Fiber havregryn. ½ dl Rågflingor. 1 dl dinkel fullkornsmjöl.
75 g smör
Kanel

Extra socker om man använder sura bär.
Potatismjöl för att suga upp vätska. Behövs inte till äpplen.

225 grader i ca 20 minuter

Kesella vanilj till är toppen :)

RSS 2.0