God förmiddag :)



Vi hade så mysigt i går kväll, jag och Mateo. Han har börjat göra så mycket mer ljud nu. Nästan lite joller! Dessutom är det snudd på att han svarar åt en om man jollrar åt honom först. Hur spännande som helst! :D
Mateo och jag klev vid 9 imorse upp för att äta. Jag åt faktiskt frukost efter att Lukas kommit i säng imorse efter nattjobbandet. Så, jag har tagit mig ett kokt ägg till mellis.

Snart ska jag gå för att väcka Lukas om han inte själv kommer upp. Jag har gjort middag. Fullkornstagliatelle med köttfärssås. Har förberett inför kaffe sedan också. Mateo har somnat här i soffan och jag hade tänkt mig en dusch efter lunch. Ska väl gå in till Lukas så vi får njuta av maten och sällskapet vid en candle light lunch denna regniga dag. Vi kommer inte äta middag ihop. Tar myset nu i stället :)




Att nysta i

I dag har jag varit på mitt återbesök hos barnmorskan. Mateo var med. Det var lite utav ett krav enligt barnmorskan, som hon sa då vi bokade tiden. Jag gick igenom besiktningen och Mateo blev väldigt beundrad.
Efter att jag upptäckt att min börs var hemma - åkte jag hem med Mateo, hämtade börsen och åkte ner på Poppins. Där köpte jag garn. Inte bara ett nystan heller. Utan nio. När en äldre dam framför mig betalat för ett nystan och jag då sedan kommit med mina nio - uttryckte en av expediterna sin besvikelse över att hon själv varit så dålig på att ta tag i handarbetet på sistone. Här hemma virkas det för fullt! Både jag och Lukas är igång nu. Lukas virkar en mössa, efter inspiration av företaget KASK. Kaj Zakrisson och Sverre Liliekvist. Själv tog jag tag i en halsdukspolo som det fanns mönster för på samma blad som Lukas mössa. Det är väldigt roligt, väldigt mysigt och jag har fått upp ett riktigt bra tempo. Mer än halva gjord under de stunder jag hunnit med nu sedan i söndags. Nu har jag fler färger hemma så jag kan fortsätta då den här är klar!





Till middag har vi ätit något jag såg i nyaste nummret av Vi föräldrar.
Fiskburgare gjord på sej med dill i paneringen (Vänd i mjöl, sedan ägg och sist i en blandning av ströbröd, dill, salt och peppar). Som tillbehör gjorde vi slut på det sista av grönsakerna i kylen helt enkelt. Paprika, röd lök, sockerärtor, babyspenat och fetaost. Toppat med Turkisk yoghurt och citron, som även hälldes i bubbelvattnet i glaset. Götta! :)



Det har varit en mysig eftermiddag. Har suttit med bland annat en varm stickad tröja och tjocksockar i soffan tillsammans med Lukas och virkat till en cd av Nightwish. Under middagen hade Lukas högläsning ur nyaste nummret av Utemagasinet, där en kompis till han, Mattias Skantz, är intervjuad i en superfin artikel. Nu är vi åter i soffan, men med varsin dator denna gång :P Mateo börjar göra ifrån sig lite ljud i vagnen och ska få sig lite mat innan vi tar oss en promenix ner på affären. Lukas jobbar natt även i natt. Men innan dess får vi passa på att umgås :)

Gör mig till kvinna

I går träffade vi på en av alla tomtar som knatade runt under skyltsöndagen nere på samhället. Jag och killarna satt och drack glögg inne på biblioteket tillsammans med Bjarte, Josefin, Mathias och deras 1 år gammal dotter Saga. Tomten kom fram till oss och tog fram en godis ur en påse, samtidigt som han lite käckt konstaterade att en av oss ju faktiskt var lite väl liten för karameller, men att det ju i alla fall fanns en som var tillräckligt stor.... Hehh... Jo... Det var jag det. Och vad säger man då? "Näherrrru Tomten. Jag är allt för gammal för godis!".
Nä, det sa jag givet vis inte. Jag skrattade lite, sa "jasså det säger du" och tackade snällt Tomten för min karamell. Alltså... Hehe. Mannen bakom masken var ju förhoppningsvis rätt gammal och virrig. Men. Jag har ännu inte nått den ålder då man uppskattar att bli tagen för yngre än vad man är. Det har jag fått uppleva hela mitt liv. Vore kul med motsatsen någon gång.
Hur gör jag då för att folk ska förstå att jag har passerat 10 års strecket?
Jag hade tänkt försöka boka in klipptid nu inom kort i alla fall och jag har försökt klura ut hur jag bäst förklarar den look jag är ute efter. Jag menar; jag kan ju inte gärna sätta mig i stolen och säga; "gör mig till kvinna".


Efter en god och mysig middag hos svärföräldrarna gjorde jag någonting som jag måste erkänna att jag längtat väldigt länge efter. Jag drog på mig mina löparkläder, snörde på mig skorna, tog mp3n och gick ut i mörkret. Utan vagn. Bara med mig själv. Jag joggade tre korta sträckor bara för att få känna om jag kunde få in något slags löpsteg. Benen kändes som att flytta på stockar och jag hade kunnat svära på att någon hällt cement i mina skor. Men, tredje och sista spurten gick klart bättre än de två första. Kanske inte är helt kört i alla fall. Man kan ju inte begära så mycket med ett uppehåll på 10 månader. Jag är förhoppningsvis snart igång igen. Bara att jag fick mig en riktigt rask promenad, ensam i 48 minuter. Plus att Lukas matade Mateo med flaska under tiden som jag fick ta en lång dusch. Ja, det gjorde en hel del kan jag tala om. Efter det har allt känts så bra igen. Inte samma trötthet i kroppen längre och på mycket bättre humör.

I dag blåser det så mycket att man kan tro att södra Sveriges oväder även nått oss i norr. Det har därför blivit en tämligen lugnare dag i dag. En innedag. Lukas har hjälpt mig att komma igång med att virka. På samma papper som hans mönster till en mössa finns - är det även mönster på en halsdukspolo. Jag har börjat på en grå-rosa, men har nu tyvärr fastnat lite och Lukas är inte hemma. Han får hjälpa mig när han kommer hem en sväng innan nattjobb. Lite knepigt med både virkning och stickning, men väldigt mysigt.



What´s for dinner tonight?

Schnitzel, fullkornsris, grönpepparsås som jag blandat ner champinjoner i. Babyspenat, sockerärtor, paprika och fetaost. Inte så pjåkigt :)



Första advent :)

Igår åt var vi på Slöjdarnas hus för att kika på lite knivslöjd och annat hantverk. När vi kikat klart tog vi oss en fika och sedan bar det av hemåt igen. Jag hittade en sån mysig sån där helt rund, stor halsduk. Stickad. Jag ska köpa mig en virknål och garn nu på skyltsöndag för att försöka virka mig någonting liknande :)


Middagen blev hemma hos Bjarte tillsammans med honom och Ingela. Väldigt gott och väldigt mysigt. Vi fick supergod lasagne och åt av en banankaka som vi tagit med oss till efterrätt. Alltid mysigt att få komma till någon annan och äta där. Härligt :) När vi kommit hem drack vi glögg, åt det sista av ölkorven och började se en film. Till slut blev vi dock så trötta att vi inte ens såg klart filmen. Skönt att få sova. Mateo sov dessutom närmare 5 timmar innan han vaknade för första nattmålet :)



Vi fortsätter på samma tema i dag - gällande middag på bortaplan. Vi ska åka ner på samhället ett tag för att kika på "Skyltsöndag" och sedan åka in till svärföräldrarna i stan för att äta middag. Roligt att komma iväg lite. Men, det här har varit en väldigt mysig dag hittils också, med mycket mys i soffan. Familjen min har hunnit vara här på en fika också. Så, det är som grejer att göra mest hela tiden. Roligt :)





Fredagsmys

Jag är så tacksam!
Förmiddagen bestod av pyjamasmys för både mig och Mateo. Lugnt och skönt på alla sätt och vis.
Efter lunch ringde jag Josefin och bjöd hit henne och Saga på fika. När vi bestämt att det skulle bli närmare 14 och Mateo börjat bli trött efter maten - stoppade jag ner honom i vagnen och knatade ner på affären.
Innan tjejerna kom hann jag dammsuga och förbereda lite eftermiddagsfika och kaffe. Det är så fantastiskt skönt att både kunna och orka ta tag i städning som jag gjorde i dag, eller tvätt som jag fixade i går. Jag är så tacksam över att nu kunna göra allt sånt som jag inte orkat göra under i princip hela graviditeten. Med bebisen på utsidan av magen blir dock saker och ting inte av precis då man tänkt alla gånger. Men, det får man ta. Det finns viktigare saker än tvätt och städ :)

Det var mysigt att ha tjejerna här. Saga är ju verkligen en fröjd alltså. Oj vilken going! :)
Jag har börjat förbereda middagen. Tärnad (Okey... Kubad snarare) kyckling med salt, peppar och en kycklingkrydda som underbara Ingela köpte åt mig då hon reste runt i Afrika. Till det ska jag slänga ihop fetaost, babyspenat, paprika och sugar snaps/sockerärtor. Blir lite utav en kycklingsallad, med Turkisk yoghurt till. Gott! :)






I kväll ska vi fippla lite med årets julkort. Ni kan ju aaaldrig gissa vem som kommer vara på det ;P
Blir film också. Vi har ölkorv, vindruvor, salta pinnar och pannpopcorn hemma. Så jag menar... Vi ska nog kunna styra upp lite fredagsmys i alla fall. Men först; kaffe och lite Premium hallon-choklad :)

Pepp :)

Ja... Nog bör man läsa och ta alla gravid/nybliven-mammatips med en nypa salt. Men ett som däremot är så sant som det är sagt - är vikten av att ta sig ut om dagarna. Det skulle jag i och för sig vilja påstå gäller alla. Jag märker i alla fall så otroligt stor skillnad på mitt humör beroende på om jag varit ute eller inte. Härom dagen var jag inte ute på hela dagen och kände mig så fruktansvärt trött och nästan lite ledsen. I dag blev promenaden inte av förrän efter middagen, men blev ju i alla fall av. En timme tog det att gå den rundan jag valde för i dag. Det var fantastiskt skönt att styra barnvagnen i mörkret med musik i öronen.



Jag och Mateo har tittat mycket på varandra i kväll och jag har fått njuta av hans helt otroligt vackra leende!
Han har tränat sina muskler liggande på mage. Rygglyft och armhävningar ;) hehe. Det är ju då mer än vad jag gör i alla fall. Men som sagt. Jag nöjer mig med promenader tills återbesöket hos barnmorskan, men har börjar sukta efter gymmet. Att magen ser ut som en orienteringskarta över Stockholms innerstad får jag väl mer eller mindre leva med. Men, det vore härligt att få strama till kroppen lite. Det är ingen brådska med de utseendemässiga förändringarna som härligt nog kommer av träning. Det är endorfinerna jag vill åt. ÅH vad jag saknar det :) Som det är nu kommer jag väl förmodligen inte ens i mina löparkläder. Jobbigt läge :P


Men. Nog om detta. Jag myser framför tvn. Mateo har ätit en sväng men blev då så trött efter det att han ville sova med en gång. Vi har börjat lägga honom i vår blivande "dagisvagn" då han blir trött/kinkig. Den kan vi köra över trösklar eller bara gå runt med en stund och ja - han somnar i regel väldigt snabbt. Det är verkligen hur skönt som helst att vi hittat nåt som tycks fungera när han är så där ledsen, trots att det inte är så ofta. Vi lägger han i den här vagnen, med mjukliften vi använder i utevagnen, då det märks att han vill sova helt enkelt. I den kan han sova flera timmar, vilket han inte gör om vi lägger honom i sängen på dagtid. Så, det är en bra lösning :)

Jag har ätit en del gott också. Varma hallon med keso efter promenaden var lyxigt och gott. efter det tog jag en kopp kaffe tillsammans med en bit hallon-choklad med 70% kakao. Även det väldigt lyxigt.
Nu ska jag äta en skål med pannpopcorn och dricka bubbelvatten här framför tvn under tiden jag väntar på att Lukas ska komma från jobbet. Poppade i olivolja och kryddade med örtsalt. Verkligen hur gott som helst :)

I dag.

Fick frukost på sängen av underbaraste Lukas.
Sett lillasysters uppvisning med kören.
Fika hos min familj.
Bjudit Lukas föräldrar på fika.
Ätit pizza med Lukas föräldrar.
Myst med sonen i tv-soffan.
Adderat Lukas till tv-soffan.

... Jag är väldigt trött i dag.
Skulle ha behövt en promenad alltså. Men att välja på promenad eller att få sitta med Lukas i soffan.......... Inte kul att välja. Vi får se.

Ber om ursäkt för att jag är så tragisk i dag. Men. Jag är lite sån i dag.

In Sweden we call it a kick

Josefin har varit här på kaffe i eftermiddag. Efter det tog jag med mig Mateo ut på promenad i nästan en timme.
Till middag gjorde jag sedan varma mackor med tonfisk, röd lök, paprika och lite annat som blev kvar från vår kycklingtortilla i går.



Efter maten tog vi kaffe med mintchoklad. Lyxigt :) Det framför Ace Ventura - Den galloperande detektiven rider igen, som går nu på tv.



Senare ska vi se ännu en film. Mest troligt ska vi få uppleva så härliga repliker som "In Sweden we call it a kick" - från Sällskapsresan. Vi hade tänkt fika pepparkakor och lussekatter till glögg. Gott :) Nu närmar sig december och juletider med stormsteg. Får se om det kommer någon snö snart också.


What´s for dinner tonight



Det blev en härlig promenad i går tillsammans med Linn. Tiden jag klockade blev 1 timme och 20 minuter innan jag var hemma igen. En del av promenaden gick längst strandpromenaden. Härligt. Alldeles vindstilla.

Till middagen fick vi besök av min familj. Vi bjöd på kyckling-tortillas där en av det viktigaste tillbehöret blev taccosås-tropical, då det bland annat är mango i den. Fantastiskt gott tillsammans med kycklingen och grönsakerna. Efterrätten var inspirerad från ett himla underbart påhitt från Café Göteborg i stan. Glass varvad med kladdkaka (pollykaka för oss) och chokladsås. Med en mugg kaffe förstås :) Sedan avslutades det hela med att äta upp taccochipsen med ostsmak och salta pinnar. Väldigt mysig kväll.

Nu är Lukas på springtävling och jag väntar på att Josefin ska komma hit på en kaffe. Jag verkar ha en hungrig son här också. Så, jag får utfodra honom under tiden jag väntar :)

Borta - bra men hemma(pizza) - bäst

I dag har jag bara sett på det fina vädret genom fönstret. Mateo var väldigt "mammig" i dag och ville helst ligga på mig - hela dagen. Jag kunde i princip inte gå på toaletten. Lunchen åts i etapper och Mateo själv ville äta väldigt ofta just i dag. Så, det blev inte så mycket gjort och jag fick prioritera bort en promenad.

Både jag och Lukas tog honom ut på en promenad nu efter middagen i stället. Skönt. En promenad som jag klockade till 53 minuter. En lugn promenad så där. Mest för att få lite luft och känna att jag inte suttit inne exakt hela dagen.
Till middag gjorde jag sån där Sara Lee - pizza. Ooh vad jag gillar det konceptet alltså. Jag har provat göra kebabpizza tidigare. Nu blev det med skinka, champinjoner och ost. Inte illa :)
Nu ska jag dejta duschen och sedan krypa i min pyjamas. Efter det ska vi mysa framför tvn med nåt gott.


Lyser upp i vardagen

I dag klev jag upp redan vid 8, efter att Mateo fått "frukost-på-sängen". Han sov vidare en stund och jag kunde på så vis tugga klar min frukost för första gången på ett bra tag innan han vaknade och ropade på mig. Vi hann med ännu en amning och sedan blev det dags för promenad med Linn och hennes Tilde. Det var väldigt skönt att komma ut och riktigt trevligt med sällskap. När vi var utanför Linns hus följde jag med in på en kaffe och gick efter det hem för att äta lunch.

[En bild från igårkväll framför tvn]


Jag har hunnit tvätta en maskin och hänga upp det. Skulle bara fått renbädda i sängen också - då Mateo så fint kräktes på min sida av sängen efter att han missbedömt hur mycket han egentligen behövde äta. Jag fick sova sista timmarna på Lukas halva eftersom han redan åkt på jobbet.
Mateo har i alla fall varit på toppenhumör hela dagen och förutom från att det gör lite ont i kroppen efter promenaden på nästan en timme - har det här hittils varit en fantastiskt bra dag. Snart kommer Lukas hem också. Underbart! Jag har lagt fram laxbitar som jag tänkt ugna med philadelphiaost blandad med pesto och bitar av soltorkade tomater, salt och peppar. Vi bjöd på det när vi hade middagsfrämmande i fredags och jag tycker det är lika bra att få använda upp så mycket som möjligt av osten och tomaterna som är kvar. Det får bli fullkornsris till det.


Happ. Nu försvann bilden på tvn för andra gången sedan jag kom hem. Sist åkte Internet en stund också. Får se hur det gick den här gången. Jaa... Det dog det också. Blir till att posta det här senare.





En stor lättnad

I går var vi faktiskt på sjukhuset med vår Mateo. Vi hade ett återbesök på barn-hjärtenheten. Av en ren slump, egentligen, upptäcktes det att ett fosterkärl inte slutit sig efter födseln som det ska göra. De tröstade oss med att det i regel går till sig helt av sig själv. Men, om inte kan man behöva operera det för att barnet bland annat inte ska få hjärtsvikt. Så, i går åkte vi dit för att få vårt rutinmässiga återbesök då man upptäckt sånt här. Mateo var så duktig. Han låg och höll mig i fingret, sög på sin napp och tittade mig rätt i ögonen under hela ultraljudsundersökningen. Det kändes jobbigt att se honom så där i sjukhusmiljö. Men det gick bra. Undersökningen visade att vår pojke är helt frisk. Kärlet har stängt sig och han hade både bra puls och blodtryck. Väldigt skönt att höra. Det gjorde mig otroligt lättad, trots att vi förstått att han inte kan må annat än bra. Han är ju så nöjd och go' man kan bli :)

Till middag i går åt vi en av mina absoluta favoriträtter. Pesto-pasta med lufttorkad skinka, paprika och solroskärnor.
Jag har just ätit resterna till lunch nu efter en skön promenad med vagnen. Det blev en promenad på 1 timme och 15 minuter.

Det blev en sväng ner på vårdcentralen för att lämna igen foglossningsbältet jag hade glömt att lämna igen.
Klockan 15 har vi nästa läkarbesök faktiskt. Vi ska på vårt första läkarbesök på BVC. I går blev han i alla fall både vägd och mätt. Så förhoppningsvis kan vi skippa den biten i dag. Bara av smidighetsskäl så där. Han var 54,5 cm lång och vägde 4125 g. Oj vad han växer pojken. Nu ska jag dricka upp mitt kaffe innan han vaknar där han ligger i mjukdelen till vagnen. För då är det minsann Mateos tur att få äta.
Nej, hehe... Det hinner jag inte ;)


Förresten! Jag fick på mig ett par av mina favoritbyxor i dag! Härligt!

Farsdag presenten :)

I går hade vi eftermiddagsfika av "Tant-Frida". När jag hunit få se skymten av Lukas en stund som jobbar natt nu i helgen - åkte jag och Mateo i väg på middagsbjudning hos Eva, eftersom Lukas ändå som sagt skulle jobba natt.
Hela eftermiddagen och kvällen var verkligen superfin och det var så roligt att få komma iväg lite också.

Det är verkligen fantastiskt spännande att göra någonting alls nu för tiden. Både jag och Eva har var sin liten pojke nu. Pojkar som äter, bajsar och behöver oss väldigt mycket. Missförstå mig inte nu - för vi båda älskar det här med att vara mamma så mycket vi bara kan. Men, jag måste säga att vi hade det lite problematiskt med att få i oss vår mat och sedan efterrätt. Det var skyttelrafik mellan köksbordet och skötbordet. Det mesta gjordes i skift faktiskt. Så även ätandet då. Kaffet hann jag då aldrig med innan det redan var kallt. Men, vi gjorde det med ett leende och kvällen var väldigt mysig. Mateo sov gott i bilen på hemvägen och sedan även under natten. Jag läste högt ur min bok och han somnade så gott. I sin egen säng dessutom.

I dag tog vi oss en tur till kyrkan eftersom "Tant-Frida" predikade i dag. Väldigt tänkvärd predikan. Jättefint :)
Jag hann en sväng på affären också och dessutom vara hemma en stund innan Mateo vaknade. När Lukas vaknade fick han själv hämta sin farsdags present ur mitt nattduksbord eftersom jag satt och ammade. Jag hade beställt en smyckesbricka med en ingraverad bild av mig och Mateo som jag även köpt en kedja till. Jag blev väldigt nöjd och Lukas blev glad. Kul :) Kika in www.alskadebarn.se
Jag har beställt därifrån en gång förut också. Ett halsband till min lillasyster. Väldigt fina presentgrejer där :)



Sedan blev det ännu en middagsbjudning. Vi brummade in till stan för att äta med Lukas familj, inklusive hans farmor och farfar. Mateo var mestadels så nöjd och glad och charmade givet vis alla ;)
Det är som spännande att köra i mörker med mina halvljus. Extraljusen är ju perfekt... Då man får använda dem.
Halvljusen däremot - är skrattretande. De är ungefär så spektakulära att det lika gärna kunde ha suttit en tomtenisse med sin ljuslykta uppe på motorhuven. Man ser ju fasen inte ett skvatt! Usch usch. Nä. Men jaja. Det får väl gå helt enkelt.

Nu är vi hemma. Mateo ligger här vid min sina och ser allt tröttare ut. Jag ska göra mig klar för natten och prova högläsning ikväll igen. Skönt att ha sällskap av Mateo då Lukas är på jobbet i alla fall.
God natt :)

Inget pyromanmaterial precis

I morse var sotarn här och Lukas klev därför upp tidigt. Det är ju alltid så roligt när man ska få någon på besök nååågon gång mellan 07.00 och 09.00. Sotaren kom faktiskt redan 07.00 och allt var klart när jag och lillpjasen klev upp efter amningen vid 8. Nu är han badad, klädd och sovande vid min sida här i soffan. Vi får ju fint besök i dag av Lukas pappa, farmor och farfar. Farmor och farfar har aldrig träffat Mateo. Första gången det här. Spännande :)
Vi ska passa på att ta ett sånt "Fyra generationer" foto när de nu är här allihop på en gång. Så får vi ta på min sida av släkten när det nu passar. Min släkt härstammar ju i alla fall från de här trakterna, jämfört med Lukas släkt som kommer så långt söder ifrån och väldigt sällan är här uppe.

Ja. Nog om detta.
I dag ligger frosten vit utomhus. Lukas sprang ut med kameran och fotograferade så fina bilder. Fint eller ej så är det väldigt kallt. Även inomhus. Jag har hittils varit sanslöst dålig på att få fjutt på elden i kaminen - men kände att jag ville lyckas innan Lukas kom från affären. Alltså... Det finns de som råååkar tända eld på saker och så brinner hela kåken ner. Själv får jag ju knappt eld på saker ens då jag försöker. Förstå frustrationen när man har tidningspapper, fin ved och heelt avsiktligt håller eld mot detta....... Och så slocknar det bara.
Nä, då kan jag hålla mig från skratt. Nästan ;P
Nu brinner det fint i alla fall och värmen börjar komma. Skönt. Jag kanske äntligen har fått kläm på det där nu :)

Happ. Snart lunchtider så här innan främmandet kommer. Jag ska se efter vad vi kan tänkas få äta. I kväll får vi ju middagsbesök också av Frida! Hon vill också träffa Mateo. Främst är det ju just Mateo folk vill träffa när de kommer hit. Så.. Ehmn. För att de ska tycka om oss också - bjuder vi på mat eller fika  ;)



Bästa uppfinningen!



Jag trivs. Mateo trivs. Helt fantastiskt! Det här kommer göra så mycket för oss. Helt perfekt :)
Vi beställde via en kompis storasyster som syr själv. Kompisen Zandra var här och fikade i går och hade med sig den klara sjalen. Vi fick en snabbkurs i hur man knyter den och kunde inviga den lite :)



Lukas är hemma med oss i dag. Ledig. Väldigt mysigt :) Vi tog en promenad ner på samhället och gick på fiket. Sedan tog vi en sväng på mitt jobb där jag och Mateo blev kvar en stund för att träffa lite kollegor. Nu är vi hemma igen och myser med bärsjalen. Vilken uppfinning alltså :) Lukas krattar ihop de sista lövhögarna på gården. Galet vad löv det blir på gården! Men, har man flest träd av alla på hela kvarteret så har man :P

Nu längtar jag mest till middagen. Vi kör enkelt på räksoppa från pulverpåse som vi tillsätter lite extra räkor i. Gårdagens middag blev jag dock väldigt nöjd med. Quinoa som kokades tillsammans med en buljongtärning. Ugnad kyckling. Sallad, tomat och Uncle Ben´s sötsura sås.




Back on track

Oj, oj, oj. Jag är väldigt glad att jag morskade till mig i dag.
Jag klädde på Mateo och packade ner honom i vagnen. Han, precis som många andra barn, grät under tiden som jag klädde honom - men somnade så fort jag lagt honom i vagnen. Tyvärr han jag knappt utanför gatan innan han blev ledsen igen. Det här kändes ju ganska jobbigt. Att grannar gick förbi och såg mig - oförmögen att kunna trösta mitt eget barn. ÅH vad jag avskyr att känna så. Men... Det gjorde jag. Han blev lugnare om jag tog upp honom i alla fall. Plötsligt hörde jag hur det bubblade till bak i rumpan på pojkstackarn. Jag som börjat bli nervös över om hans mage stannat av fick aktivitet med besked, så att säga. Vi fick gå hem för att byta helt enkelt.

Försök nummer två hann vi i alla fall gå en bit innan han blev ledsen igen. När han började gråta igen visste jag rent inte vad jag skulle göra. Han slutade inte om jag tog upp honom. Han luktade inte bajs och han hade ätit väääldigt ordentligt innan vi gick ut. Så. Jahapp. Vad skulle jag göra? Jag vände om och började gå hemåt. Igen. Mateo grät otröstligt i vagnen trots alla mina försök med napp, att lyfta upp honom och att gunga på vagnen. Den här gången började mitt självförtroende dala i en rasande hastighet och i lika hög hastighet började jag gå hemåt. Precis lagom till att jag befann mig lägligt till att antingen gå hem eller fortsätta bortåt en annan väg - lugnade han ner sig och somnade.

Jag tänkte på hur värdelös hela dagen skulle kännas om jag hade gått hem efter en sådan nedgång. Jag tänkte också på hur mycket han trots allt trivs i vagnen och hur bra han brukar sova. Jag gick en liten bit till för att se om han skulle vakna. Till slut tog jag mod till mig och fortsatte min promenad i den riktning jag från början tänkt mig. Efter en sväng på affären för att köpa med mig en Loka och en liten kik in på jobbet - fortsatte jag min promenad som slutade på 1 timme och 50 minuter. Det känns helt fantastiskt att kunna röra sig så mycket. Bitvis hade jag ett riktigt raskt tempo. Otroligt härligt! Tyvärr fick jag lite ont efteråt. Jag gick strax över en timme i går också. Frågan är om det blivit lite mycket. Skönt att vara igång i alla fall. I´m back on track.

Nu har jag ätit lite mellis i alla fall. Keso med rostade sojabönor. Sojabönor är verkligen supergott och ett riktigt bra alternativ i stället för nötter, till mig som allergiker.



Nä, vet ni vad. Nu tror jag faktiskt lillpjasen här vid min sida börjar göra sig redo för att vakna. Blir ett blöjbyte innan matdags också har jag hört... Jag ska ta tag i middagsplanerna också, vilket jag inte har någon. Får börja med att skaffa en, så kan jag börja bolla med maten mellan amning och blöjbyte. Får se vad som hinns med helt enkelt. Blir nog någon ganska snabb maträtt i dag så det tåls att skjutas på ett tag.

Myshelg



Det var fint på kyrkogården i går och många ljus var tända i minneslunden. Vi hade med oss min gudson och åkte till min familjs stuga då vi var klar. Där fick vi otroligt god middag, efterrätt och sedan lite annat gott innan det blev dags att åka hemåt.



I dag har vi mest suttit och mys i tvsoffan. Först spelade Lukas och Lucas tv-spel och nu efter lunch är det film som gäller. Mateo har varit så go och glad bortsett från ett mindre läckage från någons blöja ner i mitt knä. Men, det blev bra igen när han fått bada. Det tyckte han var väldigt skönt. Vi använde den fina badrocken/ponchon vi fått av Ingela och Bjarte också. Oj så söt han blev!



När Lucas fått hämtning av mamma Cilla ska jag, Lukas och Mateo åka till stan för att äta middag med Lukas familj. Vi åker som bara runt och får mat känner jag. Inte helt fel ;P

Jag var lite nervös över att ha en 6 åring här när det ännu är rätt nytt med vår lille bebis. Men, det har gått riktigt bra och bara varit mysigt med en extra person.

Det är inte snö som faller

Nää det blev ingen pizza i går. Det får bli en annan gång. I stället åt jag de goda resterna från lunchen. Taccokryddade morotsbiffar med fullkornsris. Sedan tog jag vår lille son i vagnen och gick en sväng ner på affären. Köpte lite gott att äta framför tvn i stället för min efterlängtade pizza och fick mig dessutom en väldigt skön promenad. Det var faktiskt första gången som jag inte hade ont när jag kom hem! Hoppas det går åt rätt håll nu. Att det inte är snö i november är ju också rätt kul ;P Bara det är snö på julafton så är jag nöjd. Då blir det bra.

I dag kommer min gudson hit. Han ska vara med oss fram till imorgon eftermiddag, eftersom hans mammsegull ska utnytja en present hon hade fått då hon fyllde år - att bo på hotell. Hoppas hon får det skönt :)
Vi ska en sväng ner på minneslunden för att tända ett ljus där. Sedan blir det middag för oss alla i mina föräldrars stuga. Det var så länge sedan vi åt med dem nu tycker jag. Så, det var en bra idé av mamma att föreslå det.

Mja. Nämen annars så... Mateo hade en sån där riktigt hungrig dag igår, som ju kommer emellanåt då han vill öka beställningen av mjölk, hehe ;P Det måste ju bara få vara så helt enkelt. Men, när man ammat en gång i timmen en hel dag...... Alltså. Lite less måste man ju få bli i alla fall.
Under natten var han mer regelbunden var 3:e timme ungefär och nu har han faktiskt sovit en bra stund. Hoppas han får vara mer nöjd och glad i dag.


"Klockan 12 hos oss"

Åh. Jag lyckades städa i går. Till slut. Mateo var lite kinkig egentligen hela eftermiddagen och kvällen. Vi har beställt en bärsjal som vi får ganska snart. Det känns som en väldigt bra investering då vi fått en sådan mys-sjuk liten pojke. Att äta, gå på toaletten eller över huvud taget göra någonting alls är rätt svårt med en hand. Pojken blir ju dessutom allt större och ja... Inte jag :P Så, en bärsjal blir bra. Helt enkelt.

Vi har haft lunchbesök av en pastorskandidat som är på praktik på missionskyrkan. Han äter borta hos folk för att träffa folk från församlingen och på så vis få en bild av hur just vår församling ser ut. Bland annat.
Vi gjorde morotsbiffar (de är kryddade med salt, curry och spiskummin. Smakar därför lite taccos) med fullkornsris till lunch. Kaffe efteråt och en hel del fotoprat, då han precis som vi, är väldigt fotointresserad. Trevligt att få bjuda en okänd på lunch så där. Ingenting man gör ofta precis.

Lukas jobbar eftermiddag. När de jobbar fredag kväll så här - brukar de beställa pizza till middag. Jag har inte ätit pizza på väldigt länge nu och kände att det hade varit gott. Jag är inte tillräckligt morsk att jag vill äta på pizzeria än, om Mateo blir hungrig mitt under ätandet. Jag hoppas på att kunna få pizzasällskap antingen här eller hemma hos någon annan. Vi tar oss ju ner på byn med vagn så det går bara fint om det skulle behövas. Vi har även bil hemma. Men... Pinsamt nog.. Alltså... Jag vet inte hur jag sätter tillbaka själva ramen till babyskyddet i bilen. Jag får säkert till det om jag verkligen vill. Men liksom. Så länge inte regnet blir värre så känns det nästan nog så skönt att ta sig en promenad senare i stället om det är vad som krävs för att få äta pizza.

Mm... Mateo sover och sover. Börjar väl snart bli matdags för honom. Yesbox. Nä men nu ska jag städa bort det sista efter lunchen här och sedan börja forska mer i mina middagsplaner.
Vi är med i tidningen i dag förresten!

Underbart :)

Hela gårdagen var så lugn och skön. Mateo mådde gott och så även jag. Jag fick en tvätt gjord och såg på Dirty dancing på tvn. Sedan packade vi ihop oss för att åka till Nicolina. Jag hade den lyxen att bli bjuden på middag igår då vi var utan Lukas. Inte vilken middag som helst heller. Riktigt lyxigt var det!
Baconlindade älgfärsbiffar. Sallad. Hemmagjort potatismos och vitlöksbröd.
Till efterrätt blev det kaffe, glass och hallon. OJ så gott!



Mateo var helt fantastiskt nöjd hela dagen, från början till start och myste gärna tillsammans med tant Nicolina ;)
Här hade han hunnit få på sig pyjamasen.





Innan vi åkte hem för mat och sovdags - svängde vi förbi jobbet också! Blev bara en stund och jag höll mig inne på vårt kontor eftersom jag var lite nervös över om han skulle vakna hungrig när som helst. Roligt i alla fall :)


Här innan avfärd från Nicolina

Nu börjar det :)

Jag fick mig sovmorgon i morse i alla fall eftersom Lukas tog Mateo när jag matat honom vid 8. Natten blev lite jobbig då Mateo blev mätt innan jag tyckte att han skulle det, så att säga. Jag satt med pumpskrället för att försöka lösa det själv men mjaa... Den hjälper bara till med det den vill - när den vill, den också. Under tiden som jag bråkade med den där hade jag tänkt se på tv. Men... Kan ni tänka er? TVn la av! Det gick inte att trycka på någon knapp! Sedan skulle jag på toa och fick inse att lampan inte fungerade!!! Alltså seriöst... Det var en rätt tårögd mamma som kröp ner i sängen igen, efter att ha försökt mellan kl 04 och 05.

Ja. Lukas samåkte med chefen till jobbet i dag. Nu börjar han, efter att ha varit hemma i ca 3 veckor. Det har varit väldigt skönt att fått ha honom hemma så länge, men man får väl aldrig tillräckligt lång tid antar jag. Nu börjar min mammaledighet på riktigt, får man väl säga då? Nu ska jag vara mer ensam på dagarna tillsammans med Mateo. Det är väldigt skönt att Lukas jobbar 3-skift och därför är hemma under olika tider på dagarna. Ibland förmiddagen, ibland eftermiddagen. Vissa dagar jobbar han ju natt och har man riktigt tur är han helt ledig så där mitt i veckan. Så, det blir nog bra det här.

I kväll ska i alla fall jag och Mateo på middag hos Nicolina i stan! Det blir mysigt att ha någonting att pyssla med i kväll. Det blir spännande att se om vi lyckas tajma in med mat och blöjtider så vi inte blir allt för sena dit. Men, om jag räknar hur han borde äta nu under dagen så ska jag åtminstone hinna dit innan han blir hungrig. Håller tummarna.

Nu har jag i alla fall bryggt mig en kopp kaffe och grabben har jag både utfodrat och bytt blöja på. Två gånger. Efter maten. Så, nu ska vi se om han får vila lite och jag dricka upp kaffet innan man får värma det i micron ;)

Studio

Lukas hade fått sig ett litet fotojobb i studion i kväll. Spännande :) När det var klart stannade vi kvar en stund för att fotografera Mateo lite. Plus att vi tog bilder på oss alla tre för att få en bild till tidningen. Den är inskickad nu! Jag tycker ju iiinte riktigt om att vara på bild just nu, måste jag ändå få erkänna. Men, att vara i studion och latja är alltid kul. Jag ska se till att få lära mig blixtarna jag också. Än så länge är det Lukas som kan det där av oss två. Mateo posade som ett verkligt proffs och var så nöjd hela tiden bortsett från då det behövdes en matpaus och sedan byte av blöja. Men, man kan ju inte begära precis vad som helst :)





Innan vi åkte ner tog jag till ett halvt ton smink och en gnutta våld för att se ut som folk på bild. Vad använde jag våldet till? Jo, kläderna. Underligt, men kläderna jag hade innan graviditeten tycks ha krymt. Eller..? Ehmn... Nä. Men plötsligt har jag fått en helt ny kroppsuppfattning. Jag känner mig ju grymt smal, smärt och smidig just nu i jämförelse med hur jag känt mig på väldigt länge. Däremot har jag en rätt bra bit kvar om jag vill tillbaka till hur jag såg ut förr. Trots det är det inte någonting jag stör mig på speciellt mycket just nu. Jag kan helt enkelt tänka mig att se ut som jag gör - tills jag inte gör det längre. Det känns som att jag har en del annat att tänka på just nu. Det är över huvud taget svårt att känna sig ärligt snygg just nu. Med amningsilägg och dreggelfläckar. Att klä sig är ju en konst bara det. Dels för att jag som sagt får bruka våld för att ta mig i de flesta av mina plagg. Men också för att det gärna ska vara lätt att amma i kläderna. Ja, det är sånt man får klura på om dagarna. Hur man gör saker lätt för sig.

Mateo blev, precis som de flesta modellerna, ganska trött då vi fotograferat klart. Här har vi en liten idolbild som togs innan overallen åkte på.


RSS 2.0