Bröllopsdag
I dag är det min och Lukas första bröllopsdag. Jag förstår inte hur tiden kunnat gå så snabbt! Det känns ju precis som att var alldeles nyss vi gifte oss.

I går var vi på grill-avskedsfest hos en kompis till oss som ska flytta för att plugga. Trevligt folk, Lukas grillade köttet helt perfekt och klyftpotatisen jag gjort blev väldans god. Vi stannade till någon gång kring 23.00 och åkte sedan hem. Det kändes lagom. Jag blev uppassad med en skön lutbar stol som jag kunde vila i emellanåt. Men, nog känns det i kroppen i dag alltid, att jag inte låg helt stilla i går. Så är det. Men, det är ju värt det. Varje gång.
I dag har vi hunnit med en sväng på kyrkan med det nästan obligatoriska fikat efteråt ;) Sedan blev det en sväng på affären. Vi ska äta tacos ikväll, jag och Lukas. Vi hade funderingar på att åka iväg till en grillplats och äta där.. Men. Med värk i kroppen och spekulationer kring regn från vädrets sida - kände vi att det nog kunde bli lika mysigt hemma.
På tal om tacos vill jag också "promota" för en maträtt jag gjorde rätt mycket ett tag. Tacoköttbullar som man kan ha till vilket tillbehör man vill. Fullkornstagliatelle är nog en favorit för mig. Annars till ris, couscous, bulgur, potatis (?) eller bara en sallad. Att ha Turkisk yoghurt till som det står i receptet är i alla fall en höjdare. Supergott!
Jag kom att tänka på receptet eftersom jag allt sedan jag hittade det - kryddar tacoköttfärs över huvud taget med samma kryddor. I stället för att köpa färdigt på påse. Jag tycker det känns bra på i alla fall tre sätt. Dels har vi i regel alla kryddorna hemma som behövs, så varför köpa ännu mer? Jag tycker också det känns bra att veta exakt vad jag stoppar i maten. Kryddpåsarna känns inte fullt lika säkra, trots att det antagligen inte är något större fel på dem. Men, kryddar jag själv så vet jag ju som sagt vad som är i. Sedan det sista men förmodligen det viktigaste; så tycker jag helt ärligt att det är mycket godare att krydda själv. Helt enkelt. Jag följer inte måtten längre utan höftar vilt. Det fungerar fint. Så. I kväll blir det alltså tacos med egenhändigt kryddad köttfärssås. Längtar redan!
Annars tror jag vi firar med att fortsätta på temat: svulla i sig goda saker, resten av kvällen. Vi har köpt hem godis och tacochips som kommer finnas kvar efter middagen. Vi har också glass och chokladpudding om vi skulle vilja. Det - tillsammans med en bra film känns väl som lämpligt.
Oj oj... Snacka om att jag känner mig varm i dag! Jag måste ta mig någonting att dricka och kanske en frukt till det. Känner mig rent lite yrslig måste jag säga.
Tack för den här gången :)

I går var vi på grill-avskedsfest hos en kompis till oss som ska flytta för att plugga. Trevligt folk, Lukas grillade köttet helt perfekt och klyftpotatisen jag gjort blev väldans god. Vi stannade till någon gång kring 23.00 och åkte sedan hem. Det kändes lagom. Jag blev uppassad med en skön lutbar stol som jag kunde vila i emellanåt. Men, nog känns det i kroppen i dag alltid, att jag inte låg helt stilla i går. Så är det. Men, det är ju värt det. Varje gång.
I dag har vi hunnit med en sväng på kyrkan med det nästan obligatoriska fikat efteråt ;) Sedan blev det en sväng på affären. Vi ska äta tacos ikväll, jag och Lukas. Vi hade funderingar på att åka iväg till en grillplats och äta där.. Men. Med värk i kroppen och spekulationer kring regn från vädrets sida - kände vi att det nog kunde bli lika mysigt hemma.
På tal om tacos vill jag också "promota" för en maträtt jag gjorde rätt mycket ett tag. Tacoköttbullar som man kan ha till vilket tillbehör man vill. Fullkornstagliatelle är nog en favorit för mig. Annars till ris, couscous, bulgur, potatis (?) eller bara en sallad. Att ha Turkisk yoghurt till som det står i receptet är i alla fall en höjdare. Supergott!
Jag kom att tänka på receptet eftersom jag allt sedan jag hittade det - kryddar tacoköttfärs över huvud taget med samma kryddor. I stället för att köpa färdigt på påse. Jag tycker det känns bra på i alla fall tre sätt. Dels har vi i regel alla kryddorna hemma som behövs, så varför köpa ännu mer? Jag tycker också det känns bra att veta exakt vad jag stoppar i maten. Kryddpåsarna känns inte fullt lika säkra, trots att det antagligen inte är något större fel på dem. Men, kryddar jag själv så vet jag ju som sagt vad som är i. Sedan det sista men förmodligen det viktigaste; så tycker jag helt ärligt att det är mycket godare att krydda själv. Helt enkelt. Jag följer inte måtten längre utan höftar vilt. Det fungerar fint. Så. I kväll blir det alltså tacos med egenhändigt kryddad köttfärssås. Längtar redan!
Annars tror jag vi firar med att fortsätta på temat: svulla i sig goda saker, resten av kvällen. Vi har köpt hem godis och tacochips som kommer finnas kvar efter middagen. Vi har också glass och chokladpudding om vi skulle vilja. Det - tillsammans med en bra film känns väl som lämpligt.
Oj oj... Snacka om att jag känner mig varm i dag! Jag måste ta mig någonting att dricka och kanske en frukt till det. Känner mig rent lite yrslig måste jag säga.
Tack för den här gången :)
Kommentarer
Trackback