What´s for dinner tonight?

Jag lyckades faktiskt dammsuga i dag. När det bara var sovrummet kvar sa kroppen ifrån och jag fick ta Alvedon och lägga mig i soffan. Men, det var faktiskt första och enda gången jag tog Alvedon för dagen och jag har heller inte tagit fler efteråt. Lukas fick göra klart det allra sista då han kom hem. Nu är det rent och fint igen.
Vi har hunnit med en stund på stranden med Ingela också. Vi hade med oss solstolen vi fått av min familj som jag kunde sitta och steka i. Skönt att komma ut i solen en stund. Både Ingela och Lukas hann med en runda i vattnet. Jag skippade den biten.





När vi var nöjda åkte vi hemåt. Vi skulle precis släppa av Ingela hos sig, när vi kände att hon ju absolut skulle äta middag med oss istället för ensam. Nu när hennes blivande man har "flytt" landet för ett tag. Så, vi åkte hem till oss alla tre och körde igång en vegetarisk rätt. Det blev morotsbiffar. Någonting jag verkligen ALDRIG gjort förut. De blev så otroligt goda. Jag är supernöjd och tänkte dela med mig av receptet vi hittade.

Morotsbiffar
4 pers

Fräs i en panna:
1 msk olja
400 gram morötter
200 gram rotselleri (Vi använde faktiskt rädisor i brist på rotselleri)
1 st purjolöj, liten (Här blev det salladslök eftersom det var vad vi hade)

Kryddor:
1 tsk Salt (Tåls absolut att ökas i mängd)
1 msk Curry
1 tsk spiskummin, mald

2 msk vatten

Lägg allt i en skål och blanda ner:
2st ägg
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl ströbröd

Ta en vanlig matsked eller liknande. Ös lämpligtvis 3-4 skedar i en stekpanna med matfett i eller en smord form (225 grader 20 minuter, vänd dem efter halva tiden) och platta ut dem med skeden.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0