Moralmuffin

Fredag:

Lukas den underbara själen lagade middag åt mig i fredagkväll. Detta trots att han inte varit speciellt kry under veckan! Väldigt snällt tycker jag. Han skulle dessutom gå på sin natthelg där på fredagskvällen, så, jag ansåg att det enda rätta var att köpa med mig en fin ros åt honom. Hemgjorda köttbullar med potatis och brunsås fick jag. Så otroligt, grymt gott det var! Det var en riktig höjdare. Till efterrätt åt vi glass med skivade bananer och drack glögg med smak av vit choklad och lime...Ganska gott måste jag säga. Annars tog vi det bara lugnt och njöt av varandras sällskap, tills det att han skulle lägga sig och sova en stund innan han åkte iväg.


 

Lördag:

En långpromenad innan frukost och sedan började julstöket. Jag köpte en fin elektrisk ljusstake, nya gardiner och en liiiten, liiiten plastgran. Succé, I will tell you! haha. Mamma, pappa och brorsan kom på besök och hade med sig en god saffranskaka. Jag stod för kaffet och efter fikat hjälpte pappa mig att få upp gardinerna. Jag blev riktigt nöjd! Sedan hann jag ju få tvätta också, nöjd över det med! Julgranen är en sån där liten på 60cm...Jag funderar starkt på att ha julgransplundring, där vi ska dansa runt den och sedan kasta ut den från min balkong.





Söndag:

Jag sov nog nästan 10 timmar inatt...Efter en dusch och snabbfika, skyndade jag mig upp till missionskyrkan, där jag var på en mysig gudstjänst. En kör som församlingen tydligen har "plockkören", var jätteduktig. Tre solister också, riktigt bra gjort! Mötet blev ganska känslosamt för mig just idag. Det är så mycket som snurrar runt i huvudet just nu. Jag känner att jag verkligen behövde gå dit. Jag ska försöka sammanfatta mötet lite som hastigast...

Försök att inte vara så fördomsfull. Se människan, personligheten och dess bakgrund, bakom varje enskild människa. Detta trots dess utsida.

Tänk att jordens tillgångar egentligen är tillräckliga för alla. Men att människan genom sin egoism har sett till att vissa inte har möjlighet att ta del av detta. Tänk på hur bra vi här i rika Sverige har det. Tänk på hur lite vi skulle behöva ge till andra, för att hjälpa. Tänk på hur mycket vi egentligen skulle kunna ge, men som vi inte ger.

Förlåt människor som gjort dig ledsen. Var inte så långsint, utan se vilken bagatell det egentligen handlar om.

Jag skrev jag ett sms till en person jag inte pratat med på flera månader...Som ett tecken på att jag inte längre är arg. Jag bjöd jag Lukas på middag, innan han skulle iväg på jobbet igen.
Jag har jag gått på skyltsöndag en liten stund.
Jag har jag bakat chokladmuffins att bjuda jobbarkompisarna på imorgon.
Jag funderar på att skänka pengar åt någon välgörenhet. Juletider som det är och allt.

Ikväll har jag och Josefin gått en lång och härlig promenad.
Så mycket vettigt har förmodligen aldrig blivit sagt på en och samma promenad.
Wooord. Hehe.

Nu! Läsa, sedan sova.



Bakhalt i hjärnan

Idag är jag bitter...
Bitter, med en smula digestivekex och ironi.

Denna dag alltså..Oj oj.
I natt sov jag inget vidare, vaknade säkert en gång i timmen. I morse drömde jag att jag kom hem från jobbet, jättetrött och skulle äntligen få lägga mig och sova. När jag la huvudet på kudden och riktigt gosade ihop mig för att somna - Startade larmet på mobilen och det var dax att kliva upp.........Så, på sätt och vis, har jag väl inte sovit någonting inatt då?

Jobbandet gick väl relativt bra. Bortsett från en hel del stress, i vanlig ordning. Vilket som så gick det ju klart bättre för mig idag än vad det gjorde igår. Då gick jag verkligen som i en dimma!
Jag kom på att mycket av min trötthet säkert beror på en sådan enkel sak som att mina ögon blir för trötta. Jag har ett par avlastnings/läsglasögon...Men de är då rent så fula, att jag knappt vill ha dem på mig då jag är ensam. Haha!
Tänk er mig som en sån där stereotypisk bibliotikarie eller matte/kemilärare! Alltså...Jag måste ju vänligt men bestämt få påstå, att det INTE är någonting som speglar min personlighet...Inte på något vis.
Så, nä jag har inte på mig dem allt för ofta. Jag tog på mig dem nu efter att jag kommit hem...Och det jäkliga....Jaa...Det är ju att de rackarns glasögonen fungerar.......Vilket då innebär att jag behöver dem. HUVVA!
Det blir nog tvärr till att köpa nya...Men JISSES vad dyrt det är med glasögon bara! Man blir ju rent ledsen.
...Jag tror att steg ett blir ett par sånna billiga man kan köpa på typ konsum eller liknande...Faktiskt...hehe.


Mja..Men att Lukas skulle gå och bli sjuk mitt i allt ihop också. Blev inte att träffa han ikväll då...Blir en stund på fredagkväll nästa gång och sist var i söndags...Jobbigt liv man har..hehe..Dumt att klaga, men det känns faktiskt inte så roligt.
Aja, huvudsaken han blir frisk. Jag känner faktiskt inte heller för att bli sjuk just nu..Så, när vi nu faktiskt inte bor tillsammans, får jag väl passa på att fortsätta vara frisk så länge jag kan.

Slutligen vill jag bara få sagt detta...

Om man andas in för mycket ångor när man vallar sina skidor
kan det ju bli bakhalt i hjärnan!


Hejdå.

Att påverka

Nu var det ett tag sedan jag skrev känner jag. Ett antal gånger sedan sist, har jag haft massvis som jag tänkt berätta här i bloggen. Tyvärr har jag varit något alldeles fruktansvärt trött på sistone och därför inte orkat vara speciellt kreativ eller inspirerad. Mycket jobbande och mycket att tänka på i övrigt gör en trött...Men! Nu ska vi  se vad jag kan prestera här.

En sak som slog mig för ett tag sedan, var hur mycket en person egentligen kan påverka en eller flera andra. Det som fick mig att tänka på det just den gången, var då en kompis berättade att hon följt mina råd från ett av mina blogginlägg...
Va?...Lyssnar någon på vad jag säger?? Tänkte jag då, vill jag lova...På ett vis blev jag väldigt glad att jag positivt kunnat påverka någon genom mitt skrivande. Det är vad jag allra helst vill åstadkomma! Men samtidigt förstod jag också, hur viktigt det faktiskt är, att tänka på vad man egentligen säger eller skriver.

Om jag, som dum "nyvxen", (som det ju heter enligt den där lilla boken man får hem efter studenten) får ge er ett råd...Så är det att tänka på vilka värderingar och åsikter ni ger andra människor.
 För inte finns det väl något värre än att försöka arbeta med någon som dumförklarar en eller bara gör det svårt att sammarbeta?
Eller att försöka vara trevlig mot någon i kassan på matvaruaffären, som inte ens behagar säga "Hej" när man kommer och ska betala.
...Eller för all del, att det som tycks vara allra viktigast, är hur man ser ut eller hur bra man presterar i olika sammanhang.

Allt man gör under en dag, får andra uppleva. Jag själv kanske inte tänker på mitt uppförande...Men de som får bemöta det, kommer tänka på det desto mer. Om jag inte hälsar på mina arbetskamrater, kan de säkerligen börja tycka att jag är otrevlig och osocial och kommer antagligen sluta hälsa på mig också. Om jag tränger mig före i kön på konsum, kommer jag mötas av arga kommentarer och säkert få uppleva detsamma nästa gång jag träffar dessa. Om jag aldrig ringer eller ställer upp för en kompis, ska jag ha otroligt tur, om denne ändå stannar kvar.

Sluta klaga på hur alla andra uppför sig. Familjemedlemmar, arbetskamrater, kompisar, pojk/flickvänner och andra personer man behöver socialisera med. Tänk först på hur DU själv beteer dig. Är det verkligen så konstigt att denne är otrevlig? Kommer det bli bättre för att du är otrevlig tillbaka? Eller ska du kanske försöka vara trevlig mot denne ändå, i hopp om att stämningen faktiskt ska lätta en aning...?

Det här är bara en av alla miljoner saker som surrar i mitt huvud. Jag vet inte vad ni som läsare tycker om detta...Men jag har upplevt att det som räcker allra längst, är att själv behandla folk med respekt. Först och främst de som förtjänar det, men även de som inte gör det. De allra otrevligaste, kan bli de allra trevligaste, bara man bemöter dem på ett bra sätt. Ett dumt bemötande föder ofta ännu ett dumt bemötande. Så se till att sätta stopp för alla dumma bemötanden istället, för att föda dem på nytt.
Våld föder våld...
...Som man säger.


Ett helt år!

081111 Ettårsdagen utan snus...Jag är stolt!

Idag när jag hämtat ut ett paket, vars innehåll jag trodde var ett gäng böcker jag beställt, blev jag riktigt förvånad.
Det var en sån där digital fotoram, vilket jag INTE har beställt. Jag funderade så det knakade över hur jag kunnat få hem en sådan, tills jag nästan fick lite panik. Till slut insåg jag att det är välkomstpresenten för att jag skaffat bredband. Jag kom på att Lukas faktiskt fick en digitalkamera, efter att ha skaffat samma Internet som jag. Så, då var ju det mysteriet löst i alla fall.
När jag kollade brevlådan efter att ha kommit hem med det där paketet, hittade jag SJÄLVKLART avin för böckerna...Jag orkade INTE gå tillbaka, kan jag säga.

Efter att jag varit hemma en stund, kollade i alla fall jag igenom pappren jag fått efter att ha registrerat detta bredband då...Bland dessa papper, ligger ett jag självklart ska retunera efter att ha skrivit på det. Tur att jag kikade igenom de där papprena! Det blir att köpa frimärken och kuvert imorgon. Då får jag hämta ut böckerna i samma veva...Snart kommer en julklapp jag beställt också. Jisses, jag blir ju stammis där på uthämtningen snart, höhö.

När jag var där på Ica/postuthämtningen, passade jag på att köpa en liten, liten termos. Sedan gick jag hem och gjorde kaffe. Som jag sedan tog med mig till Lukas föräldrars garage. Med mig hade jag även mintchoklad. Lukas stod nämligen i garaget och fixade med ställningen till en skylt på kyrkan...Så, jag tyckte han skulle behöva lite kaffe. När han grundat den tog vi oss en fika där i garaget. Kaffe och choklad, inte alls tokigt!
Jag är så otroligt lycklig över att ha någon att göra sådant för -och med.

Ikväll har jag jobbat. Det var en riktigt bra kväll, får jag säga. Jag har fått beställa prover som ska tas, ta akutprover på en patient. Lägga in "att göra-saker" på arbetslistan, ta en del blodtryck och syresättningar...Hmn..Mja, lite sådant. Det är egentligen grejer jag gör ganska dagligen. Men just på kvällarna brukar det inte vara speciellt mycket av just det, så det var kul med lite aktivitet.

Jag hade en liten tanke om att springa en sväng så här efter jobbet och innan läggdags...Men, när jag gick från bussen insåg jag hur pass halkigt det var. Nä, det där med springa får bli någon annan kväll. Dessutom kan jag faktiskt behöva vila ikväll. Träningen i veckan blir så här.
Mån (igår): Intensivgympa
Tis: Vila, bortsett från allt springande/promenerande på jobbet
Ons: Simma
Tors: Styrkegympa
Sedan mest troligt promenader fre, lör och sön...Så, vila idag kan man kanske få göra...Nästan.

Nä, nu är jag ganska trött. Ska ta och läsa litegrann innan jag somnar.
Imorgon ska jag och Lukas till stan för att luncha på Barista. Han hade visst två rabattcheckar där.
Där runt 16.00 ska Lukas på träning genom jobbet och jag iväg för att simma med Susanna.
Det blir en bra dag!

God natt.


Chokladfrossa!

Idag åt jag kyckling och ris till lunch på jobbet. Himmelskt gott! Speciellt nu efter att ha levt på grönsaker och quorn i 10 dagar. Kyckling är och förblir den stora favoriten för mig. Jag skulle kunna leva på det! Haha, helt galet gott.

Efter jobbet, på väg till bussen, köpte jag chokladen jag hade lovat mig själv. Jag har gått och funderat som en galning under de 10 dagarna över vilken marabou choklad jag skulle köpa. Daim eller mint...Daim eller mint....Mint eller daim?????? Så...Jag köpte helt enkelt BÅDA! HAH! Där fick du --> Beslutsångesten!
...Ehmn...Jag smällde i mig daimchokladen (100g) på bussen hem (ca 40 min) och mådde sedan så illa att jag helst ville spy. Haha, så bra gick det..Men OJ vad gott det var med choklad! Jisses ändå. Det farliga är ju då att jag har kvar mintchokladen i kylen...Men aja, bara jag inte smäller i mig den lika snabbt, får det väl gå ann.

Först tänkte jag gå på medelgympan ikväll, men till slut blev det intensivgympan istället! Jag sprang nästan hela vägen dit, tränade det 60 minuter långa passet och sprang sedan lika dant hem igen. Så otroligt skönt träningspass! Jag längtar redan till jag kan gå på det där passet nästa gång. Min nästa träning blir styrkegympan på torsdag...Måtte jag inte glömma hantlarna en gång till! Haha, lite pinsamt är det faktiskt utan. "...Och så låssas vi att vikten är jätte tung på nervägen!".....Ehmn...Ehmn....Aaaaooo...Eller? Mööhh.

Imorgon skulle jag egentligen jobbat dag, det vill säga, börja 06.45
MEN, på bussen då jag åkte hem, ringde en kollega. Han ville gärna byta tur med mig imorgon, vilket betyder att jag inte börjar förens 13.30! Det var jättebra tycker jag. Då hinner han göra det han ska på kvällen, plus att han tyckte jag behövde få sova ut lite...Och ja, det behöver jag, så jag är hemskt tacksam!

Nu har jag druckit en smoothie och kommit mig både in och ut ur duschen...Lyckligtvis..?
Jag hade tänkt lägga mig sisådär 8-9 ikväll...Men njaa..Jag tränade mellan 8 och 9, så det sket sig ju rätt rejält.
Det får nog bli läsning i sängen nu...Sedan sova till 9 imorgon. Underbara värld!

Imorgon ska jag hämta ut mina böcker jag har beställt!
Två ortopediböcker, bland annat. Det är alltid bra att kunna läsa på lite hemma. På så vis kan jag förhoppningsvis utföra ett bättre arbete på jobbet! Det är i alla fall planen. Sedan har jag beställt böcker om GI-metoden och även en om detox.

Aja. Nu får det vara bra. Tack till dig / er som orkat läsa ända hit. Det var hemskt snällt.
Godnatt

Detox, Dag 10 - KLAR!

Så där ja! Tionde och sista dagen av detoxen är här. Jag har nyss lagat maten jag ska äta till lunch imorgon. Kyckling, ris och brockoli. HIMELSKT!!! Ni ska tro att det var svårt för mig att låta bli kycklingen. Allra helst hade jag ätit upp det redan ikväll..Men nä, idag åt jag åter igen quorn. Quorn med gurka, vitkål och paprika.

Imorse när jag körde mot jobbet, (har fått låna bil av föräldrarna lörd-sönd) insåg jag att min matlåda låg kvar i kylen hemma..........Jag menar...Det är ju PERFEKT - när man nu inte äter vad som helst! Njaaaa....Jag blev hemskt grinig måste jag säga. Lyckligtvis hittade jag en sallad på kiosken i centralhallen som fick gå bra, så det ordnade då sig i alla fall. Det var bland annat pasta i den, vilket jag inte ätit under de här 10 dagarna, så lite dumt kändes det...Men whata heck. Det blundar vi för, så här sista dagen.

Mina planer nu, är att anamma vissa delar av detoxen som känns vettiga att hålla kvar vid. Förutom det, går jag helt enkelt tillbaka till att mest äta enligt GI-metoden som tidigare. Vikten har gått en aningen neråt nu under de här 10 dagarna också. Inte mer än 2-4 hekto, men bättre det än att det bara rasar...Jag har ju trots allt inte hur mycket som helst att ta av.

Imorgon hade jag tänkt köpa en chokladkaka för att fira. Inte en sån med 70% kakao som jag brukar köpa, de få gånger jag äter godis, annat än torkad frukt. Utan en riktig, vanlig, god, marabou chokladkaka...Men jag måste säga att det ändå tar emot. Samvetet säger Nej. Men samtidigt är det väl ändå nu, om någon gång, jag ska unna mig choklad tycker jag.
Dessutom ska jag träna imorgon, så där har jag ännu en anledning till att äta utan dåligt samvete.
Vi får se hur jag gör...Det låter säkert jättelöjligt, men det är verkligen svårt för mig med sånt där. Jag måste bara intala mig själv att jag faktiskt inte går upp 10 kilo av att äta en chokladkaka En gång.

På tisdag är det min ettårsdag utan snus...Applåd till mig! Frågan är ju om man ska skjuta fram chokladen tills dess...Men...Nä, jag tror det får bli imorgon, om någon dag alls.

Idag har jag i alla fall fixat ett formulär jag ska fylla i för att gå med i kommunal/facket och A-kassa. Kan vara bra.

Snart blir det att träffa Lukas är det tänkt...Jag skulle egentligen ha handlat innan det, så jag slipper göra det efter jobbet imorgon...Hmn...Nä jag har nog det jag behöver för ikväll. Förutom möjligtvis soyayoghurten till mülsin att äta till kvällsfika. Men...Ähh..Om Lukas kommer hit får jag äta något annat. Ska jag däremot till honom, så har jag faktiskt en sån förpackning hos han. Det löööser sig.

Nä, nu ska jag sluta skriva här och prata med Ingela på msn istället. Ända borta i Amerikat är hon.
Hon gör mig stolt!

Detox, Dag 8

Idag.

Idag
har jag fått rosa, fina, gottiluktiga rosor av min Lukas.
Tack
Idag avslöjade Lukas vad jag ska få i julklapp....You go honey! Haha
Men...Tack ändå

Idag åkte jag till stan för att umgås med Susanna.
Jag köpte två julklappar.
Och åt mig själv:
En läppenna
En ögonskugga.

Och müsli på lösvikt. Vilket otroligt underbart påhitt!!!

Idag åt jag matlåda på caféstation' och drack te med smak av citron och ingefära.
Jag har aldrig haft med mig mat själv till ett café......Det var lite läskigt.

Idag har jag umgåtts med familjen på kvällen.
Vi pratade.
Vi såg idol.
Jag åt frukt, soyayoghurt med nyköpta müslin och drack te.
...De andra åt godis.
På måndag ska jag köpa en marabou chokladkaka!

Idag skjutsade och hämtade jag brorsan på ungdomsgården.
Han börjar bli stor, pojkstackarn.

Idag...
Idag är snart slut...Snart blir det imorgon.
Imorgon jobbar jag 13.30 - 21.30
Imorgon har jag bil till och från jobbet!

Idag lider, för mig, mot sitt slut.
Jag vill sova...Godnatt

"Han som jag älskar" <----> "Flickan i mitt liv"

Detox, Dag 6 och 7

Jobbandet igår gick helt okey tycker jag. Bortsett från ett faktum vi konstaterade där på elektiva (planerade) ortopedsidan, där jag vikarierar. Våra patienter är i regel alldeles för friska!!! Vi borde helt enkelt bryta ett ben på dem när de anländer till avdelningen. Break a leg!!! På så vis skulle vi slippa leta dem över halva Norrlands universitetssjukhus då de har sina tider hos doktorn, anestesin eller EKG!!! Höhö...Nä, annat är det efter operationerna...Då går det inte jättesnabbt för dem att göra någonting alls...MEN, det är ju även där, bland annat, jaaag kommer in i bilden.
  Tanken var att jag skulle jobba på akuta sidan igår. När jag kom dit och sa att jag skulle vara och latja med dem under dagen, tyckte de att..Jaa..Visst får du det, men vi har det nog inte så mycket mer stressigt än ni har på er sida. Såå, jag gick tillbaka till elektiva och fick hjälpa en av sköterskorna med intagen nästan hela dagen. På så vis fick jag ta proverna på 5-6 stycken, så det var roligt.

Kvällen spenderades med Älsklingen...Men alltså..Jag var så trött att jag då rent höll på att somna redan i tv-soffan! Det tog säkert inte mer än 5-10 minuter till jag somnade, från att jag la huvudet på kudden! Jisses..Den här detox-kosten alltså. Jag har aldrig varit så här trött och ofokuserad förut...

__________________________________________________________________________________________________

Idag har jag varit ledig! Förmiddagen med Älsk, men sedan skulle han ut och springa. Så då gick jag hem.
Tanken var att vi skulle dricka te tillsammans under eftermiddagen, men eftersom Lukas gick och fick ont i magen, skippade vi det. Han hade planerat att ha tre kompisar hos sig ikväll för att, som de så käckt säger, "Se på våldsfilm och käka smågodis"...Haha. Så jag hoppas verkligen magen gick över, så det fick bli av. Ska jag vara ärlig har jag faktiskt inte hört av mig till honom för att fråga hur han mår...Skämmes på mig!

Ikväll fick jag med mig Ronja på träningen. Åter igen hade jag inga hantlar...Sist hade jag inga alls och den här gången glömde jag de jag nu har...Rackarns också! Vi hittade en hel hantel och en som bara hade en vikt på ena sidan. Så, jag gav Ronja den hela och tog den trasiga själv...Men, det är ju en uppgradering från att inte ha någon vikt alls! Mhm mhm.

Nu har jag druckit en stor bärsmootie...Alltså..Det slog mig nu ikvälll....
Jag har levt på, vad som bör kunna räknas till veganmat, sedan i fredags nu! PLUS, att jag dessutom inte äter någonting som innehåller vetemjöl, socker och salt. Jag tror inte jag gör det här riktigt rätt, to be honest......Men vaddå...Jag har ju bara tre dagar kvar av det här, sedan ska jag lägga till litegrann på min meny igen.

En plan jag har funderat på...Är att köpa en marabou chokladkaka som pris till mig på måndag, då jag haft min 10-dagars detox. Samtidigt känner jag en gnutta dåligt samvete över att äta något så pass onyttigt.....Hmn....
Kan hända att jag väljer en sån där med typ 70% kakao istället...Fast, jag ska nog faktiskt jobba på att köpa den där vanliga chokladkakan...Jobba på - att tillåta mig själv att äta den..Utan att känna mig dum efteråt.
DET, om något, är någonting som skulle vara nyttigt för mig.

Hejdå.

Detox, Dag 5 - total förvirring!

Femte dagen utan kaffe

Jag börjar tro att den här detoxen inte är så bra för mig...Haha!

Tisdag morgon:

Jag hade ställt larmet på 04.50 istället för 05.00 för en gångs skull. Anledningen till det är att jag alltid får stressa så mycket på morgonen och tyckte därför att 10 extra minuter kunde sitta fint. Larmet ringde, som planerat, 04.50 och jag klev upp...Dolade på här hemma med ditt och datt, tills jag sedan gick mot bussen. När jag kom så nära busstationen att jag såg den stora klockan på väggen, insåg jag att jag liiiiik fööör baskatttt hade missat 05.40 bussen, som jag måste åka för att komma i tid! Jag blev så less! Mycket eftersom det faktiskt hänt en gång förut, inte heller speciellt länge sedan tyvärr. Men aja, jag ringde till jobbet, meddelade att jag skulle komma ca 20 minuter sent och la sedan på med gott samevete. Det går nämligen en buss 05.55 också. Jag reagerade dock på att hon som svarade, vad jag visste, inte hade jobbat natt...

Men...Jag åkte iväg och skyndade mig allt jag bara kunde i omklädningsrummet. Jag hade hämtat ut kläder redan igår och behövde därför inte stå och böka med klädautomaten. När jag klätt mig sprang jag upp för trapporna och med andan i halsen, träffade jag "min" sköterska.

-Nämen god morgon Sara, sa hon med världens leende. Skulle inte du vara här bara strax efter 7 sa du?
-Jamen, jag ÄR ju det! Svarade jag och såg lite skämtsam ut sådär.
-Haha,nä, klockan är 8
-......Det är den inte alls!
-Jo
-....Nä du driver med mig!.....?

Här höll jag nästan på att slita håret av skallen på mig. Jag kollade på klockan i korridoren, men var bergsäker på att någon spelade mig ett spratt. Att någon faktiskt ställt om klockan, bara för att skoja! När då klockan på mobilen också var 8....Mjaa..Då blev jag smått brydd faktiskt.
I vild förtvivlan förklarade jag om och om igen, att jag hade åkt från Vännäs 05.55 och att klockan därför bara INTE KUNDE vara 8. Det gick liksom inte!
Efter mycket om och men, kom jag på att se efter vilken tid mobillarmet senast varit inställd på.........Jaaa.......
.....-HOST!-.......

...Jag klev inte alls upp 04.50 imorse, kan jag säga...Ehh..Hehh.
Jag klev upp 05.50...-harkel-.....hehh....
Jag åkte, UPPENBARLIGEN, inte med bussen 05.55...Utan 06.55...

Hela min världsbild blev vänd upp och ner just då vill jag lova! Det var så otroligt förvirrande!!!! För att inte tala om pinsamt! Haha. Speciellt när jag insåg att en av kollegorna till och med skvallrat om det till en av patienterna, så även hon kunde hacka på mig. Hahaha! Ja alltså, det är tur jag har bra arbetskamrater. Fy så genant detta var! Tur det var en relativt lugn morgon och att det fanns personal så det räckte ändå.
Jag stannade 15 minuter extra efter att jag slutat sedan, bara för att ta igen LITE av tiden åtminstone. Tanken var att jag skulle stanna ännu längre, men efter att ha blivit upplyst om att man inte fick räkna tiden mer än 15 minuter efter ordinarie tid, tog jag och slutade.

Så. Där har ni min dag...Det var skönt att få komma hem, skulle man ju kunna säga...haha. Ja jisses...
Efter att ha handlat och ätit här hemma, kom Lukas och hämtade upp mig. Har varit hos han då resten av kvällen och kom hem nu för ett tag sedan.

Jag undrar seriöst om detoxen har någonting med det här att göra. Kanske kan det vara så, att jag faktiskt får i mig för lite näringsämnen och att det är DÄRFÖR jag är så trött och slö...Jag gör antagligen heeeelt fel med hela min kost just nu, eftersom jag nu faktiskt inte har så stor koll på hur en RIKTIG detox ska gå till. Särskillt inte när det finns hur många olika som helst, med konstiga namn och ändamål.
Men ja, jag är ju halvvägs igenom i alla fall...Som den vuxna människan jag ändå är, får jag väl fortsätta på mitt vis tills jag känner att det absolut inte går. För att därefter lägga till lite mer mat till min matsedel.

Alltså...Nu vill jag sova........
GODNATT!




Detox, Dag 3 och 4

Tredje dagen utan kaffe
Fjärde dagen utan kaffe

Igår stressade jag på förmiddagen, för att hinna fixa med alla måltider jag behövde. Jag gjorde lunch att äta innan jag for, middag till jobbandet och sedan lunch för idag. Stressigt blev det! Inte blev det heller bättre då jag kom till bussen! Ahhh, busskortet hade ju förstås gått ut! Men aja, lyckligtvis bor man på ett ställe där det kan gå för sig att få åka in gratis. I löfte om att jag verkligen skulle fylla på det under dagen. Så, på kvällen då jag åkte hem från jobbet fyllde jag på kortet efter att jag då hunnit ta ut pengar. Great!

Igår var nog kvällen med de alla frästelserna tror jag! Oj oj. Först och främst beställde alla utom jag och "min" sköterska pizza till middag. Sedan åt de godis till efterrätt. Hahh! Och gofika bjöd vi patienterna på också. Oj så sugen jag blev! Men nä, jag får ju inte ens dricka en kaffekopp! Jag satt där, med mina äpplen och pepparmynta-te. De skrattade lite åt mig när jag åt selleri...Men jag tycker faktiskt det ÄR gott! Sådeså.Höhö.

_____________________________________________________________________________________________

Idag har jag hunnit få spendera lite tid med Lukas i alla fall. Blev väl mest att äta frukost, gå hem till honom, äta lunch och sedan dra iväg...Men vad då? Tid till att umgås i alla fall!

Nu är det jobb som gäller i alla fall. Blir nog en rätt lugn kväll, men imorgon bitti blir det säkert en hel del att göra.
Jag insåg ju också att jag inte gjort någon lunchmat till imorgon. Lyckligtvis har jag kvar lite stackars rester från salladen...Så jag får skrapa ihop det då.

På torsdag funderar jag starkt på att gå på styrkegympan...Trots detox. Jag har läst att man faktiskt kan hålla på med gympa trots den ganska strikta kosten...Hmn...Mja, vi får se! Kan eventuellt bli simning då på fredag. Får se.

______________________________________________________________________________________________

Så var man hemma från jobbet. Känslan då jag kom innanför dörren var faktiskt helt otrolig. Jobb i all ära, men OJ så grymt skönt att få komma hem. Till mitt eget.
Jag ställde mig och snabbgjorde en god sallad med bland annat bönor och äpplen, så jag ska ha någonting gott till lunch imorgon. Den där grekiska salladen jag tänkte skrapa ihop kändes faktiskt inte så spännande längre. Den har jag ju ätit nu två dagar i rad liksom.
Jaja...Nu ska jag dricka lite vatten...Det är ju fasen jobbigt att dricka 1,5 - 2 liter vatten om dagen! Jag är inte bra på det i alla fall. Fast, nu tror jag faktiskt jag ska ha druckit en....mjaaa..hmn...Jomen, lite över 1 liter ska jag nog ha fått i mig idag. Rekord!
När jag tycker mig ha blattnad upp tillräckligt från insidan, ska jag göra mig klar för att sova, så jag kan ligga och läsa en stund...Det är så lätt att fastna i läsandet. Men upp 05.00 ska jag imorgon, så jag ska försöka somna snabbt.

Ciaaoo

Detox, Dag 2

Andra dagen utan kaffe

Nu detoxar jag för andra dagen. Igår var jag så trött att jag gick runt i någon slags dvala, mer eller mindre hela dagen.
Idag har jag myst i soffan med en kopp te och en bra film. Fyra dagar i juni, med Tuva Novotny som huvudrollsinnehavare.
Hela dagen har varit väldigt lugn, skön och bara allmänt mysig. Snart ska jag till Lukas också.

Härligt med Internet hemma. Finally!
Permanentad och nyklippt är jag nu också föresten!

Hmn...Detta blev ett otroligt meningslöst inlägg känner jag.
MEN!...Jag kämpar på med att inte äta kött, fisk, fågel, ägg, vetemjöl, socker, kaffe, alkohol, godis, chips osv osv osv.

Nu ska jag slita med mig en selleri och ett äpple.
Och Lukas filmväska.
Sedan blir det på med haglöfsdressen and of I go.

Ciao.

RSS 2.0