Middagstips
Det här var ju en tämligen grå och dassig dag, må jag ju få säga. Lyckligtvis har jag världens bästa sällskap av vår lille pojk. Dessutom kommer Lukas hem rätt tidigt eftersom han jobbar förmiddag. Förutom det här är det faktiskt mer skojsigt på gång. Jag ska äta middag ihop med mina nattkollegor ikväll, då en av kollegorna har slutat. Det blir mysigt. Jag har roat mig med att slänga ihop mat som Lukas kan äta till middag, när han nu blir ensam. Jag har lagt ut bild på det förut här i bloggen, men skriver ner receptet nu också om någon skulle vara intresserad. Lite som hemmagjorda potatisbullar. Väldigt gott :)
Nämen vad ska vi säga mer då? Jag och Mateo myser på här hemma. Han sitter mycket i hokuspokus stolen och kan därför vara med när jag gör det mesta. Väldigt roligt!
Ja men här kommer då receptet som är ett tips ur en tidning på en maträtt som beskrivs med ordet "Budgetgott". Jag kommenterar lite själv inom paranteser bara för att jag inte kan låta bli att peta i sånt här. För den som är intresserad som sagt.

"Gröna potatispuckar med lingonkeso och baconströssel" - ur tidningen Vi föräldrar.
En perfekt rätt för överbliven kokt potatis. Bara att mosa ihop med kryddor
och ägg och steka frasiga i en stor panna. Dubbla satsen om familjen är hungrig.
Överblivna puckar går bra att frysa in.
CIRKA 16 PUCKAR
TID: 30 MIN
1 broccoli (250 gram)
8 medelstora kokta skalade potatisar
2 ägg
2 msk potatismjöl
½ tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
rapsolja att steka i (eller vilken olja man nu har hemma förstås)
TILL SERVERING
keso, lingonsylt, grönsaker och eventuellt bacon
GÖR SÅ HÄR
1. Skär broccolin i mindre bitar och koka dem mjuka (jag köper frysta i påse och häller rätt ner i potatisvattnet)
2. Mosa samman potatis och broccoli grovt - det får gärna vara lite bitar kvar i
3. Tillsätt ägg, potatismjöl, salt och peppar, blanda ordentligt
4. Spola händerna med kallt vatten och forma puckar (Jag öser och plattar till med en helt vanlig sked)
5. Hetta upp olja i en släpp-lätt-panna. Stek puckarna gyllenbruna ett par minuter på vardera sida.
6. Servera med keso blandad med lingonsylt, grönsaker och eventuellt hack av stekt bacon.
Nämen vad ska vi säga mer då? Jag och Mateo myser på här hemma. Han sitter mycket i hokuspokus stolen och kan därför vara med när jag gör det mesta. Väldigt roligt!
Ja men här kommer då receptet som är ett tips ur en tidning på en maträtt som beskrivs med ordet "Budgetgott". Jag kommenterar lite själv inom paranteser bara för att jag inte kan låta bli att peta i sånt här. För den som är intresserad som sagt.

"Gröna potatispuckar med lingonkeso och baconströssel" - ur tidningen Vi föräldrar.
En perfekt rätt för överbliven kokt potatis. Bara att mosa ihop med kryddor
och ägg och steka frasiga i en stor panna. Dubbla satsen om familjen är hungrig.
Överblivna puckar går bra att frysa in.
CIRKA 16 PUCKAR
TID: 30 MIN
1 broccoli (250 gram)
8 medelstora kokta skalade potatisar
2 ägg
2 msk potatismjöl
½ tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
rapsolja att steka i (eller vilken olja man nu har hemma förstås)
TILL SERVERING
keso, lingonsylt, grönsaker och eventuellt bacon
GÖR SÅ HÄR
1. Skär broccolin i mindre bitar och koka dem mjuka (jag köper frysta i påse och häller rätt ner i potatisvattnet)
2. Mosa samman potatis och broccoli grovt - det får gärna vara lite bitar kvar i
3. Tillsätt ägg, potatismjöl, salt och peppar, blanda ordentligt
4. Spola händerna med kallt vatten och forma puckar (Jag öser och plattar till med en helt vanlig sked)
5. Hetta upp olja i en släpp-lätt-panna. Stek puckarna gyllenbruna ett par minuter på vardera sida.
6. Servera med keso blandad med lingonsylt, grönsaker och eventuellt hack av stekt bacon.
Kommentarer
Trackback